Ne ubijaju samo Hrvati djecu
Page 1 of 1
Ne ubijaju samo Hrvati djecu
Plemenima u Brazilu dozvoljeno je da UBIJAJU DECU i to zbog OBIČAJA
Pre više od decenije Kanu je napustila stanište Kamajura, domorodačkog plemena od 600 članova u južnom delu brazilskog Amazona. Tada je imala sedam godina i nikada se nije vratila. Ubili bi je.
Kanu je izbegla smrt, jer već generacijama po običajnom pravu, deca sa poteškoćama u razvoju su ubijana. Misionari koji su pomogli Kanu i njenoj porodici da se presele u Braziliju, lobiraju da se ubijanje dece zabrani u plemenima.
Kontorverza zbog ubijanja dece uzburkala je strasti u Brazilu, zemlji sa stotinama zaštićenih plemena. Do koje mere država može da se meša u običaje koji su osmišljeni odavno i daleko od civilizacije?
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/plemenima-u-brazilu-dozvoljeno-je-da-ubijaju-decu-i-to-zbog-obicaja-foto/gjzl1e8
---------------
Eto. A Srbi napravili čitavu dramu, šalju nekakve liste imena ubijene djece...
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Ne ubijaju samo Hrvati djecu
pa neka pošalju, samo neka pripaze da im se netko od te djece ne javi pismomcrvenkasti wrote:
al da..onda će spisak postati nevjerodostojan, bolje ipak da propali pjevač taj spisak zadrži za sebe
i na kraju , zašto taj spisak odavno nije ovdje, valjda je ovo gore razlog, msm zašto tajiš spisak žrtava?
to nije baš normalno..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
crveni imbecilu koliko su tebe puta ubili u jasenovcu? Ako nisu 66 puta macolom i 36 puta srbosjekom nemoj mi se ni javljati
kaja se vraćakaja wrote:pa neka pošalju, samo neka pripaze da im se netko od te djece ne javi pismomcrvenkasti wrote:
al da..onda će spisak postati nevjerodostojan, bolje ipak da propali pjevač taj spisak zadrži za sebe
i na kraju , zašto taj spisak odavno nije ovdje, valjda je ovo gore razlog, msm zašto tajiš spisak žrtava?
to nije baš normalno..
Šandor Winnetou-
2017-12-31
seronje stalno potežu neko pitanje jer se ne bave onim za što su plaćeni, kure rulju samotre wrote:kaja se vraćakaja wrote:pa neka pošalju, samo neka pripaze da im se netko od te djece ne javi pismomcrvenkasti wrote:
to nije baš normalno..
kao ovaj seronja sa spiskom
neka da spisak, zašto ga taji uopće? imaš žrtve, imaš spisak, što si ga sakrio onda
jesu ih tražili taj spisak pošto je jasenovac stalno na dnevnom redu, jesu, i nisu ga htjeli dati..pa zašto?
2015-08-15
kaja wrote:
imaš žrtve, imaš spisak, što si ga sakrio onda
Znaš li za onaj popis iz 1964. godine?
Guest- Guest
Citat:
"Za popis 1946. daje podatke za Hrvatsku 138.984, BiH 174.048, a za Srijem 21.597 žrtava objavljene i u mojoj knjizi, a za popis 1964. kaže: Vlada FNRJ je 10. juna 1964. donijela odluku da se u državnoj organizaciji izvrši popis žrtava rata, u vezi s pregovorima sa Saveznom Republikom Njemačkom o ratnoj šteti.
Popis je izvršen u toku oktobra i novembra iste godine, na osnovi posebnih uputstava, prema kategoriji, mjestu i godini rođenja i načinu na koji je žrtva izgubila život.
Rezultati ovog popisa obrađeni su u augustu 1966.
On i navodi podatke tog popisa za ubijene u logorima u Gospić-Jadovnu, Gradini, Jasenovcu i St. Gradiški s ukupno 61.383 žrtava, ali kaže da je »nepotpunost ovih podataka očita«, i raspravlja s dr. Tuđmanom o neprihvatljivosti tih podataka objavljenih u njegovoj knjizi Bespuća povijesnih zbiljnosti kao i o njegovoj procjeni od 800 do 900 tisuća ukupnih žrtava u Jugoslaviji u drugom svjetskom ratu.
Iako su podaci dr. Tuđmana sasvim blizu stvarnima, dr. Bulajić, navođenjem službenih procjena i rezultata drugih autora sve relativizira i na kraju nastoji uvjeriti čitatelje da su izračunavanja demografskih gubitaka D. Vogelnika između 2,9 do 3,25 milijuna najtočnija, jer to jedino njemu odgovara.
Prema tome, sve što je dr. Bulajić naveo u Osmici nije točno, uostalom i u mojoj knjizi sam naveo da u Arhivu Jugoslavije u Beogradu postoji popis učinjen 1964. i da je pohranjen u 2.948 kutija, ali da nije zbrojen, jer - kako je meni rečeno - taj Arhiv nema dovoljno ljudi koji bi to učinili!?
Međutim, da i to nije istina, doznalo se nakon objavljivanja rezultata tog popisa iz 1964. u časopisu Danas 21. XI. 1989. do kojih su došli njegovi novinari Željko Krušelj i Đuro Zagorac.
Ovim popisom bili su obuhvaćeni svi poginuli borci te ubijene i umrle žrtve rata, kao i preživjeli borci i žrtve rata."
Kraj citata.
"Opsesije i megalomanije oko Jasenovca i Bleiburga"; Vladimir Žerjavić; str 33.-34.
"Za popis 1946. daje podatke za Hrvatsku 138.984, BiH 174.048, a za Srijem 21.597 žrtava objavljene i u mojoj knjizi, a za popis 1964. kaže: Vlada FNRJ je 10. juna 1964. donijela odluku da se u državnoj organizaciji izvrši popis žrtava rata, u vezi s pregovorima sa Saveznom Republikom Njemačkom o ratnoj šteti.
Popis je izvršen u toku oktobra i novembra iste godine, na osnovi posebnih uputstava, prema kategoriji, mjestu i godini rođenja i načinu na koji je žrtva izgubila život.
Rezultati ovog popisa obrađeni su u augustu 1966.
On i navodi podatke tog popisa za ubijene u logorima u Gospić-Jadovnu, Gradini, Jasenovcu i St. Gradiški s ukupno 61.383 žrtava, ali kaže da je »nepotpunost ovih podataka očita«, i raspravlja s dr. Tuđmanom o neprihvatljivosti tih podataka objavljenih u njegovoj knjizi Bespuća povijesnih zbiljnosti kao i o njegovoj procjeni od 800 do 900 tisuća ukupnih žrtava u Jugoslaviji u drugom svjetskom ratu.
Iako su podaci dr. Tuđmana sasvim blizu stvarnima, dr. Bulajić, navođenjem službenih procjena i rezultata drugih autora sve relativizira i na kraju nastoji uvjeriti čitatelje da su izračunavanja demografskih gubitaka D. Vogelnika između 2,9 do 3,25 milijuna najtočnija, jer to jedino njemu odgovara.
Prema tome, sve što je dr. Bulajić naveo u Osmici nije točno, uostalom i u mojoj knjizi sam naveo da u Arhivu Jugoslavije u Beogradu postoji popis učinjen 1964. i da je pohranjen u 2.948 kutija, ali da nije zbrojen, jer - kako je meni rečeno - taj Arhiv nema dovoljno ljudi koji bi to učinili!?
Međutim, da i to nije istina, doznalo se nakon objavljivanja rezultata tog popisa iz 1964. u časopisu Danas 21. XI. 1989. do kojih su došli njegovi novinari Željko Krušelj i Đuro Zagorac.
Ovim popisom bili su obuhvaćeni svi poginuli borci te ubijene i umrle žrtve rata, kao i preživjeli borci i žrtve rata."
Kraj citata.
"Opsesije i megalomanije oko Jasenovca i Bleiburga"; Vladimir Žerjavić; str 33.-34.
Guest- Guest
Milan Bulajić je inače prije rata obećao poslati popis sa imenima 200 000 žrtava u logoru Jasenovac, ali taj popis nikada nije niti stigao u Zagreb niti ga je bilo gdje drugdje objavio.
I da, svojevremeno je Josipović i to u funkciji predsjednika RH licitirao sa oko 40 000 žrtava logora Jadovno, ali po tome ispada da je u Gradini, Jasenovcu i Staroj Gradišci zajedno stradalo tek nešto više od 20 000 logoraša.
Nekim ljudima bi zaista bio najpametnije da jednostavno zašute i više se ne oglašavaju, barem kada su neke teme u pitanju.
I da, svojevremeno je Josipović i to u funkciji predsjednika RH licitirao sa oko 40 000 žrtava logora Jadovno, ali po tome ispada da je u Gradini, Jasenovcu i Staroj Gradišci zajedno stradalo tek nešto više od 20 000 logoraša.
Nekim ljudima bi zaista bio najpametnije da jednostavno zašute i više se ne oglašavaju, barem kada su neke teme u pitanju.
Guest- Guest
ne znam, al jasno je propalog pjevača boli kurac za jasenovac, kao i ostale kojima je to dnevna bazaslidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
imaš žrtve, imaš spisak, što si ga sakrio onda
Znaš li za onaj popis iz 1964. godine?
time podgrijava mržnju a uostalom to je sve što zna raditi , to ga drži na vlasti ..događaji od prije 80 godina.
2015-08-15
Za sve pobijene u Jasenovcu ce danas svaki pravi Srbin da zivi jako skromno, sto neki zlobnici nazivaju "u siromastvu". To je zrtva za otadzbinu. Srbi su ponosan narod.
omni-
2014-04-12
Djeca Srbi su isto djeca s poteškoćama.
Zar ima veće teškoće za dijete nego da je Srbin?
Pogotovo još ako živi u Hrvatskoj.
Ako je narod civiliziran poput nas Hrvata i ovih iz Brazila, ubijati djecu s poteškoćama je milosrdni čin.
Ako je narod civiliziran poput nas Hrvata i ovih iz Brazila, ubijati djecu s poteškoćama je milosrdni čin.
Last edited by crvenkasti on 3/5/2018, 13:33; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
majko mila..decec...nisi ti svoj...crvenkasti wrote:Djeca Srbi su isto djeca s poteškoćama.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
bitno je govno četničko da ne odgovaraš na direktna pitanja u kojima leži svo licemjerstvo i tvoja ogavnost na ovom forumu.crvenkasti wrote:Djeca Srbi su isto djeca s poteškoćama.
Da sam kic davno bi uz tvoj profil pisalo smrdljivi četnik što i jesi
Šandor Winnetou-
2017-12-31
podsjeca me na jednog srbina iz kvarta...kojem nikad nije pala vlas sa glave...ali vjecno je pun neke kuknjave,ugrozenosti...jos zanimljivije radi u drzavnoj sluzbi...ali jbg to valjda genetski moras biti 'ugrozen i da kukas'...a razlog?..netko mu davno davno rekao da je đikan,cetnik...i oma'r si vjecna zrtva..tre wrote:bitno je govno četničko da ne odgovaraš na direktna pitanja u kojima leži svo licemjerstvo i tvoja ogavnost na ovom forumu.crvenkasti wrote:Djeca Srbi su isto djeca s poteškoćama.
Da sam kic davno bi uz tvoj profil pisalo smrdljivi četnik što i jesi
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pustite me na miru. Ja sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa cuj ta ti teorija bas i ne stoji. Vidis ti si bio dijete sa teskom poteskocom a sad si odrastao majmun sa jos vecom poteskocom i vidi cuda nitko te nije ubio. Doduse mozda si kao mnogi morao birati da li da te ubiju ili da se izredaju na tebi i ti si izabrao da te ubiju pa si sad nezadovoljan izborom.crvenkasti wrote:Djeca Srbi su isto djeca s poteškoćama.
omni-
2014-04-12
Similar topics
» HDZova komisija potvrdila. Doktori u Metkoviću su ubili/ubijaju djecu svojim greškama
» Dok Insepktorat zatvara restorane zbog pepeljare Braća Pivac ubijaju djecu sa đubre hranom
» Marcel Holjevac: ‘Da, i Hrvati ubijaju. Ali se ne omotaju eksplozivom i ne uzviknu faljen Isus’
» Hrvati uništavaju svoju djecu
» Hrvati u Zambiji preuzeli djecu. Nisu stigli na let
» Dok Insepktorat zatvara restorane zbog pepeljare Braća Pivac ubijaju djecu sa đubre hranom
» Marcel Holjevac: ‘Da, i Hrvati ubijaju. Ali se ne omotaju eksplozivom i ne uzviknu faljen Isus’
» Hrvati uništavaju svoju djecu
» Hrvati u Zambiji preuzeli djecu. Nisu stigli na let
Page 1 of 1