Tito bio protiv Ustava iz 1974. godine
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Tito bio protiv Ustava iz 1974. godine
http://poskok.info/wp/tito-bio-protiv-ustava-iz-1974-godine/
“Bio sam protiv Ustava iz 1974.! Bio sam protiv davanja državnosti pokrajinama i dijelovima Ustava koji omogućuju republikama izdvajanje iz Federacije bez dogovora s ostalim republikama, odnosno referendumom cijele zemlje. I tada, ai sada vam ponavljam da će to ‘zlo’ od ovih ustavnih prava pokrajina razbiti Jugoslaviju. Znao sam da je sigurnosno stanje na Kosovu loše, ali nisam znao da su i odnosi naših republika pali na tako niske grane. Drugovi, moram reći, kad je u pitanju Kosovo da svi koji su glasali za Ustav 1974. godine bit će krivi za sudbinu Jugoslavije ”, kazao je Broz u Karađorđevu.
“Bio sam protiv Ustava iz 1974.! Bio sam protiv davanja državnosti pokrajinama i dijelovima Ustava koji omogućuju republikama izdvajanje iz Federacije bez dogovora s ostalim republikama, odnosno referendumom cijele zemlje. I tada, ai sada vam ponavljam da će to ‘zlo’ od ovih ustavnih prava pokrajina razbiti Jugoslaviju. Znao sam da je sigurnosno stanje na Kosovu loše, ali nisam znao da su i odnosi naših republika pali na tako niske grane. Drugovi, moram reći, kad je u pitanju Kosovo da svi koji su glasali za Ustav 1974. godine bit će krivi za sudbinu Jugoslavije ”, kazao je Broz u Karađorđevu.
Guest- Guest
Re: Tito bio protiv Ustava iz 1974. godine
Ovo je izneseno u knjizi "Titova poslednja ispovijest" Vjenceslava Cenčića koju imam kod kuće.
Poslao mi ju je sam Cenčić,a koja vrvi od falsifikata.
Ja sam svojevremeno nazvao Cenčića 2 puta telefonom.
Prvi put da naručim knjigu,a drugi puta da ga napadnem zbog falsifikata i laži koje podmeće Titu.
Branio se da je sve te dokumente našao kod generala Kovačevića. U sefu.
Napali su ga i drugi sudionici NOB-a i izdali cijelu knjigu kao demantij na njegove gluposti.
Inače s tim glupostima je Cenića nakljukao onaj munjeni Kopinič.
Poslao mi ju je sam Cenčić,a koja vrvi od falsifikata.
Ja sam svojevremeno nazvao Cenčića 2 puta telefonom.
Prvi put da naručim knjigu,a drugi puta da ga napadnem zbog falsifikata i laži koje podmeće Titu.
Branio se da je sve te dokumente našao kod generala Kovačevića. U sefu.
Napali su ga i drugi sudionici NOB-a i izdali cijelu knjigu kao demantij na njegove gluposti.
Inače s tim glupostima je Cenića nakljukao onaj munjeni Kopinič.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pravo na otcjepljenje se u tom Ustavu koristi u sasvim drugom kontekstu i nigdje ne piše da SR imaju pravo na otcjepljenje. Otcjepljenje se odnosi na djelove teritorija koje su bile u sastavu drugih država prije 1945. kao recimo Istra.
"Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje, na osnovu svoje slobodno izražene volje u zajedničkoj borbi svih naroda i narodnosti u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji, a u skladu sa svojim povijesnim težnjama, svjesni da je dalje učvršćivanje njihovog bratstva i jedinstva u zajedničkom interesu, zajedno sa narodnostima sa kojima žive, ujedinili su se u saveznu republiku slobodnih i ravnopravnih naroda i narodnosti i stvorili socijalističku federativnu zajednicu radnih ljudi — Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju, "
"Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje, na osnovu svoje slobodno izražene volje u zajedničkoj borbi svih naroda i narodnosti u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji, a u skladu sa svojim povijesnim težnjama, svjesni da je dalje učvršćivanje njihovog bratstva i jedinstva u zajedničkom interesu, zajedno sa narodnostima sa kojima žive, ujedinili su se u saveznu republiku slobodnih i ravnopravnih naroda i narodnosti i stvorili socijalističku federativnu zajednicu radnih ljudi — Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju, "
Guest- Guest
Glupost! odmah sam prepoznao izvor iz kojeg su "poskokaši" izveli ovu "vijest".kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Vjenceslav Cenčić "Titova poslednja ispovijest".
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Glupost je jer je nelogično da bi on bio protiv a usvojen je.jastreb wrote:Glupost! odmah sam prepoznao izvor iz kojeg su "poskokaši" izveli ovu "vijest".kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Isto tako je i glupost da on nije znao za poratne likvidacije.
S obzirom na položaj i lik i djelo, nemoguce.
2015-08-15
kaja wrote:Glupost je jer je nelogično da bi on bio protiv a usvojen je.jastreb wrote:Glupost! odmah sam prepoznao izvor iz kojeg su "poskokaši" izveli ovu "vijest".kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Ustašama je sudbina bila zapečaćena sami su si je zapečatili jer bilo ne bilo likvidacija čak i da nije bilo narod bi ustaše tako i tako bio linčovao po kratkom postupku.
Guest- Guest
odjebi.Gnječ wrote:kaja wrote:Glupost je jer je nelogično da bi on bio protiv a usvojen je.jastreb wrote:Glupost! odmah sam prepoznao izvor iz kojeg su "poskokaši" izveli ovu "vijest".kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Ustašama je sudbina bila zapečaćena sami su si je zapečatili jer bilo ne bilo likvidacija čak i da nije bilo narod bi ustaše tako i tako bio linčovao po kratkom postupku.
2015-08-15
kaja wrote:odjebi.Gnječ wrote:kaja wrote:Glupost je jer je nelogično da bi on bio protiv a usvojen je.jastreb wrote:Glupost! odmah sam prepoznao izvor iz kojeg su "poskokaši" izveli ovu "vijest".kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Mogu ja i odjebat ali povijesne činjenice nemožeš odjebat pa taman vriskala po cijele dane.
Guest- Guest
na kraju će ispasti kako su hdz i plavuša donijeli ustav iz 1974. ...
sitting_bull-
2015-09-28
Sta sve ovim budalama vise nece pasti na pamet.
Tiiiito bio protiv Ustava 74 ali eto jadnik nije imao moc da sprijeci njegovo donosenje i implementaciju.
Hehehe, koji kreteni i debili majke ti mile.
Tiiiito bio protiv Ustava 74 ali eto jadnik nije imao moc da sprijeci njegovo donosenje i implementaciju.
Hehehe, koji kreteni i debili majke ti mile.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Piše u republičkim ustavima što to čno znači.Gnječ wrote:Pravo na otcjepljenje se u tom Ustavu koristi u sasvim drugom kontekstu i nigdje ne piše da SR imaju pravo na otcjepljenje. Otcjepljenje se odnosi na djelove teritorija koje su bile u sastavu drugih država prije 1945. kao recimo Istra.
Ukratko, Republike imaju sva suverena prava, uključujući otcjepljenje.
Suverenitet i suverena prava naroda su neotuđiva i neprenosiva.
Last edited by Eroo on 13/11/2016, 13:52; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
...i Tito je bio Rus, to mu je osobno šapnuo na uho.jastreb wrote:Glupost! odmah sam prepoznao izvor iz kojeg su "poskokaši" izveli ovu "vijest".kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
2016-07-22
Eroo wrote:Piše u republičkim ustavima što to čno znači.Gnječ wrote:Pravo na otcjepljenje se u tom Ustavu koristi u sasvim drugom kontekstu i nigdje ne piše da SR imaju pravo na otcjepljenje. Otcjepljenje se odnosi na djelove teritorija koje su bile u sastavu drugih država prije 1945. kao recimo Istra.
Lažeš! Evo ti dokaz da si mučki provokator i lažov:
https://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Ustav_Socijalisticke_RH_1974.pdf
Guest- Guest
Gluposti... Pa stari Stambolić je sa svojom delegacijom išao na noge Kardelju da ovaj izvrši utjecaj na Tita kako bi se promijenio Ustav.
Gnječ wrote:Eroo wrote:Piše u republičkim ustavima što to čno znači.Gnječ wrote:Pravo na otcjepljenje se u tom Ustavu koristi u sasvim drugom kontekstu i nigdje ne piše da SR imaju pravo na otcjepljenje. Otcjepljenje se odnosi na djelove teritorija koje su bile u sastavu drugih država prije 1945. kao recimo Istra.
Lažeš! Evo ti dokaz da si mučki provokator i lažov:
https://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Ustav_Socijalisticke_RH_1974.pdf
Citiraj argumentaciju. Znaš ti kako se radi to, ali se praviš mutav...
Sve sam već lijepo objasnio i argumentirao s originalnim tekstovima.
2016-07-22
kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
ja sam cuo da ga nije overio, potpisao,đ
tako da je sve po tom ustavo diskutabilno, ako je tako
Guest- Guest
Je, nije. Zaboravio je. A poslje nije imao kemijsku.pizzon wrote:kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
2015-08-15
Znači da je Juga bila neustavna.pizzon wrote:kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Iz nje je izišla prva Srbija, čim je Milošević ukinio Autonomne pokrajine Vojvodinu i Kosovo.
Nakon Srbije odvojila se HR i SLO, a onda i BiH i Makedonija. CG nešto kasnije.
2016-07-22
AP su instalirane na temelju komunisticke ideologije,Eroo wrote:Znači da je Juga bila neustavna.pizzon wrote:kaja wrote:Ne vjerujem. Da je Tito bio protiv ne bi bio ni usvojen.
Iz nje je izišla prva Srbija, čim je Milošević ukinio Autonomne pokrajine Vojvodinu i Kosovo.
Nakon Srbije odvojila se HR i SLO, a onda i BiH i Makedonija. CG nešto kasnije.
a ne narodne volje.
celokupna titova politika na kosmetu je desrbizacija istog,
sa namerom da pripoji albaniju jugoslaviji.
Vojvodina se pripojila Srbiji bezuslovno, a komunisti su
je pretvorili u pokrajinu.
neverovanto, kako vama od komunizma odgovraju samo granice
i svi antisrpski akti koji unizavaju i ukidaju srpsku vlast na teritoriji
srbiji.
treba raspisati referendum u samoj vojvodini o njenom statusu
unutar srbije.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Rusija odbacila presudu ECHR da mora priznati gay brakove "to je protiv našeg Ustava"
» TITO:Merkel, Kamara Haris, Scholz, zar ste zaboravili sta ste radili pre 23 godine?
» TITO: "Navijaću za Maroko protiv Hrvatske, oni su naša braća"
» Sve građane ćemo besplatno cijepiti protiv covida, počinjemo već krajem godine
» Tuzla: Džemat u kampanji protiv Nove Godine, Djeda Mraza i slušanja muzike
» TITO:Merkel, Kamara Haris, Scholz, zar ste zaboravili sta ste radili pre 23 godine?
» TITO: "Navijaću za Maroko protiv Hrvatske, oni su naša braća"
» Sve građane ćemo besplatno cijepiti protiv covida, počinjemo već krajem godine
» Tuzla: Džemat u kampanji protiv Nove Godine, Djeda Mraza i slušanja muzike
Page 1 of 2