Sve građane ćemo besplatno cijepiti protiv covida, počinjemo već krajem godine
Page 1 of 1
Sve građane ćemo besplatno cijepiti protiv covida, počinjemo već krajem godine
Cjepivo različitih proizvođača s kojima se dogovarala Europska komisija u članice će dolaziti istovremeno i proporcionalno prema nacionalnim kvotama.
Prve količine cjepiva za covid-19 od najperspektivnijih proizvođača s kojima se za sve članice EU-a dogovarala Europska komisija, u Sloveniji bi mogle biti dostupne za određene grupe krajem prosinca, ukoliko proizvođači dobiju regulatorne dozvole za njihov promet početkom idućeg mjeseca.
Izjavila je to na konferenciji za novinare u Ljubljani Doroteja Novak Gosarič iz direktorata za zaštitu zdravlja u ministarstvu zdravstva.
[size=11]PANDEMIJA KORONAVIRUSA
Sprema se masovno testiranje u Zagrebu
Cijepljenje će za građane biti “besplatno” u smislu da će troškove pokriti državni proračun, cijepljenje neće biti zakonski obvezujuće, ali će vlada povesti intenzivnu kampanju pružanja pravih informacija o potrebi cijepljenja, naglasila je Novak Gosarič.
Pojasnila je da Slovenija nije i neće izvan okvira dogovorenih u Europskoj uniji posebno pregovarati s proizvođačima cjepiva, dodavši da bi to bilo neodgovorno budući da je akcijom na razini EU-a postignut najbolji rezultat u pregovorima s najperspektivnijim proizvođačima koji razvijaju cjepivo, postignute su i najbolje cijene, te dogovorene nacionalne kvote u okviru kojih će članice dobivati količine koje im pripadaju prema broju stanovnika.
Što se tiče nedavne najave ministra zdravstva Tomaža Gantara da u Sloveniju ovaj tjedan dolaze predstavnici Pfizera, pojasnila je da to neće biti pregovori o osiguranju dodatnih količina nego dogovori o načinu dopreme i logistici raspodjele, te uvjetima za skladištenje cjepiva koje zemlje članice trebaju provesti same u okviru nacionalnih strategija.
Cjepivo različitih proizvođača s kojima se dogovarala Europska komisija u članice će dolaziti istovremeno i proporcionalno prema nacionalnim kvotama, a u Sloveniji će se najprije cijepiti tzv. ranjive skupine, poput štićenika u domovima za starije i u socijalnim ustanovama, zaposleni u zdravstvu koji su najviše u kontaktu s oboljelima, ali i osobe iz skupina koje su važne za normalno funkcioniranje države, pojasnila je na konferenciji za novinare predstavnica miinistarstva zdravstva.[/size]
https://www.poslovni.hr/europska-unija/sve-gradane-cemo-besplatno-cijepiti-protiv-covida-pocinjemo-vec-krajem-godine-4258985?utm_source=VecernjiFacebook&utm_medium=post&utm_campaign=InternaRazmjena&fbclid=IwAR32LaCU8FWlXCFHDpBQ25Kex8WFbE8CqERpGO7LJADraIvD3YIpQPzBFYY
---------------
Uz cjepivo i bakalar na bijelo pa sretan Božić :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Sve građane ćemo besplatno cijepiti protiv covida, počinjemo već krajem godine
ja znam tko se neće cijepiti. ja i većina građana RH. meni je statistički puno opasnije cijepivo koje je izbačeno u manje od godinu dana(a razvijaju se inače 5-10godina) nego ovaj virus,
rusko cijepivo izgleda zapelo, a čitam da kinesko počelo ubijati više ljudi nego coronvirus , kinezi ga testiraju po nekim vukojebinama afrike i latinske amerike :D
ali da sam stariji ili da imam nekih zdravstvenih problema onda bi se svakako cijepio, barem sa ovim američkim, ruskim maybe a sa kineskim nikada
rusko cijepivo izgleda zapelo, a čitam da kinesko počelo ubijati više ljudi nego coronvirus , kinezi ga testiraju po nekim vukojebinama afrike i latinske amerike :D
ali da sam stariji ili da imam nekih zdravstvenih problema onda bi se svakako cijepio, barem sa ovim američkim, ruskim maybe a sa kineskim nikada
Re: Sve građane ćemo besplatno cijepiti protiv covida, počinjemo već krajem godine
Inace nisam protiv cjepiva ali ova panicna me ne privlace nimalo.
omni-
2014-04-12
AssadNaPodmornici wrote:ja znam tko se neće cijepiti. ja i većina građana RH. meni je statistički puno opasnije cijepivo koje je izbačeno u manje od godinu dana(a razvijaju se inače 5-10godina) nego ovaj virus,
što bi moglo ići po zlu? pa to je cjepivo protiv malo jače prehlade cjepiš se i kihneš.
Guest- Guest
Navodno ovo Pfizerovo cjepivo ima neke gadne nuspojave? Kako god, cijepiti se treba, ali ne u prvom valu, već kad drugi iskuse blagodati cjepiva pa njima ne bude ništa, onda može, to tek u drugoj polovici iduće godine ili čak i kasnije. Tko si takvo čekanje može priuštiti, jel
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ja čekam dda vidim što će reći švedski epidemiolozi.
Sto god kazu radi suprotno :Dmutava baštarda wrote:ja čekam dda vidim što će reći švedski epidemiolozi.
omni-
2014-04-12
prvo ćemo ero kalemiti.mutava baštarda wrote:ja čekam dda vidim što će reći švedski epidemiolozi.
pa ćemo uz meze i pivo čekat rezultate.
2014-12-30
Ja čekam covid-119, ovo kamilica za mene...mutava baštarda wrote:ja čekam dda vidim što će reći švedski epidemiolozi.
Trinity-
2014-04-17
mutava baštarda wrote:ja čekam dda vidim što će reći švedski epidemiolozi.
Guest- Guest
Velikodusno prepustam cjepivo potrebitima:)AssadNaPodmornici wrote:ja znam tko se neće cijepiti. ja i većina građana RH. meni je statistički puno opasnije cijepivo koje je izbačeno u manje od godinu dana(a razvijaju se inače 5-10godina) nego ovaj virus,
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Velikodusno prepustam cjepivo potrebitima:)AssadNaPodmornici wrote:ja znam tko se neće cijepiti. ja i većina građana RH. meni je statistički puno opasnije cijepivo koje je izbačeno u manje od godinu dana(a razvijaju se inače 5-10godina) nego ovaj virus,
imenjače.....ne hebi, ti i joda, vas dva mladića s trebevića ruke na pokaz :p
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
imenjak u zivotu nije isao doktoruepikur37 wrote:dijagram wrote:Velikodusno prepustam cjepivo potrebitima:)AssadNaPodmornici wrote:ja znam tko se neće cijepiti. ja i većina građana RH. meni je statistički puno opasnije cijepivo koje je izbačeno u manje od godinu dana(a razvijaju se inače 5-10godina) nego ovaj virus,
imenjače.....ne hebi, ti i joda, vas dva mladića s trebevića ruke na pokaz :p
tri krpanja poslije ranjavanja, i to je sve.
nema teorije da stanem u red za vakcinu
to je za vas sorosovce, slabice, anemije, alergije i slicne likove:)
dijagram-
2015-08-09
Similar topics
» Capak: Uskoro počinjemo cijepiti, bit ćemo među prvima!
» Escobar pred Odborom Senata SAD-a: Djelovat ćemo protiv onih koji građane BiH drže kao taocima
» Evo sad je sigurno 100 koma 1 odsto!Migovi stižu u Srbiju krajem godine
» Militantni prosvjedi u Americi protiv Covida
» 6 svjetskih banaka pokreću svoju kripto valutu krajem 2018. godine
» Escobar pred Odborom Senata SAD-a: Djelovat ćemo protiv onih koji građane BiH drže kao taocima
» Evo sad je sigurno 100 koma 1 odsto!Migovi stižu u Srbiju krajem godine
» Militantni prosvjedi u Americi protiv Covida
» 6 svjetskih banaka pokreću svoju kripto valutu krajem 2018. godine
Page 1 of 1