Lustracija u SAD
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Lustracija u SAD
Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.Gnječ wrote:Regoč wrote:Marcele pa ti si za autsorsing, odakle ti na Donaldovoj strani?marcellus wrote:mislim da neki nisu skontali. Nema tu "uvoznog lobija", trump je samo protiv outsourcinga svega i svačega. Većinu doduše neće moći spriječiti, ali pročitajte njegov program sjajan je
Da sutra drug Tito uskrsne, Marčelo a i svi vi bili biste najveći komunisti. Toliko o vašoj dosljednosti i stavu. A i kičmi koju nemate.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Koje crne 90-e? Pa to je meni stric obećao već kad je 71-e došo u posjetu iz nezavisne države Australije? A njemu to objasnili još pecet i neke kad je bježo preko grane u sabirni logor u Austriju. Odakle ih liferovalo na plantaže šećerne trske u 'daun ander'.Regoč wrote:Jebi ga, što su ono obećali 90.? Da ćemo za deset godinah biti Švicarska? Koliko je ono prošlo?udba wrote:Pa piše gore da je obećo napaćenim radnicima zaštiti proizvodnju, 35% carine, pa vozi ti pogon u Meksiko i Kinu!Regoč wrote:Nemojmo sad pretjerivati, treba još vidjeti što će biti, čisto sumnjam da se napušta sustav slobodne trgovine.
2016-11-08
evo pročita sam temu. Da vam objasnim Trumpu ekonomsku angedu, sa stručnog stajališta. I da ona je vrhunska.
uglavnom , kada je trump spominja trade deals sa mexicom, spomenio je različite porezne sustave koje daju mexicu prednost.
Naime mexico, kao i većina EU ili Hrvatska, većinu svoga prihoda bazira na PDVu, dok USA je to porez na imovinu i porez na dohodak.
Što to znači u ekonomskoj razmjeni? da je mexico u prednosti? kako?
Auto proizvedeš u Mexicu, i prodaš u USA, plaćaš puno manji PDV(ili ga uopće nema).
Za razliku ako proizvedeš auto u USA i pokušaš ga izvesti iz USA u Mexicu, plaćaš PDV 16% .. i onda porez na imovinu/dohodak u Americi.
Zato i govorim cilo vrime da bi TTIP sporazum koje su gurala Hillary i Merkelica, da bi to još više sjebalo Ameriku, jer bi EU industrija preplavila USA. sa druge strane Ameri ako idu išta prodati u RH, moraju platiti PDV 25% u Mexicu evo čitam 16% , ostatak Europe 18-25% itd.
Trump je tu u pravu kada kaže da takvi sporazumi su loši za USA ekonomiju što je i istina. USA radi toga postaje raj za uvoz svega i svačega. To je više radi poreznog sustava Amerika spram Europe , Hrvatske i Mexica.
Eh i ja bih na mjestu Trumpa tražio promjene, samo je pitanje šta će od svega toga biti.
Vidit ćemo kako će se to ispregovarati.
U ostalim stvarima Hillary je pun kurac ekonomski lijevo, a Trump je tipčno ekonomski desno.
Hillary je kmečala kako će uvesti extra poreze na korporacije i bogate, a Trump je rekao da će srezati porez sa 35% na 15% (nešto tako) , svima jednako - od bogatih do siromašnih. Rekao je da zbog visokih poreza , USA ekonomija je slabije konkuretna Kinezima i ostalima, i kapital bježi iz Amerike, da će masovnim rezanjem poreza , privući investicije u USA, privući kapital, i podići standard svima - od bogatih do srednje klase do siromašnih.
Inače Trump cijelo vrijeme govori protiv države USA, Washingtona, i non stop obećava da će smanjiti broj ljudi koji rade za USA vladu . Čitam da mu jedna od prvih odluka biti zabrana zapošljavanja za državu(kamo sreće da naši socijalisti iz HDZa i SDPa ovo sprovedu).
Trump je non stop spominja da će ukinuti doslovno 70% regulacija u ekonomiji. Obama je širio regulacije u USA ekonomiji, pa je zbog toga USA padala svake godine 2-3 mjesta na listi ekonomskih najslobodnijih zemalja.
Eh sada da li će ukinuti 70% regulacija, ali ukidati će ih. To znači hrpa otkaza za inspektore , birokrate, administraciju i slične uhljebe.
Trump će odjebati Obama care - što to znači? znači privatizacija zdravstva. Obamacare je bio pokušaj Amerike da se približi Hrvatskom/Europskom zdravstvenom sustavu, gdje država pokriva svima sve pomalo, na račun ljudi koji rade i plaćaju porez.
Trump će kao klasični republikanac to poništiti i ponovo će privatizirati zdravstvo. Znači nema više besplatnih bolnica.
uglavnom , kada je trump spominja trade deals sa mexicom, spomenio je različite porezne sustave koje daju mexicu prednost.
Naime mexico, kao i većina EU ili Hrvatska, većinu svoga prihoda bazira na PDVu, dok USA je to porez na imovinu i porez na dohodak.
Što to znači u ekonomskoj razmjeni? da je mexico u prednosti? kako?
Auto proizvedeš u Mexicu, i prodaš u USA, plaćaš puno manji PDV(ili ga uopće nema).
Za razliku ako proizvedeš auto u USA i pokušaš ga izvesti iz USA u Mexicu, plaćaš PDV 16% .. i onda porez na imovinu/dohodak u Americi.
Zato i govorim cilo vrime da bi TTIP sporazum koje su gurala Hillary i Merkelica, da bi to još više sjebalo Ameriku, jer bi EU industrija preplavila USA. sa druge strane Ameri ako idu išta prodati u RH, moraju platiti PDV 25% u Mexicu evo čitam 16% , ostatak Europe 18-25% itd.
Trump je tu u pravu kada kaže da takvi sporazumi su loši za USA ekonomiju što je i istina. USA radi toga postaje raj za uvoz svega i svačega. To je više radi poreznog sustava Amerika spram Europe , Hrvatske i Mexica.
Eh i ja bih na mjestu Trumpa tražio promjene, samo je pitanje šta će od svega toga biti.
Vidit ćemo kako će se to ispregovarati.
U ostalim stvarima Hillary je pun kurac ekonomski lijevo, a Trump je tipčno ekonomski desno.
Hillary je kmečala kako će uvesti extra poreze na korporacije i bogate, a Trump je rekao da će srezati porez sa 35% na 15% (nešto tako) , svima jednako - od bogatih do siromašnih. Rekao je da zbog visokih poreza , USA ekonomija je slabije konkuretna Kinezima i ostalima, i kapital bježi iz Amerike, da će masovnim rezanjem poreza , privući investicije u USA, privući kapital, i podići standard svima - od bogatih do srednje klase do siromašnih.
Inače Trump cijelo vrijeme govori protiv države USA, Washingtona, i non stop obećava da će smanjiti broj ljudi koji rade za USA vladu . Čitam da mu jedna od prvih odluka biti zabrana zapošljavanja za državu(kamo sreće da naši socijalisti iz HDZa i SDPa ovo sprovedu).
Trump je non stop spominja da će ukinuti doslovno 70% regulacija u ekonomiji. Obama je širio regulacije u USA ekonomiji, pa je zbog toga USA padala svake godine 2-3 mjesta na listi ekonomskih najslobodnijih zemalja.
Eh sada da li će ukinuti 70% regulacija, ali ukidati će ih. To znači hrpa otkaza za inspektore , birokrate, administraciju i slične uhljebe.
Trump će odjebati Obama care - što to znači? znači privatizacija zdravstva. Obamacare je bio pokušaj Amerike da se približi Hrvatskom/Europskom zdravstvenom sustavu, gdje država pokriva svima sve pomalo, na račun ljudi koji rade i plaćaju porez.
Trump će kao klasični republikanac to poništiti i ponovo će privatizirati zdravstvo. Znači nema više besplatnih bolnica.
Guest- Guest
A jebat ga, kad naš narod nije dostojan svojih velikana ;Pudba wrote:Regoč wrote:Nova hrvatska ikona!udba wrote:Naši mljekari propadaju, Todorić i Luka rajić otvaraju firme po Srbiji i autsorsaju ovo malo industrije, sve što se prije kući radilo radi se vani pa uvozi, a naši mladi ostaju bez posla.Ako Ford preseli proizvodnju u Meksiko, on će udariti 35% carine Fordu na svaki auto koji uveze nazad iz Meksika u SAD! I to je rekao managerima Forda licem u lice. Radnici ne žele više slušati kako preseljenje proizvodnje u Meksiko i Kinu pomaže ekonomiji. Njima ne pomaže.
Trumpe dođi ako ikako možeš u Hrvatsku i održi govor, neka ti budemo među prvim destinacijama u međunarodnim vizitama eventualno odmah iza Rusije i Slovenije!
INA Sisak se razmontirava i vozi u Mađarsku, linije za Sardele idu u Srbiju, čak i cigarete koju su uvijek imale tržište i prođu se moraju proizvoditi vani da bi ih se opet uvozilo, drvo slavonsko i goransko ide u Italiju i Švedsku gdje oni rade sebi najkvalitetniji namještaj, a nama prodaju police od iverice i plastike.
Zašto mi nemamo nekog Trampa, zar kod nas nitko nije u stanju oženiti zgodnu sponzorušu, pošpricati kosu zlatnim autolakom i poslati ove pederske menađerčiće u tri pičke materine zajedno sa svojim bonusima, mirisnim odijelima, mobitelima od 1000 eura i autima na struju šta se ne čuju nego ga baba čuje tek nakon što je s obje osovine prošo preko nje.
Zar naš narod ne može izbaciti nekoga tko će znati osjetiti njegov puls i vapajući zov u pomoć?
Tako za ove koji misle da je Trump "lijevo" jer smatra da trgovinski sporazumi sa Mexicom i EU nisu pravedni - naivni ste.
Sporazumi nisu pravedni, jer EU i Mexico porezni sustavi imaju prednost nad Američkim. - objasnio sam vam gore poviše
Sve ostalo- da ponovim;
Najavljuje
Smanjivanje porezne stope najbogatijim, korporacijama, srednjoj klasi i ostalima
Ukidanje čak 70% regulacija u USA ekonomiji
Liberalizaciju energetskog sektora
Privatizacija zdravstva(ukidanje Obamacare)
Zabranjivanje zapošljavanja za državu
Veliki otkazi u državnom sektoru - administraciji, inspektorima(osim u policiji i vojsci)
čak sam čitao da se spominje privatizacija i cesta, mostova, itd.
dakle Trump je po svim ovim ekonomskim pitanjima možda daleko najradikalniji ekonomski desničar/libertarijanac koji je zadnji par destljeća sjeo na vlast. - pitanje je koliko će toga provesti.
Sporazumi nisu pravedni, jer EU i Mexico porezni sustavi imaju prednost nad Američkim. - objasnio sam vam gore poviše
Sve ostalo- da ponovim;
Najavljuje
Smanjivanje porezne stope najbogatijim, korporacijama, srednjoj klasi i ostalima
Ukidanje čak 70% regulacija u USA ekonomiji
Liberalizaciju energetskog sektora
Privatizacija zdravstva(ukidanje Obamacare)
Zabranjivanje zapošljavanja za državu
Veliki otkazi u državnom sektoru - administraciji, inspektorima(osim u policiji i vojsci)
čak sam čitao da se spominje privatizacija i cesta, mostova, itd.
dakle Trump je po svim ovim ekonomskim pitanjima možda daleko najradikalniji ekonomski desničar/libertarijanac koji je zadnji par destljeća sjeo na vlast. - pitanje je koliko će toga provesti.
Guest- Guest
Kako se onaj zvao onaj što je patio od manije veličine pa je živio u uvjerenju da je predsjednik JuEsEj. Prosvijetlilo ga u Dallasu, kad mu je svjetlo iznenada probilo kroz iznenadnu rupu u glavi.dzango wrote:Sa druge strane, postoji mišljenje da je Tramp dobio jer je bolji u rijalitima. Kažu da izbori više nemaju veze sa politikom, već su se pretvorili u jedan veliki rijaliti. A Tramp je kralj rijalitija i prodaje preko medija.
Ja neču ulazit u dublje ekonomske analize posebno jer ovaj još nije zasjeo u Bela kuča ....no KIna se može pozdravit s time da če uvozit u Ameriku duplo više nego šta Amerika uvozi u nju ....i onda kreče pad globalnog sistema tj krah jako izvoznih zemalja ....Kine , Njemačke lokomotive eurozone ....itd itd itd.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jen je kineska valuta ;D Ma super!RayMabus wrote:KIna bude nahebala .....duplo više uvoze u Ameriku nego šta iz iste izvoze.
PA PA JEN.
KIna uvozi u USA duplo više nego šta USA uvozi u KInu ....sad ce to Trampić stavit u level.Oh_Femder wrote:Jen je kineska valuta ;D Ma super!RayMabus wrote:KIna bude nahebala .....duplo više uvoze u Ameriku nego šta iz iste izvoze.
PA PA JEN.
2014-04-11
A u pič mač...jastreb wrote:Malo sam pročitao N.list i 7dnevno.
Pišu kako sada ni šanse za dolazak na vlast u Francuskoj Mari Le Pen nisu male,niti su mašta,te strahuju da će,ukoliko se to dogodi,to biti i kraj EU.
Jesu rekli šta za forum? Što će biti s nama sutra, dal' to netko zna?jastreb wrote:Pišu i kako sada dolazi neki novi svijet. Različit od svega do sada.
Guest- Guest
Jen jest kineska valuta al je svaka valuta vezana uz ekonomsku snagu države odakle je a kineska ekonomija je izrazito izvozna ....16-17% uvoze u USA .....sad če to Trampić svest na oko 8 % tj onoliko koliko oni uvoze iz USA.
Normalno to je onda krah Jena.
2014-04-11
RayMabus wrote:Jen jest kineska valuta.....sad če to Trampić svest na oko 8 % tj onoliko koliko oni uvoze iz USA.
https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_yen
2016-11-08
Moja greška ....to su sitnice ...bitna je poanta.Oh_Femder wrote:RayMabus wrote:Jen jest kineska valuta.....sad če to Trampić svest na oko 8 % tj onoliko koliko oni uvoze iz USA.
8 % tržišta koje ce Kina izgubit kad Trampić to tako regulira se jako teško nadoknađuje jer to nije mala izvozna zemlja ....ako nenadoknade to a to je teško počima inflacija tog kineskog govna od valute.
2014-04-11
Dakle pojednostavljeno : Kinezi ce opet jesti rižu.RayMabus wrote:Moja greška ....to su sitnice ...bitna je poanta.Oh_Femder wrote:RayMabus wrote:Jen jest kineska valuta.....sad če to Trampić svest na oko 8 % tj onoliko koliko oni uvoze iz USA.
8 % tržišta koje ce Kina izgubit kad Trampić to tako regulira se jako teško nadoknađuje jer to nije mala izvozna zemlja ....ako nenadoknade to a to je teško počima inflacija tog kineskog govna od valute.
A baš se lijepo digli , taman poceli nosace zrakoplova gradit a sad bankrot.
2014-04-11
Pošto je i Njemačka izvozna zemlja i to jako a izvozi dosta u Kinu a kod Kineza ce pocet inflacija jer mora država odnekud pokrit taj manjak nastao gubitkom dijela tržišta ( 8% ukupne ekonomije tj pola izvoza u USA ) ....e sad kineska centralna banka radi slijedece : tiska novac al ga nedaje državnim službenicima ovako nego samo ako kupe ....kineski auto ...a ne njemački bez obzira jel proizveden u KIni .....na taj način se Kina pokušava malo izvuč a poslijedica je da Njemačka gubi kinesko tržište ....damping ba.
2014-04-11
Ma pravo zboriš: sitnica , nešto ko kad pobrkaš kunu i srbijanski dinar, Japanca i Kineza, ko tu normalan more neku razliku vidit, nešto ko između Rvata i Srbende ;DRayMabus wrote:Moja greška ....to su sitnice ...bitna je poanta.Oh_Femder wrote:RayMabus wrote:Jen jest kineska valuta.....sad če to Trampić svest na oko 8 % tj onoliko koliko oni uvoze iz USA.
Normalno gubitak kineskog tržišta je velik udarac za njemačku ekonomiju a samim time i europsku ( eurozona i ostalo s time povezano ) i ovi iz Brisela klečeči dolaze kod Trampa da im ne nabije ( velike ) carine bla bla bla .....EU na koljenima.
Ja sam zainteresiran za onaj dio gdje uslijed poslijedica svega toga raste nezaposlenost u Njemačkoj i Arapi bivaju persone non grata tj nepoželjne .....a onda čemo se igrati ....Đelata.
Ja sam zainteresiran za onaj dio gdje uslijed poslijedica svega toga raste nezaposlenost u Njemačkoj i Arapi bivaju persone non grata tj nepoželjne .....a onda čemo se igrati ....Đelata.
2014-04-11
Sad sam izmislio dobru bazu : Đelat ekonomija.RayMabus wrote:Normalno gubitak kineskog tržišta je velik udarac za njemačku ekonomiju a samim time i europsku ( eurozona i ostalo s time povezano ) i ovi iz Brisela klečeči dolaze kod Trampa da im ne nabije ( velike ) carine bla bla bla .....EU na koljenima.
Vesna Pusić se ljulja na tornju zagrebačke katedrale s natpisom : Kafa je skuvana.
2014-04-11
A ispod je netko pustio ovo :RayMabus wrote:Sad sam izmislio dobru bazu : Đelat ekonomija.RayMabus wrote:Normalno gubitak kineskog tržišta je velik udarac za njemačku ekonomiju a samim time i europsku ( eurozona i ostalo s time povezano ) i ovi iz Brisela klečeči dolaze kod Trampa da im ne nabije ( velike ) carine bla bla bla .....EU na koljenima.
Vesna Pusić se ljulja na tornju zagrebačke katedrale s natpisom : Kafa je skuvana.
Jeben ti majku emanicipiranu.
2014-04-11
Koji kurac sereš? Ne pripisuj mi stavove drugih ljudih i ne propituj me o njima.Oh_Femder wrote:Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.Gnječ wrote:Regoč wrote:Marcele pa ti si za autsorsing, odakle ti na Donaldovoj strani?marcellus wrote:mislim da neki nisu skontali. Nema tu "uvoznog lobija", trump je samo protiv outsourcinga svega i svačega. Većinu doduše neće moći spriječiti, ali pročitajte njegov program sjajan je
Da sutra drug Tito uskrsne, Marčelo a i svi vi bili biste najveći komunisti. Toliko o vašoj dosljednosti i stavu. A i kičmi koju nemate.
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Počinje "lustracija"
» udba ne postoji i lustracija nam ne treba
» Lustracija u Hrvatskoj, overtime se dela
» Lustracija by Merkel: Nijemci traže još udbaša
» Lustracija u Ukrajini povjerena 23-godišnjoj studentici
» udba ne postoji i lustracija nam ne treba
» Lustracija u Hrvatskoj, overtime se dela
» Lustracija by Merkel: Nijemci traže još udbaša
» Lustracija u Ukrajini povjerena 23-godišnjoj studentici
Page 5 of 6