Lustracija u SAD
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Lustracija u SAD
Koji kurac sereš? Ne pripisuj mi stavove drugih ljudih i ne propituj me o njima.Oh_Femder wrote:Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.Gnječ wrote:Regoč wrote:Marcele pa ti si za autsorsing, odakle ti na Donaldovoj strani?marcellus wrote:mislim da neki nisu skontali. Nema tu "uvoznog lobija", trump je samo protiv outsourcinga svega i svačega. Većinu doduše neće moći spriječiti, ali pročitajte njegov program sjajan je
Da sutra drug Tito uskrsne, Marčelo a i svi vi bili biste najveći komunisti. Toliko o vašoj dosljednosti i stavu. A i kičmi koju nemate.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Pa ti si nekakav desničar i to su tvoji pogledi, što ih se sad sramiš? Di ti je kičma...nekakva? Ali u svakom slučaju drago mi je da ti dižem živac. Lijepo od tebe da priznaš i hvala ;PRegoč wrote:Koji kurac sereš? Ne pripisuj mi stavove drugih ljudih i ne propituj me o njima.Oh_Femder wrote:Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.Gnječ wrote:Regoč wrote:
Marcele pa ti si za autsorsing, odakle ti na Donaldovoj strani?
Da sutra drug Tito uskrsne, Marčelo a i svi vi bili biste najveći komunisti. Toliko o vašoj dosljednosti i stavu. A i kičmi koju nemate.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
2014-04-14
Što si ti zabrijao? Da ćeš mi pripisivati stavove? Otkvači! Meni se referiraj na moje upise, u ostalo me ne uvlači.Oh_Femder wrote:Pa ti si nekakav desničar i to su tvoji pogledi, što ih se sad sramiš? Di ti je kičma...nekakva? Ali u svakom slučaju drago mi je da ti dižem živac. Lijepo od tebe da priznaš i hvala ;PRegoč wrote:Koji kurac sereš? Ne pripisuj mi stavove drugih ljudih i ne propituj me o njima.Oh_Femder wrote:Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.Gnječ wrote:
Nemam ja tebi što pripisivati. Ti si deklarirani konzervativac i desničar, dapače esktremni, a zna se kakvi su stavovi takvih (upravo oni koje zastupa na primjer Anne Coulter). Što sad hiniš nekakvu jungfericu? Jesi li pravo muško, ili si obranaš i tunjava pičkica? Očito ovo drugo ;PRegoč wrote:Što si ti zabrijao? Da ćeš mi pripisivati stavove? Otkvači! Meni se referiraj na moje upise, u ostalo me ne uvlači.Oh_Femder wrote:Pa ti si nekakav desničar i to su tvoji pogledi, što ih se sad sramiš? Di ti je kičma...nekakva? Ali u svakom slučaju drago mi je da ti dižem živac. Lijepo od tebe da priznaš i hvala ;PRegoč wrote:Koji kurac sereš? Ne pripisuj mi stavove drugih ljudih i ne propituj me o njima.Oh_Femder wrote:Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:
Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
ajd ajd, jos uvjek bi tu srce bilo da joj neko hoce pronac pizdu..al nece niko jebo li ih patak maliOh_Femder wrote:Kako to sad uz zaposlenje? A nacija, vjera i spol? To ništa? Pa majkumu 'bem, kako žena, a kamoli recimo na primjer čak ni Hrvatica, može u Hrvatskoj imati istu plaću i ista, dapače i glasačka prava kao muškarac Hrvat koji je odslužio vojsku? Kao što lijepo veli jedna prava desanka, vrla Anne Coulter, ukinite ženama glasačka prava i degenerirani liberali i ljevičari nikad više neće doći na vlast ;PRegoč wrote:Ne, ja imam iste stavove godinama: ukinuti socijalnu pomoć, a sve prava vezati uz zaposlenje.Gnječ wrote:Regoč wrote:Marcele pa ti si za autsorsing, odakle ti na Donaldovoj strani?marcellus wrote:mislim da neki nisu skontali. Nema tu "uvoznog lobija", trump je samo protiv outsourcinga svega i svačega. Većinu doduše neće moći spriječiti, ali pročitajte njegov program sjajan je
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
dva brata wrote:evo pročita sam temu. Da vam objasnim Trumpu ekonomsku angedu, sa stručnog stajališta. I da ona je vrhunska.
uglavnom , kada je trump spominja trade deals sa mexicom, spomenio je različite porezne sustave koje daju mexicu prednost.
Naime mexico, kao i većina EU ili Hrvatska, većinu svoga prihoda bazira na PDVu, dok USA je to porez na imovinu i porez na dohodak.
Što to znači u ekonomskoj razmjeni? da je mexico u prednosti? kako?
Auto proizvedeš u Mexicu, i prodaš u USA, plaćaš puno manji PDV(ili ga uopće nema).
Za razliku ako proizvedeš auto u USA i pokušaš ga izvesti iz USA u Mexicu, plaćaš PDV 16% .. i onda porez na imovinu/dohodak u Americi.
Zato i govorim cilo vrime da bi TTIP sporazum koje su gurala Hillary i Merkelica, da bi to još više sjebalo Ameriku, jer bi EU industrija preplavila USA. sa druge strane Ameri ako idu išta prodati u RH, moraju platiti PDV 25% u Mexicu evo čitam 16% , ostatak Europe 18-25% itd.
Trump je tu u pravu kada kaže da takvi sporazumi su loši za USA ekonomiju što je i istina. USA radi toga postaje raj za uvoz svega i svačega. To je više radi poreznog sustava Amerika spram Europe , Hrvatske i Mexica.
Eh i ja bih na mjestu Trumpa tražio promjene, samo je pitanje šta će od svega toga biti.
Vidit ćemo kako će se to ispregovarati.
U ostalim stvarima Hillary je pun kurac ekonomski lijevo, a Trump je tipčno ekonomski desno.
Hillary je kmečala kako će uvesti extra poreze na korporacije i bogate, a Trump je rekao da će srezati porez sa 35% na 15% (nešto tako) , svima jednako - od bogatih do siromašnih. Rekao je da zbog visokih poreza , USA ekonomija je slabije konkuretna Kinezima i ostalima, i kapital bježi iz Amerike, da će masovnim rezanjem poreza , privući investicije u USA, privući kapital, i podići standard svima - od bogatih do srednje klase do siromašnih.
Inače Trump cijelo vrijeme govori protiv države USA, Washingtona, i non stop obećava da će smanjiti broj ljudi koji rade za USA vladu . Čitam da mu jedna od prvih odluka biti zabrana zapošljavanja za državu(kamo sreće da naši socijalisti iz HDZa i SDPa ovo sprovedu).
Trump je non stop spominja da će ukinuti doslovno 70% regulacija u ekonomiji. Obama je širio regulacije u USA ekonomiji, pa je zbog toga USA padala svake godine 2-3 mjesta na listi ekonomskih najslobodnijih zemalja.
Eh sada da li će ukinuti 70% regulacija, ali ukidati će ih. To znači hrpa otkaza za inspektore , birokrate, administraciju i slične uhljebe.
Trump će odjebati Obama care - što to znači? znači privatizacija zdravstva. Obamacare je bio pokušaj Amerike da se približi Hrvatskom/Europskom zdravstvenom sustavu, gdje država pokriva svima sve pomalo, na račun ljudi koji rade i plaćaju porez.
Trump će kao klasični republikanac to poništiti i ponovo će privatizirati zdravstvo. Znači nema više besplatnih bolnica.
oko zdravastva, rekao je da će zapravo nakon što ukine obamacare (što je osnovni razlog zašto su ameri glasali za njega, jer svi jebu mater obamacareu radi kojeg plaćaju skuplje zdravstveno a više ne mogu birati doktora ni stupanj zaštite) uvesti neki vid jeftinog ili besplatnog osiguranja za djecu
u svim anketama većina amera se izjasnila protiv obamacarea
obamacare se pokazao kao totalni zajeb i pušiona, što smo yoda i ja ovdje upozoravali od početka
to je socijalno zdravstveno, i kao i svako socijalno zdravstveno znači da je zaštita preko njega za kurac, ne pokriva ništa, košta više nego što vrijedi, i svake godine poskupljuje i radi sve veće gubitke
obamacare se pokazao kao totalni zajeb i pušiona, što smo yoda i ja ovdje upozoravali od početka
to je socijalno zdravstveno, i kao i svako socijalno zdravstveno znači da je zaštita preko njega za kurac, ne pokriva ništa, košta više nego što vrijedi, i svake godine poskupljuje i radi sve veće gubitke
evo pročita sam temu. Da vam objasnim Trumpu ekonomsku angedu, sa stručnog stajališta. I da ona je vrhunska.
Trump je non stop spominja da će ukinuti doslovno 70% regulacija u ekonomiji. Obama je širio regulacije u USA ekonomiji, pa je zbog toga USA padala svake godine 2-3 mjesta na listi ekonomskih najslobodnijih zemalja.
Eh sada da li će ukinuti 70% regulacija, ali ukidati će ih. To znači hrpa otkaza za inspektore , birokrate, administraciju i slične uhljebe.
nece ukinuti nista , u najbolju ruku malo preslozit prioritete
kome ce prodati svoje proizvode bez potrebnih regulacija/certifikata/kontrola ?
bangladesu ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
obama care je stvarno besplatno zdravstvo i ne kosta nista,a ako nemas zdravsveno dobijes i neku kaznu tako da se ti itekako isplati,e sad sto ovi neki protestuju da je to socijalizam,oni nemaju pojma sta je socijalizam,nemam ni ja koji sam zivio u tom sistemu a kamoli oni,i ove neke biblioteke gdje imamo besplatne knjige,filmove,pristup internetu itd i to bi mogli nazvat necim socijalistickim jer je besplatno i placa se od nasih poreza ali im to ne smeta a ovo im smeta,pravi problem u zdravsvenom sistemu je sto se 90% novca koje ljudi odvajaju tj uplacuju u zdravstvo zavrsi da podmiri neke kancelarijske pacove,kad sam racunao koliko sam para npr za 10 godina uplatio u zdravstveno osiguranje a od toga koliko am imao koristi...to je bila malo veca cifra,i naravno te pare nikad vise neces vidjeti,bolje je otkazati zdravsveno i odvojiti tu sumu para koju bi uplatio za to staviti na stranu,ako vec ne kvalifikujes za obamacare.marcellus wrote:u svim anketama većina amera se izjasnila protiv obamacarea
2014-04-14
Winter is coming wrote:obama care je stvarno besplatno zdravstvo i ne kosta nista,a ako nemas zdravsveno dobijes i neku kaznu tako da se ti itekako isplati,e sad sto ovi neki protestuju da je to socijalizam,oni nemaju pojma sta je socijalizam,nemam ni ja koji sam zivio u tom sistemu a kamoli oni,i ove neke biblioteke gdje imamo besplatne knjige,filmove,pristup internetu itd i to bi mogli nazvat necim socijalistickim jer je besplatno i placa se od nasih poreza ali im to ne smeta a ovo im smeta,pravi problem u zdravsvenom sistemu je sto se 90% novca koje ljudi odvajaju tj uplacuju u zdravstvo zavrsi da podmiri neke kancelarijske pacove,kad sam racunao koliko sam para npr za 10 godina uplatio u zdravstveno osiguranje a od toga koliko am imao koristi...to je bila malo veca cifra,i naravno te pare nikad vise neces vidjeti,bolje je otkazati zdravsveno i odvojiti tu sumu para koju bi uplatio za to staviti na stranu,ako vec ne kvalifikujes za obamacare.marcellus wrote:u svim anketama većina amera se izjasnila protiv obamacarea
OC je pozitivna ostavstina obame a FB&twitter trump i presjednik trump nisu ista osoba...navjestih vec da nece proljece doci a razocaranje bude preveliko
http://www.bbc.com/news/election-us-2016-37953528
2014-04-12
Valjda yuan jbg tiRayMabus wrote:KIna bude nahebala .....duplo više uvoze u Ameriku nego šta iz iste izvoze.
PA PA JEN.
2014-04-15
au pm likaRayMabus wrote:Sad sam izmislio dobru bazu : Đelat ekonomija.RayMabus wrote:Normalno gubitak kineskog tržišta je velik udarac za njemačku ekonomiju a samim time i europsku ( eurozona i ostalo s time povezano ) i ovi iz Brisela klečeči dolaze kod Trampa da im ne nabije ( velike ) carine bla bla bla .....EU na koljenima.
Ja sam zainteresiran za onaj dio gdje uslijed poslijedica svega toga raste nezaposlenost u Njemačkoj i Arapi bivaju persone non grata tj nepoželjne .....a onda čemo se igrati ....Đelata.
Vesna Pusić se ljulja na tornju zagrebačke katedrale s natpisom : Kafa je skuvana.
2014-04-15
neće ukinuti obamacare
neće graditi zid
neće odvući ameriku u izolacionizam nego povećava vojni proračun
valjda će se po pitanju Rusije i Putina držati dane riječi
neće graditi zid
Guest- Guest
deda wrote:neće ukinuti obamacare
neće graditi zid
treba vidjeti tko ce voditi kabinet/zemlju pa zatim prosudjivati korake
nekako vjerujem da nece to biti njihovi corici i tepesi i razocaranje bude ogromno
2014-04-12
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Počinje "lustracija"
» udba ne postoji i lustracija nam ne treba
» Lustracija u Hrvatskoj, overtime se dela
» Lustracija by Merkel: Nijemci traže još udbaša
» Lustracija u Ukrajini povjerena 23-godišnjoj studentici
» udba ne postoji i lustracija nam ne treba
» Lustracija u Hrvatskoj, overtime se dela
» Lustracija by Merkel: Nijemci traže još udbaša