Završeni izbori u Americi...
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Završeni izbori u Americi...
Eroo wrote:Kako nisu počeli? Koristili ljudi tkzv pravo prijevremenog izbora.Winter is coming wrote:kako zavrseni kad jos nisu ni poceli
o uvijek mogu učinitii nakon završenog skupa u pojedinj saveznoj državi.
Ima li toga u Sloveniji?
Guest- Guest
A, ne. Prvo gradjanski. Sto krvaviji. Sto pretekne da ruje pociste Sarmatima...marcellus wrote:Stanojko wrote:Gradjanski! Gradjanski!
atomski. S rusijom. ja bi isto radije drukčije, al neće ić.
ako Trump pobjedi to znaci Ruski agenti su inflitrirali izbore haha
2014-04-14
prošle sam ima 450 pa sam ga satrao u manje od jednu godinu... ove sam digao ljestvicu...bogomdani wrote:raaanee za 5 godina,vode 3 i 10 picaka...mutava baštarda wrote:u mene u podrumu spremno 550 l vina.udba wrote:Još imam onu knjižicu za atomski zdesna NNNI, ono kad vidiš gljivu ne gledat u nju, okrenut se na drugu stranu, oprat salatu duplo prije jela, otić u podrum i nakupovat Jamničke..vuksadinare wrote:ni rusima ni amerima ne ogovara rat..ruja ima duplo manje skoro ko i brazilaca..
.ne isplati im se....sto da jedni i drugi budu sprzeni...hladni rat to vec da..i neko jacanje misica ala sirija,kuba i slicno
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
pa kao da predsjednik tamo nešto odlučuje... to je više protokolarna uloga, kao kraljica u engleskoj ...Winter is coming wrote:ako Trump pobjedi to znaci Ruski agenti su inflitrirali izbore haha
2015-09-14
otkud ti tolko vino seljacinomutava baštarda wrote:prošle sam ima 450 pa sam ga satrao u manje od jednu godinu... ove sam digao ljestvicu...bogomdani wrote:raaanee za 5 godina,vode 3 i 10 picaka...mutava baštarda wrote:u mene u podrumu spremno 550 l vina.udba wrote:Još imam onu knjižicu za atomski zdesna NNNI, ono kad vidiš gljivu ne gledat u nju, okrenut se na drugu stranu, oprat salatu duplo prije jela, otić u podrum i nakupovat Jamničke..vuksadinare wrote:ni rusima ni amerima ne ogovara rat..ruja ima duplo manje skoro ko i brazilaca..
.ne isplati im se....sto da jedni i drugi budu sprzeni...hladni rat to vec da..i neko jacanje misica ala sirija,kuba i slicno
2014-04-19
meanwhile princ Carls je u SA divi se dzamiji
2014-04-19
kupim grožđe i napravim ga... imam nešto starih zaliha od prije 5 godina za specijalne prilike, a za dnevne potrebe kupujem dok ovo mlado ne otvrdne.prckov wrote:otkud ti tolko vino seljacinomutava baštarda wrote:prošle sam ima 450 pa sam ga satrao u manje od jednu godinu... ove sam digao ljestvicu...bogomdani wrote:raaanee za 5 godina,vode 3 i 10 picaka...mutava baštarda wrote:u mene u podrumu spremno 550 l vina.udba wrote:
Još imam onu knjižicu za atomski zdesna NNNI, ono kad vidiš gljivu ne gledat u nju, okrenut se na drugu stranu, oprat salatu duplo prije jela, otić u podrum i nakupovat Jamničke..
saudijske I britanske kraljevske loze se preplicuprckov wrote:meanwhile princ Carls je u SA divi se dzamiji
romantika
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
ispleo se lady dy kiler od motora oko glave kada je radila slično...prckov wrote:saudijske I britanske kraljevske loze se preplicuprckov wrote:meanwhile princ Carls je u SA divi se dzamiji
romantika
2015-09-14
lako je tako, ja mislio ti poljoprivrednikmutava baštarda wrote:kupim grožđe i napravim ga... imam nešto starih zaliha od prije 5 godina za specijalne prilike, a za dnevne potrebe kupujem dok ovo mlado ne otvrdne.prckov wrote:otkud ti tolko vino seljacinomutava baštarda wrote:prošle sam ima 450 pa sam ga satrao u manje od jednu godinu... ove sam digao ljestvicu...bogomdani wrote:raaanee za 5 godina,vode 3 i 10 picaka...mutava baštarda wrote:
u mene u podrumu spremno 550 l vina.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Američki izborni sustav, inače, vrlo je kompliciran i može rezultirati time da jedan kandidat osvoji većinu svih glasova birača na izborima, no da pobjeda ipak pripadne konkurentu. Posljednji put to se dogodilo ne tako davne 2000. godine, kada je George W. Bush osvojio predsjednički mandat s pola milijuna glasova manje od demokrata Ala Gorea.
vili40-
2015-08-02
pokrao izbore pa se bacio na trazenje oruzja za masovno unistavanje u iraku
2014-04-14
Winter is coming wrote:pokrao izbore pa se bacio na trazenje oruzja za masovno unistavanje u iraku
znači tada su repsi ukrali izbore ko panta pitu, a jadne demokrate popušili prijevaru?
nije ništa pokrao,takav je američki izborni zakon da se ne ide samo na puko prebrojavanje glasova.Winter is coming wrote:pokrao izbore pa se bacio na trazenje oruzja za masovno unistavanje u iraku
vili40-
2015-08-02
Ja bi Moniku Beluči. Šarliz Teron i En Hatavej.marcellus wrote:dzango wrote:Blagodeti zapadne demokratije. A [alju posmatrače na naše izbore i seru nam o napretku u dmokratskim procesima.marcellus wrote:pobjednik je odlučen na višim instancama,Winter is coming wrote:kako zavrseni kad jos nisu ni poceli
imate vučića na putu ste u nato i eu i ima da prekinete sve odnose s rusijom
to je demokracki napredak, šta bi ti još?
Meni se čini da je kod njih ona Slobina vrsta demokratije. Samo malo uvijena u oblande.bogomdani wrote:to je zato jer na blakanu narodi ne znaju sto je demokracija,pa da vas nauce...dzango wrote:Blagodeti zapadne demokratije. A [alju posmatrače na naše izbore i seru nam o napretku u dmokratskim procesima.marcellus wrote:pobjednik je odlučen na višim instancama,Winter is coming wrote:kako zavrseni kad jos nisu ni poceli
Svojedobno je Al Gore dobio više glasova od Đoke Buša mlađega, ali kao što svako iole politički pismeno dijete zna, američkog predsjednika ne biraju glasači, već 'college electoral'. Pogledaj si uostalom što je Rich Hall rekao u svom programu Rich Hall's Presidential Grudge Match jučer na BBC-ju.marcellus wrote:pobjednik je odlučen na višim instancama, ko i kod nas zadnji put kad je prvo šeks odabrao plenkovića umjesto karamarka u suradnji s Buzinom, a onda su raspisani izboriWinter is coming wrote:kako zavrseni kad jos nisu ni poceli
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
dzango wrote:Ja bi Moniku Beluči. Šarliz Teron i En Hatavej.marcellus wrote:dzango wrote:Blagodeti zapadne demokratije. A [alju posmatrače na naše izbore i seru nam o napretku u dmokratskim procesima.marcellus wrote:pobjednik je odlučen na višim instancama,Winter is coming wrote:kako zavrseni kad jos nisu ni poceli
imate vučića na putu ste u nato i eu i ima da prekinete sve odnose s rusijom
to je demokracki napredak, šta bi ti još?
kako si skroman...:D
Guest- Guest
evo upravo se vratio sa glasanja pa sad mogu nauciti od forumasa kako to zapravo idevili40 wrote:nije ništa pokrao,takav je američki izborni zakon da se ne ide samo na puko prebrojavanje glasova.Winter is coming wrote:pokrao izbore pa se bacio na trazenje oruzja za masovno unistavanje u iraku
2014-04-14
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» Goldstein je završeni srednjoškolac
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» Pelješki most u samom je finišu: Završeni radovi na površini i ispod mora
» Vuchić u Americi
» Goldstein je završeni srednjoškolac
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» Pelješki most u samom je finišu: Završeni radovi na površini i ispod mora
» Vuchić u Americi
Page 3 of 5