Slikovito hvarsko selo zaprepastilo Nijemce: Zašto tu nitko ne živi?
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Slikovito hvarsko selo zaprepastilo Nijemce: Zašto tu nitko ne živi?
rajdanni1 wrote:RayMabus wrote:
Sakriven od pogleda pored glavne ceste iz Vrboske prema gradu Hvaru, leži slikovito selo Malo Grablje o kojem su se ovih dana raspisali i njemački mediji. Naime, selo je zanimljivo jer u njemu više nitko ne živi - njegovi stanovnici u potpunosti su ga napustili prije više desetljeća, preselivši se u obližnju Milnu na obali otoka Hvara, prenosi CroExpress.
Travelbook.de navodi kako je 180 stanovnika otišlo iz sela prije 50 godina zbog bolesti vinove loze, filoksere. Kako su tamošnji stanovnici živjeli od vinarstva, 23 obitelji preselile su u Milnu.
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/449134/slikovito-hvarsko-selo-zaprepastilo-nijemce-zasto-tu-nitko-ne-zivi
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
je, probudiš se ujutro, ptičice, malo te peronospore što ždere lozu, čist primorski zrak, vani stolac, sto'čić, kavica, jedino treba malo duže čekat da ovaj s mopedom doćera pizzu jer prva pizzeria je na štajaznam, na pardeset k'lometri.prckov wrote:rajRayMabus wrote:
gnjec mrzi nas vise nego isilovce...a zivi ko lord
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
polako, nisam jos kavu isceifio..a picu cu napravit sam gladezu jedan gladniudba wrote:je, probudiš se ujutro, ptičice, malo te peronospore što ždere lozu, čist primorski zrak, vani stolac, sto'čić, kavica, jedino treba malo duže čekat da ovaj s mopedom doćera pizzu jer prva pizzeria je na štajaznam, na pardeset k'lometri.prckov wrote:rajRayMabus wrote:
2014-04-19
prckov wrote:polako, nisam jos kavu isceifio..a picu cu napravit sam gladezu jedan gladniudba wrote:je, probudiš se ujutro, ptičice, malo te peronospore što ždere lozu, čist primorski zrak, vani stolac, sto'čić, kavica, jedino treba malo duže čekat da ovaj s mopedom doćera pizzu jer prva pizzeria je na štajaznam, na pardeset k'lometri.prckov wrote:rajRayMabus wrote:
Opet treba doćerat mali s mopedom dijelove za pizzu oni...kako se zove, izgleda ko marihuana.. oregono..origano..štajaznan.
Uglavnom, lijepo je tamo ako imaš para, nazoveš pa mali doćera mopedon jest i pit, ali kad bi sam moro kopat oregono brzo bi iselio ka i ovi šta su otišli.
piju..piju....(ovo ptice pjevaju), puse jutarnji povjetarac a iz kuce se cuje kako zena zvecka guz..sudem I eto ti je..nosi sise a ispod sisa pic...tacna sa kavicom. Jebem te zivote
2014-04-19
narucis da ti postar donese I ne ustajes sa one stolice sto si na nju sia prije pe dana..a kavica miriudba wrote:prckov wrote:polako, nisam jos kavu isceifio..a picu cu napravit sam gladezu jedan gladniudba wrote:je, probudiš se ujutro, ptičice, malo te peronospore što ždere lozu, čist primorski zrak, vani stolac, sto'čić, kavica, jedino treba malo duže čekat da ovaj s mopedom doćera pizzu jer prva pizzeria je na štajaznam, na pardeset k'lometri.prckov wrote:rajRayMabus wrote:
Opet treba doćerat mali s mopedom dijelove za pizzu oni...kako se zove, izgleda ko marihuana.. oregono..origano..štajaznan.
Uglavnom, lijepo je tamo ako imaš para, nazoveš pa mali doćera mopedon jest i pit, ali kad bi sam moro kopat oregono brzo bi iselio ka i ovi šta su otišli.
2014-04-19
prckov wrote:piju..piju....(ovo ptice pjevaju), puse jutarnji povjetarac a iz kuce se cuje kako zena zvecka guz..sudem I eto ti je..nosi sise a ispod sisa pic...tacna sa kavicom. Jebem te zivote
a tašta iza nje viče:
"ne paziš zete
na moje dete
kao što pazim ja
nisu vremena
da žena čeka
kaće pare da daš"
a ti si misliš:
vid aždaje
šta odjutra laje
neće više tako bit
moje mi krvi
odo na prvi
trajekt šta iđe za Split
punica osla u vjecna lovista I sjedi s desne strane bika koji (isto) sjedi, doduse ni zene vise nemam (nisam dizo ruke u vis kad muzika svira I zavrto sijalice..pa osla da se ostvari sama) al moram malo da mi zelja mineudba wrote:prckov wrote:piju..piju....(ovo ptice pjevaju), puse jutarnji povjetarac a iz kuce se cuje kako zena zvecka guz..sudem I eto ti je..nosi sise a ispod sisa pic...tacna sa kavicom. Jebem te zivote
a tašta iza nje viče:
"ne paziš zete
na moje dete
kao što pazim ja
nisu vremena
da žena čeka
kaće pare da daš"
a ti si misliš:
vid aždaje
šta odjutra laje
neće više tako bit
moje mi krvi
odo na prvi
trajekt šta iđe za Split
2014-04-19
al zato sjednes sa drustvom, navece se nebo ospe pizdama a mi teleskop I gledamo cudo. Matereti kako znaju da je svemir dug 13.7 svjetlosni godina..cime su mjerili..kurcem?
Ma suti znaju ljudi jebo ga ti..suti.
Daj ne seri..imal jos te pive?
Jebo mater kad ste prije svu pizzu spucali
Ma suti znaju ljudi jebo ga ti..suti.
Daj ne seri..imal jos te pive?
Jebo mater kad ste prije svu pizzu spucali
2014-04-19
Samo naprijed, natrag nemere ni da 'oće i puno sreće u novoj rundi.prckov wrote:punica osla u vjecna lovista I sjedi s desne strane bika koji (isto) sjedi, doduse ni zene vise nemam (nisam dizo ruke u vis kad muzika svira I zavrto sijalice..pa osla da se ostvari sama) al moram malo da mi zelja mine
A šta da rade na tom kamenu bogu iza nogu?kaja wrote:Ne živi jer je stanovnicima primamljivije prati sude u Australiji ili čekati mjesto direktora nečega u Zagrebu .
Tamo bi trebali nešto sami raditi a to im se ne da.
Oprati par svojih tanjura nije full time job.
Last edited by Triny on 8/11/2016, 09:49; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
Sve si nabrojio osim ambulante, doktora i ustanove za palijativnu skrb.bogomdani wrote:Inace tu bi se moglo potrpati parsto svapskih duša,sa debelim mirovinama,koji ne kuhaju,nego doruckuju rucaju i veceraju u restoranima..pa ondaotvoriti jednu veliku i lijepu konobu,ovo i ono,trgovinicu,i davis,kako se lova mlaća..
Trinity-
2014-04-17
Zato je tu moja bistra asistentica,kad meni zaštopa..Triny wrote:Sve si nabrojio osim ambulante, doktora i ustanove za palijativnu skrb.bogomdani wrote:Inace tu bi se moglo potrpati parsto svapskih duša,sa debelim mirovinama,koji ne kuhaju,nego doruckuju rucaju i veceraju u restoranima..pa ondaotvoriti jednu veliku i lijepu konobu,ovo i ono,trgovinicu,i davis,kako se lova mlaća..
Guest- Guest
vratice se barba na hvar, pustit muziku I zavrtat zvizde, a jutrom po plazi jurit rasne i preplanule cenzuraudba wrote:Samo naprijed, natrag nemere ni da 'oće i puno sreće u novoj rundi.prckov wrote:punica osla u vjecna lovista I sjedi s desne strane bika koji (isto) sjedi, doduse ni zene vise nemam (nisam dizo ruke u vis kad muzika svira I zavrto sijalice..pa osla da se ostvari sama) al moram malo da mi zelja mine
2014-04-19
tako je, trebamo svi u njujok...njuu jooooooookTriny wrote:A šta da rade na tom kamenu bogu iza nogu?kaja wrote:Ne živi jer je stanovnicima primamljivije prati sude u Australiji ili čekati mjesto direktora nečega u Zagrebu .
Tamo bi trebali nešto sami raditi a to im se ne da.
Oprati par svojih tanjura nije full time job.
2014-04-19
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 500 NEOŽENJENIH ŽIVI U MIONICI, A NAŠE DEVOJKE NEĆE NA SELO
» SRPSKO SELO SA 250 NEŽENJA: Svi bogati, a žene im dolaze iz Afrike. A ZAŠTO?!
» Kako otići na grob svoje kćeri u Borovo selo i ostati miran,a znati da možeš sresti njezine ubojice koje nitko ne proganja
» Denis Kuljiš:Zašto se nitko ne bavi genocidom nad Njemcima i Talijanima?
» Brnabicka napala Zokija:'Nevjerojatna mi je njegova izjava.Zasto nitko ne reagira?'
» SRPSKO SELO SA 250 NEŽENJA: Svi bogati, a žene im dolaze iz Afrike. A ZAŠTO?!
» Kako otići na grob svoje kćeri u Borovo selo i ostati miran,a znati da možeš sresti njezine ubojice koje nitko ne proganja
» Denis Kuljiš:Zašto se nitko ne bavi genocidom nad Njemcima i Talijanima?
» Brnabicka napala Zokija:'Nevjerojatna mi je njegova izjava.Zasto nitko ne reagira?'
Page 5 of 5