Slikovito hvarsko selo zaprepastilo Nijemce: Zašto tu nitko ne živi?
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Slikovito hvarsko selo zaprepastilo Nijemce: Zašto tu nitko ne živi?
Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...jastreb wrote:Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.bogomdani wrote:danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
Guest- Guest
jučer si pričao da si bio u slavoniji i da je slavonka bila prehlađena, pa ste popili samo kavu.bogomdani wrote:Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...jastreb wrote:Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.bogomdani wrote:danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
Guest- Guest
perfekt..nisam bio,sad jesam,odnosno vec tjedan dana..Noor wrote:jučer si pričao da si bio u slavoniji i da je slavonka bila prehlađena, pa ste popili samo kavu.bogomdani wrote:Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...jastreb wrote:Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.bogomdani wrote:danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
Guest- Guest
šteta.RayMabus wrote:Nema samo nacrt , tlocrt i bokocrt i nije austro ugarska ...otiša sam pogledat 1928 godina ....kraljevina Jugoslavija .....to je od Napoleona tu jer je on napravija štalu za konje tu pošto je ispod dvorac , to je sad konoba , onda je posli dida to uzeja ( il dobija ) pa je diga dva kata plus potkrovlje ( šufit ) i onda je ovo 1928 opet dida drugi proširiva sa strane za neku butigu i to pa je mora vadit nacrt tj dozvolu za taj dio pa onda ima ta dozvola.aben wrote:jel piše koliko je gustala?RayMabus wrote:Pa ok bespravno su izgrađene ....ja recimo imam u konobi na zidu uokvirenu građenivnsku dozvolu iz Austro ugarske monarhije ....nacrt tlocrt i bokocrt i pečat.
inače, od 45 do 68 se dozvola dobivala preko cimenta, nisi ga mogo kupiti bez dopuštenja od partizana. sad, oni su obično bili nojveći ljudski otpad ali i nojgluplji među sviton, pa bi se za domižanu vina bes problema dobila dozvola. prije toga je krolj samo uredi stvor is plemićima, nis nika ču da se pačo u građevinske zabrane.
ali još prije toga, bilo je nojbolje: sve privatno, i rodiš na svomu ča god oćeš.
2014-04-16
Aben,ima li u tvom kraju riječ "a ben" neko značenje?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
imo, to je uzvik za omalovažavanjejastreb wrote:Aben,ima li u tvom kraju riječ "a ben" neko značenje?
2014-04-16
I kod nas.aben wrote:imo, to je uzvik za omalovažavanjejastreb wrote:Aben,ima li u tvom kraju riječ "a ben" neko značenje?
Ono kao.
X:Si čuo da je Mara pošla za Ivicu?
Y:A ben!
2014-04-22
je, ali moro biti objašnjenje;jastreb wrote:I kod nas.aben wrote:imo, to je uzvik za omalovažavanjejastreb wrote:Aben,ima li u tvom kraju riječ "a ben" neko značenje?
Ono kao.
X:Si čuo da je Mara pošla za Ivicu?
Y:A ben!
-je si ču da je mare pošla za ivicu?
- aben!, usrićila se
ili samostalno, ali je vrjednosni sud u prvon delu;
- je si ču kako se mare lipo udola?
-aben!
i mi ga izgovorimo kako jenu rič.
gljedun tu i tamo neku riječku televiziju, neka gospoja gre okolo i intervjuira ljude po istri, osin više talijanizama, puri naš govor
Last edited by aben on 7/11/2016, 22:17; edited 1 time in total
2014-04-16
bogomdani wrote:perfekt..nisam bio,sad jesam,odnosno vec tjedan dana..Noor wrote:jučer si pričao da si bio u slavoniji i da je slavonka bila prehlađena, pa ste popili samo kavu.bogomdani wrote:Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...jastreb wrote:Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.bogomdani wrote:danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
i još nisi potražio nikšičko??
Guest- Guest
Da,izgovara se kao jedna,ali nisam siguran da li se piše kao jedna ili kao dvije riječi.
Postoji i riječ "ben". I znači dobro,ili onda.
Npr. -San ti rekal da ne greš tamo?
-Da.
-Ben. I zač si šal?
-Da.
-Ben. I zač si šal?
2014-04-22
Pa nisam niti znao da ga ima..uglavnom u kaficu popijem iza rucka politrenku staropramena,.,ono drugo niti ne gledam...ovo me je iznenadilo..Noor wrote:bogomdani wrote:perfekt..nisam bio,sad jesam,odnosno vec tjedan dana..Noor wrote:jučer si pričao da si bio u slavoniji i da je slavonka bila prehlađena, pa ste popili samo kavu.bogomdani wrote:Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...jastreb wrote:
Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.
jos u staroj Jugi,kad sam bio u CG na sluzenju vojnog roka,Niksicko tamno su izvozili za Jemeriku...aaa dobro je bilo...
Sad mi je vrh,istinski najbolje cesko Krušovice,kraljevsko pivo ujedno najstarije u Europi..
Guest- Guest
naši stori bi izgovorili celu rič, bene, ali nis odovna nikoga ču da tako reče, sad svi govoru- ok:)jastreb wrote:Da,izgovara se kao jedna,ali nisam siguran da li se piše kao jedna ili kao dvije riječi.
-Da.
-Ben. I zač si šal?
2014-04-16
bogomdani wrote:Pa nisam niti znao da ga ima..uglavnom u kaficu popijem iza rucka politrenku staropramena,.,ono drugo niti ne gledam...ovo me je iznenadilo..Noor wrote:bogomdani wrote:perfekt..nisam bio,sad jesam,odnosno vec tjedan dana..Noor wrote:jučer si pričao da si bio u slavoniji i da je slavonka bila prehlađena, pa ste popili samo kavu.bogomdani wrote:
Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...
jos u staroj Jugi,kad sam bio u CG na sluzenju vojnog roka,Niksicko tamno su izvozili za Jemeriku...aaa dobro je bilo...
Sad mi je vrh,istinski najbolje cesko Krušovice,kraljevsko pivo ujedno najstarije u Europi..
kad je vani vruće, a pivo ladno..meni je dobro svako , hehe
Guest- Guest
A vidiš ja ljeti pijem pivo,kad se sunce spusti. Ono ne mogu ga piti po vrućini. Ili mogu gutljaj,ali brzo se ugrije pa mi to nije to.Noor wrote:
Par puta sam eksiro hladno pivo,ali to moram biti ultra žedan.
2014-04-22
pa,u nacelu jeste,ali...Evo primjer Krušovice..5% alkohola..popijes..ne osjetis uopće alkohol,niti da te "vata",samo postajes opusten...popij isto tako svapsko,pocne ti se ljuljati u glavi,i kiselinu u zelucu radti..Noor wrote:bogomdani wrote:Pa nisam niti znao da ga ima..uglavnom u kaficu popijem iza rucka politrenku staropramena,.,ono drugo niti ne gledam...ovo me je iznenadilo..Noor wrote:bogomdani wrote:perfekt..nisam bio,sad jesam,odnosno vec tjedan dana..Noor wrote:
jučer si pričao da si bio u slavoniji i da je slavonka bila prehlađena, pa ste popili samo kavu.
Prije mceskoh piva sam jedino mogao popiti svapski Krombacher i to je to...onda u Penny ju nasao ,interesantno boce plasticene od litru i po 6x i hajde da probam,bio j Zlatopramen,sve super bolje ne moze,onda nabavili Krušovice...pjena je kao gusta krema,zuckasta,a piffo boje starog zlata...nes mi je bolji Krušovice..
Last edited by bogomdani on 7/11/2016, 22:28; edited 1 time in total
Guest- Guest
jastreb wrote:A vidiš ja ljeti pijem pivo,kad se sunce spusti. Ono ne mogu ga piti po vrućini. Ili mogu gutljaj,ali brzo se ugrije pa mi to nije to.Noor wrote:
Par puta sam eksiro hladno pivo,ali to moram biti ultra žedan.
ja samo ljeti i mogu..sad mi ne pada na pamet.
jedino što me presiječe u koljenima..i nikud ne mogu
Guest- Guest
malo smo zachatali lijepu temu...dosta je bilo :)
Guest- Guest
Ma ono ....znaš šta tražim ima več po ure neku sliku ....uglavnom sjeverna strana ( uz štradu jer s južne mi je dvor ) ti je ovako nešto samo zamisli da je tri pita duže.aben wrote:šteta.RayMabus wrote:Nema samo nacrt , tlocrt i bokocrt i nije austro ugarska ...otiša sam pogledat 1928 godina ....kraljevina Jugoslavija .....to je od Napoleona tu jer je on napravija štalu za konje tu pošto je ispod dvorac , to je sad konoba , onda je posli dida to uzeja ( il dobija ) pa je diga dva kata plus potkrovlje ( šufit ) i onda je ovo 1928 opet dida drugi proširiva sa strane za neku butigu i to pa je mora vadit nacrt tj dozvolu za taj dio pa onda ima ta dozvola.aben wrote:jel piše koliko je gustala?RayMabus wrote:Pa ok bespravno su izgrađene ....ja recimo imam u konobi na zidu uokvirenu građenivnsku dozvolu iz Austro ugarske monarhije ....nacrt tlocrt i bokocrt i pečat.
inače, od 45 do 68 se dozvola dobivala preko cimenta, nisi ga mogo kupiti bez dopuštenja od partizana. sad, oni su obično bili nojveći ljudski otpad ali i nojgluplji među sviton, pa bi se za domižanu vina bes problema dobila dozvola. prije toga je krolj samo uredi stvor is plemićima, nis nika ču da se pačo u građevinske zabrane.
ali još prije toga, bilo je nojbolje: sve privatno, i rodiš na svomu ča god oćeš.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Inace u svabiji su nekretnine jebeno veliki biznis,a cijene paprene,iak oje svabija velika i ima prostora..cijene jedino padaju bitno nanize,na podrucjeu bivse istocno svapske
u svabiji nema bas svatko recimo katnicu sa 4 sobe,kuhinjom kupatilom i vecejom..sad govorim o zapadnom dijelu i blize urbanim sredinama..
Kad sam bivsem šefu pokazao na slici moju kutju doli,rekao je da mora da mi je obitelj bogata...
u svabiji nema bas svatko recimo katnicu sa 4 sobe,kuhinjom kupatilom i vecejom..sad govorim o zapadnom dijelu i blize urbanim sredinama..
Kad sam bivsem šefu pokazao na slici moju kutju doli,rekao je da mora da mi je obitelj bogata...
Guest- Guest
Nadam se da Hvar još nije zahvatio pipak kosovsko-metohiske hobotnice?
2014-04-22
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 500 NEOŽENJENIH ŽIVI U MIONICI, A NAŠE DEVOJKE NEĆE NA SELO
» SRPSKO SELO SA 250 NEŽENJA: Svi bogati, a žene im dolaze iz Afrike. A ZAŠTO?!
» Kako otići na grob svoje kćeri u Borovo selo i ostati miran,a znati da možeš sresti njezine ubojice koje nitko ne proganja
» Denis Kuljiš:Zašto se nitko ne bavi genocidom nad Njemcima i Talijanima?
» Brnabicka napala Zokija:'Nevjerojatna mi je njegova izjava.Zasto nitko ne reagira?'
» SRPSKO SELO SA 250 NEŽENJA: Svi bogati, a žene im dolaze iz Afrike. A ZAŠTO?!
» Kako otići na grob svoje kćeri u Borovo selo i ostati miran,a znati da možeš sresti njezine ubojice koje nitko ne proganja
» Denis Kuljiš:Zašto se nitko ne bavi genocidom nad Njemcima i Talijanima?
» Brnabicka napala Zokija:'Nevjerojatna mi je njegova izjava.Zasto nitko ne reagira?'
Page 3 of 5