Slikovito hvarsko selo zaprepastilo Nijemce: Zašto tu nitko ne živi?
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Slikovito hvarsko selo zaprepastilo Nijemce: Zašto tu nitko ne živi?
nemogućeNoor wrote:vidiš, ovo je rugloaben wrote:
aben- Posts : 35490
2014-04-16
crta je podvučena 68. godine. sve što je izgrađeno prije toga, a bez dozvole, automatski, podvlačenjem crte ispod 15.veljače 1968. postaje samo po sebi legalno. ako su kuće mlađe, opet se mogu legalizirati i amen meša.aben wrote:ako ne posti pravo po kojen se grodu kuće, unda su izgrođene bezpravno.Noor wrote:to selo je legalno sigurno u velikom postotku, jer kako izgledaju, kuće su sagrađene prije 68.aben wrote:tu niko ne živi jer je selo bespravno izgrođeno, bez urbanističkih dozvola, stihijski su grodili kuće svaki na svojoj parceli, užas
Guest- Guest
zaebaješaben wrote:nemogućeNoor wrote:vidiš, ovo je rugloaben wrote:
Guest- Guest
opet ti,Noor wrote:crta je podvučena 68. godine. sve što je izgrađeno prije toga, a bez dozvole, automatski, podvlačenjem crte ispod 15.veljače 1968. postaje samo po sebi legalno. ako su kuće mlađe, opet se mogu legalizirati i amen meša.aben wrote:ako ne posti pravo po kojen se grodu kuće, unda su izgrođene bezpravno.Noor wrote:to selo je legalno sigurno u velikom postotku, jer kako izgledaju, kuće su sagrađene prije 68.aben wrote:tu niko ne živi jer je selo bespravno izgrođeno, bez urbanističkih dozvola, stihijski su grodili kuće svaki na svojoj parceli, užas
jo nis reko da su kuće ilegalne, nego bespravno izgrođene.
2014-04-16
Trebalo bi te strance malo provozati po Slavoniji i Lici pa da vide kakvih je ondje pustih bisera.
Ili im je samo more zanimljivo?
Ili im je samo more zanimljivo?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
tupiš...to je, zakonski gledano, ista stvar. ili ti imaš svoje definicije?aben wrote:opet ti,Noor wrote:crta je podvučena 68. godine. sve što je izgrađeno prije toga, a bez dozvole, automatski, podvlačenjem crte ispod 15.veljače 1968. postaje samo po sebi legalno. ako su kuće mlađe, opet se mogu legalizirati i amen meša.aben wrote:ako ne posti pravo po kojen se grodu kuće, unda su izgrođene bezpravno.Noor wrote:to selo je legalno sigurno u velikom postotku, jer kako izgledaju, kuće su sagrađene prije 68.aben wrote:tu niko ne živi jer je selo bespravno izgrođeno, bez urbanističkih dozvola, stihijski su grodili kuće svaki na svojoj parceli, užas
Guest- Guest
Pa ok bespravno su izgrađene ....ja recimo imam u konobi na zidu uokvirenu građenivnsku dozvolu iz Austro ugarske monarhije ....nacrt tlocrt i bokocrt i pečat.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
....selo ko selo...prazno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
aj dobro,Noor wrote:tupiš...to je, zakonski gledano, ista stvar. ili ti imaš svoje definicije?aben wrote:opet ti,Noor wrote:crta je podvučena 68. godine. sve što je izgrađeno prije toga, a bez dozvole, automatski, podvlačenjem crte ispod 15.veljače 1968. postaje samo po sebi legalno. ako su kuće mlađe, opet se mogu legalizirati i amen meša.aben wrote:ako ne posti pravo po kojen se grodu kuće, unda su izgrođene bezpravno.Noor wrote:
to selo je legalno sigurno u velikom postotku, jer kako izgledaju, kuće su sagrađene prije 68.
moreš li mi navesti po kojen je pravu moja kuća izgrođena,
a završena je u leto 1878.?
2014-04-16
jel piše koliko je gustala?RayMabus wrote:Pa ok bespravno su izgrađene ....ja recimo imam u konobi na zidu uokvirenu građenivnsku dozvolu iz Austro ugarske monarhije ....nacrt tlocrt i bokocrt i pečat.
2014-04-16
aben, sve sam ti rekla. ne zajebavaj :)aben wrote:aj dobro,Noor wrote:tupiš...to je, zakonski gledano, ista stvar. ili ti imaš svoje definicije?aben wrote:opet ti,Noor wrote:crta je podvučena 68. godine. sve što je izgrađeno prije toga, a bez dozvole, automatski, podvlačenjem crte ispod 15.veljače 1968. postaje samo po sebi legalno. ako su kuće mlađe, opet se mogu legalizirati i amen meša.aben wrote:
ako ne posti pravo po kojen se grodu kuće, unda su izgrođene bezpravno.
moreš li mi navesti po kojen je pravu moja kuća izgrođena,
a završena je u leto 1878.?
Guest- Guest
2015-09-08
Nema samo nacrt , tlocrt i bokocrt i nije austro ugarska ...otiša sam pogledat 1928 godina ....kraljevina Jugoslavija .....to je od Napoleona tu jer je on napravija štalu za konje tu pošto je ispod dvorac , to je sad konoba , onda je posli dida to uzeja ( il dobija ) pa je diga dva kata plus potkrovlje ( šufit ) i onda je ovo 1928 opet dida drugi proširiva sa strane za neku butigu i to pa je mora vadit nacrt tj dozvolu za taj dio pa onda ima ta dozvola.aben wrote:jel piše koliko je gustala?RayMabus wrote:Pa ok bespravno su izgrađene ....ja recimo imam u konobi na zidu uokvirenu građenivnsku dozvolu iz Austro ugarske monarhije ....nacrt tlocrt i bokocrt i pečat.
Last edited by RayMabus on Mon 7 Nov - 21:54; edited 1 time in total
2014-04-11
vuksadinare wrote:....uuuuuu.....
šta reveš?
Guest- Guest
Pusti ga,šta ne vidiš da je pjan?Noor wrote:vuksadinare wrote:....uuuuuu.....
šta reveš?
2014-04-22
...ja njacemNoor wrote:vuksadinare wrote:....uuuuuu.....
šta reveš?
2015-09-08
danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
Guest- Guest
jastreb wrote:Pusti ga,šta ne vidiš da je pjan?Noor wrote:vuksadinare wrote:....uuuuuu.....
šta reveš?
:)
Guest- Guest
Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.bogomdani wrote:danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
2014-04-22
Ovo je nekoliko generacija jer od Napoleona tj njegovog odlaska iz Dalmacije imaš cijelo 19 stoljeće a ovo je onda opet pradida proširiva na zapad nešto pa mu je trebala ta dozvola.RayMabus wrote:Nema samo nacrt , tlocrt i bokocrt i nije austro ugarska ...otiša sam pogledat 1928 godina ....kraljevina Jugoslavija .....to je od Napoleona tu jer je on napravija štalu za konje tu pošto je ispod dvorac , to je sad konoba , onda je posli dida to uzeja ( il dobija ) pa je diga dva kata plus potkrovlje ( šufit ) i onda je ovo 1928 opet dida drugi proširiva sa strane za neku butigu i to pa je mora vadit nacrt tj dozvolu za taj dio pa onda ima ta dozvola.aben wrote:jel piše koliko je gustala?RayMabus wrote:Pa ok bespravno su izgrađene ....ja recimo imam u konobi na zidu uokvirenu građenivnsku dozvolu iz Austro ugarske monarhije ....nacrt tlocrt i bokocrt i pečat.
U biti je kuča podijeljena a on je to proširiva na nacin da je produži plus trgovinu neku otvorija i sad u tom zapadnom dijelu kuče koji je opet 1/2 kameni tj stariji a samo ovom drugom polovinom taj iz 1928 mi je rodbina tj od pradidovog brata loza.
Uglavnom ovaj kameni dio je velik toliko da je moja sami kamen plus tri kata i nastavlja se i dalje tj onda ide rodbina i tek je njima onda taj dio iz 1928 na zapadu proširen.
Dole ispod su inače vrtli , parkingi i dvorišta tako da je to ono ogroman objekt kad se gleda ovako ko kuča i kao cijelina i kao odvojeno svak za sebe.
Last edited by RayMabus on Mon 7 Nov - 22:00; edited 1 time in total
2014-04-11
Pa nisam bio na Balkanu ...ono standardno zgrabim kištru Staropramena...jastreb wrote:Oooooo.od kada već. Ima ga i u kafićima. Ja sam neki dan popio dva.bogomdani wrote:danas gledam u Konzumu,imaju Nikšićko piffo..
Guest- Guest
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 500 NEOŽENJENIH ŽIVI U MIONICI, A NAŠE DEVOJKE NEĆE NA SELO
» SRPSKO SELO SA 250 NEŽENJA: Svi bogati, a žene im dolaze iz Afrike. A ZAŠTO?!
» Kako otići na grob svoje kćeri u Borovo selo i ostati miran,a znati da možeš sresti njezine ubojice koje nitko ne proganja
» Denis Kuljiš:Zašto se nitko ne bavi genocidom nad Njemcima i Talijanima?
» Brnabicka napala Zokija:'Nevjerojatna mi je njegova izjava.Zasto nitko ne reagira?'
» SRPSKO SELO SA 250 NEŽENJA: Svi bogati, a žene im dolaze iz Afrike. A ZAŠTO?!
» Kako otići na grob svoje kćeri u Borovo selo i ostati miran,a znati da možeš sresti njezine ubojice koje nitko ne proganja
» Denis Kuljiš:Zašto se nitko ne bavi genocidom nad Njemcima i Talijanima?
» Brnabicka napala Zokija:'Nevjerojatna mi je njegova izjava.Zasto nitko ne reagira?'
Page 2 of 5