Brčko - Banovići
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Brčko - Banovići
nisu bile prisilni, nego 'dobrovoljni'...jastreb wrote:Nisam naivac,nego sam znao mnoge ljude koji su išli na akcije. One prve poslijeratne(ljudi uglavnom umrli).Dread_Pirate_Roberts wrote:baš si naivac, tetrijebe...
Ti si sa tih akcija došao jači od bika. Neki su se ondje i naučili poslu.
Ne znam što hoćete reći da su ORA bile prisilni rad,tlaka,kuluk,zidanje Skadra ili Goli otok???
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
vuksadinare wrote:...bolje skupit 'dobrovoljce' nego platit...netko odapne,unisti zdravlje drzava ustedila a ovaj je koletaralna steta
Ja bi tebe poslao na Goli otok da ga pripremiš za dolazak tvojih rvat'na.
Guest- Guest
E pa zna se tko je išao na prisilni. Uglavnom ratni zarobljenici. trebalo je da plate smještaj i hranu.Dread_Pirate_Roberts wrote:nisu bile prisilni, nego 'dobrovoljni'...jastreb wrote:Nisam naivac,nego sam znao mnoge ljude koji su išli na akcije. One prve poslijeratne(ljudi uglavnom umrli).Dread_Pirate_Roberts wrote:baš si naivac, tetrijebe...
Ti si sa tih akcija došao jači od bika. Neki su se ondje i naučili poslu.
Ne znam što hoćete reći da su ORA bile prisilni rad,tlaka,kuluk,zidanje Skadra ili Goli otok???
Omladina je na radne akcije išla na dobrovoljnoj bazi.
Dolazili su i dobrovoljci iz stranih zemalja. Nizozemci,Indijci,Englezi...
Akcije su trajale sve do 80-tih i nikakve prisile nije bilo,niti je tko ondje gubio zdravlje.
Naprotiv ,dečki su se (toga se i ja sjećam) vraćali nabildani i rašireni.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ovo vec kad si spomenuo..ja znam disu svabe obnavljale kuce a domaci cackali nos...saveznici bombardirali sinj 1944 i srusili par kuca oko aerodroma...svabe nakon bombardovanja poceli obnavljat kuce..a domaci ljudi sjedu i cackaju nos i s podsmjehom gledali svabeGnječ wrote:udba wrote:vuksadinare wrote:ovo je bilo na 'dobrovoljnoj' bazi kako kaze jastreb...tu mehanizacija nema sto trazitudba wrote:Pa valjda postoji mehanizacija koja puno brže obavlja taj posao nego ručno mlatarat lopatama i motikama.jastreb wrote:
Od tebe samo gluposti. Pa rad je bio dobrovoljan,ako mu je škodilo mogao se povući. Koliko je znano fizički rad je zdrava aktivnost i od njega možeš samo ojačat.
Kvaliteta obavljenog rada je 10 puta manja, a potrebno vrijeme da ne govorim. Bolje da dobrovoljci idu u Irsku radit pa da šalju šolde, biće cesta puno prije gotova ako ju radi STRABAG, a ne hrpa mutnih likova koja je pobjegla od kuće iz sumnjivih razloga.
Ajde majketi jel su njemci i njemice nakon rata imali STRABAG??? ili su kako zidali porušene kuće? ameri su im bacali kuće iz avijona jel?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Deder pogledaj dolje desno imaš sistemsko vrijeme i datum.Gnječ wrote:Ajde majketi jel su njemci i njemice nakon rata imali STRABAG??? ili su kako zidali porušene kuće? ameri su im bacali kuće iz avijona jel?
Jel piše 1945? Ne. A znaš zašto ne? Zato jer danas NIJE jebena 1945 i ne grade se tuneli ašovčićima za vrtno cvijeće nego divovskim bušilicama i mega strojevima.
Iznajmite apartmane sedam dana i bruto utržak dajte HDZ-u i puno prije će se autoput sagradit nego da ovako reumatični i gripozni idete grickalicama krčit šipražje i iskopavat zemlju.
2016-01-25
Pa to sam i ja rekao. ratni zarobljenici. Ali omladinske radne akcije s time nemaju veze.vuksadinare wrote:ovo vec kad si spomenuo..ja znam disu svabe obnavljale kuce a domaci cackali nos...saveznici bombardirali sinj 1944 i srusili par kuca oko aerodroma...svabe nakon bombardovanja poceli obnavljat kuce..a domaci ljudi sjedu i cackaju nos i s podsmjehom gledali svabeGnječ wrote:udba wrote:vuksadinare wrote:ovo je bilo na 'dobrovoljnoj' bazi kako kaze jastreb...tu mehanizacija nema sto trazitudba wrote:
Pa valjda postoji mehanizacija koja puno brže obavlja taj posao nego ručno mlatarat lopatama i motikama.
Kvaliteta obavljenog rada je 10 puta manja, a potrebno vrijeme da ne govorim. Bolje da dobrovoljci idu u Irsku radit pa da šalju šolde, biće cesta puno prije gotova ako ju radi STRABAG, a ne hrpa mutnih likova koja je pobjegla od kuće iz sumnjivih razloga.
Ajde majketi jel su njemci i njemice nakon rata imali STRABAG??? ili su kako zidali porušene kuće? ameri su im bacali kuće iz avijona jel?
Iako su zarobljeni njemački oficiri (inženjeri) bili i na tim akcijama kao neke vrsti poslovođa. Kad završi posao (most,brana,hala i sl.) lik ide kući.U Njemačku.
Možda je taj ujac tvoj bio zarobljenik (ustaša ili kakav njemački legionar)
2014-04-22
udba wrote:Deder pogledaj dolje desno imaš sistemsko vrijeme i datum.Gnječ wrote:Ajde majketi jel su njemci i njemice nakon rata imali STRABAG??? ili su kako zidali porušene kuće? ameri su im bacali kuće iz avijona jel?
Jel piše 1945? Ne. A znaš zašto ne? Zato jer danas NIJE jebena 1945 i ne grade se tuneli ašovčićima za vrtno cvijeće nego divovskim bušilicama i mega strojevima.
Iznajmite apartmane sedam dana i bruto utržak dajte HDZ-u i puno prije će se autoput sagradit nego da ovako reumatični i gripozni idete grickalicama krčit šipražje i iskopavat zemlju.
Nek mi udbaš popuši kurac ako lažem.
Guest- Guest
sve same napaćene face :D
malo ašovčića
malo ašovčića
Last edited by Noor on 7/11/2016, 13:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
Gnječ wrote:udba wrote:Deder pogledaj dolje desno imaš sistemsko vrijeme i datum.Gnječ wrote:Ajde majketi jel su njemci i njemice nakon rata imali STRABAG??? ili su kako zidali porušene kuće? ameri su im bacali kuće iz avijona jel?
Nek mi udbaš popuši kurac ako lažem.
Evo, i on bi gradio ceste, a homoseksualni razvrat mu je na pameti. Zato bi on i išo u OR-u s Ciganovićima, pola sata bi radili, a 23:30 pričali o modi i ašikovali.
ovo nisu bili njemacki zarobljenici vec vojnici..pocetak 1944...kad su saveznici bombardirali sinjski aerodrom pa su pogodili i neke okolne kuce..pa su njemacki vojnici iz osiguranja aerodroma u slobodno vrijeme isli rascistiti rusevine pomoc izgradnji novih...domaci su vise sjedili nego radii za razliku od svabajastreb wrote:Pa to sam i ja rekao. ratni zarobljenici. Ali omladinske radne akcije s time nemaju veze.vuksadinare wrote:ovo vec kad si spomenuo..ja znam disu svabe obnavljale kuce a domaci cackali nos...saveznici bombardirali sinj 1944 i srusili par kuca oko aerodroma...svabe nakon bombardovanja poceli obnavljat kuce..a domaci ljudi sjedu i cackaju nos i s podsmjehom gledali svabeGnječ wrote:udba wrote:vuksadinare wrote:
ovo je bilo na 'dobrovoljnoj' bazi kako kaze jastreb...tu mehanizacija nema sto trazit
Iako su zarobljeni njemački oficiri (inženjeri) bili i na tim akcijama kao neke vrsti poslovođa. Kad završi posao (most,brana,hala i sl.) lik ide kući.U Njemačku.
Možda je taj ujac tvoj bio zarobljenik (ustaša ili kakav njemački legionar)
2015-09-08
drugarica...Noor wrote:sve same napaćene face :D
malo ašovčića
2015-09-08
Dakle,vratimo se na ono što sam rekao.
Mislim da je i obnovu Hrvatske nakon rata 1995. i 1998. trebalo izvršiti organiziranjem dobrovoljnih akcija.
Mislim da je i obnovu Hrvatske nakon rata 1995. i 1998. trebalo izvršiti organiziranjem dobrovoljnih akcija.
2014-04-22
Na što ja ulažem prigovor jer s takvim načinom proizvodnje saobraćajnih pravaca i već u tadašanje vrijeme se ne bi daleko došlo. Brže i produktivnije bi bilo otvorit fond u štajaznam, Dubrovačkoj ili Glumina (uglavnom nekoj domaćoj banci) skupit dobrovoljne priloge u matici i Mesić po Australiji i dat Sanaderu i Rojsu da to bagerima sazidaju.jastreb wrote:Dakle,vratimo se na ono što sam rekao.
Nisu im ni roditelji bili pri pameti kad su ih puštali.jastreb wrote:Koliko ja poimam nose samo lijepe uspomene.Gnječ wrote:jastreb wrote:Ja sam od starijih ljudi čuo kako su se mladići i djevojke sa akcija vraćali zdravi,preplanuli ,ojačali...
Dakle kao u sportu. E,sad ako je taj tvoj ujac bio nekakav mekušac,svašta je moguće.
Ma to je laž pitaj ti forumsku ustašku čeljad oni znaju da oni rijetki koji su preživjeli ta stratišta nose dan danas traume iz tog doba.
Naročito je pičetine bilo ko pljeve. Djeca su lagala za svoje godine da su starija samo kako bi išli u akciju.
Last edited by Triny on 7/11/2016, 16:37; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
A ne znam tko bi si mogao priuštiti da besplatno radi.jastreb wrote:Dakle,vratimo se na ono što sam rekao.
Trinity-
2014-04-17
triny,to je bilo mirno i sigurno doba za djecu...tudej,djeca idu u pratnji roditelja u skolu i iz skole..nekad su pjesacila po 2-3 kilometra...Triny wrote:Nisu im ni roditelji bili pri prameti kad su ih puštali.jastreb wrote:Koliko ja poimam nose samo lijepe uspomene.Gnječ wrote:jastreb wrote:Ja sam od starijih ljudi čuo kako su se mladići i djevojke sa akcija vraćali zdravi,preplanuli ,ojačali...
Dakle kao u sportu. E,sad ako je taj tvoj ujac bio nekakav mekušac,svašta je moguće.
Ma to je laž pitaj ti forumsku ustašku čeljad oni znaju da oni rijetki koji su preživjeli ta stratišta nose dan danas traume iz tog doba.
Naročito je pičetine bilo ko pljeve. Djeca su lagala za svoje godine da su starija samo kako bi išli u akciju.
Guest- Guest
Isprani mozgovi.Noor wrote:sve same napaćene face :D
malo ašovčića
Trinity-
2014-04-17
zasto??...radilo se,zajdno jelo i spavalo,seksalo po zbunovima i gustisima,sviralo i pjevalo..druzenje zdravo...
Guest- Guest
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Direktor RMU Banovići : Fadil Novalić , Bakir Izetbegović i SDA su prijetnja za naš opstanak
» Dodik: Brčko je vlasništvo i Republike Srpske
» Silajdžić: Hitno rasporediti NATO na Drinu i u Brčko
» SDP pozvao NATO da rasporedi snage u Brčko Distriktu
» Brčko Distrikt: Flagrantno kršenje prava hrvatske djece u školstvu
» Dodik: Brčko je vlasništvo i Republike Srpske
» Silajdžić: Hitno rasporediti NATO na Drinu i u Brčko
» SDP pozvao NATO da rasporedi snage u Brčko Distriktu
» Brčko Distrikt: Flagrantno kršenje prava hrvatske djece u školstvu
Page 5 of 6