Brčko - Banovići
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Brčko - Banovići
zasto??...radilo se,zajdno jelo i spavalo,seksalo po zbunovima i gustisima,sviralo i pjevalo..druzenje zdravo...
Guest- Guest
I mi smo lagali za godine kad smo išli u nadnicu, kopati repu ili trgati metlice u kukuruzu. Za novac, jasno.Već negdje od 5-og razreda.bogomdani wrote:triny,to je bilo mirno i sigurno doba za djecu...tudej,djeca idu u pratnji roditelja u skolu i iz skole..nekad su pjesacila po 2-3 kilometra...Triny wrote:Nisu im ni roditelji bili pri prameti kad su ih puštali.jastreb wrote:Koliko ja poimam nose samo lijepe uspomene.Gnječ wrote:jastreb wrote:Ja sam od starijih ljudi čuo kako su se mladići i djevojke sa akcija vraćali zdravi,preplanuli ,ojačali...
Dakle kao u sportu. E,sad ako je taj tvoj ujac bio nekakav mekušac,svašta je moguće.
Ma to je laž pitaj ti forumsku ustašku čeljad oni znaju da oni rijetki koji su preživjeli ta stratišta nose dan danas traume iz tog doba.
Naročito je pičetine bilo ko pljeve. Djeca su lagala za svoje godine da su starija samo kako bi išli u akciju.
ORE nikom nisu padale na pamet, a i nisi ih smio ni spomenuti doma.
Trinity-
2014-04-17
rad na Ekonomiji za sitnis od 7-19...ufff,gadno je znalo biti okopavati cijeli dan..Triny wrote:I mi smo lagali za godine kad smo išli u nadnicu, kopati repu ili trgati metlice u kukuruzu. Za novac, jasno.Već negdje od 5-og razreda.bogomdani wrote:triny,to je bilo mirno i sigurno doba za djecu...tudej,djeca idu u pratnji roditelja u skolu i iz skole..nekad su pjesacila po 2-3 kilometra...Triny wrote:Nisu im ni roditelji bili pri prameti kad su ih puštali.jastreb wrote:Koliko ja poimam nose samo lijepe uspomene.Gnječ wrote:
Ma to je laž pitaj ti forumsku ustašku čeljad oni znaju da oni rijetki koji su preživjeli ta stratišta nose dan danas traume iz tog doba.
Naročito je pičetine bilo ko pljeve. Djeca su lagala za svoje godine da su starija samo kako bi išli u akciju.
Guest- Guest
Gadno za sitniš a super besplatno?bogomdani wrote:rad na Ekonomiji za sitnis od 7-19...ufff,gadno je znalo biti okopavati cijeli dan..Triny wrote:I mi smo lagali za godine kad smo išli u nadnicu, kopati repu ili trgati metlice u kukuruzu. Za novac, jasno.Već negdje od 5-og razreda.bogomdani wrote:triny,to je bilo mirno i sigurno doba za djecu...tudej,djeca idu u pratnji roditelja u skolu i iz skole..nekad su pjesacila po 2-3 kilometra...Triny wrote:Nisu im ni roditelji bili pri prameti kad su ih puštali.jastreb wrote:
Koliko ja poimam nose samo lijepe uspomene.
Trinity-
2014-04-17
ORE su bile tempo normalan,ali na Ekonomiji su te uvijek gonjali da radis brze..Triny wrote:Gadno za sitniš a super besplatno?bogomdani wrote:rad na Ekonomiji za sitnis od 7-19...ufff,gadno je znalo biti okopavati cijeli dan..Triny wrote:I mi smo lagali za godine kad smo išli u nadnicu, kopati repu ili trgati metlice u kukuruzu. Za novac, jasno.Već negdje od 5-og razreda.bogomdani wrote:triny,to je bilo mirno i sigurno doba za djecu...tudej,djeca idu u pratnji roditelja u skolu i iz skole..nekad su pjesacila po 2-3 kilometra...Triny wrote:
Nisu im ni roditelji bili pri prameti kad su ih puštali.
Guest- Guest
Onda radi normalnim tempom džabe.bogomdani wrote:ORE su bile tempo normalan,ali na Ekonomiji su te uvijek gonjali da radis brze..Triny wrote:Gadno za sitniš a super besplatno?bogomdani wrote:rad na Ekonomiji za sitnis od 7-19...ufff,gadno je znalo biti okopavati cijeli dan..Triny wrote:I mi smo lagali za godine kad smo išli u nadnicu, kopati repu ili trgati metlice u kukuruzu. Za novac, jasno.Već negdje od 5-og razreda.bogomdani wrote:
triny,to je bilo mirno i sigurno doba za djecu...tudej,djeca idu u pratnji roditelja u skolu i iz skole..nekad su pjesacila po 2-3 kilometra...
Trinity-
2014-04-17
Triny..zar u nasim godinama...?? Nista,rekoh,mogu samo prstima po tipkovnici,jezikom uzrak i guzicom u radnoj stolici...Triny wrote:Onda radi normalnim tempom džabe.bogomdani wrote:ORE su bile tempo normalan,ali na Ekonomiji su te uvijek gonjali da radis brze..Triny wrote:Gadno za sitniš a super besplatno?bogomdani wrote:rad na Ekonomiji za sitnis od 7-19...ufff,gadno je znalo biti okopavati cijeli dan..Triny wrote:
I mi smo lagali za godine kad smo išli u nadnicu, kopati repu ili trgati metlice u kukuruzu. Za novac, jasno.Već negdje od 5-og razreda.
Guest- Guest
Ni u kojim godinama.bogomdani wrote:Triny..zar u nasim godinama...?? Nista,rekoh,mogu samo prstima po tipkovnici,jezikom uzrak i guzicom u radnoj stolici...Triny wrote:Onda radi normalnim tempom džabe.bogomdani wrote:ORE su bile tempo normalan,ali na Ekonomiji su te uvijek gonjali da radis brze..Triny wrote:Gadno za sitniš a super besplatno?bogomdani wrote:
rad na Ekonomiji za sitnis od 7-19...ufff,gadno je znalo biti okopavati cijeli dan..
Trinity-
2014-04-17
alo telac.... moj pradjed je skoro punih 9 godina prisilno crnčio po Vojvodini... i bos se kući vratio.... dabogda ti svi živi narednih 1000 godina bosi hodali po 250 kilometara....Gnječ wrote:vuksadinare wrote:a nisi rekao koliko je ljudi kostiju i zdravlja ostavilo na tim 'dobrovoljnim' akcijama pa se kasnije nisu mogli ni zaposliti jedan od takvih je i ujac moje materejastreb wrote:Vrijeme radnih akcija bilo je i vrijeme samoprijegora,elana i entuzijazma.
Hrvatsku je nakon rata trebalo obnavljati dobrovoljnim radnim akcijama. U to doba još je nacionalno-domoljubni naboj bio veoma jak i ja sam siguran da bi mase omladine ,pa i starijih išlo na dobrovoljni rad.
Onako,previše se para bacilo na razno razne sumnjive firme i druge mutljavine koje su pratile obnovu.
Ja sam siguran da ako ideš raskopati prugu B-B da ćeš naći kosti milijuna hrvata koji su umrli gurajući karijole pune tucanika.
Čini mi se da su ORA bile ustvari maskirana stratišta mladih hrvata. Tito je hrvate ubijao radom.
Milijuni i milijuni ma šta lažem stotine milijuna hrvata je poginulo na tim radnim akcijama. Da poginulo? Opet lažem, nije poginulo nego mučki strijeljano žuljevima od strane Tite.
SFSN
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
a dosta je bilo driftanja.,..dosta...Triny wrote:Ni u kojim godinama.bogomdani wrote:Triny..zar u nasim godinama...?? Nista,rekoh,mogu samo prstima po tipkovnici,jezikom uzrak i guzicom u radnoj stolici...Triny wrote:Onda radi normalnim tempom džabe.bogomdani wrote:ORE su bile tempo normalan,ali na Ekonomiji su te uvijek gonjali da radis brze..Triny wrote:
Gadno za sitniš a super besplatno?
Guest- Guest
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Direktor RMU Banovići : Fadil Novalić , Bakir Izetbegović i SDA su prijetnja za naš opstanak
» Dodik: Brčko je vlasništvo i Republike Srpske
» Silajdžić: Hitno rasporediti NATO na Drinu i u Brčko
» SDP pozvao NATO da rasporedi snage u Brčko Distriktu
» Brčko Distrikt: Flagrantno kršenje prava hrvatske djece u školstvu
» Dodik: Brčko je vlasništvo i Republike Srpske
» Silajdžić: Hitno rasporediti NATO na Drinu i u Brčko
» SDP pozvao NATO da rasporedi snage u Brčko Distriktu
» Brčko Distrikt: Flagrantno kršenje prava hrvatske djece u školstvu
Page 6 of 6