Da, ja sam pukovnik HV-a koji je iz Slavonskog Broda direktno zapovjedao jedinicama HVO-a u Orašju
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Da, ja sam pukovnik HV-a koji je iz Slavonskog Broda direktno zapovjedao jedinicama HVO-a u Orašju
Pa Salcburg...
darth_vader- Posts : 19761
2014-04-17
Re: Da, ja sam pukovnik HV-a koji je iz Slavonskog Broda direktno zapovjedao jedinicama HVO-a u Orašju
"Ako je bilo što iz ovoga izašlo, to je da konačno rasvijetlimo postojanje sustava i parasustava te onih koji tobože skrbe o BiH", ističe Čović, prenosi agencija Fena..
Na upit je li hapšenjem zaustavljen evropski put BiH, Čović je odgovorio da nije, niti može biti zaustavljen.
"Hrvatska politika nije nasjela na ove provokacije i siguran sam da ćemo i dalje predvoditi ovaj europski put unatoč razmišljanjima iz Sarajeva i Banje Luke. Isto je bilo i prije deset mjeseci kada smo podnosili zahtjev za stjecanje statusa kandidata, što se također nastojalo opstruirati. A ovaj put su krenuli na najprljaviji način, branitelje staviti u tu funkciju", kazao je Čović.
Naglasio je kako je činjenica da bi evropski put mogao riješiti odnose u BiH te zbog toga to motivira, kako je naveo, "političke Bošnjake i Srbe da to blokiraju".
"A ako nema europskog puta, onda se ostvaruje ova politika o kojoj smo govorili o dva entiteta bez Hrvata. Nastoji se Hrvatima 'pomoći' da ubrzano 'cure' iz BiH. Mi smo to pokvarili posljednjih petnaest godina. Neki u svemu tome šuruju malo s ruskom, drugi s turskom politikom, koje se u posljednje vrijeme preklapaju u nekim interesima.", naveo je Čović dodajući kako je siguran da će se na svaki mogući način pokušati ponovno zaustaviti BiH na putu prema EU, upravo kako su to radili u slučaju Mehanizma koordinacije, prilagodbe SSP-a".
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pukovnik-hrvatske-vojske-zapovijedao-sam-hvo-u-u-orasju
Opaaaa
'Poruka' Plenkoviću
On je ocijenio kako su hapšenja iskorištena da se uputi poruka hrvatskom premijeru Andreju Plenkovića koji je par dana prije toga posjetio BiH, i koji je tokom posjete uputio poruku da Hrvatska želi pomoći evropskom putu BiH.Na upit je li hapšenjem zaustavljen evropski put BiH, Čović je odgovorio da nije, niti može biti zaustavljen.
"Hrvatska politika nije nasjela na ove provokacije i siguran sam da ćemo i dalje predvoditi ovaj europski put unatoč razmišljanjima iz Sarajeva i Banje Luke. Isto je bilo i prije deset mjeseci kada smo podnosili zahtjev za stjecanje statusa kandidata, što se također nastojalo opstruirati. A ovaj put su krenuli na najprljaviji način, branitelje staviti u tu funkciju", kazao je Čović.
Naglasio je kako je činjenica da bi evropski put mogao riješiti odnose u BiH te zbog toga to motivira, kako je naveo, "političke Bošnjake i Srbe da to blokiraju".
"A ako nema europskog puta, onda se ostvaruje ova politika o kojoj smo govorili o dva entiteta bez Hrvata. Nastoji se Hrvatima 'pomoći' da ubrzano 'cure' iz BiH. Mi smo to pokvarili posljednjih petnaest godina. Neki u svemu tome šuruju malo s ruskom, drugi s turskom politikom, koje se u posljednje vrijeme preklapaju u nekim interesima.", naveo je Čović dodajući kako je siguran da će se na svaki mogući način pokušati ponovno zaustaviti BiH na putu prema EU, upravo kako su to radili u slučaju Mehanizma koordinacije, prilagodbe SSP-a".
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pukovnik-hrvatske-vojske-zapovijedao-sam-hvo-u-u-orasju
Opaaaa
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Balkanska posla..
Guest- Guest
Nekadašnji general Hrvatske vojske Petar Stipetić za Al Jazeeru je potvrdio da su jedinice HVO-a u Orašju tokom rata bile podređene Hrvatskoj vojsci. General Stipetić bio je zapovjednik Istočne Slavonije.
"Bilo je nekakvih priča da se dešavaju nekakve stvari, ali rat je rat. Posao sada rade istražni organi. Neka otkriju i vide šta se dešavalo, neka se utvrdi ko je to radio, neka se utvrdi odgovornost svih u zapovjednom lancu. Ja sam za to da nijedan zločin ne ostane nerasvijetljen", kazao je Stipetić.
Prethodno je u izjavi hrvatskim medijima pukovnik Hrvatske vojske Vinko Štefanek rekao da je lično zapovijedao HVO-u na području Orašja i Posavine.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bivsi-general-stipetic-hrvatska-vojska-zapovijedala-hvo-u-u-orasju
"Bilo je nekakvih priča da se dešavaju nekakve stvari, ali rat je rat. Posao sada rade istražni organi. Neka otkriju i vide šta se dešavalo, neka se utvrdi ko je to radio, neka se utvrdi odgovornost svih u zapovjednom lancu. Ja sam za to da nijedan zločin ne ostane nerasvijetljen", kazao je Stipetić.
Prethodno je u izjavi hrvatskim medijima pukovnik Hrvatske vojske Vinko Štefanek rekao da je lično zapovijedao HVO-u na području Orašja i Posavine.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bivsi-general-stipetic-hrvatska-vojska-zapovijedala-hvo-u-u-orasju
2014-04-11
jasambrend wrote:Pa Salcburg...
aha...na to si mislio :)
Radiša Trajković ..a štaš
Guest- Guest
....spomenes bakiru eu ko da si spomenuo sejtan....spomenes dodi eu ko da si spomenuo al qaidu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Izgleda da smo mi odlučili igrat oštro protiv političkih klošara u BLi Sarajevu .....eto sad digni optužnicu po zapovijednoj dužnosti protiv Hr......koja je u NATOu.
2014-04-11
I meni se čini:)dijagram wrote:Ovi izgleda citaju forum, kad ja napisem tko je tko oma clanak:)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
I javljaju se jedan po jedan, eno i Stipetica.kaja wrote:I meni se čini:)dijagram wrote:Ovi izgleda citaju forum, kad ja napisem tko je tko oma clanak:)
On je za kaznjavanje ,samo da neki ante odgovara a ne slucajno on:)
dijagram-
2015-08-09
Ovo mi je dobra baza ; nisu oni mi smo.
Sad čekamo reakciju tzv tužilaštva BIH.
Izgleda da su se bošnje samopojebale.
Sad čekamo reakciju tzv tužilaštva BIH.
Izgleda da su se bošnje samopojebale.
2014-04-11
......ovi u bosni imam osjecaj gadno ce nastradati i bosnjaci i hrvati i srbi..narocito bosnjaci i srbi...kad ih vode cisti krimosi
2015-09-08
dijagram wrote:I javljaju se jedan po jedan, eno i Stipetica.kaja wrote:I meni se čini:)dijagram wrote:Ovi izgleda citaju forum, kad ja napisem tko je tko oma clanak:)
pa šta da kaže, nešto mora...
Guest- Guest
Pa da ga hebeš nije prirodno ovako red Srba pa red Bošnjaka pa opet red Srba pa opet Bošnjka ...ono Bjeljina Tuzla Doboj Sanski Most ......red redvuksadinare wrote:......ovi u bosni imam osjecaj gadno ce nastradati i bosnjaci i hrvati i srbi..narocito bosnjaci i srbi...kad ih vode cisti krimosi
2014-04-11
Izbaci uljeza.RayMabus wrote:Pa da ga hebeš nije prirodno ovako red Srba pa red Bošnjaka pa opet red Srba pa opet Bošnjka ...ono Bjeljina Tuzla Doboj Sanski Most ......red redvuksadinare wrote:......ovi u bosni imam osjecaj gadno ce nastradati i bosnjaci i hrvati i srbi..narocito bosnjaci i srbi...kad ih vode cisti krimosi
2014-04-11
ne mora, bolje da muciNoor wrote:dijagram wrote:I javljaju se jedan po jedan, eno i Stipetica.kaja wrote:I meni se čini:)dijagram wrote:Ovi izgleda citaju forum, kad ja napisem tko je tko oma clanak:)
gledajuci optuzbu po zapovjednoj odgovornosti gotovine po takvoj spranci za ovo treba teretiti upravo stipetica
dijagram-
2015-08-09
a ja mislim prije matu bobana i tu ekipu
2015-09-08
Da ali izgleda da smo več presudili Bosni ....zato i daju izjave.dijagram wrote:
ne mora, bolje da muci
gledajuci optuzbu po zapovjednoj odgovornosti gotovine po takvoj spranci za ovo treba teretiti upravo stipetica
http://www.avaz.ba/clanak/260809/hrvatska-zeli-razgovarati-sa-vucicem-o-rjesenju-za-bih
2014-04-11
a, sporazum tuđman-iztbegović?
po njemu je hv mogla direktno u bih...
2014-12-30
dijagram wrote:ne mora, bolje da muciNoor wrote:dijagram wrote:I javljaju se jedan po jedan, eno i Stipetica.kaja wrote:I meni se čini:)dijagram wrote:Ovi izgleda citaju forum, kad ja napisem tko je tko oma clanak:)
valjda je spreman, kad kaže da je za to da nijedan zločin ne ostane nerasvijetljen.
ako je zločina uopće bilo.
Guest- Guest
Vremenski je to kasnije .........al nije ni bitno više ....kocka je bačena.veber wrote:a, sporazum tuđman-iztbegović?
Sad to fantomsko tužilaštvo BiH mora dignit optužnicu protiv Hr.
2014-04-11
haha, ma nema govora, njega se vec zastitilo kad je Hag propitkivao na koga ici.Noor wrote:dijagram wrote:ne mora, bolje da muciNoor wrote:dijagram wrote:I javljaju se jedan po jedan, eno i Stipetica.kaja wrote:
I meni se čini:)
valjda je spreman, kad kaže da je za to da nijedan zločin ne ostane nerasvijetljen.
ako je zločina uopće bilo.
grah je pao na gotovinu i markaca, a ovi su sutjeli ko kurve
sad kad se radi o njegovoj zoni odgovornosti ne bi mu se svidjelo takvo glediste
on upucuje na kaznjavanje konkretnih osoba ako je netko pocinio zlocin, nikako nikakva zapovjedna odgovornost:)
dijagram-
2015-08-09
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Holy sumnja u diverziju na vodocrpilištu Jelas kod Slavonskog broda
» CRNI DAN ZA DJECU IZ SLAVONSKOG BRODA!'Krmacama' ubijeno sestoro malisana
» HDZova Čardak Kava iz Slavonskog Broda - najjača kava u Mordoru, najbolje za započeti dan.
» Karamarko već u Orašju!
» Ništa od usvajanja Zakona o izbornim jedinicama FBiH
» CRNI DAN ZA DJECU IZ SLAVONSKOG BRODA!'Krmacama' ubijeno sestoro malisana
» HDZova Čardak Kava iz Slavonskog Broda - najjača kava u Mordoru, najbolje za započeti dan.
» Karamarko već u Orašju!
» Ništa od usvajanja Zakona o izbornim jedinicama FBiH
Page 2 of 3