ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 47 of 50 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 47 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 25/11/2016, 21:05

mativka wrote:
aben wrote:
osin ako su uhljebi.
Opet i ponovno, što znači uhljeb?
uhljeb je un ki primo ploću iz proračuna.
da se razumimo, imo uhljeba ki nominalno moru biti korisni, ko npr doktori i vatrogasci, ali puno je više štetnih ko ča su učitelji i birokrati. godišnje pocicaju 30 milijardi kun.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Maria 25/11/2016, 21:06

mativka wrote:Uostalom, Abendu je sunce granulo kada je čuo odakle si :) (a i mislila sam da bi moglo biti tako, smirujuće na njega, jer inače zna biti vrlo agresivan prema pridošlima:))
A Kic,...hmmm, Kic...dan po dan, rekla bih :) (iako odlično karta belu) :)

A nisam znala da se trebam bojati :) Ma ja  imam svoj neki đir i ne brinem o ostalima, izaberem, manje više slučajno dva-tri mista i tu 
pišem kad mi se piše:)

a smirim ja svakoga...istina.)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:07

aben wrote:
ma beži bre, uspješna?  :facepalm
pa ona je samo upala u socijalistički perpetum mobile irelevantnih aktivnosti:)
od književnosti je jedino veća smijurija komparativna književnost. 

ajmo govoriti ko normalni ljudi. reko sun da lažeš jer je long shot ideja da neko svrši socijalistički fakultet i nešto zno ča bi tržište vrednovalo. naravski da postoji puno niša di ćovik more biti nemoralno uspješan, poput uhljebskih pozicija, ali u pravilu te fakultet ničemu ne uči jer ljudi obično ne gredu na fakultet učiti nego ga svršiti. to je administrativna skalina, ka nemo veze sa znanjen. ako ne veruješ meni, pitoj kuma od petrova.
Namjerno ne kvotam sve jer nisi u pravu. (čak i u tim situacijama imam osjećaj da moram biti blaga iz poštovanja prema tebi:))

A, što sam ja malo gore napisala?
Da je problem malo dublji nego što se želi prikazati. Niti jedna niti druga strana nije poštena. Navela sam primjer varanja na ispitima u cilju završetka fakulteta.
Ove moje osobe kojima želiš osporiti uspjeh (valjda iz razloga da se bolje osjećaš) su odmalena takve za razliku od mene. To su osobe koje su se još u osnovnoj školi ustajale svaki dan u 7, išle na aktivnosti od školskih do izvanškolskih. Osobe koje su na neki način naučene da rade, djeluju, obrazuju se. Osobe koje onako, rekao bi da ih je netko programirao. Osim svega toga, imaju izuzetan osjećaj za moral....
S obzirom na tvoje navedeno ispada da je uzaludno se školovati. No, ja se ne slažem s tobom. Ono ti daje temelj za razvoj. Jebemu, ja sam čitala Froma i Frojda u osnovnoj jer je netko to spomenuo pa me zanimalo....Svaki fakultet daje temelj, na svakoj osobi je što će na tom temelju izgraditi...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:08

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
osin ako su uhljebi.
da se razumimo, imo uhljeba ki nominalno moru biti korisni, ko npr doktori i vatrogasci, ali puno je više štetnih ko ča su učitelji i birokrati. godišnje pocicaju 30 milijardi kun.
Ti bi ukinuo proračun?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:09

Maria wrote:
A nisam znala da se trebam bojati :) Ma ja  imam svoj neki đir i ne brinem o ostalima, izaberem, manje više slučajno dva-tri mista i tu 
pišem kad mi se piše:)

a smirim ja svakoga...istina.)
Ako si čista srca, ničega se ne trebaš bojati :)

Istina! :) (i opet, tako mi je drago što si tu:))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maria 25/11/2016, 21:12

aben wrote:

ako je maturiro 2004, unda imo, ča, trideset godin?

pojam "prolazi" je arbitraran. zd privatna skula imo 95 postotnu prolaznost na maturi. da se razumimo, to je argument za tebe jer još nisi uzela crvenu pilulu, u mojin ušoma to zvuči ovako; privatne skule efikasnije uništavaju učenike".

zar nisamja isto rekla ? sve dobre stvari su već izmišljene pa treba samo kopirati od drugih....moj braco ima isusove godine i mlađu seku :).)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:14

mativka wrote:
aben wrote:
ma beži bre, uspješna?  :facepalm
pa ona je samo upala u socijalistički perpetum mobile irelevantnih aktivnosti:)
od književnosti je jedino veća smijurija komparativna književnost. 

ajmo govoriti ko normalni ljudi. reko sun da lažeš jer je long shot ideja da neko svrši socijalistički fakultet i nešto zno ča bi tržište vrednovalo. naravski da postoji puno niša di ćovik more biti nemoralno uspješan, poput uhljebskih pozicija, ali u pravilu te fakultet ničemu ne uči jer ljudi obično ne gredu na fakultet učiti nego ga svršiti. to je administrativna skalina, ka nemo veze sa znanjen. ako ne veruješ meni, pitoj kuma od petrova.
Namjerno ne kvotam sve jer nisi u pravu. (čak i u tim situacijama imam osjećaj da moram biti blaga iz poštovanja prema tebi:))

A, što sam ja malo gore napisala?
Da je problem malo dublji nego što se želi prikazati. Niti jedna niti druga strana nije poštena. Navela sam primjer varanja na ispitima u cilju završetka fakulteta.
Ove moje osobe kojima želiš osporiti uspjeh (valjda iz razloga da se bolje osjećaš) su odmalena takve za razliku od mene. To su osobe koje su se još u osnovnoj školi ustajale svaki dan u 7, išle na aktivnosti od školskih do izvanškolskih. Osobe koje su na neki način naučene da rade, djeluju, obrazuju se. Osobe koje onako, rekao bi da ih je netko programirao. Osim svega toga, imaju izuzetan osjećaj za moral....
S obzirom na tvoje navedeno ispada da je uzaludno se školovati. No, ja se ne slažem s tobom. Ono ti daje temelj za razvoj. Jebemu, ja sam čitala Froma i Frojda u osnovnoj jer je netko to spomenuo pa me zanimalo....Svaki fakultet daje temelj, na svakoj osobi je što će na tom temelju izgraditi...
ma ča ni jena ni druga strona ni poštena? ča sa tote govoriš ko srbkinja, moja strona je čista ko suza,

ne razumin kako ne vidiš cirkularnu logiku školovanja kadra za  školovanje kadra. te tvoje pčelice su marljive, i jo nika ne bi reko da nisu jer ti verujen, i normalno mi je da na svitu postoju marljivi ljudi, ali one ne doju meda. 

provedi jedum misaoni eksperiment. zamisli da vlada osnuje fakultet za kopanje i zatrpavanje jama. i prvi naraštaj profesorov skupi svo znanje o učinkoviton kopanju i promptnom zatrpavanju jama. i prvi diplomanti, bar oni nojbolji i noj marljiviji među njima, postanu uspješni profesori na ton faksu:)

temelj o kojen govoriš da se dobije na fakultettu se lako dobije i u birtiji, i na građevini i bilodi drugdi.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:17

Maria wrote:
aben wrote:

ako je maturiro 2004, unda imo, ča, trideset godin?

pojam "prolazi" je arbitraran. zd privatna skula imo 95 postotnu prolaznost na maturi. da se razumimo, to je argument za tebe jer još nisi uzela crvenu pilulu, u mojin ušoma to zvuči ovako; privatne skule efikasnije uništavaju učenike".

zar nisamja isto rekla ? sve dobre stvari su već izmišljene pa treba samo kopirati od drugih....moj braco ima isusove godine i mlađu seku :).)

nope, ti impliciroš da je privatna skula loša jer punpa prolaznost, a jo kontrirun i govorin da je loša jer doslovnije prati nametnuti centralnoplanski školski program. mi smo protiv privatnih skul iz rozličitih razlogov, jo iz provoga i postojećega, a ti iz krinoga i nepostojećega.

unda si ti mloda cura? aj kvragu, a jo mislin da is nekun gospojun ćakulun...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:21

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
osin ako su uhljebi.
Ti bi ukinuo proračun?
sačuvaj bože, jo bi ga liberaliziro. napr,

glupo je da srbi ploćaju katoličku crikvu koja in je učinila toliko zla, jel tako?
glupo je da ljubitelji košarke ploćaju nogometne klubove, jel tako?
glupo je da ljubitelji pive i vina ploćaju galerije umjetnina, ni li?

i glupo je da postoji socijalna pomoć zvana doktorski studij književnosti koga niko živ u ovoj zemlji ne bi financiro, da ne postoji opasnost da ga bacu u tamnicu.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:22

aben wrote:
ma ča ni jena ni druga strona ni poštena? ča sa tote govoriš ko srbkinja, moja strona je čista ko suza,

ne razumin kako ne vidiš cirkularnu logiku školovanja kadra za  školovanje kadra. te tvoje pčelice su marljive, i jo nika ne bi reko da nisu jer ti verujen, i normalno mi je da na svitu postoju marljivi ljudi, ali one ne doju meda. 

provedi jedum misaoni eksperiment. zamisli da vlada osnuje fakultet za kopanje i zatrpavanje jama. i prvi naraštaj profesorov skupi svo znanje o učinkoviton kopanju i promptnom zatrpavanju jama. i prvi diplomanti, bar oni nojbolji i noj marljiviji među njima, postanu uspješni profesori na ton faksu:)

temelj o kojen govoriš da se dobije na fakultettu se lako dobije i u birtiji, i na građevini i bilodi drugdi.
Aha, samo zato što sam blizu granice si dozvoljavaš izreći takva sranja. Ti si otočanin, daleko od Srba... ja tebe neću udarati...(al primjedba ti ne stoji)..Podlo Abende, podlo....strašno podlo...prestrašno....

Glupo!
Pogotovo u današnje vrijeme dostupnosti svega. Počela sam pisati svašta, al bolje je da budem suzdržana jer si me isprovocirao, jako.
Tko želi vidjeti - vidjeti će, tko želi učiti - naučiti će. Tko želi biti grobar - biti će...

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:25

aben wrote:
i glupo je da postoji socijalna pomoć zvana doktorski studij književnosti koga niko živ u ovoj zemlji ne bi financiro, da ne postoji opasnost da ga bacu u tamnicu.
Dakako, ruka ruku mije...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:29

mativka wrote:
aben wrote:

Aha, samo zato što sam blizu granice si dozvoljavaš izreći takva sranja. Ti si otočanin, daleko od Srba... ja tebe neću udarati...(al primjedba ti ne stoji)..Podlo Abende, podlo....strašno podlo...prestrašno....

Glupo!
Pogotovo u današnje vrijeme dostupnosti svega. Počela sam pisati svašta, al bolje je da budem suzdržana jer si me isprovocirao, jako.
Tko želi vidjeti - vidjeti će, tko želi učiti - naučiti će. Tko želi biti grobar - biti će...

kakove veze imo ča si in blizu?i ne moreš ti biti bližje srbima omene, jo su okružen išnjima, zadar je srbograd.
ali, nebitno, to je usporedba, jer srbi uvika žele uravnotežit odgovornost, razumiš.

moja strona je čista ko suza po sili definicije, je mi ne otimamo ništa ničije.

ča je glupo, kopati jame? pa naravski, jednoko tako je glupo postojanje tih fakultetov. thats my point.

ne razumin isčin sun te isprovociro, pa nis jo kriv ča ti prijateljice nisu uspješne u smislu da ih ljudi cijenu i doju in svoji šoldi dobrovoljno. jo morin biti mekan i dobrohotan as next guy, ali ako je neko profesor unda je uhljeb i nemoralna je osoba.

Last edited by aben on 25/11/2016, 21:32; edited 1 time in total

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:31

mativka wrote:
aben wrote:
u smislu socijalna pomoć koju dajemo profesorima je naša ruka njima, a socijalni slučajevi koje proizvode na svojin učilištima su njihova ruka nami?

kul:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:36

aben wrote:
kakove veze imo ča si in blizu?i ne moreš ti biti bližje srbima omene, jo su okružen išnjima, zadar je srbograd.
ali, nebitno, to je usporedba, jer srbi uvika žele uravnotežit odgovornost, razumiš.

ča je glupo, kopati jame? pa naravski, jednoko tako je glupo postojanje tih fakultetov. thats my point.

ne razumin isčin sun te isprovociro, pa nis jo kriv ča ti prijateljice nisu uspješne u smislu da ih ljudi cijenu i doju in svoji šoldi dobrovoljno. jo morin biti mekan i dobrohotan as net guy, ali ako je neko profesor unda je uhljeb i nemoralna je osoba.
Srbi su Srbi. Jasno kao dan....

Na žalost, zakon akcije i reakcije ponekad nije srazmjeran...

Što treba postojati ukoliko fakulteti ne bi trebali? (ja sam sretna što sam završila jedan, i smatram to svojim temeljem koji me nije definirao do kraja, samo mi je ukazao na mogućnosti, na meni je kako ću urediti eksterijer i interijer....Sami smo dizajneri...Na zemlji sve počinje od temelja..

U redu je, tješiti se...i ja to počesto činim, ali ne iz tih razloga :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:38

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
u smislu socijalna pomoć koju dajemo profesorima je naša ruka njima, a socijalni slučajevi koje proizvode na svojin učilištima su njihova ruka nami?

Ne u tom smislu, već u smislu dobrohotnosti :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:48

mativka wrote:
aben wrote:

ne razumin isčin sun te isprovociro, pa nis jo kriv ča ti prijateljice nisu uspješne u smislu da ih ljudi cijenu i doju in svoji šoldi dobrovoljno. jo morin biti mekan i dobrohotan as net guy, ali ako je neko profesor unda je uhljeb i nemoralna je osoba.
Srbi su Srbi. Jasno kao dan....

Na žalost, zakon akcije i reakcije ponekad nije srazmjeran...

Što treba postojati ukoliko fakulteti ne bi trebali? (ja sam sretna što sam završila jedan, i smatram to svojim temeljem koji me nije definirao do kraja, samo mi je ukazao na mogućnosti, na meni je kako ću urediti eksterijer i interijer....Sami smo dizajneri...Na zemlji sve počinje od temelja..

U redu je, tješiti se...i ja to počesto činim, ali ne iz tih razloga :D

čekoj, prvo moromo uništiti te klaonice umova. prvo moromo zaburaviti te institucije i prešutiti ih svojoj dici o sroma. unda moremo spekulirati ča će se iskristalizirati, kakove institucije i sl. jo ću si sa dati truda i nojti ti jedun link ki možda more naslutiti kako bi to izgljedalo, ali, tako mi svega, ako ne proučiš link, dojti ću ti gorika i počupati te za kose.

dotad, neka te zabavi 
dennis preager ubiojica socijalistov- soma si rekla, prijateljice su se narodile da bi postale profesorice, to je njihovo pravo jel da?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 21:49

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

Ne u tom smislu, već u smislu dobrohotnosti :)
aha, ful je dobrohotno uzimati šoldi siromasima za razglabanje s kolegama o raskoljnjikovin motivima:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:51

aben wrote: dojti ću ti gorika i počupati te za kose.
Ako išta mrzim, to je ovo kada mi kažu, makar iz "dobrih motiva". (zašto uvijek to?:) Ajde dojti, pa ću ti sve kosti polomiti...Idem pogledati link...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 21:52

aben wrote:
aha, ful je dobrohotno uzimati šoldi siromasima za razglabanje s kolegama o raskoljnjikovin motivima:)
Khm, to je tema između Kica i tebe, ne bih se štel mešati :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/11/2016, 22:10

Isuse Bože!
Pisati ću redom natuknice u izvornom obliku koje sam pravila dok sam ovo slušala, izvorno ću prepisati s svim pogreškama..:
- uopćeno mišljenje je davanje
- kapitalizam je slobodno tržište
- socijalizam rađa sebičnost i teži k tome
- stvara ovisnost
- naglasak je na neovisnosti, ona se ne postiže zbog odluka vlade i pitanja masa: koliko nam vlada daje u smislu povlastica i to je pravo svakog pojedinca
- zahvalnost nestaje
- kapitalizam uči zahvalnosti i zasluzi, produkt su manje sebični ljudi koji cijene rad

Ovo su prepisane čiste natuknice...

Last edited by mativka on 25/11/2016, 22:11; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 25/11/2016, 22:10

mativka wrote:
aben wrote: dojti ću ti gorika i počupati te za kose.
Ako išta mrzim, to je ovo kada mi kažu, makar iz "dobrih motiva". (zašto uvijek to?:) Ajde dojti, pa ću ti sve kosti polomiti...Idem pogledati link...
, počupati ću i sebi svi vlosi, ne morin nojti link...ugl, riječ je o jednom programu u zemlji slobode, da vidiš kako se u dobrovoljnoj razmjeni trguje znanjem...da znanje ni roba, pa znanje je vrhunska roba!

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 47 of 50 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50  Next

Back to top