Reforma se nastavlja: porezna ide ovršavati iseljenike koji se nisu odjavili
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Reforma se nastavlja: porezna ide ovršavati iseljenike koji se nisu odjavili
Ljut sam..!!! Odoh zderati..
Guest- Guest
Re: Reforma se nastavlja: porezna ide ovršavati iseljenike koji se nisu odjavili
Every breath you take, every move you make...bogomdani wrote:Picku mater,traze podatke kao nekada Sovjetski savez za svoje gradjane..wiktoriwictorija wrote:Sejvala sam si upitnik. Koliko sam raznih upitnika da sada vec popunila i koliko ih mrzim, same nebe zna.Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Nisam popunjavala ovaj obrazac kad sam odlazila iz Hrvatske. Jel bi sad trebala?Gnječ wrote:UTVRĐIVANJE STATUSA REZIDENTNOSTI KOD ODLASKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
http://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Documents/UTVRĐIVANJE%20REZIDENTNOSTI%20U%20POREZNE%20SVRHE/Upitnik%20TI.pdf
Pročitaj cijeli članak iznad zanimljiv je i poučan.
Koji krc treba itko znati gdje sam ja ?? iz neke druge drzave...
Ili to, ili zivis in grey area. Trece nema.
Guest- Guest
Uvijek nam je netko drugi kriv. Kriva država,birokracija,lopovi...bla bla bla...mi smo pametni školovani,sposobni....bogomdani wrote:a zakaj su osli??Zato jer je nakon sto su navukli budale da nose uniformu za novu drzavu i izborili im mafijasko druzstvo,naravno nisu se pobrinuli da drzava po zakonu i posteno funkcionira,pokrali sve firme, i ekonomiju bacili na koljena,vidi cuda,od milja i dragosti su majmuni pohrlili van da rade,jer je kul vani raditi..ono Ojri rastu na svakom drvcetu i samo cekaju da budu ubrani..danni1 wrote:A zakaj bi se vračali. Kad treba podmetnut kičmu i radit za boljitak ove države vi zbrišete a kad i ako ova država stane na zdrave nogo onda bi se vratili. Nemojte, ostanite tamo gdje jeste.asilovski wrote:Čini mi se da će se, ukoliko porezna nastavi maltretiranje iseljenika, vrlo brzo pojaviti veliki broj zahtjeva za irsko državljanstvo. Čini mi se da hrvatska država ne vidi da ovakvim maltretiranjem gubi sav budući novac koji bi iseljenici donijeli u Hrvatsku tokom godišnjih i u penziji. Ovako će napraviti jedino to da se više nikada nećemo vratiti preko hrvatske granice.
Jel maticna drzava nudi postene zakone?-NE,jel podrzava ICIM razvoj ekonomije i zdrave trzisne utakmice?-VELIKO NE:..jel omogucuje kroz zakone,postenu naplatu u realnom vremenu-NE,NE i NE..
sto bi trebalo onda raditi u toj famoznoj drzavi i osigurati obitelji normalan zivot??
Kako ti zamisljas podmjestiti kicmu,dok paraziti,uhljebi,birokracija i sve gnjusno i nedostojno postojanja,anulira svaki moguci trud da covjek uspije..Ako mislis,vani podmetnuti kicmu za OVU drzavu.,,Kako rekoh,porez se u normalnim drzavama placa tamo gdje covjek radi..
Da je OVA drzava osigurala ono sto su svi politicari s lijeva nadesna obecavali,vjerujem da bi svi sa gustom sjedili doma i radili u domovini,nego isli u picku mile matere vani rmati i biti potrosni resurs..
I nikad vi necete na zdrave noge,jerbo su vam korijeni nezdravi..to se vidi i po ovom patetinom pokusaju Porezne,da namakne tamo gdje zdrava logika ne bi niti pokusala..
E kurac. Ak ja sa srednjoškolskim obrazovanjem,osrednjom pameću i više nesposobnošću nego sposobnošću mogu ovdje sasvim pristojno živjeti koji kurac vi pametni visoko obrazovani i sposobni radite?
Izgleda da niste ni pametni ni sposobni nego samo mislite da ste takvi jer ste završili nekakvu visoku školu s kojom si u konačnici ne možete ni za sendvič zaradit.
Ne mislim na tebe osobno da ne protumačiš ovo kao neki napad na tebe.
danni1-
2014-04-16
ovo je razlika poreza, u Irskoj svakako plaćaš porez jer tamo koliko sam vidio nema rada na crnowiktoriwictorija wrote:RH ima bilateralne ugovore s hrpetinom zemalja, navodno da se izbjegne dvostruko oporezivanje. Ovisno gdje si prijavljen, porez platiti moras. Ili u Hrvatskoj ili gdje vec zivis/boravis.
Kermit-
2014-04-17
zdrave noge? heheheh ovdje će biti pomor šarana prijedanni1 wrote:A zakaj bi se vračali. Kad treba podmetnut kičmu i radit za boljitak ove države vi zbrišete a kad i ako ova država stane na zdrave nogo onda bi se vratili. Nemojte, ostanite tamo gdje jeste.asilovski wrote:Čini mi se da će se, ukoliko porezna nastavi maltretiranje iseljenika, vrlo brzo pojaviti veliki broj zahtjeva za irsko državljanstvo. Čini mi se da hrvatska država ne vidi da ovakvim maltretiranjem gubi sav budući novac koji bi iseljenici donijeli u Hrvatsku tokom godišnjih i u penziji. Ovako će napraviti jedino to da se više nikada nećemo vratiti preko hrvatske granice.
Kermit-
2014-04-17
Ovo bi mogo iskoristit SDP i obećat ukinuće toga i da vidiš kad Lobo krene glasat za SDP i ljepit Hadezeovce na traktore. Ima da u to ime Thompson udari koncerat posred Arene i Švajcarske.
asilovski wrote:ovo je razlika poreza, u Irskoj svakako plaćaš porez jer tamo koliko sam vidio nema rada na crnowiktoriwictorija wrote:RH ima bilateralne ugovore s hrpetinom zemalja, navodno da se izbjegne dvostruko oporezivanje. Ovisno gdje si prijavljen, porez platiti moras. Ili u Hrvatskoj ili gdje vec zivis/boravis.
Nema potrebe raditi na crno ali zašto?
evo zašto:
http://zagrebdublin.com/dublin/nepodnosljiva-lakoca-poslovanja/
Guest- Guest
Kaj se vi drzite tak rezervirano, double_ego? Mi smo stari znanci. Brajo, lobo...udba wrote:Ovo bi mogo iskoristit SDP i obećat ukinuće toga i da vidiš kad Lobo krene glasat za SDP i ljepit Hadezeovce na traktore. Ima da u to ime Thompson udari koncerat posred Arene i Švajcarske.
Guest- Guest
Kod nas bi Kundera napisao Nepodnosljivo breme poreza i prireza.Gnječ wrote:asilovski wrote:ovo je razlika poreza, u Irskoj svakako plaćaš porez jer tamo koliko sam vidio nema rada na crnowiktoriwictorija wrote:RH ima bilateralne ugovore s hrpetinom zemalja, navodno da se izbjegne dvostruko oporezivanje. Ovisno gdje si prijavljen, porez platiti moras. Ili u Hrvatskoj ili gdje vec zivis/boravis.
Nema potrebe raditi na crno ali zašto?
evo zašto:
http://zagrebdublin.com/dublin/nepodnosljiva-lakoca-poslovanja/
Guest- Guest
Razmem, ipak ste vi intelektualac koji je imal kolumnu na portalu uglednog nounara.wiktoriwictorija wrote:Kaj se vi drzite tak rezervirano, double_ego? Mi smo stari znanci. Brajo, lobo...udba wrote:Ovo bi mogo iskoristit SDP i obećat ukinuće toga i da vidiš kad Lobo krene glasat za SDP i ljepit Hadezeovce na traktore. Ima da u to ime Thompson udari koncerat posred Arene i Švajcarske.
Ich bin eine Gastarbeiterin.
Guest- Guest
Jbga,vjerojatno je tako. Poanta ostaje. Čekamo da netko drugi sredi državu, mi smo prepametni i presposobni da bi se bavili uređenjem države,nek to srede drugi pa ćemo se vratiti.asilovski wrote:zdrave noge? heheheh ovdje će biti pomor šarana prijedanni1 wrote:A zakaj bi se vračali. Kad treba podmetnut kičmu i radit za boljitak ove države vi zbrišete a kad i ako ova država stane na zdrave nogo onda bi se vratili. Nemojte, ostanite tamo gdje jeste.asilovski wrote:Čini mi se da će se, ukoliko porezna nastavi maltretiranje iseljenika, vrlo brzo pojaviti veliki broj zahtjeva za irsko državljanstvo. Čini mi se da hrvatska država ne vidi da ovakvim maltretiranjem gubi sav budući novac koji bi iseljenici donijeli u Hrvatsku tokom godišnjih i u penziji. Ovako će napraviti jedino to da se više nikada nećemo vratiti preko hrvatske granice.
danni1-
2014-04-16
Paraziti skužili da puno ljudi odlazi, pa su došli do zaključka da se lijepi novci mogu dobiti kroz biljege.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Nisi me pazljivo citao...KRIVI SU oni na vLASTI i koji vode i organiziraju,kreiraju PRAVILA,ZAKONE...mogu ja imati i doktorat,nebitno,cijenim ljude prije svega po radisnosti,a ako ima srednju,ja to postivam...ti ljudi moraju samo teze raditi da prezive..danni1 wrote:Uvijek nam je netko drugi kriv. Kriva država,birokracija,lopovi...bla bla bla...mi smo pametni školovani,sposobni....bogomdani wrote:a zakaj su osli??Zato jer je nakon sto su navukli budale da nose uniformu za novu drzavu i izborili im mafijasko druzstvo,naravno nisu se pobrinuli da drzava po zakonu i posteno funkcionira,pokrali sve firme, i ekonomiju bacili na koljena,vidi cuda,od milja i dragosti su majmuni pohrlili van da rade,jer je kul vani raditi..ono Ojri rastu na svakom drvcetu i samo cekaju da budu ubrani..danni1 wrote:A zakaj bi se vračali. Kad treba podmetnut kičmu i radit za boljitak ove države vi zbrišete a kad i ako ova država stane na zdrave nogo onda bi se vratili. Nemojte, ostanite tamo gdje jeste.asilovski wrote:Čini mi se da će se, ukoliko porezna nastavi maltretiranje iseljenika, vrlo brzo pojaviti veliki broj zahtjeva za irsko državljanstvo. Čini mi se da hrvatska država ne vidi da ovakvim maltretiranjem gubi sav budući novac koji bi iseljenici donijeli u Hrvatsku tokom godišnjih i u penziji. Ovako će napraviti jedino to da se više nikada nećemo vratiti preko hrvatske granice.
Jel maticna drzava nudi postene zakone?-NE,jel podrzava ICIM razvoj ekonomije i zdrave trzisne utakmice?-VELIKO NE:..jel omogucuje kroz zakone,postenu naplatu u realnom vremenu-NE,NE i NE..
sto bi trebalo onda raditi u toj famoznoj drzavi i osigurati obitelji normalan zivot??
Kako ti zamisljas podmjestiti kicmu,dok paraziti,uhljebi,birokracija i sve gnjusno i nedostojno postojanja,anulira svaki moguci trud da covjek uspije..Ako mislis,vani podmetnuti kicmu za OVU drzavu.,,Kako rekoh,porez se u normalnim drzavama placa tamo gdje covjek radi..
Da je OVA drzava osigurala ono sto su svi politicari s lijeva nadesna obecavali,vjerujem da bi svi sa gustom sjedili doma i radili u domovini,nego isli u picku mile matere vani rmati i biti potrosni resurs..
I nikad vi necete na zdrave noge,jerbo su vam korijeni nezdravi..to se vidi i po ovom patetinom pokusaju Porezne,da namakne tamo gdje zdrava logika ne bi niti pokusala..
E kurac. Ak ja sa srednjoškolskim obrazovanjem,osrednjom pameću i više nesposobnošću nego sposobnošću mogu ovdje sasvim pristojno živjeti koji kurac vi pametni visoko obrazovani i sposobni radite?
Izgleda da niste ni pametni ni sposobni nego samo mislite da ste takvi jer ste završili nekakvu visoku školu s kojom si u konačnici ne možete ni za sendvič zaradit.
Ne mislim na tebe osobno da ne protumačiš ovo kao neki napad na tebe.
Prije svega,kako vec zillijun puta rekoh,za nekog tko ne pripada ovom podnjeblju rodom,jako je tesko se probiti,a ako i pokrene nesto svoje,vec rekoh davno uvijek odnekud izgmize lokalnih serifa,parazita u vidu ovih i onih sluzbi,koje zele ovo i ono..vremenom sam toliko podivljao,poput sad na ovu najavu,da sam zakljucio da je bolje lockati firmu i otici van,dok nekom nisam zubima džigeru istrgao naživo...
Raspitaj se koliko je firmi od recimo 2000 do danas zatvoreno i zasto...Istina,bilo je i vlastitih krivica,ali vecina jednostavno nije mogla uz danasnje zakone uspjesno poslovati,jer su bili preoptereceni davanjima koji sa zdravom pamecu nemaju veze..uz to,tko hoce da kako tako posluje,mora lokal politicare podmazivati opet ovisno o velicini biznisa...
Meni je osobno i najveci problem bio naplata potrazivanja,jer one odgode 60,90 dana,ma koji hurac??'To na zapadu ne postoji..sVI imaju da se u 30 dana izmire..firma se zbloka od drzave ako to nije tako,a naplata se direktno preusmjerava sa racuna duznika vjerovnicima...
Shvati,jednostavno ako ne titras mooda politicarima ovima i onima,nema sanse posteno poslovati doli...
e vis,ja ne mogu tako naspanovanih zivaca normalno i opusteno raditi..niti ne zelim..
Vani tocno znam sto i koliko moram platiti i gdje ide svaki moj filler..
Ne bi mi niti bilo krivo platiti porez,ali ako vidim da se to koristi u svrhu razvoja,ne pokrivanje plavca parazita i uhljeba...tako moze do beskraja...
E-bem ti,gledam svabiju..bogami deru opake poreze,ali to investiraju i grade,otvaraju skole,kampuse,ovo i ono,poticu privredu,transparentan je svaki Ojro,a odi u Rathaus i pitaj za svoj porez gde jide,svaki sluzbenik ti mora natenane objasniti,taqko da budes zadovoljan odgovorom ili ako nisi da ulozis prosvjed..
doli..pitaj i sterat ce te u qrc..
Cuj,Porezna nije povezana sa Policijom???Pa gdje to ima..??Kako da se i istrazuje privredni kriminal,kad Policija nema uvide preko net-a u poreske papire ..Pa,dojde covjeku od muke da se ubije,a prije toga,strga hrpu ovijah ghamadi..pas im mater izjebo...PHHHHUUUUUJ..!!!!
Jebote,dugo ovako nisam bio ljut,laptop bi od ljutnje strgao...
Guest- Guest
usput,ljetos sam platio firmu doli 22 000 ojra za neke reparacije na kuci od stare,i toga mi nije zao.,ljudi posteno odradili svoj posel,ja im posteno platio do zadnjeg filera sve u roku..TO volim,ne da mi netko uzima lovu,na konto silom iznjedrenih "zakona" potpuno nelegalnih uporista..
Guest- Guest
Pakše pale pristigle porezne papire..
Guest- Guest
Pa sredi da platis porez tu di si sad. I s tom potvrdom te u Hrvatskoj ne smiju oporezivati.bogomdani wrote:
Nisi me pazljivo citao...KRIVI SU oni na vLASTI i koji vode i organiziraju,kreiraju PRAVILA,ZAKONE...mogu ja imati i doktorat,nebitno,cijenim ljude prije svega po radisnosti,a ako ima srednju,ja to postivam...ti ljudi moraju samo teze raditi da prezive..
Prije svega,kako vec zillijun puta rekoh,za nekog tko ne pripada ovom podnjeblju rodom,jako je tesko se probiti,a ako i pokrene nesto svoje,vec rekoh davno uvijek odnekud izgmize lokalnih serifa,parazita u vidu ovih i onih sluzbi,koje zele ovo i ono..vremenom sam toliko podivljao,poput sad na ovu najavu,da sam zakljucio da je bolje lockati firmu i otici van,dok nekom nisam zubima džigeru istrgao naživo...
Raspitaj se koliko je firmi od recimo 2000 do danas zatvoreno i zasto...Istina,bilo je i vlastitih krivica,ali vecina jednostavno nije mogla uz danasnje zakone uspjesno poslovati,jer su bili preoptereceni davanjima koji sa zdravom pamecu nemaju veze..uz to,tko hoce da kako tako posluje,mora lokal politicare podmazivati opet ovisno o velicini biznisa...
Meni je osobno i najveci problem bio naplata potrazivanja,jer one odgode 60,90 dana,ma koji hurac??'To na zapadu ne postoji..sVI imaju da se u 30 dana izmire..firma se zbloka od drzave ako to nije tako,a naplata se direktno preusmjerava sa racuna duznika vjerovnicima...
Shvati,jednostavno ako ne titras mooda politicarima ovima i onima,nema sanse posteno poslovati doli...
e vis,ja ne mogu tako naspanovanih zivaca normalno i opusteno raditi..niti ne zelim..
Ne bi mi niti bilo krivo platiti porez,ali ako vidim da se to koristi u svrhu razvoja,ne pokrivanje plavca parazita i uhljeba...tako moze do beskraja...
E-bem ti,gledam svabiju..bogami deru opake poreze,ali to investiraju i grade,otvaraju skole,kampuse,ovo i ono,poticu privredu,transparentan je svaki Ojro,a odi u Rathaus i pitaj za svoj porez gde jide,svaki sluzbenik ti mora natenane objasniti,taqko da budes zadovoljan odgovorom ili ako nisi da ulozis prosvjed..
Cuj,Porezna nije povezana sa Policijom???Pa gdje to ima..??Kako da se i istrazuje privredni kriminal,kad Policija nema uvide preko net-a u poreske papire ..Pa,dojde covjeku od muke da se ubije,a prije toga,strga hrpu ovijah ghamadi..pas im mater izjebo...PHHHHUUUUUJ..!!!!
Guest- Guest
Pa placam porez Finantzamtu,normalno,ne moze se to izbjeci..wiktoriwictorija wrote:Pa sredi da platis porez tu di si sad. I s tom potvrdom te u Hrvatskoj ne smiju oporezivati.bogomdani wrote:
Nisi me pazljivo citao...KRIVI SU oni na vLASTI i koji vode i organiziraju,kreiraju PRAVILA,ZAKONE...mogu ja imati i doktorat,nebitno,cijenim ljude prije svega po radisnosti,a ako ima srednju,ja to postivam...ti ljudi moraju samo teze raditi da prezive..
Guest- Guest
Pa onda nemas ni brige, ni straha. Ne mogu te dvostruko oporezovati. Alles gut.bogomdani wrote:
Pa placam porez Finantzamtu,normalno,ne moze se to izbjeci..
Guest- Guest
Rikava mi inernet kanjekšn svakih malo. Ako opet nestanem...
Guest- Guest
Normalno ne mogu..ali me ljuti to cigansko ponasanjewiktoriwictorija wrote:Pa onda nemas ni brige, ni straha. Ne mogu te dvostruko oporezovati. Alles gut.bogomdani wrote:
Pa placam porez Finantzamtu,normalno,ne moze se to izbjeci..
Guest- Guest
koji browser koristis?wiktoriwictorija wrote:Rikava mi inernet kanjekšn svakih malo. Ako opet nestanem...
Guest- Guest
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Porezna želi gulit iseljenike
» "porezna reforma"
» Todorićeva porezna reforma
» Porezna reforma II: Bankama otpis poreza
» DW: Porezna reforma promašena i u korist Gazde Todorića
» "porezna reforma"
» Todorićeva porezna reforma
» Porezna reforma II: Bankama otpis poreza
» DW: Porezna reforma promašena i u korist Gazde Todorića