Reforma se nastavlja: porezna ide ovršavati iseljenike koji se nisu odjavili
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Reforma se nastavlja: porezna ide ovršavati iseljenike koji se nisu odjavili
Jbg...meni pseći porez, tebi ovajSora wrote:Nezgodno.
Znaci biti ce stranci u zemlji u kojoj su rodeni .
I sigurno je da nece lako preci preko tog poreza jer mnogi nisu isli van jer su htjeli nego jer su morali , nisu imali poska ovdje.
A mnogi pomazu svoje u domovini i vec time daju pare .
Guest- Guest
Re: Reforma se nastavlja: porezna ide ovršavati iseljenike koji se nisu odjavili
E ja..birokratska azdaje i jeste dio drzave,kao i sve ostalo...e-balo majku,idem se raspitati da se odreknem i drzavljanstva i svega,,prije toga rasprodam sto jos imam doli,napravim zahtijev u vise drzava za drzavljanstvom,i Bog te veselijo...n_razbojnik wrote:To ti jest pravo dano prebivalištem i rodnim listom u DNRH...da budeš globljen i ucjenjen svaki puta od birokratske aždaje koju ljudi miješaju sa elementom državnosti,i državom kao takvom.bogomdani wrote:cuj,oporezivati nest ologicno..ima smisla,ali doslovno sto im padne na pamet,to vec pocinje liciti na podjarmljivanje i bacanje na ropski nivo..nemas nikakva prava,samo da budes oguljen..asilovski wrote:pa vidiš da idu na oporezivanje svega, što će reći da je država u puno goroj situaciji nego što govore da je sranjen_razbojnik wrote:Ovdje porezna lovi u mutnom, čak postoji i zakon, što se Irske tiče, o dvostrukom oporezivanju. No jebe se njima, uvijek se mogu slati uplatnice i ovrhe na račune u DNRH, zato zatvorit i ugasit sve, prepisat na kućne ljubimce i babu
Ovo je ispod ljudskog dostojanstva...pas im ovaj puta matere poharal..
Guest- Guest
Ma krivo si me skuzio..NA NEKOG MORAJU PISATI,makar i pokojnik..uglavnom na nekog moraju stizati..ako si sam u nekretnini i nemas nikog,mos odjaviti struju i vodu,smetje,ali ne i TV porez..uvijek neko srtanje..n_razbojnik wrote:Moraš? Evo meni na pokojnog djeda već 23 godine dolaze, ne jebe to njih što nekoga nema među živima toliko, utoliko ti i odjava iz ove države vrijedi ko goli qrac...nisi umro niti doselio dok birokrat ne procjeni da jesi...Mogao bih i ne platiti, ali kontam da će mu odnijeti kosti iz groba i sačekati da postanu fosilno gorivo za glavonje iz HEPa i vodebogomdani wrote:pa ako je nekretnina na tebi i rezije,dakle uplatnice,moras ih na nekog drugog prevesti..debotoijusto wrote:wiktoriwictorija wrote:Ak se odjavis imas sto sranja s placanjem rezija.debotoijusto wrote:jednostavno se trebaju odjavit
ovako samo trose resurse drzavnog aparata
kakvih rezija ?
Guest- Guest
Kako izvući lovu od gastarbajtera besmislenim kaznama iz rvacke?
Mislila sam da će ovaj blog biti namijenjen pisanju iskustava iz Irske. Obzirom da se ni ovdje ne možemo istrgnuti iz ralja hrvatske birokracije koja svoje pipke pušta i preko granica i jednostavno ne pušta državljane da žive na miru “ma gdje bili”, pokušavam u što kraćim crtama objasniti što sve moramo proživljavati iako smo odselili.
Odavno se zna da rvacka birokracija obožava naplaćivati kazne za najbesmislenije idiotarije koje civilizirani ljudi ne mogu zamisliti, no do sada su takve kazne bile najčešće rezervirane za poduzetnike, a kad njih deru, onda nas baš briga jer su se oni ionako dosta nakrali, pa neka ih deru. Nije bitno što državne službe krše sve moguće zakone i propise, no ako ih obični smrtnik prekrši, odmah kazna, tako mu i treba! Ako je kriminalac koji nema naljepnicu pored vatrogasnog aparata koja pokazuje da je to vatrogasni aparat ili pravilan članak i stavak na naljepnici “imate li račun” – neka plati! A prevarant koji na račun napiše JMBG umjesto OIBa bi trebao odmah na lomači završiti!
LINK:
http://www.kazne.hr
Može li biti bizarnije? Portal s popisom kazni!
No, ni jedan od tih portala ne piše što je sve potrebno učiniti da ne platiš kaznu. Koje su točno obaveze različitih kategorija subjekata? Nema jednog mjesta na kojem piše: ako imate obrt i napravite ovo, ovo i ovo, izbjeći ćete kazne. Ako imate firmu, napravite ovo, a ako odlazite iz zemlje, napravite ovo i mirni ste.
Zadnjih godina naglo se povećava broj privatnih firmi i obrta koji se zatvaraju, pa samim time i papaka kojima će svemoćni polupismeni genijalci pisati kazne. Iz osobnog iskustva znam da ni referenti ni inspektori pojma o zakonima nemaju, nemaju pojma o cjelokupnim propisima i općenito što je sve potrebno za poslovanje. Znaju samo jedan svoj kretenski segmentić i imaju moć da te opelješe.
No, dobro, to je trebala biti prošlost nas koji smo otišli iz domaje, doista nas se takve stvari više ne bi trebale ticati. Naivno smo se ponadali da smo se izvukli od tog kretenskog maltretiranja. Kakva pogreška!
Sjeli naši brižni birokrati, zajedno skupili pametne glavice, tešku muku muče – kome naplatiti kazne? Proračun se muči, lova curi, a priljev slab.
Mislili su, mislili i napokon se dosjetili! (Siroti profesor Baltazar, nije se nadao da će u ovakvom kontekstu ikada završiti)
Ajmo izmusti lovu od gastarbajtera! Oni su puni love, neka plate!
Prvo su se tome dosjetili genijalci iz porezne.
U siječnju su na 200 000 adresa poslali pisma da se ljudi u roku osam dana jave u poreznu upravu u Zagrebu, Avenija Dubrovnik. 200 000 ljudi u tjedan dana u jednu zgradu. Jupi, kakva sreća! Kad su počeli hodočastiti u Aveniju Dubrovnik, rekli su im da u stvari trebaju ići u poreznu prema mjestu stanovanja ali su oni, eto, krivo napisali adresu u dopisu. Da, naravno, oni smiju griješiti.
Pisma su dobili svi za koje je porezna dobila obavijest da imaju dohodak u drugim zemljama. Znači, ne da primaju dohodak IZ drugih zemalja, nego da IMAJU dohodak u drugoj zemlji. Još jednostavnije – ne samo oni koji žive u Hr i dobivaju novce IZ inozemstva, nego svi koji žive igdje u svijetu i tamonegdjebilogdje zarađuju kruh sa sedam kora.
Prva interesna skupina su poreznjacima bili penzići koji imaju inozemne mirovine.
Ako podrobnije razmislimo, većina penzića koji žive u Hr su bauštelci i čistačice koji su životni radni vijek proveli u Njemačkoj i sad su došli ovdje u miru provesti penziju.
Sada porezna njima piše – u roku osam dana morate doći u poreznu i prijaviti porez na inozemne mirovine inače ćete platiti KAZNU. To nije sve – svaki mjesec morate nositi JOPPD obrazac u poreznu i prijaviti tu istu mirovinu. Čistačica i zidar iz Njemačke, svaki osamdesetak godina stari, svaki mjesec ispunjavaju i nose JOPPD u poreznu!
Vrh! Boktimaterstvoril!
Iduća interesna skupina – gastarbajteri. Dobili ljudi pisamca iz porezne da se u roku osam dana moraju nacrtati u Aveniju Dubrovnik, skupa s onim gore penzićima i prijaviti porez. Sad svi panično šalju punomoći roditeljima, frendovima, da im rješavaju porezne probleme (naravno tu moraš uzeti slobodan dan s posla dok napraviš i ovjeriš punomoć, ali koga briga?). I njima u Aveniji Dubrovnik kažu – krivo smo napisali adresu, odite u svoju poreznu.
U svakoj lokalnoj poreznoj upravi različite informacije šta treba napraviti:
Jedni kažu – trebate se prijaviti u registar poreznih obveznika i plaćati porez u Hrvatskoj ( iako ne živite u Hr i plaćate porez vani)
Drugi kažu – morate svaki mjesec slati JOPPD obrazac u poreznu tj. sa svakom uplatom plaće. Znači ako vam plaća stiže tjedno, šaljite JOPPD tjedno! Iz inozemstva slati JOPPD u Hr poreznu! Koja ideja! Tko je ikada vidio taj obrazac, jasno mu je da ga ne zna ispuniti ni većina profesionalnih knjigovođa, a kamoli obični smrtnik!
Idući kažu – pošaljite nam ovjerene prijevode platnih listi, potvrdu o adresi i još ne znam kakve vrlo važne dokumente pa ćemo mi odlučiti jel vi trebate platiti porez.
Sad raja bjesomučno prevodi platne liste iz inozemstva i šalje mudrijašima u hr koji ionako ne znaju šta će s time. Troši se novac na prijevod, na ovjere, moraš uzeti slobodan dan da to sve pripremiš. Neka, neka, domovina te zove, ima da se javiš!
Idući kažu – treba prijaviti obrazac o poreznoj rezidentnosti, a onda će ovi iz porezne ODLUČITI jeste li vi rezident Hr ili niste. Oni će odlučiti!
Osim nevjerojatno blesavih pitanja koja se mogu pogledati ovdje tj. na spomenutom obrascu briljantna stvar je da se obrazac zove
UTVRĐIVANJE STATUSA REZIDENTNOSTI KOD ODLASKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
a u obrascu te traži da napišeš “Adresa u inozemstvu prije ulaska u Republiku Hrvatsku“. Da, neki smiju griješiti bez kazni.
Taj obrazac je trebalo predati prilikom izlaska iz zemlje djelatniku porezne uprave, barem tako piše na stranici porezne. Znači, mi na svakom željezničkom kolodvoru, autobusnom kolodvoru, aerodromu i cestovnom prijelazu imamo djelatnike porezne uprave koji dežuraju 24 sata da bi preuzeli naše obrasce pri odlasku iz zemlje. Ne, naravno da nemamo, ali ako ne prijavimo odlazak, eto nama kazne od porezne!
Uz obrazac trebaš predati potvrdu o adresi i potvrdu da plaćaš porez u inozemstvu. Te dokumente, naravno, ne možeš ni teoretski imati kod odlaska iz zemlje, ali nema veze – kriv si!
Naravno da ako se odjaviš na MUP-u to nema veze sa odjavom iz porezne, jer – oni nisu međusobno povezani!
Naravno da za tu cijelu priču nikada nije nitko čuo sve dok nisu počele stizati prijetnje iz porezne, na onih 200 000 adresa. Ni danas nitko točno ne zna šta treba napraviti.
Idući koji su se dosjetili gastarbajera su MUPovci.
Kada se želiš u Zg odjaviti jer ideš raditi u inozemstvo, onda ti u MUP-u kažu da to ne možeš napraviti jer nemaš adresu ni ugovor s poslodavcem, a to ti treba za odjavu, a osim toga imaš godinu dana vremena da se odjaviš. Ponavljam, u MUP-u kažu da se po zakonu treba odjaviti u roku od godine dana.
Tako je to funkcioniralo sve dosadašnje godine dok nije proračun ozbiljno presušio.
Dosjetili se nedavno da bi mogli onima koji masovno odlaze, naplaćivati kazne jer se nisu odjavili iz Hr. Po kojem zakonu? Po zakonu o osobnoj iskaznici prema kojem si dužan prijaviti svaku promjenu osobnih podataka u roku mjesec dana, tako i promjenu adrese.
No najbolje tek slijedi!
Ljudi naravno pojma o tome nemaju nego kad dođu na granicu, tamo ih ko kriminalce policija izdvoji sa strane jer nisu prijavili promjenu adrese na vrijeme (a rekli su im da imaju godinu dana, da nije hitno i da ne mogu bez adrese i ugovora, jel tako??). Naravno, kazna!
Ko zadnje narko dilere ljude se lovi po graničnim prijelazima zbog promjene adrese i kazne od 500 kuna.
Fejsbuk grupe su prepune neugodnih iskustava s granice koje ljudi prepričavaju jer su za njima raspisali međunarodne tjeralice zbog nepromijenjene adrese, iako nije istekla ona famozna godina dana!!!
Dođu tako tata, mama i dvoje dječice na godišnji u Hr, a na aerodromu ih policajac izdvoji iz reda, naravno, pred svim ostalim putnicima ih odvode ko da krijumčare djecu, odvede u prostoriju sa strane i objašnjavaju kako su dužni platiti 500 – 1500 kn po osobi jer nisu na vrijeme odjavili adresu. Takvih primjera je na žalost, jako puno.
Ima još blesavijih primjera:
moj auto vozi moja mama u hrvatskoj, auto je na moje ime ….. uglavnom slijecem u xx grad proslo ljeto i na pregledu osobne me izdvoji policajka, zamoli sve ostale putnike da predju u drugi red i po mene dodju 2 policajca !!! ko zadnjeg krimosa me odvedu. pokusavam saznati sto se dogadja , ne znaju ni oni, samo znaju da je zamnom raspisana tjeralica i dok ne dobiju fax iz zgreba ! ( da fax 2016 godine ) ne znaju zasto je tjeralica!!!!! I tako ja sjedim u tom policijskom uredu na aerodromu sva usrana, nekih pola sata kad evo inspektora smije se covjek od uha do uha!!!!! Vas automobil je u xx gradu bio nepropisno parkiran! Na vasu kucnu adresu je poslan policijski upit da se izjasnite tko je bio vozac u automobilu no medjutim nikada niste dostavili ime vozaca pa je za vama raspisana tjeralica!!!!!! ZA KRIVO PARKIRANJE su me skinuli na granici i tretirali ko zadnjeg kriminaca i raspisali tjeralicu !!!!!!!! tolko o tome -.-
Osobnu kartu ne možeš napraviti u ambasadi, moraš doći osobno u rvacku da ju napraviš. Kad istekne, jednostavno moraš imati novaca i potrošiti godišnji odmor na dolazak u Hr jer, ako ne obnoviš osobnu, ide maltretiranje na granici plus kazna.
Neka si oni naplate tih 500 kuna, kazne, neka dobiju par JOPPD obrazaca, ali da su tako glupi da ne vide da više ni jedan gastarbajter neće biti blesav dolaziti u hr u penziju pa da ga tamo masiraju s kretenskim obrascima pod stare dane?
Mislim da će najveća vrijednost portala o kaznama biti ta što će itko kome padne na pamet otvoriti firmu, doći investirati svoje novce ili vratiti se u penziji u rvacku, odmah shvatiti kolika je to ludost.
Naplatiti će birokrati naši dragi po 500 kn kazne još par puta, no u Europi nema ovrha, u stvari nam s kaznama mogu samo mahati pred nosom.
E, da, pet godina treba da ovdje dobijemo državljanstvo.
Ovdje nema portala s kaznama.
http://zagrebdublin.com/dublin/kako-izvuci-lovu-od-gastarbajtera-besmislenim-kaznama-iz-rvacke/
Mislila sam da će ovaj blog biti namijenjen pisanju iskustava iz Irske. Obzirom da se ni ovdje ne možemo istrgnuti iz ralja hrvatske birokracije koja svoje pipke pušta i preko granica i jednostavno ne pušta državljane da žive na miru “ma gdje bili”, pokušavam u što kraćim crtama objasniti što sve moramo proživljavati iako smo odselili.
Odavno se zna da rvacka birokracija obožava naplaćivati kazne za najbesmislenije idiotarije koje civilizirani ljudi ne mogu zamisliti, no do sada su takve kazne bile najčešće rezervirane za poduzetnike, a kad njih deru, onda nas baš briga jer su se oni ionako dosta nakrali, pa neka ih deru. Nije bitno što državne službe krše sve moguće zakone i propise, no ako ih obični smrtnik prekrši, odmah kazna, tako mu i treba! Ako je kriminalac koji nema naljepnicu pored vatrogasnog aparata koja pokazuje da je to vatrogasni aparat ili pravilan članak i stavak na naljepnici “imate li račun” – neka plati! A prevarant koji na račun napiše JMBG umjesto OIBa bi trebao odmah na lomači završiti!
LINK:
http://www.kazne.hr
Može li biti bizarnije? Portal s popisom kazni!
No, ni jedan od tih portala ne piše što je sve potrebno učiniti da ne platiš kaznu. Koje su točno obaveze različitih kategorija subjekata? Nema jednog mjesta na kojem piše: ako imate obrt i napravite ovo, ovo i ovo, izbjeći ćete kazne. Ako imate firmu, napravite ovo, a ako odlazite iz zemlje, napravite ovo i mirni ste.
Zadnjih godina naglo se povećava broj privatnih firmi i obrta koji se zatvaraju, pa samim time i papaka kojima će svemoćni polupismeni genijalci pisati kazne. Iz osobnog iskustva znam da ni referenti ni inspektori pojma o zakonima nemaju, nemaju pojma o cjelokupnim propisima i općenito što je sve potrebno za poslovanje. Znaju samo jedan svoj kretenski segmentić i imaju moć da te opelješe.
No, dobro, to je trebala biti prošlost nas koji smo otišli iz domaje, doista nas se takve stvari više ne bi trebale ticati. Naivno smo se ponadali da smo se izvukli od tog kretenskog maltretiranja. Kakva pogreška!
Sjeli naši brižni birokrati, zajedno skupili pametne glavice, tešku muku muče – kome naplatiti kazne? Proračun se muči, lova curi, a priljev slab.
Mislili su, mislili i napokon se dosjetili! (Siroti profesor Baltazar, nije se nadao da će u ovakvom kontekstu ikada završiti)
Ajmo izmusti lovu od gastarbajtera! Oni su puni love, neka plate!
Prvo su se tome dosjetili genijalci iz porezne.
U siječnju su na 200 000 adresa poslali pisma da se ljudi u roku osam dana jave u poreznu upravu u Zagrebu, Avenija Dubrovnik. 200 000 ljudi u tjedan dana u jednu zgradu. Jupi, kakva sreća! Kad su počeli hodočastiti u Aveniju Dubrovnik, rekli su im da u stvari trebaju ići u poreznu prema mjestu stanovanja ali su oni, eto, krivo napisali adresu u dopisu. Da, naravno, oni smiju griješiti.
Pisma su dobili svi za koje je porezna dobila obavijest da imaju dohodak u drugim zemljama. Znači, ne da primaju dohodak IZ drugih zemalja, nego da IMAJU dohodak u drugoj zemlji. Još jednostavnije – ne samo oni koji žive u Hr i dobivaju novce IZ inozemstva, nego svi koji žive igdje u svijetu i tamonegdjebilogdje zarađuju kruh sa sedam kora.
Prva interesna skupina su poreznjacima bili penzići koji imaju inozemne mirovine.
Ako podrobnije razmislimo, većina penzića koji žive u Hr su bauštelci i čistačice koji su životni radni vijek proveli u Njemačkoj i sad su došli ovdje u miru provesti penziju.
Sada porezna njima piše – u roku osam dana morate doći u poreznu i prijaviti porez na inozemne mirovine inače ćete platiti KAZNU. To nije sve – svaki mjesec morate nositi JOPPD obrazac u poreznu i prijaviti tu istu mirovinu. Čistačica i zidar iz Njemačke, svaki osamdesetak godina stari, svaki mjesec ispunjavaju i nose JOPPD u poreznu!
Vrh! Boktimaterstvoril!
Iduća interesna skupina – gastarbajteri. Dobili ljudi pisamca iz porezne da se u roku osam dana moraju nacrtati u Aveniju Dubrovnik, skupa s onim gore penzićima i prijaviti porez. Sad svi panično šalju punomoći roditeljima, frendovima, da im rješavaju porezne probleme (naravno tu moraš uzeti slobodan dan s posla dok napraviš i ovjeriš punomoć, ali koga briga?). I njima u Aveniji Dubrovnik kažu – krivo smo napisali adresu, odite u svoju poreznu.
U svakoj lokalnoj poreznoj upravi različite informacije šta treba napraviti:
Jedni kažu – trebate se prijaviti u registar poreznih obveznika i plaćati porez u Hrvatskoj ( iako ne živite u Hr i plaćate porez vani)
Drugi kažu – morate svaki mjesec slati JOPPD obrazac u poreznu tj. sa svakom uplatom plaće. Znači ako vam plaća stiže tjedno, šaljite JOPPD tjedno! Iz inozemstva slati JOPPD u Hr poreznu! Koja ideja! Tko je ikada vidio taj obrazac, jasno mu je da ga ne zna ispuniti ni većina profesionalnih knjigovođa, a kamoli obični smrtnik!
Idući kažu – pošaljite nam ovjerene prijevode platnih listi, potvrdu o adresi i još ne znam kakve vrlo važne dokumente pa ćemo mi odlučiti jel vi trebate platiti porez.
Sad raja bjesomučno prevodi platne liste iz inozemstva i šalje mudrijašima u hr koji ionako ne znaju šta će s time. Troši se novac na prijevod, na ovjere, moraš uzeti slobodan dan da to sve pripremiš. Neka, neka, domovina te zove, ima da se javiš!
Idući kažu – treba prijaviti obrazac o poreznoj rezidentnosti, a onda će ovi iz porezne ODLUČITI jeste li vi rezident Hr ili niste. Oni će odlučiti!
Osim nevjerojatno blesavih pitanja koja se mogu pogledati ovdje tj. na spomenutom obrascu briljantna stvar je da se obrazac zove
a u obrascu te traži da napišeš “Adresa u inozemstvu prije ulaska u Republiku Hrvatsku“. Da, neki smiju griješiti bez kazni.
Taj obrazac je trebalo predati prilikom izlaska iz zemlje djelatniku porezne uprave, barem tako piše na stranici porezne. Znači, mi na svakom željezničkom kolodvoru, autobusnom kolodvoru, aerodromu i cestovnom prijelazu imamo djelatnike porezne uprave koji dežuraju 24 sata da bi preuzeli naše obrasce pri odlasku iz zemlje. Ne, naravno da nemamo, ali ako ne prijavimo odlazak, eto nama kazne od porezne!
Uz obrazac trebaš predati potvrdu o adresi i potvrdu da plaćaš porez u inozemstvu. Te dokumente, naravno, ne možeš ni teoretski imati kod odlaska iz zemlje, ali nema veze – kriv si!
Naravno da ako se odjaviš na MUP-u to nema veze sa odjavom iz porezne, jer – oni nisu međusobno povezani!
Naravno da za tu cijelu priču nikada nije nitko čuo sve dok nisu počele stizati prijetnje iz porezne, na onih 200 000 adresa. Ni danas nitko točno ne zna šta treba napraviti.
Idući koji su se dosjetili gastarbajera su MUPovci.
Kada se želiš u Zg odjaviti jer ideš raditi u inozemstvo, onda ti u MUP-u kažu da to ne možeš napraviti jer nemaš adresu ni ugovor s poslodavcem, a to ti treba za odjavu, a osim toga imaš godinu dana vremena da se odjaviš. Ponavljam, u MUP-u kažu da se po zakonu treba odjaviti u roku od godine dana.
Tako je to funkcioniralo sve dosadašnje godine dok nije proračun ozbiljno presušio.
Dosjetili se nedavno da bi mogli onima koji masovno odlaze, naplaćivati kazne jer se nisu odjavili iz Hr. Po kojem zakonu? Po zakonu o osobnoj iskaznici prema kojem si dužan prijaviti svaku promjenu osobnih podataka u roku mjesec dana, tako i promjenu adrese.
No najbolje tek slijedi!
Ljudi naravno pojma o tome nemaju nego kad dođu na granicu, tamo ih ko kriminalce policija izdvoji sa strane jer nisu prijavili promjenu adrese na vrijeme (a rekli su im da imaju godinu dana, da nije hitno i da ne mogu bez adrese i ugovora, jel tako??). Naravno, kazna!
Ko zadnje narko dilere ljude se lovi po graničnim prijelazima zbog promjene adrese i kazne od 500 kuna.
Fejsbuk grupe su prepune neugodnih iskustava s granice koje ljudi prepričavaju jer su za njima raspisali međunarodne tjeralice zbog nepromijenjene adrese, iako nije istekla ona famozna godina dana!!!
Dođu tako tata, mama i dvoje dječice na godišnji u Hr, a na aerodromu ih policajac izdvoji iz reda, naravno, pred svim ostalim putnicima ih odvode ko da krijumčare djecu, odvede u prostoriju sa strane i objašnjavaju kako su dužni platiti 500 – 1500 kn po osobi jer nisu na vrijeme odjavili adresu. Takvih primjera je na žalost, jako puno.
Ima još blesavijih primjera:
moj auto vozi moja mama u hrvatskoj, auto je na moje ime ….. uglavnom slijecem u xx grad proslo ljeto i na pregledu osobne me izdvoji policajka, zamoli sve ostale putnike da predju u drugi red i po mene dodju 2 policajca !!! ko zadnjeg krimosa me odvedu. pokusavam saznati sto se dogadja , ne znaju ni oni, samo znaju da je zamnom raspisana tjeralica i dok ne dobiju fax iz zgreba ! ( da fax 2016 godine ) ne znaju zasto je tjeralica!!!!! I tako ja sjedim u tom policijskom uredu na aerodromu sva usrana, nekih pola sata kad evo inspektora smije se covjek od uha do uha!!!!! Vas automobil je u xx gradu bio nepropisno parkiran! Na vasu kucnu adresu je poslan policijski upit da se izjasnite tko je bio vozac u automobilu no medjutim nikada niste dostavili ime vozaca pa je za vama raspisana tjeralica!!!!!! ZA KRIVO PARKIRANJE su me skinuli na granici i tretirali ko zadnjeg kriminaca i raspisali tjeralicu !!!!!!!! tolko o tome -.-
Osobnu kartu ne možeš napraviti u ambasadi, moraš doći osobno u rvacku da ju napraviš. Kad istekne, jednostavno moraš imati novaca i potrošiti godišnji odmor na dolazak u Hr jer, ako ne obnoviš osobnu, ide maltretiranje na granici plus kazna.
Neka si oni naplate tih 500 kuna, kazne, neka dobiju par JOPPD obrazaca, ali da su tako glupi da ne vide da više ni jedan gastarbajter neće biti blesav dolaziti u hr u penziju pa da ga tamo masiraju s kretenskim obrascima pod stare dane?
Mislim da će najveća vrijednost portala o kaznama biti ta što će itko kome padne na pamet otvoriti firmu, doći investirati svoje novce ili vratiti se u penziji u rvacku, odmah shvatiti kolika je to ludost.
Naplatiti će birokrati naši dragi po 500 kn kazne još par puta, no u Europi nema ovrha, u stvari nam s kaznama mogu samo mahati pred nosom.
E, da, pet godina treba da ovdje dobijemo državljanstvo.
Ovdje nema portala s kaznama.
http://zagrebdublin.com/dublin/kako-izvuci-lovu-od-gastarbajtera-besmislenim-kaznama-iz-rvacke/
Guest- Guest
A zakaj bi se vračali. Kad treba podmetnut kičmu i radit za boljitak ove države vi zbrišete a kad i ako ova država stane na zdrave nogo onda bi se vratili. Nemojte, ostanite tamo gdje jeste.asilovski wrote:Čini mi se da će se, ukoliko porezna nastavi maltretiranje iseljenika, vrlo brzo pojaviti veliki broj zahtjeva za irsko državljanstvo. Čini mi se da hrvatska država ne vidi da ovakvim maltretiranjem gubi sav budući novac koji bi iseljenici donijeli u Hrvatsku tokom godišnjih i u penziji. Ovako će napraviti jedino to da se više nikada nećemo vratiti preko hrvatske granice.
danni1-
2014-04-16
RH ima bilateralne ugovore s hrpetinom zemalja, navodno da se izbjegne dvostruko oporezivanje. Ovisno gdje si prijavljen, porez platiti moras. Ili u Hrvatskoj ili gdje vec zivis/boravis.
Guest- Guest
http://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Documents/UTVRĐIVANJE%20REZIDENTNOSTI%20U%20POREZNE%20SVRHE/Upitnik%20TI.pdf
http://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Documents/UTVRĐIVANJE%20REZIDENTNOSTI%20U%20POREZNE%20SVRHE/Upitnik%20TI.pdf
Guest- Guest
Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
Guest- Guest
Nisam popunjavala ovaj obrazac kad sam odlazila iz Hrvatske. Jel bi sad trebala?Gnječ wrote:UTVRĐIVANJE STATUSA REZIDENTNOSTI KOD ODLASKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
Guest- Guest
wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
To je samo pitanje vremena a dogodit će se.
Guest- Guest
I meni. Nevrijedi po pizde ladne vode i stalno nešto seru. Nek ih vrag nosi.wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
danni1-
2014-04-16
Ma zar vam nije dosta rasparčavanja Jugoslavije,nego bi sad razbucali i Hrvatsku???Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
wiktoriwictorija wrote:Nisam popunjavala ovaj obrazac kad sam odlazila iz Hrvatske. Jel bi sad trebala?Gnječ wrote:UTVRĐIVANJE STATUSA REZIDENTNOSTI KOD ODLASKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
Pročitaj cijeli članak iznad zanimljiv je i poučan.
Guest- Guest
jastreb wrote:Ma zar vam nije dosta rasparčavanja Jugoslavije,nego bi sad razbucali i Hrvatsku???Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
Hrvatska ne postoji. Postoji zločinačka organizacija RH-NDH.
Mi idemo a vi radite što hoćete u vašoj je disfunkcionalnoj vukojebini nemoguće živjeti.
Guest- Guest
Ja bih i Istru rastrančirao u pet zona. Pula i Pazin nemaju ništa jedno s drugim, drugi mentalitet, drugi dijalekt. I oni Šiptari u Rovinju nisu isti ko i oni kod Plomina. Iz raznih sela Makedonije potiču.jastreb wrote:Ma zar vam nije dosta rasparčavanja Jugoslavije,nego bi sad razbucali i Hrvatsku???Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
a zakaj su osli??Zato jer je nakon sto su navukli budale da nose uniformu za novu drzavu i izborili im mafijasko druzstvo,naravno nisu se pobrinuli da drzava po zakonu i posteno funkcionira,pokrali sve firme, i ekonomiju bacili na koljena,vidi cuda,od milja i dragosti su majmuni pohrlili van da rade,jer je kul vani raditi..ono Ojri rastu na svakom drvcetu i samo cekaju da budu ubrani..danni1 wrote:A zakaj bi se vračali. Kad treba podmetnut kičmu i radit za boljitak ove države vi zbrišete a kad i ako ova država stane na zdrave nogo onda bi se vratili. Nemojte, ostanite tamo gdje jeste.asilovski wrote:Čini mi se da će se, ukoliko porezna nastavi maltretiranje iseljenika, vrlo brzo pojaviti veliki broj zahtjeva za irsko državljanstvo. Čini mi se da hrvatska država ne vidi da ovakvim maltretiranjem gubi sav budući novac koji bi iseljenici donijeli u Hrvatsku tokom godišnjih i u penziji. Ovako će napraviti jedino to da se više nikada nećemo vratiti preko hrvatske granice.
Jel maticna drzava nudi postene zakone?-NE,jel podrzava ICIM razvoj ekonomije i zdrave trzisne utakmice?-VELIKO NE:..jel omogucuje kroz zakone,postenu naplatu u realnom vremenu-NE,NE i NE..
sto bi trebalo onda raditi u toj famoznoj drzavi i osigurati obitelji normalan zivot??
Kako ti zamisljas podmjestiti kicmu,dok paraziti,uhljebi,birokracija i sve gnjusno i nedostojno postojanja,anulira svaki moguci trud da covjek uspije..Ako mislis,vani podmetnuti kicmu za OVU drzavu.,,Kako rekoh,porez se u normalnim drzavama placa tamo gdje covjek radi..
Da je OVA drzava osigurala ono sto su svi politicari s lijeva nadesna obecavali,vjerujem da bi svi sa gustom sjedili doma i radili u domovini,nego isli u picku mile matere vani rmati i biti potrosni resurs..
I nikad vi necete na zdrave noge,jerbo su vam korijeni nezdravi..to se vidi i po ovom patetinom pokusaju Porezne,da namakne tamo gdje zdrava logika ne bi niti pokusala..
Guest- Guest
Sejvala sam si upitnik. Koliko sam raznih upitnika da sada vec popunila i koliko ih mrzim, same nebe zna.Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Nisam popunjavala ovaj obrazac kad sam odlazila iz Hrvatske. Jel bi sad trebala?Gnječ wrote:UTVRĐIVANJE STATUSA REZIDENTNOSTI KOD ODLASKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
Guest- Guest
Možete otići,ali zapamtite da sa sobom nećete povući niti jedan pedalj Hrvatske. Možete ponijeti samo svoje prljave gaće i ono što vam ostane na opancima.Gnječ wrote:jastreb wrote:Ma zar vam nije dosta rasparčavanja Jugoslavije,nego bi sad razbucali i Hrvatsku???Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
Mi idemo a vi radite što hoćete u vašoj je disfunkcionalnoj vukojebini nemoguće živjeti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Picku mater,traze podatke kao nekada Sovjetski savez za svoje gradjane..wiktoriwictorija wrote:Sejvala sam si upitnik. Koliko sam raznih upitnika da sada vec popunila i koliko ih mrzim, same nebe zna.Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Nisam popunjavala ovaj obrazac kad sam odlazila iz Hrvatske. Jel bi sad trebala?Gnječ wrote:UTVRĐIVANJE STATUSA REZIDENTNOSTI KOD ODLASKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
Koji krc treba itko znati gdje sam ja ?? iz neke druge drzave...
Guest- Guest
jastreb wrote:Možete otići,ali zapamtite da sa sobom nećete povući niti jedan pedalj Hrvatske. Možete ponijeti samo svoje prljave gaće i ono što vam ostane na opancima.Gnječ wrote:jastreb wrote:Ma zar vam nije dosta rasparčavanja Jugoslavije,nego bi sad razbucali i Hrvatsku???Gnječ wrote:wiktoriwictorija wrote:Meni bi bilo idealno da se Istra otcijepi. Ovako gledam zemljista u susjednim drzavama...
You wish!
Guest- Guest
Ljut sam..!!! Odoh zderati..
Guest- Guest
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Porezna želi gulit iseljenike
» "porezna reforma"
» Todorićeva porezna reforma
» Porezna reforma II: Bankama otpis poreza
» DW: Porezna reforma promašena i u korist Gazde Todorića
» "porezna reforma"
» Todorićeva porezna reforma
» Porezna reforma II: Bankama otpis poreza