Poslodavci se žale da ne mogu naći radnike pa traže uvoz radne snage
Page 4 of 12
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Poslodavci se žale da ne mogu naći radnike pa traže uvoz radne snage
U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Poslodawči kriwo računaju : kontaju on je iz Afrike i Azije radit če za manje.RayMabus wrote:Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
Kriwo.
On je osoba koja ima swoje troškowe a njegowi su 1000 kuna weči od Rwatiča kod mame i tate tj koji ima neku swoju nekretninu pa neplača podstanarstwo.
2014-04-11
Hebeš ti owo dwa mjeseča turizam i to ....sezonski ....aj ti sine da te widim 365 dana u godini da ti čowjek radi za 3500 kuna ?
Aaaaa oš moj kuraz.
Aaaaa oš moj kuraz.
2014-04-11
naravno da jesu.I ne samo da su ljenčine nego ni kvalifikacije i vještine nemaju.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
E zato i traže da se uveze krdo ovih dolje pa kad ovome pukne žila radit će i noževi pa će opet biti joj.
vili40-
2015-08-02
Owo ti može radit samo Rwatič koji tu ima swoju nekretninu , kod mame i tate je na spizi .....I NITKO WIŠE.RayMabus wrote:Hebeš ti owo dwa mjeseča turizam i to ....sezonski ....aj ti sine da te widim 365 dana u godini da ti čowjek radi za 3500 kuna ?
Aaaaa oš moj kuraz.
2014-04-11
I to pod uwjetom da mu se radi i da nema di drugdje a ima sad kad smo u EU.....dakle ostaje ti samo oni šta im se neda ič wanka i treba im za đeparač a takwi ti mogu i reč čao bao ako im se zamjeriš.RayMabus wrote:Owo ti može radit samo Rwatič koji tu ima swoju nekretninu , kod mame i tate je na spizi .....I NITKO WIŠE.RayMabus wrote:Hebeš ti owo dwa mjeseča turizam i to ....sezonski ....aj ti sine da te widim 365 dana u godini da ti čowjek radi za 3500 kuna ?
Aaaaa oš moj kuraz.
Npr daš im wiše posla nego šta je dogoworeno a neplačaš ih itd itd itd.
AJ SINE POZDRAW.
2014-04-11
A kak rade u Konzumu za još manje?
Guest- Guest
On če dowest Ukrajinča il Sudanča pa kao tamo nema posla , ratowi , owo ono , manji standard pa če radit za kikiriki.
Pajdo oče dwa mjeseča a kad skuži kolike su mu režije a šta mu ti daješ POZDRAW.
Pajdo oče dwa mjeseča a kad skuži kolike su mu režije a šta mu ti daješ POZDRAW.
2014-04-11
Pa žene ....ono tu žiwe i to ...to im je kraj kuče pa onda to je to.Eva wrote:A kak rade u Konzumu za još manje?
Neče Sudanač nebrini se kad widi šta mu hr poslodawač nudi.
Nemože on sa 3500 kuna žiwit.
2014-04-11
To sam i ja pisao, jebi ga.. neće ni ovaj iz Sudana radit 10 godina da bi uštedio 2000€, koliko god dolje sve jeftinije bilo.RayMabus wrote:Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
Ma neče radit godinu dana a ne 10. Nemože žiwit sa 4000 kuna u Hr. Mora plačat podstanarstwo.udba wrote:To sam i ja pisao, jebi ga.. neće ni ovaj iz Sudana radit 10 godina da bi uštedio 2000€, koliko god dolje sve jeftinije bilo.RayMabus wrote:Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
2014-04-11
da, ali ovi bi inžinjere ili iskusne majstore za istu lovu, odnosno nekoga tko zna dva i nabada još dva jezika.Eva wrote:A kak rade u Konzumu za još manje?
Pa živjet u EU je povlastica i samo po sebi dostatično, konješno.
Guest- Guest
Svahili i vrancuskiudba wrote:da, ali ovi bi inžinjere ili iskusne majstore za istu lovu, odnosno nekoga tko zna dva i nabada još dva jezika.Eva wrote:A kak rade u Konzumu za još manje?
Guest- Guest
Znam, a žena od gazde gleda serije, 'oda u šoping, ćer šeće pse i voza aute po kavama 'oda, njima ne pada ni napamet primit se tog posla, pukle bi šamar mužu odnosno ćaći da pukne takvu glupost.RayMabus wrote:Ma neče radit godinu dana a ne 10. Nemože žiwit sa 4000 kuna u Hr. Mora plačat podstanarstwo.udba wrote:To sam i ja pisao, jebi ga.. neće ni ovaj iz Sudana radit 10 godina da bi uštedio 2000€, koliko god dolje sve jeftinije bilo.RayMabus wrote:Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
Budu hr poslodawči uskoro skužili da su Rwatiči bili najeftinija radna snaga na planeti a da su swi drugi skuplji za 1000 kuna u startu pa da ih i iz Zimbawea dowedeš.
2014-04-11
Bude tatek uskoro zatworio obrt i swe šta radi 365 dana u godini ....ili budu one lijepo zawrtile rukawe pa nek zarade.udba wrote:Znam, a žena od gazde gleda serije, 'oda u šoping, ćer šeće pse i voza aute po kavama 'oda, njima ne pada ni napamet primit se tog posla, pukle bi šamar mužu odnosno ćaći da pukne takvu glupost.RayMabus wrote:Ma neče radit godinu dana a ne 10. Nemože žiwit sa 4000 kuna u Hr. Mora plačat podstanarstwo.udba wrote:To sam i ja pisao, jebi ga.. neće ni ovaj iz Sudana radit 10 godina da bi uštedio 2000€, koliko god dolje sve jeftinije bilo.RayMabus wrote:Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.udba wrote:U EU ima pola milijarde ljudi, šta su svi ljenčine kad neće radit kod ovih.
Ili diži 1000 kuna plače.
Weč sad po Splitu i okoliči radnika za 365 dana u godini da ti nešto radi za kikiriki NEMA.
2014-04-11
i bit če ih swake godine swe manje a te fantazije da je Zimbawe jeftiniji od Rwatiča če past u wodu kad im owaj kaže da on samo podstanarstwo plača 1500 kuna ....a owaj prije nije to pa je mogoa šljakat za 4000 kuna.RayMabus wrote:Bude tatek uskoro zatworio obrt i swe šta radi 365 dana u godini ....ili budu one lijepo zawrtile rukawe pa nek zarade.udba wrote:Znam, a žena od gazde gleda serije, 'oda u šoping, ćer šeće pse i voza aute po kavama 'oda, njima ne pada ni napamet primit se tog posla, pukle bi šamar mužu odnosno ćaći da pukne takvu glupost.RayMabus wrote:Ma neče radit godinu dana a ne 10. Nemože žiwit sa 4000 kuna u Hr. Mora plačat podstanarstwo.udba wrote:To sam i ja pisao, jebi ga.. neće ni ovaj iz Sudana radit 10 godina da bi uštedio 2000€, koliko god dolje sve jeftinije bilo.RayMabus wrote:
Za owe plače im neče ni owi iz Sudana radit. Jednostawna matematika : oni nemaju swoju nekretninu dakle u startu podstanar ....to je oš neš njemu treba 1000 kuna wiše swaki mjeseč nego Rwatiču kod mame i tate.
Ili diži 1000 kuna plače.
Weč sad po Splitu i okoliči radnika za 365 dana u godini da ti nešto radi za kikiriki NEMA.
2014-04-11
Ili nek turiste zaposle. Recimo onaj Perković kaj ima super rakije, kod njega turisti dolaze i još mu plate da bi kopali zemlju i šljakali. Nek malo modificiraju ponudu aranžmana i smisle tak neke interaktivne sadržaje.
Guest- Guest
Ma lažu, 4, 5 000 imaju mjesečno minimalno. Ako su prijavljeni jos na to im poslodavac placa par tisuća za doprinose. Plus imaju i trniglt u tim djelatnostima sigurno 1-2000 ali to je njihova stvar.jastreb wrote:Kod nas je dnevnica oko 300 Kuna. Kakvih 100 Kuna? Pa ni u Slavoniji radnici ne rade za 100 Kuna. Ali kako dulje radiš,onda nekog vraga i naučiš i gazda često radniku i s vremenom poveća dnevnicu.dva brata wrote:
i nakon 2 tjedna, ide on sa gazdom.. kaže mu gazda , evo ti 1500kn (dakle 12h na crno =100kn), da mu je bio "spor" ali da će ga ostavit ako će radit za 100kn dan..
Ne možeš ti mene plaćat danas,kad recimo znam žbukati i još nešto,plaćat kao pred tri-četiri godine kad sam znao samo miješati beton i žbuku.
Ali raditi cijeli dan za 100 Kuna...To još nisam čuo.
Tako da im se ne radi a i ljubomorni su po prirodni. Njima je zlo jer tamo neki pero peric ima restoran a oni su konobari.
Last edited by kaja on 28/10/2016, 11:10; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Firme u FBiH traže da se omogući uvoz radne snage
» Vlasnik splitske građevinske firme prisiljen na uvoz radne snage: Hrvati neće plaću od 10.000 kuna! Odu u Njemačku, a onda im ostane neznatno više od onog što mogu dobiti i ovdje
» Uvoz radne snage iz Indije
» Hrvatski poslodavci traže strane radnike, ne žele Hrvate
» Uvoz radne snage: Makedonskoj ekonomiji nedostaje 10.000 radnika
» Vlasnik splitske građevinske firme prisiljen na uvoz radne snage: Hrvati neće plaću od 10.000 kuna! Odu u Njemačku, a onda im ostane neznatno više od onog što mogu dobiti i ovdje
» Uvoz radne snage iz Indije
» Hrvatski poslodavci traže strane radnike, ne žele Hrvate
» Uvoz radne snage: Makedonskoj ekonomiji nedostaje 10.000 radnika
Page 4 of 12