Poslodavci se žale da ne mogu naći radnike pa traže uvoz radne snage
Page 12 of 12
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: Poslodavci se žale da ne mogu naći radnike pa traže uvoz radne snage
Samo da se nadowežem pa neka mi netko kaže da ne goworim istinu :
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
Ako su dva kafica jedan nasuprot drugog zar oba neplacaju isti porez ili šta ?
Kao kmeče a ono ako ovaj do tebe to nemože pratit zatvorit ce pa ceš ti imat veci promet i moč platit radnika.
U biti ekipa oce da se njih neoporezuje itd itd itd nego njima lova u đep.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stedimo-na-radnicima-zbog-porezne-politike-upozoravaju-ugostitelji/928566.aspx
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
Kao kmeče a ono ako ovaj do tebe to nemože pratit zatvorit ce pa ceš ti imat veci promet i moč platit radnika.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stedimo-na-radnicima-zbog-porezne-politike-upozoravaju-ugostitelji/928566.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
naravski da želimo da nas se ne oporezuje. s manjin porezima, oba dvo kafića bi mogla opstati.RayMabus wrote:Samo da se nadowežem pa neka mi netko kaže da ne goworim istinu :
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
ča ti ustvari tvrdiš?
2014-04-16
Da porez mora biti jednak za swe.....a tko to nemože pratit ključ u brawu i onda onaj koji opstane če platit radnika ....koliko plati al če imat i promet pa če moč i bit če manče.aben wrote:naravski da želimo da nas se ne oporezuje. s manjin porezima, oba dvo kafića bi mogla opstati.RayMabus wrote:Samo da se nadowežem pa neka mi netko kaže da ne goworim istinu :
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
ča ti ustvari tvrdiš?
2014-04-11
Uopče ne widim razloga da u jednoj uliči bude deset kafiča i imaju slab promet i onda nemaju odakle platit konobara , kuhara .....opališ porez 25% pa tko može može a tko ne zatwara i porasti če promet u kafičima koji opstanu i s powečanim prometom če platit radnika pristojno a ne za mižeriju.
2014-04-11
Radnik je trošak kao i struja, kava i voda. Ako možeš pokrit, radiš, ako ne ključ u bravu. Ako ih može opstat 100 jedan do drugog, nek rade. Ako nema prometa, zatvorit do zadnjeg. Jebi ga neka kukaju da nema struje i vode jeftine i radišne.RayMabus wrote:Uopče ne widim razloga da u jednoj uliči bude deset kafiča i imaju slab promet i onda nemaju odakle platit konobara , kuhara .....opališ porez 25% pa tko može može a tko ne zatwara i porasti če promet u kafičima koji opstanu i s powečanim prometom če platit radnika pristojno a ne za mižeriju.
Jasna stwar ....a i uostalom koja je to glupa priča nema inwestičija u hotele bla bla bla ....znači očeš apartmanizačiju i onda ti to opet obara čijene.udba wrote:Radnik je trošak kao i struja, kava i voda. Ako možeš pokrit, radiš, ako ne ključ u bravu. Ako ih može opstat 100 jedan do drugog, nek rade. Ako nema prometa, zatvorit do zadnjeg. Jebi ga neka kukaju da nema struje i vode jeftine i radišne.RayMabus wrote:Uopče ne widim razloga da u jednoj uliči bude deset kafiča i imaju slab promet i onda nemaju odakle platit konobara , kuhara .....opališ porez 25% pa tko može može a tko ne zatwara i porasti če promet u kafičima koji opstanu i s powečanim prometom če platit radnika pristojno a ne za mižeriju.
Aj diži porez 25% pa bolje manje hotela i kafiča al pristojna plača tko oče radit tu a ne mi dowlačit robowsku snagu i neplačat poreze a lowu trpat u đep.
2014-04-11
moro bi još malo razmisliti o tomu,RayMabus wrote:Da porez mora biti jednak za swe.....a tko to nemože pratit ključ u brawu i onda onaj koji opstane če platit radnika ....koliko plati al če imat i promet pa če moč i bit če manče.aben wrote:naravski da želimo da nas se ne oporezuje. s manjin porezima, oba dvo kafića bi mogla opstati.RayMabus wrote:Samo da se nadowežem pa neka mi netko kaže da ne goworim istinu :
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
ča ti ustvari tvrdiš?
jer to je klasična grješka centralnog planiranja:
ispalo bi da je dobro staviti 95 posto poreza na kafići, tako da ih bude 1 na 100 iljod ljudi. taj jedun bi rodi dun i noć, i imo bi šoldov ko plive.
2014-04-16
irelevantno je vidiš li ti razlog za deset bufetov ili ne vidiš;RayMabus wrote:Uopče ne widim razloga da u jednoj uliči bude deset kafiča i imaju slab promet i onda nemaju odakle platit konobara , kuhara .....opališ porez 25% pa tko može može a tko ne zatwara i porasti če promet u kafičima koji opstanu i s powečanim prometom če platit radnika pristojno a ne za mižeriju.
jo oću učiniti manje kokoci do svoga bufeta, un oće svaki dun u drugin siditi, treti oće treto- više kafićov je bogatije društvo. opterećivati ih porezima da bi došli na optimalnu razinu je staljin, tito i kim jin ung kinda way.
2014-04-16
Ne znam ja ništa ....ti si taj koji stalno sere o tržišnoj utakmiči pa eto kad je tako jedan stolar ili brawar je diskriminiran naspram ugostitelja jer plača normalni porez a ugostitelj niti pola od toga nego trpa u đep i izmišlja izlike zašto ne isti porez ko brawaru.aben wrote:moro bi još malo razmisliti o tomu,RayMabus wrote:Da porez mora biti jednak za swe.....a tko to nemože pratit ključ u brawu i onda onaj koji opstane če platit radnika ....koliko plati al če imat i promet pa če moč i bit če manče.aben wrote:naravski da želimo da nas se ne oporezuje. s manjin porezima, oba dvo kafića bi mogla opstati.RayMabus wrote:Samo da se nadowežem pa neka mi netko kaže da ne goworim istinu :
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
ča ti ustvari tvrdiš?
ispalo bi da je dobro staviti 95 posto poreza na kafići, tako da ih bude 1 na 100 iljod ljudi. taj jedun bi rodi dun i noć, i imo bi šoldov ko plive.
Šta ste wi jebate ?
OČEŠ TRŽIŠNU UTAKMIČU ?
EWO TI JE.
AJ BOG.
2014-04-11
naravski da bravar i gostioničar moraju imati isti porez, obadvoje 10%, a ne obadvoje 25%.RayMabus wrote:Ne znam ja ništa ....ti si taj koji stalno sere o tržišnoj utakmiči pa eto kad je tako jedan stolar ili brawar je diskriminiran naspram ugostitelja jer plača normalni porez a ugostitelj niti pola od toga nego trpa u đep i izmišlja izlike zašto ne isti porez ko brawaru.aben wrote:moro bi još malo razmisliti o tomu,RayMabus wrote:Da porez mora biti jednak za swe.....a tko to nemože pratit ključ u brawu i onda onaj koji opstane če platit radnika ....koliko plati al če imat i promet pa če moč i bit če manče.aben wrote:naravski da želimo da nas se ne oporezuje. s manjin porezima, oba dvo kafića bi mogla opstati.RayMabus wrote:Samo da se nadowežem pa neka mi netko kaže da ne goworim istinu :
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
ča ti ustvari tvrdiš?
Šta ste wi jebate ?
OČEŠ TRŽIŠNU UTAKMIČU ?
EWO TI JE.
AJ BOG.
i je ne serin, jo lipo govorin.
2014-04-16
Widim ....skužio si .....moj krajnji čilj.aben wrote:naravski da bravar i gostioničar moraju imati isti porez, obadvoje 10%, a ne obadvoje 25%.RayMabus wrote:Ne znam ja ništa ....ti si taj koji stalno sere o tržišnoj utakmiči pa eto kad je tako jedan stolar ili brawar je diskriminiran naspram ugostitelja jer plača normalni porez a ugostitelj niti pola od toga nego trpa u đep i izmišlja izlike zašto ne isti porez ko brawaru.aben wrote:moro bi još malo razmisliti o tomu,RayMabus wrote:Da porez mora biti jednak za swe.....a tko to nemože pratit ključ u brawu i onda onaj koji opstane če platit radnika ....koliko plati al če imat i promet pa če moč i bit če manče.aben wrote:
naravski da želimo da nas se ne oporezuje. s manjin porezima, oba dvo kafića bi mogla opstati.
ča ti ustvari tvrdiš?
Šta ste wi jebate ?
OČEŠ TRŽIŠNU UTAKMIČU ?
EWO TI JE.
AJ BOG.
Točno.
2014-04-11
a, došli smo na tvoje, samo ča to nisi bi odma reko, je li:)RayMabus wrote:Widim ....skužio si .....moj krajnji čilj.aben wrote:naravski da bravar i gostioničar moraju imati isti porez, obadvoje 10%, a ne obadvoje 25%.RayMabus wrote:Ne znam ja ništa ....ti si taj koji stalno sere o tržišnoj utakmiči pa eto kad je tako jedan stolar ili brawar je diskriminiran naspram ugostitelja jer plača normalni porez a ugostitelj niti pola od toga nego trpa u đep i izmišlja izlike zašto ne isti porez ko brawaru.aben wrote:moro bi još malo razmisliti o tomu,RayMabus wrote:
Da porez mora biti jednak za swe.....a tko to nemože pratit ključ u brawu i onda onaj koji opstane če platit radnika ....koliko plati al če imat i promet pa če moč i bit če manče.
Šta ste wi jebate ?
OČEŠ TRŽIŠNU UTAKMIČU ?
EWO TI JE.
AJ BOG.
Točno.
2014-04-16
Zato šta prwo moram naprawit prwu fazu pa drugu i onda ide pobuna owa koju si ti rekao da i brawar mora imat 10%aben wrote:a, došli smo na tvoje, samo ča to nisi bi odma reko, je li:)RayMabus wrote:Widim ....skužio si .....moj krajnji čilj.aben wrote:naravski da bravar i gostioničar moraju imati isti porez, obadvoje 10%, a ne obadvoje 25%.RayMabus wrote:Ne znam ja ništa ....ti si taj koji stalno sere o tržišnoj utakmiči pa eto kad je tako jedan stolar ili brawar je diskriminiran naspram ugostitelja jer plača normalni porez a ugostitelj niti pola od toga nego trpa u đep i izmišlja izlike zašto ne isti porez ko brawaru.aben wrote:
moro bi još malo razmisliti o tomu,
Šta ste wi jebate ?
OČEŠ TRŽIŠNU UTAKMIČU ?
EWO TI JE.
AJ BOG.
Točno.
Birokrate na aparatima.
2014-04-11
a, na ovo vridi odgovoriti,RayMabus wrote:
Šta ste wi jebate ?
we are
2014-04-16
Ma ok ...prokužio si mi krajnji čilj.
Pametan si.
Pametan si.
2014-04-11
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
Zašto bi jedan stolar koji je isto obrtnik imao normalan porez 25% a ugostitelj prepolovljen ?
Ugositelji su svete krave ili šta ? Nešto propuštam možda ???
Like · Reply · 1 · 15 mins
Ferenc Zapata
Tako i treba. Treba oderati apartmanaše koji godinama ništa ne plaćaju i redovno glasaju za HDZ. Konačno je došao red i na njih. I inspekcije trebaju biti puno radikalnije da im utjeraju boravišne pristojbe i za svaki apartman da se plaća tv pretplata, odvoz smeća, pa i wifi bi im ja naplaćivao po priključivanjima.
Like · Reply · 12 mins · Edited
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
Pa ne znam jel ih treba oderati , ...samo znam da je i stolar obrtnik a plača normalni porez od 25% dok ovi pola love stave u svoj đep i onda izmišljaju razloge zašto je to tako. Drugim riječima svi drugi obrtnici su diskriminirani a samo su ovi neke svete krave u owoj državi....očito.
Porezi moraju biti jednaki za sve jer inače imamo diskriminaciju i pogodovanje nekome i necemu na dijelu.
Like · Reply · 1 · 7 mins
http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-koliki-je-pdv-na-turizam-u-eu-hrvatska-ce-imati-jedan-od-najvecih/928654.aspx
Split, Croatia
Zašto bi jedan stolar koji je isto obrtnik imao normalan porez 25% a ugostitelj prepolovljen ?
Ugositelji su svete krave ili šta ? Nešto propuštam možda ???
Like · Reply · 1 · 15 mins
Ferenc Zapata
Tako i treba. Treba oderati apartmanaše koji godinama ništa ne plaćaju i redovno glasaju za HDZ. Konačno je došao red i na njih. I inspekcije trebaju biti puno radikalnije da im utjeraju boravišne pristojbe i za svaki apartman da se plaća tv pretplata, odvoz smeća, pa i wifi bi im ja naplaćivao po priključivanjima.
Like · Reply · 12 mins · Edited
Johnakan Kether ·
Split, Croatia
Pa ne znam jel ih treba oderati , ...samo znam da je i stolar obrtnik a plača normalni porez od 25% dok ovi pola love stave u svoj đep i onda izmišljaju razloge zašto je to tako. Drugim riječima svi drugi obrtnici su diskriminirani a samo su ovi neke svete krave u owoj državi....očito.
Porezi moraju biti jednaki za sve jer inače imamo diskriminaciju i pogodovanje nekome i necemu na dijelu.
Like · Reply · 1 · 7 mins
http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-koliki-je-pdv-na-turizam-u-eu-hrvatska-ce-imati-jedan-od-najvecih/928654.aspx
2014-04-11
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Firme u FBiH traže da se omogući uvoz radne snage
» Vlasnik splitske građevinske firme prisiljen na uvoz radne snage: Hrvati neće plaću od 10.000 kuna! Odu u Njemačku, a onda im ostane neznatno više od onog što mogu dobiti i ovdje
» Uvoz radne snage iz Indije
» Hrvatski poslodavci traže strane radnike, ne žele Hrvate
» Uvoz radne snage: Makedonskoj ekonomiji nedostaje 10.000 radnika
» Vlasnik splitske građevinske firme prisiljen na uvoz radne snage: Hrvati neće plaću od 10.000 kuna! Odu u Njemačku, a onda im ostane neznatno više od onog što mogu dobiti i ovdje
» Uvoz radne snage iz Indije
» Hrvatski poslodavci traže strane radnike, ne žele Hrvate
» Uvoz radne snage: Makedonskoj ekonomiji nedostaje 10.000 radnika
Page 12 of 12