PUTINOVA PORUKA PROTIVNICIMA "Nemate dovoljno benzina da obiđete Rusiju, a kamoli da je izolujete!"
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: PUTINOVA PORUKA PROTIVNICIMA "Nemate dovoljno benzina da obiđete Rusiju, a kamoli da je izolujete!"
,
dobro kajo, ti kruske jabuke i jos k tomu lubenice, malo staljingrad malo podmornicu koja spijunira, malo cernobil i malo privatizaciju, e daj se odluci, da bi ista pisala o danasnjoj rusiji moras otici tamo i dozivjeti je isto kao bivsi sovjetski savez, ja sam bio i u sovjetskom savezu i u rusiji 3 puta, rusiji nakon sovjetskog saveza, rusiji 2006 godine i rusiji 2013 godine, apsolutno ne mozemo govoriti o istim zemljama i drustvima, u sovjetski savez sam isao 85 godine, ni jednom nisam isao turisticki nego sljakat, sovjetski savez je bio neka siva zona, ljudi su svi nekako bili preplaseni, jesu oni i cugali i zajebavali se al je uvijek bio onaj neki lagani osjecaj da si posmatran, 1993 sam bio u rusiji i bio sam zgrozen stupnjem bijede u moskvi, doslovna bijeda na svakom koraku, za 10 dolara sam unajmio tjelohranitelja sa satganom da me prati kad sam isao u djir, covjek trazio 5, postojalo je nesto mafije koja je imala love i ogromna hrpetina sirotinje, 2006 godine sam posjetio moskvu na 2 dana a zatim sam produzio u volgograd na radiliste, rusija koja se doslovno izokrenula, kao da je velika metla ocistila ulice fasade, ljudi na ulici opuceni kao bilo gdje u nekoj od svjetskih prestolnica itd, volgograd isto, zaboravih sigurnost na ulici, 93 sigurnost nula, 2006 sigurnost ajmo reci 8 od 10, 2013 godine sam bio u ekatarinaburgu i vec sam vidio jebeno modernu rusiju, jedina stvar koja mi se nije dopala je da nema bacanja cikova po cesti, oprali mi kaznu 200 rublji, iste godine sam posjetio i vladivostok i jos neke gradove, jako dojmljivo i svi ovi takozvani putopisi su goli kuratz, rusi nisu vise sirotinja to je sigurno, sto se tice podmornice kursk, sjecam se kad se to dogodilo, naravno sovjeti nisu dali nikom da pridje zbog vojne tajne, inace da si pratila tu storiju znala bi da se nitko nije mogao ni spasit jer je podmornica prepolovljena, sto se tice cernobila, tu nikakova oprema nebi pomogla al to sovjetsko rukovodstvo nije jebalo dva posto, inace sto se tice rusa na zapadu, pa nekako ja djiram po zapadu naveliko i ne srecem bas ruse, ima ih tu i tamo ali uglavnom kao poslovnjaci a kao imigranti ima jedino onijeh koji su zbrisali u sovjetsko doba ili u vrijeme nakon pada sovjetskog saveza, inace mozes naci poljaka ko govana, madjara ko dreka, rumunji su preplavili, bugari isto cesi, slovaci, itd, rusa bas nema a nemaju bas ni zelju ici na zapad, bar ne oni s kojima sam ja kontaktirao, interesantno im jest posjetit veneciju rim pariz barcelonu itd, al kao turisti ne kao imigrantikaja_333 wrote:A i ljudi im nikada nisu predstavljali ništa tako da ne čudi ako se nisu obogatili u privatizaciji da čekaju zbrisati na zapad.MaximusDecimusMiridije wrote:Pa realno bruka da nisu ekonomski ako ne konkurirali a ono barem bili odrzivi. Doduse u komunizmu je to bilo nemoguce ostvariti. To je zemlja u principu koja ekonomski ima sve preduvjete da bude vodja u gomili polja. Temeljni problem Rusije uvijek je bio a i ostati ce sto zemlja ko zemlja nije sposobna zivjeti i evoluirati na nacin da je moguce u politici kao i u ekonomiji propitkivati ista ili biti neometan u onome sto radis. Zbog toga ni nemaju velikih poduzeca vrijednih spomena da se bave icim osim prodaje plina,nafte i slicno. U svakom poduzecu se postavljaju ljudi kako se postavljaju. Nema nikakvog vrednovanja kvalitete pojedinca ili meritokracije kad smo kod toga. A i dosta toga je problem u samim ljudima. Cekaju da im kapne nesto s neba pa da zapocnu neki kurac i slicno. Drzava se mjesa u sve, povijest regije je takva da doslovno prikazuje da bilo tko tko je napravio-stvorio nesto svoje,napravio u jednom trenutku je sve to popusio. To je zemlja poglavica i poslusnika i uvijek ce ostati takva. Sto je nacelno ok. Ljudima tamo to odgovara i ne treba ih kritizirati na racun toga. Ali ono nema smisla ni pizditi o tome kako je to zemlja meda i mlijeka i stali samo zato jer ljudi drkaju na opoziciju Amerima. A ljudi ovdje su i te kako skloni glorifikaciji. Meni je to doslovno dno dna od zemlje,ljudi,gradovi,odnos prema zajednickom vlasnistvu,buducnosti,zelenim povrsinama....ono bokte bas dno dna. Potpuno poremecen mentalni sklop i odnos samih ljudi prema samima sebi i svima ostalima. Koliko god da je kod nas sjebana zelja i ovisnost ljudi prema nekakvom osobnom uspjehu koji se mjeri koje auto tko vozi,kako se oblaci i koga jebe....kod njih su upravo ocajni za istim stvarima. Citava zemlja masta o tome da zaradi neki kurac i ode zivjeti na mrski zapad. Nacija propaliteta i licemjera.
Pa jbt.u staljingradu su pucali po svojima ako neće pred metak. vise su ih ubili oni nego svabe otprilike, rješavanje talačke krize- pobiju otmičare i taoce u onoj školi, podmornica im špijunira i uhvate ju- ne daju brodovima za pomoć da se približe dok nisu sigurni da su se podmorničari svi pogusili, kursk ili tako nekako se zvala, eksplodira im nuklearka - šute i šalju bez opreme vatrogasce i ljude da kao gase nešto, ovima nakon dva sata ispada kosa, ruke i noga jbt.
Re: PUTINOVA PORUKA PROTIVNICIMA "Nemate dovoljno benzina da obiđete Rusiju, a kamoli da je izolujete!"
Ha, i onaj je lovio krokodile i igrao se s njima dok ga otrovna riba nije dosla glave. Ako su odrasli blizu medvjeda ništa čudno.bogomdani wrote:Iskreno Kayo,ne znam..ja bas nisam neki cvikaros,alu nekim situacijama,brate,cisti refleksi rade..i uvijek ima necega,cega se SVAKI covjek grozi da ga snadje,doslovno u tim situacijama bi se prosro kao golub..nekome je to nesto..ovi..ladovine..ne sad da ih hvalim,jer je po meni to suludo,stati na put medjedu koji te moze strgati i to onako da osjetis svaki tren uzasa..ma nista,smiju se opusteno i jos zovu Medvejde,medvjede...ludo..volio bih ja imati takva brutalna joojca,ilistogod to bilo u pitanju...cuj,rijec je o ljudima koji imaju solidnu lovu,i dobar zivot..a riskiraju kao sumanuti..kaja_333 wrote:Ma moguće da su staloženi jer znaju da im zivot ne vrijedi puno pa im valjda postalo svejedno. U tom okruženju žive. I kamikaze su vesele išle letiti.
Ne možes mi reci da imaju genetske predispozicije da se oni ne boje smrti.
Pa onaj Černobil, tjerali su ih da eksperimentiraju sa Reaktorom za koji su ovi koji rade govorili da nije sigurno. I natjerali ih bogme.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
jesi bio u ovim drugim djelovima Rusije,Sibir,Ural i to?
2014-04-14
Pa govorim o odnosu vlasti spram njih i zato dajem razne slučajeve kao primjer. Nemaju veze jedan s drugim ali govore kako tretiraju ljude, svoje vojnike, svoje znanstvenike . Nebitni su im zapravo.Leviathan2 wrote:, dobro kajo, ti kruske jabuke i jos k tomu lubenice, malo staljingrad malo podmornicu koja spijunira, malo cernobil i malo privatizaciju, e daj se odluci, to dogodilo, naravno sovjeti nisu dali nikom da pridje zbog vojne tajne,
2015-08-15
vjerovatno je to u pitanju,kao nama psi..kaja_333 wrote:Ha, i onaj je lovio krokodile i igrao se s njima dok ga otrovna riba nije dosla glave. Ako su odrasli blizu medvjeda ništa čudno.bogomdani wrote:Iskreno Kayo,ne znam..ja bas nisam neki cvikaros,alu nekim situacijama,brate,cisti refleksi rade..i uvijek ima necega,cega se SVAKI covjek grozi da ga snadje,doslovno u tim situacijama bi se prosro kao golub..nekome je to nesto..ovi..ladovine..ne sad da ih hvalim,jer je po meni to suludo,stati na put medjedu koji te moze strgati i to onako da osjetis svaki tren uzasa..ma nista,smiju se opusteno i jos zovu Medvejde,medvjede...ludo..volio bih ja imati takva brutalna joojca,ilistogod to bilo u pitanju...cuj,rijec je o ljudima koji imaju solidnu lovu,i dobar zivot..a riskiraju kao sumanuti..kaja_333 wrote:Ma moguće da su staloženi jer znaju da im zivot ne vrijedi puno pa im valjda postalo svejedno. U tom okruženju žive. I kamikaze su vesele išle letiti.
Pa onaj Černobil, tjerali su ih da eksperimentiraju sa Reaktorom za koji su ovi koji rade govorili da nije sigurno. I natjerali ih bogme.
Guest- Guest
poslije ekatarinburga sam uzeo mjesec i pol razgledanja rusije, bio sam na jebeno nevjerojatnim mjestima, vodic mi je bio lik iz geografskog ureda u samariWinter is coming wrote:jesi bio u ovim drugim djelovima Rusije,Sibir,Ural i to?
mogo si staviti neku sliku negdjeLeviathan2 wrote:poslije ekatarinburga sam uzeo mjesec i pol razgledanja rusije, bio sam na jebeno nevjerojatnim mjestima, vodic mi je bio lik iz geografskog ureda u samariWinter is coming wrote:jesi bio u ovim drugim djelovima Rusije,Sibir,Ural i to?
2014-04-14
bogomdani wrote:Iskreno Kayo,ne znam..ja bas nisam neki cvikaros,alu nekim situacijama,brate,cisti refleksi rade..i uvijek ima necega,cega se SVAKI covjek grozi da ga snadje,doslovno u tim situacijama bi se prosro kao golub..nekome je to nesto..ovi..ladovine..ne sad da ih hvalim,jer je po meni to suludo,stati na put medjedu koji te moze strgati i to onako da osjetis svaki tren uzasa..ma nista,smiju se opusteno i jos zovu Medvejde,medvjede...ludo..volio bih ja imati takva brutalna joojca,ilistogod to bilo u pitanju...cuj,rijec je o ljudima koji imaju solidnu lovu,i dobar zivot..a riskiraju kao sumanuti..kaja_333 wrote:Ma moguće da su staloženi jer znaju da im zivot ne vrijedi puno pa im valjda postalo svejedno. U tom okruženju žive. I kamikaze su vesele išle letiti.
Ja imam osjecaje za njih koje imam. To su privatni osjecaji za koje ni ne tvrdim da su okej. Nekih se sam sa sobom zastidim s vremena na vrijeme. Ali imam ruzna iskustva i jebajiga. Meni zato ovdje nekad digne tlak kad mi netko zabija da govorim nesto sto ne govorim. Ja nikada nisam tvrdio da bi moje misljenje trebalo biti univerzalno. To je cisto moje. Ja ih gledam kako ih gledam i to je to.
Guest- Guest
A da. Onima u Indiji normalno da im tigar dođe na terasu . Kao- e daj nemoj ići zapaliti sad tigar je u cvijeću.bogomdani wrote:vjerovatno je to u pitanju,kao nama psi..kaja_333 wrote:Ha, i onaj je lovio krokodile i igrao se s njima dok ga otrovna riba nije dosla glave. Ako su odrasli blizu medvjeda ništa čudno.bogomdani wrote:Iskreno Kayo,ne znam..ja bas nisam neki cvikaros,alu nekim situacijama,brate,cisti refleksi rade..i uvijek ima necega,cega se SVAKI covjek grozi da ga snadje,doslovno u tim situacijama bi se prosro kao golub..nekome je to nesto..ovi..ladovine..ne sad da ih hvalim,jer je po meni to suludo,stati na put medjedu koji te moze strgati i to onako da osjetis svaki tren uzasa..ma nista,smiju se opusteno i jos zovu Medvejde,medvjede...ludo..volio bih ja imati takva brutalna joojca,ilistogod to bilo u pitanju...cuj,rijec je o ljudima koji imaju solidnu lovu,i dobar zivot..a riskiraju kao sumanuti..kaja_333 wrote:Ma moguće da su staloženi jer znaju da im zivot ne vrijedi puno pa im valjda postalo svejedno. U tom okruženju žive. I kamikaze su vesele išle letiti.
2015-08-15
Leviathan2 wrote:poslije ekatarinburga sam uzeo mjesec i pol razgledanja rusije, bio sam na jebeno nevjerojatnim mjestima, vodic mi je bio lik iz geografskog ureda u samariWinter is coming wrote:jesi bio u ovim drugim djelovima Rusije,Sibir,Ural i to?
Ja sam isao s folklorom u Astrakan. A u par navrata kasnije i druge dijelove zemlje.
Guest- Guest
mislim da se to mijenja, koliko sam vidio drzava jako drzi do znanstvenika , do pisaca, financira umjetnost, imaju ogromne projekte za ocuvanje bastine, za ocuvanje prirode, pokusavaju ispravit neka sranja od sovjetskog saveza i dati nekim autohtonim narodima njihovo, od jezika do njegovanja nihovih kultura, osobno sam bio u picki materinoj da tako kazem kod jednog naroda koji njegoju jos staroslavenske obicaje i religiju, drzava ih potpomaze da obnove i jezik i da se populacija koliko toliko ustabili , kazem ti da je to jedna druga rusija, to sto ti kazes da vlast ne haje za njih, ne haje ni jedna vlast za svoje gradjane nego ajd haje pod pritiskom medija i politickim bodovima, inace komuniosti u sovjetskom savezu nisu imali opozocij pa ih to nije diralo a nisu ni mediji pisali bez dozvolekaja_333 wrote:Pa govorim o odnosu vlasti spram njih i zato dajem razne slučajeve kao primjer. Nemaju veze jedan s drugim ali govore kako tretiraju ljude, svoje vojnike, svoje znanstvenike . Nebitni su im zapravo.Leviathan2 wrote:, dobro kajo, ti kruske jabuke i jos k tomu lubenice, malo staljingrad malo podmornicu koja spijunira, malo cernobil i malo privatizaciju, e daj se odluci, to dogodilo, naravno sovjeti nisu dali nikom da pridje zbog vojne tajne,
Ja se stidim što sam glup, zato i dolazim ovamo, tu mi je lijepo.
crvenkasti-
2014-04-17
to je nesto nize od volgogradam prema kaspijskom moru ak se ne varam, nisam isao dole, vise sam bio zagrizao za sibirMaximusDecimusMiridije wrote:Leviathan2 wrote:poslije ekatarinburga sam uzeo mjesec i pol razgledanja rusije, bio sam na jebeno nevjerojatnim mjestima, vodic mi je bio lik iz geografskog ureda u samariWinter is coming wrote:jesi bio u ovim drugim djelovima Rusije,Sibir,Ural i to?
Ja sam isao s folklorom u Astrakan. A u par navrata kasnije i druge dijelove zemlje.
Ja se stidim što sam glup, zato i dolazim ovamo, tu mi je lijepo.
Nisi ti glup, samo ti je pristup temama takav kakav je. Sto ti je nacelno steta, mogao bi upoznati ljude bolje da imas prema istima zdraviji pristup. Vjerovao ili ne ima vise kvalitetna svijeta nego ciste negative. Ali eto ti tamo.
Guest- Guest
kad si bio
A ajde, onda se nešto promjenilo u tom pogledu. Mada , mislim da je Putin spominjan da je bio na vlasti kad je pustio ovu podmornicu, s tim da nisu poginuli svi vec je dio bio u nekom odjeljku živ ali nisu htjeli prihvatiti stranu pomoć par dana pa su se pogusili.Leviathan2 wrote:mislim da se to mijenja, koliko sam vidio drzava jako drzi do znanstvenika , do pisaca, financira umjetnost, imaju ogromne projekte za ocuvanje bastine, za ocuvanje prirode, pokusavaju ispravit neka sranja od sovjetskog saveza i dati nekim autohtonim narodima njihovo, od jezika do njegovanja nihovih kultura, osobno sam bio u picki materinoj da tako kazem kod jednog naroda koji njegoju jos staroslavenske obicaje i religiju, drzava ih potpomaze da obnove i jezik i da se populacija koliko toliko ustabili , kazem ti da je to jedna druga rusija, to sto ti kazes da vlast ne haje za njih, ne haje ni jedna vlast za svoje gradjane nego ajd haje pod pritiskom medija i politickim bodovima, inace komuniosti u sovjetskom savezu nisu imali opozocij pa ih to nije diralo a nisu ni mediji pisali bez dozvolekaja_333 wrote:Pa govorim o odnosu vlasti spram njih i zato dajem razne slučajeve kao primjer. Nemaju veze jedan s drugim ali govore kako tretiraju ljude, svoje vojnike, svoje znanstvenike . Nebitni su im zapravo.Leviathan2 wrote:, dobro kajo, ti kruske jabuke i jos k tomu lubenice, malo staljingrad malo podmornicu koja spijunira, malo cernobil i malo privatizaciju, e daj se odluci, to dogodilo, naravno sovjeti nisu dali nikom da pridje zbog vojne tajne,
2015-08-15
Leviathan2 wrote:to je nesto nize od volgogradam prema kaspijskom moru ak se ne varam, nisam isao dole, vise sam bio zagrizao za sibirMaximusDecimusMiridije wrote:Leviathan2 wrote:poslije ekatarinburga sam uzeo mjesec i pol razgledanja rusije, bio sam na jebeno nevjerojatnim mjestima, vodic mi je bio lik iz geografskog ureda u samariWinter is coming wrote:jesi bio u ovim drugim djelovima Rusije,Sibir,Ural i to?
Isao sam kasnije za Volgograd. Vidio u nas kad su bili dokumentarci o tome kako se moze brodom ici. Dosla mi rodica i muz joj iz USA. Prvi put ih vidio to ljeto isli oni i ja i draga kao to itd. Pa sam se iznervirao samo u globalu. Nevalja ici s rodbinom bilo gdje gdje je tebi interesantno. Samo bi jeli,pili,dosadno im ovo,nije im napeto ovo...ja bi kuci,nevalja hotel...pickematerine.
Guest- Guest
Rusi su u komunizmu itekako vrednovali i nagrađivali svoje znanstvenike, daleko bolje nego poslije komunizma.
Jeste li imali prilike čitati i učiti iz njihovih knjge o matematici i fizici?
Ja i danas često gledam u knjižicu Bronštejn-Semendjajav.
crvenkasti-
2014-04-17
Leviathan2 wrote:kad si bio
Uh jebo me ako se sjecam. Ima stvarno pun kufer od toga. 2005-e mislim da je bilo. Ima slike na stranici od folklora i datumi i sve. Bio festival taj kao veliki kao Slavenskih plesova i stali. Iz Hr trebalo ici 4-5 skupina. Na kraju bili samo mi i Lindjo. Tu sam razvio poprilican animozitet prema Dubrovcanima. Takvih pekmeza u zivotu ne vidje. Nista im ne valja, u jutro mrze sebe popodne sebe i cijeli svijet...a najgore od svega sta moraju sa žabarima putovati. Kuga ih odnijela.
Guest- Guest
Da nisu i sportaše vrednovali i balerine?crvenkasti wrote:Rusi su u komunizmu itekako vrednovali i nagrađivali svoje znanstvenike, daleko bolje nego poslije komunizma.
2015-08-15
crvenkasti wrote:Rusi su u komunizmu itekako vrednovali i nagrađivali svoje znanstvenike, daleko bolje nego poslije komunizma.
Do odredene mjere. Fora je sto su znanstvenici po padu SSSR-a shvatili da bilo gdje drugo mogu puno bolje zivjeti od prodaje svoga znanja i svoje kreativnosti. I ono...odose. Vecinom u EU. Ne samo znanstvenici cak...bila je pogotovo rano prava poplava sportskih trenera, trenera plesa,glazbenika itd. Doduse to cak i danas vrijedi. Upoznao sam malu onu Anastaziju Kobekinu, sta cello svira. Bili im domacini kad je u Dubrovniku i na Lokrumu Gregorian bio. Onda su ovi kao suradnju neku s njima odradjivali i onaj Hummel sta je u Gregorianu je ono neka velika faca kad su u pitanju organizacije ozbiljnijih koncerata. Onda su ti klinci iz njemacke s akademije te glazbene bili. Pa je mala pricala kao....da Rusija ima talent, a Europa da ima ucitelje. I da je zbog toga otisla vani jer kao pogotov instituti koji se baziraju solo na jednu stvar...kao kod nje cello. Imaju sve osigurano da se osoba moze opustiti i posvetiti samo tome. Kao kod njih to ima samo za one koji imaju para...tako nekako.
Guest- Guest
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Latinka Perović: Srbi ne poznaju dovoljno Rusiju
» Nema ni za Parizer a kamoli Majonez
» Splitske lejzbe bi u rat sa protivnicima gej aktivizma
» Kaczyński : "Njemačka je suviše SLABA da bilo koga zaštiti, a kamoli da PREDVODI EU"
» Milo Đukanović otkrio spomenik protivnicima ujedinjenja sa Srbijom
» Nema ni za Parizer a kamoli Majonez
» Splitske lejzbe bi u rat sa protivnicima gej aktivizma
» Kaczyński : "Njemačka je suviše SLABA da bilo koga zaštiti, a kamoli da PREDVODI EU"
» Milo Đukanović otkrio spomenik protivnicima ujedinjenja sa Srbijom
Page 5 of 7