detaljne poruke iz svemira
Page 7 of 20
Page 7 of 20 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20
Re: detaljne poruke iz svemira
dawson wrote:Znači vidiš kako se žarulja pali i gasi 25 puta u sekundi. Ti si Superman i ostala ekipa s Kryptona :)
možeš vidjeti, ali ne baš na ovim običnim žaruljama, na onima koje sadrže užaren plin se primjeti
a i to što vidiš, primjetiš rubnim djelom oka, onim senzorima koji su za hvatanje sjena, ne vidiš direktnim gledanjem prema izvoru
Guest- Guest
kasno se uključujem u temu. vjerujem da je svemir pun života. iako možda ne inteligetnog.
recimo u našem sunčevom sustavu bi moglo na nekoliko mjesta imati život... mjesec titan, europa, io, uglavnom hrpa mjeseca oko jupitera i saturna bi mogli imati život.. čak možda i mars
recimo u našem sunčevom sustavu bi moglo na nekoliko mjesta imati život... mjesec titan, europa, io, uglavnom hrpa mjeseca oko jupitera i saturna bi mogli imati život.. čak možda i mars
Guest- Guest
hahaha,,vjeruj mi,ne danas,doista danas sam ono full zaebant,i nema zamjerki,,simpa mi kako se pokusavas rasiriti kao kvocka i pokriti sve pilice,odnosno nas strpati pod guzicu...michaellcmacha wrote:ko i ti... on ingenjer a ti manager... a obojica zbunjeni da boli... i pomalo uvrijeđeni.... :)))bogomdani wrote:nema sto ,Daw e-be,ne vadi...Mišamaš na aparatima...dawson wrote:michaellcmacha wrote:ja sam mislio da je samo svetozar budaletina forumska... sad u ova dva tri tvoja upisa opasno predmnijevaš da se poistovjetiš sa tom budaletinom.... možda bi najbolje bilo da nestaneš s foruma trenutno da se ne samouništiš svojim dodatnim upisima.... eno veber te pomalo načinje, tak da mislim da bi najbolje bilo da frkneš mam i odmah.... ;))))))))))
LOL. Istina sam sam si kriv šta sam se upustio u diskusije s krkanom . Znaš kako kažu, budala te prvo spusti na svoj nivo a onda te ubije iskustvom. Evo pobijedio si
Guest- Guest
Što se tiče putovanja brze svjetlosti, na kvantnoj razini mogu fotoni putovati brže od svjetlosti, čak istant kada se postigne kvatna spregnutost, iako su kinezi pokušali izmjeriti brzinu nedavno
Guest- Guest
nit obične žarulje se neće dovoljno ohladiti u tom djeliću sekunde da bi primjetio titranje struje, dok molekule plina brzo gube energiju pa se primjeti
Guest- Guest
kao i uvijek pamet iz tebe progovaramaggie13 wrote:Opet se prepirete oko gluposti :-S
2014-12-30
kako kolonizirati cijeli svemir u 500godina?
Napravio jednu Ai koloniju.. dobijemo 500godina. Dakle ona bude atomatizirana robotska tvornica/sonda. Pošaljemo je na 10% brzine svjetlosti 2500 na put. Za 50ak godina stiže do obližnje zvijezde, i ona skenira, nađe pogodno mjesto gdje ima resursa i rastvori se u prvu tvornicu.. koja onda skuplja materijal za proširenje tvornice. i onda proizvodi komponete za drugu sondu/letjelicu. Lansira za se 500godina. I ova i dalje nastavi radit.
Sve se širi eksponecijalnom brzinom, i za 10milijuna godina je moguće naseliti cijelu galaxiju
Napravio jednu Ai koloniju.. dobijemo 500godina. Dakle ona bude atomatizirana robotska tvornica/sonda. Pošaljemo je na 10% brzine svjetlosti 2500 na put. Za 50ak godina stiže do obližnje zvijezde, i ona skenira, nađe pogodno mjesto gdje ima resursa i rastvori se u prvu tvornicu.. koja onda skuplja materijal za proširenje tvornice. i onda proizvodi komponete za drugu sondu/letjelicu. Lansira za se 500godina. I ova i dalje nastavi radit.
Sve se širi eksponecijalnom brzinom, i za 10milijuna godina je moguće naseliti cijelu galaxiju
Guest- Guest
veber wrote:je, struja nam na 25Hzdawson wrote:veber wrote:zarulja se pali i gasi 50puta u sec.
25 puta upali 25 puta ugasi.
Zapravo, ako je riječ o običnoj žarulji (ne led) kod izmjenične struje ide pozitivna poluperioda do +Umax pa kroz 0 pa negativna poluperioda -Umax. Budući da kod obične žarulje smjer struje nije bitan ona se upali pa se u nuli ugasi (teoretski) te se opet upali u negativnoj poluperiodi. Na 50 Hz to bi bilo 2x50 paljenja u sekundi.
pa jučer je rekao da je inženjer elektrotehnike a danas ne zna na koliko hertza titra jebena žarulja sa žarnom niti... šta bi tek bilo da je ledica bila u pitanju....... a ona tera na 100 hertza.... :))) koji ste vi likovi u pičku materinu... neviđeno..... al ook ovo sam morao poslikati pa budem frendu dao da pogleda tko su mu kolege s faksa.... ;) ne ti svetozare nego ovaj istarski gonič.... :))))bogomdani wrote:hahaha,,vjeruj mi,ne danas,doista danas sam ono full zaebant,i nema zamjerki,,simpa mi kako se pokusavas rasiriti kao kvocka i pokriti sve pilice,odnosno nas strpati pod guzicu...michaellcmacha wrote:ko i ti... on ingenjer a ti manager... a obojica zbunjeni da boli... i pomalo uvrijeđeni.... :)))bogomdani wrote:nema sto ,Daw e-be,ne vadi...Mišamaš na aparatima...dawson wrote:michaellcmacha wrote:ja sam mislio da je samo svetozar budaletina forumska... sad u ova dva tri tvoja upisa opasno predmnijevaš da se poistovjetiš sa tom budaletinom.... možda bi najbolje bilo da nestaneš s foruma trenutno da se ne samouništiš svojim dodatnim upisima.... eno veber te pomalo načinje, tak da mislim da bi najbolje bilo da frkneš mam i odmah.... ;))))))))))
LOL. Istina sam sam si kriv šta sam se upustio u diskusije s krkanom . Znaš kako kažu, budala te prvo spusti na svoj nivo a onda te ubije iskustvom. Evo pobijedio si
2015-08-08
jebiga ti neš prihvatiti dobronamjeran savjet a poslije ćeš se ljutiti na mene... :))))dawson wrote:veber wrote:je, struja nam na 25Hzdawson wrote:veber wrote:zarulja se pali i gasi 50puta u sec.
Zapravo, ako je riječ o običnoj žarulji (ne led) kod izmjenične struje ide pozitivna poluperioda do +Umax pa kroz 0 pa negativna poluperioda -Umax. Budući da kod obične žarulje smjer struje nije bitan ona se upali pa se u nuli ugasi (teoretski) te se opet upali u negativnoj poluperiodi. Na 50 Hz to bi bilo 2x50 paljenja u sekundi.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
dawson wrote:veber wrote:je, struja nam na 25Hzdawson wrote:veber wrote:zarulja se pali i gasi 50puta u sec.
točno, a LED uopće ne mora titrati ako joj je napon konstantan
Guest- Guest
deda ilerminatus wrote:točno, a LED uopće ne mora titrati ako joj je napon konstantan
Zato jer LED dioda (poluvodič) radi na istosmjernoj struji
catabbath-
2015-08-22
to se ispravio malo gore je tvrdio da je 2x25 u pitanju.... sad se pere, jebiga ipak je status diplinga u pitanju.... :)))))deda ilerminatus wrote:dawson wrote:veber wrote:je, struja nam na 25Hzdawson wrote:veber wrote:zarulja se pali i gasi 50puta u sec.
2015-08-08
Luipate gluposti, stezanjem operkula i uvođenjem u temporalnu maticu brzina ne predstavlja nikakav problem jer se rješava prostorom.
U tom singularitetu obična fizika prestaje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Joj jeste dosadni.deda ilerminatus wrote:dawson wrote:veber wrote:je, struja nam na 25Hzdawson wrote:veber wrote:zarulja se pali i gasi 50puta u sec.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
jel samo na 12 ili more i na 24... polako nemoj žuriti, budi siguran prije neg odgovoriš..... :)))))dawson wrote:deda ilerminatus wrote:točno, a LED uopće ne mora titrati ako joj je napon konstantan
Zato jer LED dioda (poluvodič) radi na istosmjernoj struji
2015-08-08
?epikur37 wrote:Luipate gluposti, stezanjem operkula i uvođenjem u temporalnu maticu brzina ne predstavlja nikakav problem jer se rješava prostorom.
Sto reci... Hgzfd Frgh dbbbga .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja_333 wrote:?epikur37 wrote:Luipate gluposti, stezanjem operkula i uvođenjem u temporalnu maticu brzina ne predstavlja nikakav problem jer se rješava prostorom.
Sto reci... Hgzfd Frgh dbbbga .
:D
Otprilike....
ekipa sere kvake
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ajd natrag u krevet..dva brata wrote:kasno se uključujem u temu. vjerujem da je svemir pun života. iako možda ne inteligetnog.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:to se ispravio malo gore je tvrdio da je 2x25 u pitanju.... sad se pere, jebiga ipak je status diplinga u pitanju.... :)))))
LED dioda kod sinusnog oblika napona (ne 230V ali recimo 5V) će svijetliti samo u pozitivnoj poluperiodi. Ali bitno da si ti pametan .
Page 7 of 20 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20
Similar topics
» ''(VIDEO) RUSI UPOZORILI NA NAPAD IZ SVEMIRA: Dana 27. rujna isključite sve iz struje! ''
» beroš štiti plenkijevu jebaljku, kaos u KBC ide dalje dok je ne postave za direktora svemira
» Vijeće ministara BiH: Podrška pristupu ugovoru za istraživanje svemira
» KINEZI POSTAJU GOSPODARI SVEMIRA: Poslali prvu fotografiju sa Marsa
» RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
» beroš štiti plenkijevu jebaljku, kaos u KBC ide dalje dok je ne postave za direktora svemira
» Vijeće ministara BiH: Podrška pristupu ugovoru za istraživanje svemira
» KINEZI POSTAJU GOSPODARI SVEMIRA: Poslali prvu fotografiju sa Marsa
» RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
Page 7 of 20