Povratnici u selo kod Bugojna izrevoltirani: Arapski investitor pregradio seoski put
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Povratnici u selo kod Bugojna izrevoltirani: Arapski investitor pregradio seoski put
Istina.dzango wrote:Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.frakcija wrote:pravo služnosti putem je svetinja.. arapin može eventualno tražiti izmještenje puta na rub parcele. iako se drum obično vodi kao zasebna katastaska čestica..ovo je širine 3 metra..može traktor..dzango wrote:Ako je put katastarski u njegovoj parceli, mogu da mu puše. Preko oranja ne mogu da prelete, oranje ne sme da mu gaze. Neka plate da ne zove decu.frakcija wrote:nek neko objasni arapu da to nemere. da imade zakon i tako to.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Re: Povratnici u selo kod Bugojna izrevoltirani: Arapski investitor pregradio seoski put
Ja bi im dao ali na štulama.udba wrote:Ima sudskih presuda gdje ne smije traktor po stazici,samo pješke, eventualno s tačkama.dzango wrote:Ne razumem zašto bi ja bio dužen da dam nekome da vozi traktor preko mog travnjaka.udba wrote:Vjerujem i da tamo postoji neki zakon koji omogućava svakom vlasniku nekretnine da dođe do svog posjeda. Kako je to toga uopće došlo da parcela nema nikakav prilaz je druga tema.dzango wrote:To je zakon u HR. Pitanje je kakav je zakon u Bosni. Znači ovo ipak nije javni put. Pitanje je i da li postoji neka druga veza ili može postojati sa ovim njivama.
a put je bio prije..maggie13 wrote:Istina.dzango wrote:Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.frakcija wrote:pravo služnosti putem je svetinja.. arapin može eventualno tražiti izmještenje puta na rub parcele. iako se drum obično vodi kao zasebna katastaska čestica..ovo je širine 3 metra..može traktor..dzango wrote:Ako je put katastarski u njegovoj parceli, mogu da mu puše. Preko oranja ne mogu da prelete, oranje ne sme da mu gaze. Neka plate da ne zove decu.frakcija wrote:nek neko objasni arapu da to nemere. da imade zakon i tako to.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Obično to krene od jedne parcele, pa sinovi naslijede, nekako se još braća dogovore podijele zemlju i ne razmišljaju o pristupnom putu, ali onda dođu snajke, netko svoje proda i onda se kasnije netko nađe u neobranom grožđu, da je sa svih strana okružen neprijateljima.dzango wrote:Ja bi im dao ali na štulama.udba wrote:Ima sudskih presuda gdje ne smije traktor po stazici,samo pješke, eventualno s tačkama.dzango wrote:Ne razumem zašto bi ja bio dužen da dam nekome da vozi traktor preko mog travnjaka.udba wrote:Vjerujem i da tamo postoji neki zakon koji omogućava svakom vlasniku nekretnine da dođe do svog posjeda. Kako je to toga uopće došlo da parcela nema nikakav prilaz je druga tema.dzango wrote:To je zakon u HR. Pitanje je kakav je zakon u Bosni. Znači ovo ipak nije javni put. Pitanje je i da li postoji neka druga veza ili može postojati sa ovim njivama.
Moraju ga izvlastit na neki način. Znači, platit ili odobrit neke druge usluge od grad/općine.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:Istina.dzango wrote:Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.frakcija wrote:pravo služnosti putem je svetinja.. arapin može eventualno tražiti izmještenje puta na rub parcele. iako se drum obično vodi kao zasebna katastaska čestica..ovo je širine 3 metra..može traktor..dzango wrote:
Ako je put katastarski u njegovoj parceli, mogu da mu puše. Preko oranja ne mogu da prelete, oranje ne sme da mu gaze. Neka plate da ne zove decu.
2014-04-12
Ne mogu izvlastiti zbog prolaza. Izvlaštenje ide ako je u državnom interesu, cesta, dalekovod ili golf teren. Vlasnik jednimo može poslagati stolice putem kako bi ogadio prolaznicima put. I to one rijetke stolice.maggie13 wrote:Moraju ga izvlastit na neki način. Znači, platit ili odobrit neke druge usluge od grad/općine.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Misliš da im ta cesta i nije u interesu? Dobroti kažešudba wrote:Ne mogu izvlastiti zbog prolaza. Izvlaštenje ide ako je u državnom interesu, cesta, dalekovod ili golf teren. Vlasnik jednimo može poslagati stolice putem kako bi ogadio prolaznicima put. I to one rijetke stolice.maggie13 wrote:Moraju ga izvlastit na neki način. Znači, platit ili odobrit neke druge usluge od grad/općine.
2014-04-12
Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:Istina.dzango wrote:Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.frakcija wrote:pravo služnosti putem je svetinja.. arapin može eventualno tražiti izmještenje puta na rub parcele. iako se drum obično vodi kao zasebna katastaska čestica..ovo je širine 3 metra..može traktor..dzango wrote:
Ako je put katastarski u njegovoj parceli, mogu da mu puše. Preko oranja ne mogu da prelete, oranje ne sme da mu gaze. Neka plate da ne zove decu.
ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:Istina.dzango wrote:Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.frakcija wrote:
pravo služnosti putem je svetinja.. arapin može eventualno tražiti izmještenje puta na rub parcele. iako se drum obično vodi kao zasebna katastaska čestica..ovo je širine 3 metra..može traktor..
2016-03-09
frakcija wrote:ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:Istina.dzango wrote:
Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.
2014-04-12
Ja mislim da bi ima bilo najbolje da roknu Arapina i rešena stvar.frakcija wrote:ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:Istina.dzango wrote:
Privatno vlasništvo je svetinja. Mogu put da prave gde im je volja ali ne preko njegove parcele.
arape moramo integrirati u društvo na način da ih strpljivo poučimo zakonima i običajima.dzango wrote:Ja mislim da bi ima bilo najbolje da roknu Arapina i rešena stvar.frakcija wrote:ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:
Istina.
2016-03-09
Teško, Arapin radi tamo vojni logor i ima podršku lokalnih vlasti, prije će ovi odselit u Hrvatsku gdje je sigurno i gdje nema stranaca, u Knin ili okolicu.dzango wrote:Ja mislim da bi ima bilo najbolje da roknu Arapina i rešena stvar.frakcija wrote:ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:a put je bio prije..maggie13 wrote:
Istina.
Udba, proplakat ćuudba wrote:Teško, Arapin radi tamo vojni logor i ima podršku lokalnih vlasti, prije će ovi odselit u Hrvatsku gdje je sigurno i gdje nema stranaca, u Knin ili okolicu.dzango wrote:Ja mislim da bi ima bilo najbolje da roknu Arapina i rešena stvar.frakcija wrote:ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:
a put je bio prije..
2014-04-12
A šta kada Arapin dođe i u Knin? Mora to odmah da se rešava.udba wrote:Teško, Arapin radi tamo vojni logor i ima podršku lokalnih vlasti, prije će ovi odselit u Hrvatsku gdje je sigurno i gdje nema stranaca, u Knin ili okolicu.dzango wrote:Ja mislim da bi ima bilo najbolje da roknu Arapina i rešena stvar.frakcija wrote:ja mislim da se arapin zajebo i da ni ubosni gruntovnica i katastar nisu usklađeni..dzango wrote:Bilo je i dobre volje. Sada Arapin neće da mu kauri prelaze preko imanja i gotovo.frakcija wrote:
a put je bio prije..
Isti dan na vlak i za Minken. Već smo ih lifrovali pola milijona tako.dzango wrote:A šta kada Arapin dođe i u Knin? Mora to odmah da se rešava.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Taj da je hteo u Minhen, tamo bi i otišao i kupio nekoliko hektara zemlje, Najbolje je po starom...udba wrote:Isti dan na vlak i za Minken. Već smo ih lifrovali pola milijona tako.dzango wrote:A šta kada Arapin dođe i u Knin? Mora to odmah da se rešava.
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Neno Bakić: naš najpoznatiji seoski investitor i
» Veliki napredak Bugojna
» Povratnici pišu Petrovu -ne vraćajte Milanovića na vlast
» Bosnjak i musliman izgradio katolicku crkvu kod Bugojna
» Njemci napravili analizu:'Cini se da nisu zarazeni turisti vec povratnici gastabajteri'
» Veliki napredak Bugojna
» Povratnici pišu Petrovu -ne vraćajte Milanovića na vlast
» Bosnjak i musliman izgradio katolicku crkvu kod Bugojna
» Njemci napravili analizu:'Cini se da nisu zarazeni turisti vec povratnici gastabajteri'
Page 6 of 6