Može i bez Petrova?
Page 2 of 14
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Re: Može i bez Petrova?
sitting_bull wrote:ta poruka stoji već dulje vrijeme. buzin je sada dobio ekipu koja će slušati, a ako ne onda zajedno s lokalnim idu i parlamentarni izbori...kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
Mislim i da je to bila poruka Buzina sinoc, vidio si Milanovicev govor.
Kad radis analize, trebas uzeti u obzir sve eventualnosti, a ne samo one koje se tebi svide.
Inace solidan tekst, valjda si bio preumoran za plahte.
A pitao sam te nesto, kao uvazenog kolegu iblerologa :)
Guest- Guest
kolerik wrote:marcellus wrote:"može li Plenković sa svojim 61 mandatom, dva više od Karamarkovog izbornog rezultata, ipak doći do većine i bez Mosta, ako ne računamo mogućnost velike koalicije sa SDP-om?"kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
5 marcel, HDZ je kao stranka osvojio na prethodnim izborima 56 mandata u okviru rezultata DK (skupa sa dijasporom).
59
http://www.vecernji.hr/izbori2015/u-7-sati-otvorena-biralista-u-hrvatskoj-1036030/live
IZBORI 2015.
[size=31]Rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 59, SDP-ova koalicija 56, MOST 19 mandata[/size]
Privremeni rezultati DIP-a u 12.00 sati (99,90 % obrađenih biračkih mjesta): Domoljubna koalicija 59 mandata (s 3 dijaspore), Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, HDSSB 2, Uspješna Hrvatska 1, Milan Bandić 2, Živi zid 1.
[size=31]Rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 59, SDP-ova koalicija 56, MOST 19 mandata[/size]
Privremeni rezultati DIP-a u 12.00 sati (99,90 % obrađenih biračkih mjesta): Domoljubna koalicija 59 mandata (s 3 dijaspore), Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, HDSSB 2, Uspješna Hrvatska 1, Milan Bandić 2, Živi zid 1.
dobro marcell...bice jos sansi za lustracijumarcellus wrote:kolerik wrote:marcellus wrote:"može li Plenković sa svojim 61 mandatom, dva više od Karamarkovog izbornog rezultata, ipak doći do većine i bez Mosta, ako ne računamo mogućnost velike koalicije sa SDP-om?"kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
5 marcel, HDZ je kao stranka osvojio na prethodnim izborima 56 mandata u okviru rezultata DK (skupa sa dijasporom).
59
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
osobno mislim kako će odstupiti, možda ne prije formiranja sabora, ali nakon toga zasigurno.kolerik wrote:@sitting_bull, hoce li Milanovic odstupiti? Cuo sam jucer da se nakon svakih parlamentarnih izbora po Statutu vrse unutarstranacki izbori u SDP-u.
nisam član sdp-a i ne znam što piše u statutu, ali je razvidno kako zoki planira nastaviti negdje vani (moguće i ima ponudu na stolu) nakon što završi priča s ovim izborima.
Milanović više nema političkih ambicija u hrvatskoj i samo je pitanje kamo će. nije on plaćao browna samo zbog prošlogodišnje kampanje, nego i da mu ovaj otvori vrata u međunarodnim političkim institucijama i organizacijama...
sitting_bull-
2015-09-28
vuksadinare wrote:dobro marcell...bice jos sansi za lustracijumarcellus wrote:kolerik wrote:marcellus wrote:"može li Plenković sa svojim 61 mandatom, dva više od Karamarkovog izbornog rezultata, ipak doći do većine i bez Mosta, ako ne računamo mogućnost velike koalicije sa SDP-om?"kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
59
kad svi pomru i stanje ostane zacementirano za sve vijeke vijekova, a totalitarizam ostane bez makar formalne moralne osude, prekršten u "antifašizam"
2014-04-16
Velika koalicija bi bila racionalan izbor zbog više razloga.
Most i nakon ovih izbora dokazuje nesposobnost koaliranja (sporazumijevanja) i na taj način sam sebe isključuje. S druge strane državu čekaju teške odluke, koje traže ne samo stabilnu vladu, već i široki konsenzus cjelokupnog društva. Treće, male države imaju ograničen kadrovski izbor, zato bi velika koalicija bila racionalan izbor. No, racio i politika ne idu uvijek ruku pod ruku."Racionalno" na nivou države nije isto što i "racionalno" na nivou stranke. Mnogo je "gladnih" u stranci, koji svoj dio kolača ne žele podijeliti s "gubitnicima".
Most i nakon ovih izbora dokazuje nesposobnost koaliranja (sporazumijevanja) i na taj način sam sebe isključuje. S druge strane državu čekaju teške odluke, koje traže ne samo stabilnu vladu, već i široki konsenzus cjelokupnog društva. Treće, male države imaju ograničen kadrovski izbor, zato bi velika koalicija bila racionalan izbor. No, racio i politika ne idu uvijek ruku pod ruku."Racionalno" na nivou države nije isto što i "racionalno" na nivou stranke. Mnogo je "gladnih" u stranci, koji svoj dio kolača ne žele podijeliti s "gubitnicima".
što si nestrpljiv?kolerik wrote:sitting_bull wrote:ta poruka stoji već dulje vrijeme. buzin je sada dobio ekipu koja će slušati, a ako ne onda zajedno s lokalnim idu i parlamentarni izbori...kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
Kad radis analize, trebas uzeti u obzir sve eventualnosti, a ne samo one koje se tebi svide.
nisam ja hobotnica, nemam daktilografski tečaj i nemam na svakom kraku po 10 prstiju.
odgovorio sam ti.
sitting_bull-
2015-09-28
marcellus wrote:IZBORI 2015.
DK, dakle HSS, HSP AS, itd. ne samo HDZ. Jucer sam jasno i glasno cuo na TV-u da je HDZ 2015 sam kao stranka osvojio 56 (sa dijasporom).
Sad je osvojio 61 (sa dijasporom).
Da li ti razlikujes DK i HDZ?
Guest- Guest
ti predsjednik sekcije budala među piskaralima...marcellus wrote:sitting_bull wrote:
nisam član sdp-a
jok ja sam
sitting_bull-
2015-09-28
Lustracija je završen proces. Lustrirani su Crnoja i Karamarko, i to je to.vuksadinare wrote:dobro marcell...bice jos sansi za lustracijumarcellus wrote:kolerik wrote:marcellus wrote:"može li Plenković sa svojim 61 mandatom, dva više od Karamarkovog izbornog rezultata, ipak doći do većine i bez Mosta, ako ne računamo mogućnost velike koalicije sa SDP-om?"kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
59
Guest- Guest
sitting_bull wrote:što si nestrpljiv?kolerik wrote:sitting_bull wrote:ta poruka stoji već dulje vrijeme. buzin je sada dobio ekipu koja će slušati, a ako ne onda zajedno s lokalnim idu i parlamentarni izbori...kolerik wrote:Zaboravio si jos jednu varijantu:
velika koalicija.
nisam ja hobotnica, nemam daktilografski tečaj i nemam na svakom kraku po 10 prstiju.
odgovorio sam ti.
Dobro, jesi, u gornjem postu...
Guest- Guest
u, jebote!Eroo wrote:Velika koalicija bi bila racionalan izbor zbog više razloga.
ero napisao pametan post...
sitting_bull-
2015-09-28
sitting_bull wrote:ti si predsjednik sekcije budala među piskaralima...marcellus wrote:sitting_bull wrote:
nisam član sdp-a
jok ja sam
sitting_bull-
2015-09-28
kolerik wrote:marcellus wrote:IZBORI 2015.
DK, dakle HSS, HSP AS, itd. ne samo HDZ. Jucer sam jasno i glasno cuo na TV-u da je HDZ 2015 sam kao stranka osvojio 56 (sa dijasporom).
Sad je osvojio 61 (sa dijasporom).
Da li ti razlikujes DK i HDZ?
isti k. u praksi
HDZ je inače sam ostvario samo 49 mandata bez dijaspore, ali nebitno, ostalo su bili razni pravaši, hsls, seljaci i to, ali su zajedno izašli na izbore pa se to računa kao rezultat "domoljubne koalicije"
ovaj put se zove "HDZ i partneri" (u praksi samo HSLS)
sad si mi marca jos vise dotukla...Eva wrote:Lustracija je završen proces. Lustrirani su Crnoja i Karamarko, i to je to.vuksadinare wrote:dobro marcell...bice jos sansi za lustracijumarcellus wrote:kolerik wrote:marcellus wrote:
"može li Plenković sa svojim 61 mandatom, dva više od Karamarkovog izbornog rezultata, ipak doći do većine i bez Mosta, ako ne računamo mogućnost velike koalicije sa SDP-om?"
59
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Teško da može bez MOSTa međutim problem je bio Karamarko i njegovo vračanje na ustaše i četnike i partizane umjesto da se bavi reformama šta je politicka osnova MOSTa .....sad kad je PLenković tu u osnovi nema nekih većih trzavica da oni koaliraju.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Eroo wrote:Velika koalicija bi bila racionalan izbor zbog više razloga.
Da da...
Mislim, da sam ja Plenkovic (ko sto nisam) rekao bi javno, jasno i glasno: ''Kolegama iz MOST-a je sinoc promaklo da su osvojili 7 mandata manje nego 2015, i da su opcenito osvojili 5 puta manje mandata od HDZ-a. Imam i ja uvjet za njih da ih uopce uzmem u razmatranje za koalicijske partnere - nema uvjeta.''
Guest- Guest
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Similar topics
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma (FOTO)
» U Srbiji bijesni na Turtke!Thompson sa razglasa može a šajkača ne može
» Ako može LGBT može i vutra, hoćemo legalizaciju i biljke gratis
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma (FOTO)
» U Srbiji bijesni na Turtke!Thompson sa razglasa može a šajkača ne može
» Ako može LGBT može i vutra, hoćemo legalizaciju i biljke gratis
Page 2 of 14