Živi zid objavio najbolji ekonomski program od dosad ponuđenih
Page 1 of 8
Page 1 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Živi zid objavio najbolji ekonomski program od dosad ponuđenih
Ivan Lovrinović ima rješenje kako zaposliti 200.000 ljudi
Ivan Lovrinović, bivši ekonomski strateg Mosta, na svom Facebooku objavio je video u kojem tvrdi da ima veliko i originalno rješenje za problem nezaposlenosti
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/ivan-lovrinovic-ima-rjesenje-kako-zaposliti-200-000-ljudi-488500 - 24sata.hr
Ivan Lovrinović, bivši ekonomski strateg Mosta, na svom Facebooku objavio je video u kojem tvrdi da ima veliko i originalno rješenje za problem nezaposlenosti.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FProf.IvanLovrinovic%2Fvideos%2F1218687488193492%2F&show_text=0&width=560
- Rješenje je toliko jednostavno da čak izgleda nevjerojatno - u uvodu je rekao Lovrinović koji tvrde da je taj program osmislila skupina ekonomskih stručnjaka.
- Svi se slažemo da je nezaposlenost najveći problem u državi. Naš cilj je zaposliti 200.000 ljudi uz mjesečnu plaću 3.500 kuna neto. Dakle, potrebno je osigurati 8,4 milijardi kuna - kaže Lovrinović koji i sam priznaje da se tu radi o ogromnom novcu.
- Neka lokalna zajednica prijavi što im treba. Ljudi mogu raditi svašta - od rada na infrastrukturi, podučavanju djece i starijih osoba, manji popravci, sezonski poslovi, tu je kulturno-zabavni program... Jednostavno - svi mogu pokazati kreativnost!
- Dinamiziranjem ekonomije doći će do povećanja i ukupnog prihoda od privatnih poduzeća, pa će i oni moći ponuditi veće plaće.
- Svi će zarađivati 3.500 kuna neto. Dakle, neće biti štednje, svi će trošiti. Na godišnjoj razini će se potrošiti 8,4 milijardi kuna, a na konto PDV-a državi će se vratiti 2,1 milijarde.
- Država već sada daje 3 milijarde kuna za nezaposlene i tu nam ostaje 3,3 milijardi za pronaći...
- Već sam u svojim prethodnim izlaganjima dokazao da se refinanciranjem 170 milijardi kuna javnog duga može uštedjeti veliki novac. Dobrim pregovaranjem kamatu bi sa 5 posto smanjili na 2 posto i proračun bi bio bogatiji za 5,1 milijardi kuna...
Ukupna Lovrinovićeva računica bi iznosila - neka država zaposli 200.000 ljudi i na kraju bi završili 1,8 milijardi kuna u plusu.
Guest- Guest
Re: Živi zid objavio najbolji ekonomski program od dosad ponuđenih
mda..fali samo lovva.....nes ti ekonomskih strucnjaka..
Guest- Guest
lokalna zajednica neka zapošljava..
uhljebi koji su se utrpali preko HDZa i SDPa /veze u kancelarije za 1000€ mjesečno će sjediti u klimatiziranim kancelarijama i surfati 4h interneto, a 4h ostatka naređivati , onim nesretnicima koji nisu imali veze, da za 400€ čiste i kose travu, i lopataju po suncu, vitru i snigu..
kako da ne, baš me zanima tko će se normalan odazvati na ove "javne radove".
uhljebi koji su se utrpali preko HDZa i SDPa /veze u kancelarije za 1000€ mjesečno će sjediti u klimatiziranim kancelarijama i surfati 4h interneto, a 4h ostatka naređivati , onim nesretnicima koji nisu imali veze, da za 400€ čiste i kose travu, i lopataju po suncu, vitru i snigu..
Guest- Guest
nema novca, onda ne treba ništ raditbogomdani wrote:mda..fali samo lovva.....nes ti ekonomskih strucnjaka..
Guest- Guest
bez love NE MOŠ nista raditi,ili mozes,ako je bazirano na volontiranju..dakle po pitanju rada...sredstva za rad,primjer strojevi,ebi ga..kostaju..tu namaknuti neke donacije starih tehnologija i tako svasta nes.l.deda gulenist wrote:nema novca, onda ne treba ništ raditbogomdani wrote:mda..fali samo lovva.....nes ti ekonomskih strucnjaka..
Eno Japanci se rjesavaju brda teknike uz Yokoshimu ste je bila..ne znaju svi niti sto kupuju,..
Guest- Guest
dva brata wrote:
3 i pol netto za ove sa osnovnom školom ili 3 god srednje je sasvim OK plaća, njih privatni sektor neće zapošljavat, mogu čistiti ulice itd.
a od njihove potrošnje će onda zaraditi privatni sektor
Guest- Guest
al Japanci imaju love, kad zafali samo natiskaju, javni dug im je 270% BDPa a mi paničarimo za naš koji je 80%, nama je kamata 5%, a Japancima je kamata -0.1% (minus nula cijelo jedan), negativna kamatabogomdani wrote:
Eno Japanci
Japanci su valjda skužili da brojeva ima beskonačno pa da onda brojevi ne bi trebali ograničavati materijalnu potrošnju i rast
Guest- Guest
deda gulenist wrote:dva brata wrote:
3 i pol netto za ove sa osnovnom školom ili 3 god srednje je sasvim OK plaća, njih privatni sektor neće zapošljavat, mogu čistiti ulice itd.
a od njihove potrošnje će onda zaraditi privatni sektor
ulice u RH su čiste , doduše problem je što je dosta toga izasrano.. a vidit ćemo tko će se odazvati, nije ovo komunizam kada bi vojska dolazila po selima i skupljala ljude i onda ih slali na polja i u rudnike na javne radove i onda ih kontrolirali pendrecima i puškama ako netko zabušava..
zar nije jeftinije i bolje i efikasnije za državu da napravi natječaj, da privatnoj firmi, i adio ?
Guest- Guest
Japanci imaju brutalnu produkciju..kad to imas i u pozitivi je,boli te kita za dug..uredno ga servisiras..deda gulenist wrote:al Japanci imaju love, kad zafali samo natiskaju, javni dug im je 270% BDPa a mi paničarimo za naš koji je 80%, nama je kamata 5%, a Japancima je kamata -0.1% (minus nula cijelo jedan), negativna kamatabogomdani wrote:
Eno Japanci
Japanci su valjda skužili da brojeva ima beskonačno pa da onda brojevi ne bi trebali ograničavati materijalnu potrošnju i rast
Guest- Guest
može i to uz privremeni uvjet da zaposli ljude sa burze, a ne da uveze stroj koji čisti za njih 5 odjednom :)dva brata wrote:
zar nije jeftinije i bolje i efikasnije za državu da napravi natječaj, da privatnoj firmi, i adio ?
Last edited by deda gulenist on 25/8/2016, 17:34; edited 1 time in total
Guest- Guest
Imaju proizvodnju zato što imaju love, a love imaju zato što država tiska.bogomdani wrote:Japanci imaju brutalnu produkciju..kad to imas i u pozitivi je,boli te kita za dug..uredno ga servisiras..deda gulenist wrote:al Japanci imaju love, kad zafali samo natiskaju, javni dug im je 270% BDPa a mi paničarimo za naš koji je 80%, nama je kamata 5%, a Japancima je kamata -0.1% (minus nula cijelo jedan), negativna kamatabogomdani wrote:
Eno Japanci
Mi nemano love i nemamo nikakvu proizvodnju, jer nema potrošnje.
Guest- Guest
deda gulenist wrote:dva brata wrote:deda gulenist wrote:može i to uz privremeni uvjet da zaposli ljude sa burze, a ne da uveze stroj koji čisti za njih 5 odjednom :)dva brata wrote:
strojevi ne čiste za 5 odjednom, nego za 40-50odjedanput..
bager može očistit sa 1 čovjekom i par litara dizela, koliko 50ljudi u uru vremena..
onda bi po tvojoj logici bilo najbolje da ljudima umjesto lopata daju žlice i da žlicama za čaj čiste :D
Guest- Guest
Imate savrsene tiskare...ne tiskaju bas Japanci,mada ih Koreanci polako prelaze,ali jos uvijek autoindustrija i potrosacka elektronika cupaju Japan..deda gulenist wrote:Imaju proizvodnju zato što imaju love, a love imaju zato što država tiska.bogomdani wrote:Japanci imaju brutalnu produkciju..kad to imas i u pozitivi je,boli te kita za dug..uredno ga servisiras..deda gulenist wrote:al Japanci imaju love, kad zafali samo natiskaju, javni dug im je 270% BDPa a mi paničarimo za naš koji je 80%, nama je kamata 5%, a Japancima je kamata -0.1% (minus nula cijelo jedan), negativna kamatabogomdani wrote:
Eno Japanci
Mi nemano love i nemamo nikakvu proizvodnju, jer nema potrošnje.
Guest- Guest
da to je sad na početku bolje nego da su ti ljudi nezaposleni i da ne razvijaju nikakve radne navike i vještinedva brata wrote:strojevi ne čiste za 5 odjednom, nego za 40-50odjedanput..deda gulenist wrote:dva brata wrote:deda gulenist wrote:može i to uz privremeni uvjet da zaposli ljude sa burze, a ne da uveze stroj koji čisti za njih 5 odjednom :)dva brata wrote:
bager može očistit sa 1 čovjekom i par litara dizela, koliko 50ljudi u uru vremena..
onda bi po tvojoj logici bilo najbolje da ljudima umjesto lopata daju žlice i da žlicama za čaj čiste :D
koje vještine i sposobnosti ima netko tko je proveo na burzi 10 godina i tko će za iz privatnog sektora zaposliti?
btw. evo pogle samo ovu analizu što čeka SAD zbog starenja stanovništva i kako će se to odraziti na potrošnju
http://www.zerohedge.com/news/2016-08-24/demographic-homemageddon-underway-will-last-until-least-2035
zašto država ne bi onda nadomjestila pad te potrošnje sa potrošnjom u drugim sektorima, zašto je bolje pustiti da nešto propadne?
što smo mi dobili od toga što nam je propao građevinski sektor?
Guest- Guest
bogomdani wrote:
Imate savrsene tiskare...ne tiskaju bas Japanci
od kud im onda javni dug od 270%?
Guest- Guest
brutalni su potrosaci postali..Nakon ww2 su zivjeli kao crkveni misevi samo radeci i spavajuci,vremenom se stvorio kult lojalnosti firmi,i na nju se gledalo kao na spasitelje,iako su radili i po 14-16 sati na dan..puno su stedjeli,nakupili para,i dotjerali standard do nebesa..prosjecna placa u japanu je 5000 dolara..deda gulenist wrote:bogomdani wrote:
Guest- Guest
nisam baš siguran koliko će tržišno kvalitetnu vještinu naučiti nezaposleni, ako im daš lopatu (ili ako želiš da ih više radi, onda im daš jušne žličice) , nema tu neke vještine...
kada isti posao može obaviti jedan privatnik sa bagerom, za 50-60ljudi.. sat bagera je oko 250kuna, brutto satnica takvog radnika je 35kn.. dakle bager je matematikom nekoliko puta efikasniji, dakle zapošljavanjem privatne firme, posao će se obaviti efikasnije i država će uštediti 6-7puta..
taj višak resursa, ako ćemo ići tvojom ekonomskom paradigmom bolje im dati da leže doma i troše.. dođe ti na isto
ili ako hoćeš da nauče vještinu(od čišćenje okoliša lopatama ili žlicama za juhu nema kruha), platit im tečajeve.. evo na obali već ove godine kroničan nedostatak kvalitetnih konobara i kuhara.. preko zime na obuku, pa počnu lagano 4mjesec da steknu praksu, i 1.6 su spremni..
ovi ostali malo sa većim IQom, ako im nije napeto kuhati i konobariti, neka uče neku drugu vještinu.. programiranje šta ja znam
...
na čisto mislim da je program debilan zbog ovoga svega što sam spomenuo.. baš me zanima koga će on uhvatiti da mu kopa lopatom(ili žlicom za juhu) i kako će ih nadzirati.. nema boga isusa da bi ja kopao lopatom , a da neki uhljeb preko veze se uhljebio za 1000€ i drka kurac u kancelariji(znam ih osobno destke) a ja da mu po buri/suncu/kiši , sa lopatom ili kosom(ili ako želimo veću državnu potrošnju žlicom za juhu i škarama za notke) čistim okoliš za 400€
kada isti posao može obaviti jedan privatnik sa bagerom, za 50-60ljudi.. sat bagera je oko 250kuna, brutto satnica takvog radnika je 35kn.. dakle bager je matematikom nekoliko puta efikasniji, dakle zapošljavanjem privatne firme, posao će se obaviti efikasnije i država će uštediti 6-7puta..
taj višak resursa, ako ćemo ići tvojom ekonomskom paradigmom bolje im dati da leže doma i troše.. dođe ti na isto
ili ako hoćeš da nauče vještinu(od čišćenje okoliša lopatama ili žlicama za juhu nema kruha), platit im tečajeve.. evo na obali već ove godine kroničan nedostatak kvalitetnih konobara i kuhara.. preko zime na obuku, pa počnu lagano 4mjesec da steknu praksu, i 1.6 su spremni..
ovi ostali malo sa većim IQom, ako im nije napeto kuhati i konobariti, neka uče neku drugu vještinu.. programiranje šta ja znam
...
na čisto mislim da je program debilan zbog ovoga svega što sam spomenuo.. baš me zanima koga će on uhvatiti da mu kopa lopatom(ili žlicom za juhu) i kako će ih nadzirati.. nema boga isusa da bi ja kopao lopatom , a da neki uhljeb preko veze se uhljebio za 1000€ i drka kurac u kancelariji(znam ih osobno destke) a ja da mu po buri/suncu/kiši , sa lopatom ili kosom(ili ako želimo veću državnu potrošnju žlicom za juhu i škarama za notke) čistim okoliš za 400€
Guest- Guest
bogomdani wrote:brutalni su potrosaci postali..Nakon ww2 su zivjeli kao crkveni misevi samo radeci i spavajuci,vremenom se stvorio kult lojalnosti firmi,i na nju se gledalo kao na spasitelje,iako su radili i po 14-16 sati na dan..puno su stedjeli,nakupili para,i dotjerali standard do nebesa..prosjecna placa u japanu je 5000 dolara..deda gulenist wrote:bogomdani wrote:
znači kad si marljiv i kad jako puno štediš onda ti dug ode preko 200%?
ajde nisam znao da to tako ide
Guest- Guest
Nisam dovrsio..puno su ustedjeli,ali su u zadnjih nes godina se otvorili prema potrosackom duhu,putuju po svijetu,trose,ima ih svugdje,kupuju skupe stanove,aute,ovo i ono..deda gulenist wrote:bogomdani wrote:brutalni su potrosaci postali..Nakon ww2 su zivjeli kao crkveni misevi samo radeci i spavajuci,vremenom se stvorio kult lojalnosti firmi,i na nju se gledalo kao na spasitelje,iako su radili i po 14-16 sati na dan..puno su stedjeli,nakupili para,i dotjerali standard do nebesa..prosjecna placa u japanu je 5000 dolara..deda gulenist wrote:bogomdani wrote:
znači kad si marljiv i kad jako puno štediš onda ti dug ode preko 200%?
ajde nisam znao da to tako ide
Guest- Guest
Najebali ste svi kad vam dodje Yoda i vidi ovo...
Guest- Guest
Page 1 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Svjetski ekonomski forum - koji je najbolji nacin za uciti djecu da citaju
» Živi zid - Naš program objašnjava kako uzeti novac s računa HNBa
» SDP objavio svoj gospodarski program: Evo što Milanović obećava ako ga opet izaberete
» Željko Komšić objavio svoj izborni program, posebne poruke za susjede
» Jugoslavija je imala dva paralelna nuklearna programa: "Program A" i "Program B"
» Živi zid - Naš program objašnjava kako uzeti novac s računa HNBa
» SDP objavio svoj gospodarski program: Evo što Milanović obećava ako ga opet izaberete
» Željko Komšić objavio svoj izborni program, posebne poruke za susjede
» Jugoslavija je imala dva paralelna nuklearna programa: "Program A" i "Program B"
Page 1 of 8