Košarkaško 1/4-finale Hrvatska-Srbija
Page 16 of 41
Page 16 of 41 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41
Re: Košarkaško 1/4-finale Hrvatska-Srbija
To je zato sto su srpski rukometasi po mentalnom sklopu slicni fudbalerima, tj. poluinteligenti...kolerik wrote:Stanojko wrote:Ja, sto se rukometa tice, znam za dve zemlje van Evrope gde se igralo - Juzna Koreja i Egipat... Sad se mozda nesto promenilo... :)Braćala wrote:vuksadinare wrote:a kosarka ej ono ili odbojka bas 'mačo' sport...
odbojka je natraktivniji i najmasovniji kolektivni sport na svetu. nije pičkin dim kao rukomet koga ozbiljno igra 15 država, već ima nekoliko desetina miliona profesionalnih igrača...
Katar je kupio hrpu placenika (i tu ne mislim samo na igrace i trenere). Istina je da se igra u Europi, ali je igraju mnoge europske zemlje, ukljucujuci i Srbiju (sto je super jer tamo i publika sudjeluje, gadja laserom vratara u oci kad brani sedmerac), samo nije nesto uspjesna.
Stanojko- Posts : 8338
2014-05-05
Stanojko wrote:Hahahaahah...Da, da... to smo mi, matora ekipa nekadasnjih basketasa (uglavnom samoukih), odraslih na lokalnim terenima, pa pod stare dane kao igramo kosarku... Srce hoce, ali dupe ne da... Opasni i po sebe i druge...kolerik wrote:Stanojko wrote:Ok, ocigledno nemas pojma o cemu pricas... Pa jebote, ja palim svecu kad se posle basketa svi vratimo kuci u jednom komadu, a sve matore guzonje...Modrice i ne brojim vise posle svakog basketa...vuksadinare wrote:..ne..jert me ta igra za pickice nije privlacila..covjek se en moze ni posteno ozljediti da ne izbiva vise od dva danaStanojko wrote:
Jesi li ti kojote nekad igrao basket kad tako lupetas?
Jedini "kontaktniji" sport je rukomet...
Bome, i meni je drago. Inace, ovi od oko 30-40 godina na haklu su najgori, to nije normalno. Dok se ne ozlijede :D
Je, ja se izvucem, ostavim ga na krivoj nozi jedan na jedan, prodjem, a ovaj me povuce za ruku i grlo na pocetni polozaj :) i da zasto faul...Ima 20+ kila viska, sut jos i ide, sve ostalo oslo kvragu. To samo samar, lakat i podmetnuta noga dok sutira ispravljaju, nazalost, nema zvanja faulova.
A kad sam bio lima, gazio je po Gajnicama.
Guest- Guest
Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
bio sam par hokejaskih susreta hrvatske i srbije..i bez obzira na rezultat,,gdje smo svaki put dobili srbiju....zanimljivije mi ej bilo gledat šoru..između te dvije ekipe i naganjanje po ledu....krvave noseve..tamburanje po leđima stapom
vuksadinare- Posts : 100115
2015-09-08
Vaterpolo je isto zajeban, ali rukomet je ipak najgori...srecom pa su monstrumi i jedni i drugi, inace bi bilo mrtvih.
Guest- Guest
Jebiga, za košarku je potrebno i malo intelekta. NIje to fudbal.vuksadinare wrote:..ne..jert me ta igra za pickice nije privlacila..covjek se en moze ni posteno ozljediti da ne izbiva vise od dva danaStanojko wrote:Jesi li ti kojote nekad igrao basket kad tako lupetas?vuksadinare wrote:a kosarka ej ono ili odbojka bas 'mačo' sport...
Nema gore od rukometa... mislim da je cak i ragbi cistiji...kolerik wrote:Vaterpolo je isto zajeban, ali rukomet je ipak najgori...srecom pa su monstrumi i jedni i drugi, inace bi bilo mrtvih.
Malo vise intelekta...dzango wrote:Jebiga, za košarku je potrebno i malo intelekta. NIje to fudbal.vuksadinare wrote:..ne..jert me ta igra za pickice nije privlacila..covjek se en moze ni posteno ozljediti da ne izbiva vise od dva danaStanojko wrote:Jesi li ti kojote nekad igrao basket kad tako lupetas?vuksadinare wrote:a kosarka ej ono ili odbojka bas 'mačo' sport...
daj me mojme....'intelekt' sutnut loptu pa ako kroz mrezicu prođe ok..jebote sah je intelektualni sport...sportovi u kojem moras svladati ne samo protivnika vec i prirodu....dzango wrote:Jebiga, za košarku je potrebno i malo intelekta. NIje to fudbal.vuksadinare wrote:..ne..jert me ta igra za pickice nije privlacila..covjek se en moze ni posteno ozljediti da ne izbiva vise od dva danaStanojko wrote:Jesi li ti kojote nekad igrao basket kad tako lupetas?vuksadinare wrote:a kosarka ej ono ili odbojka bas 'mačo' sport...
2015-09-08
dzango wrote:Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
Cekaj, serbinho ce vam sloziti taktiku, nema da fali.
Ja bih samo isao na to da ih se maksimalno uspori, jako su brzi. Treba paziti i na tricu. Srbija je vec izgubila i primila 95 koseva, pa ce morati otvoriti sa idejom da nema lakih koseva, i paziti na skok i zagradjivanje, narocito u fazi obrane. Australcima se ne smije pustiti njihova kontra i treba ici na njihovu ruku kod suta za tricu. Iskustvo i autoritet kod sudaca su na strani Srbije, bas kao i sa nama. Ali Australija igra stvarno dobro i brzo, malo mi vuce na klasicnu NCAA ekipu.
Guest- Guest
....u neku ruku ej i boks ili opcenito boralicke vjestine intelektualni sport....ne znas sto ce protivnik uciniti....kakav potez spremiti..u kosarci,nogometu odnosno u momcadskim sportovima je manje vise sve predvidljivo....pitanje je samo inspiracije i taktike...ako znas da entko suta dobro trice znas da ga tu moras neutralizirati...i to ej to...ili ako ej netko dobar dribler...lupaj po nogama,rukama...ajd ti predvidi u sahu ili borilackim sportovima protivnikov potez...samo tako
2015-09-08
Najgori su iz polukontre i utrčavanja sa osnovne linije pod obruč. Onaj njihov plej ima strašan pregled igre i pravovremen pas i tako daju bar 20 poena po utakmici. Trice moramo da branimo ali šut je kvarljiva kategorija i kad tad stane. Obično kada je najvažnije.kolerik wrote:dzango wrote:Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
Ja bih samo isao na to da ih se maksimalno uspori, jako su brzi. Treba paziti i na tricu. Srbija je vec izgubila i primila 95 koseva, pa ce morati otvoriti sa idejom da nema lakih koseva, i paziti na skok i zagradjivanje, narocito u fazi obrane. Australcima se ne smije pustiti njihova kontra i treba ici na njihovu ruku kod suta za tricu. Iskustvo i autoritet kod sudaca su na strani Srbije, bas kao i sa nama. Ali Australija igra stvarno dobro i brzo, malo mi vuce na klasicnu NCAA ekipu.
Za kosarku treba puno inteligencije i kombinatorike, vic u igri. Treba vidjeti u glavi bez gledanja na terenu gdje tko ide i kojom brzinom i sto ce se desiti u narednih par sekundi, i pronalaziti rjesenja kroz par desetinki. To je puno ljudi na malom terenu, za razliku od nogometa, gdje je sekundama prije proigravanja sve jasno. I vidis i po intervjuima nogometasa i kosarkasa...drugi svijet. Kosarkasi su puno kompletnije osobe, valjda zato tamo ''menadzeri'' i mafija imaju tezi prolaz.
Guest- Guest
Mora samo da se pazi pik. Nista drugo...kolerik wrote:dzango wrote:Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
ne dovodim u sumnju da kosarka nije atraktivna...ali kad mi netko tvrdi da ej ono 'mačo'...svisnem...zna se sto znaci mačo sport....i koji su to sportovi...nije ni nogomet mačo sport da se razumijemo...
2015-09-08
Basket se igra na glavu.
Neki to ne kapiraju, misle da je sve u misicima ili visini.
Recimo u Cikagu sam igrao street ball sa Crncima, nabildovani, istetovirani, linija urezana na frizuri, kucanje, ovo, ono.
Kad sam hteo da igram, jedan se valjao od smeha kod drugog Crnca, tipa,"Vidi belca, hoce da igra basket na njegovom nivou."
Krenuli mi, snimam camugu, ne zna levom rukom da igra, poklopio mu desnu stranu, gledam ga, ne moze ni da krene na levu, tapse ko dete, blamira se i odustane.
Dignes ruku kad hoce da sutne, blokiras ga posle suta i drzis stranu.
Odvalio ko od sale 21:13.
Recimo u Cikagu sam igrao street ball sa Crncima, nabildovani, istetovirani, linija urezana na frizuri, kucanje, ovo, ono.
Kad sam hteo da igram, jedan se valjao od smeha kod drugog Crnca, tipa,"Vidi belca, hoce da igra basket na njegovom nivou."
Krenuli mi, snimam camugu, ne zna levom rukom da igra, poklopio mu desnu stranu, gledam ga, ne moze ni da krene na levu, tapse ko dete, blamira se i odustane.
Serbinho-3- Posts : 27597
2014-08-25
dzango wrote:Najgori su iz polukontre i utrčavanja sa osnovne linije pod obruč. Onaj njihov plej ima strašan pregled igre i pravovremen pas i tako daju bar 20 poena po utakmici. Trice moramo da branimo ali šut je kvarljiva kategorija i kad tad stane. Obično kada je najvažnije.kolerik wrote:dzango wrote:Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
Bome, njihov se raspali bas kad ne treba.
Da, utrcavaju iza ledja, ako igraci nisu pokretljivi u obrani na nogama. Srbija bi mogla biti prisiljena igrati zonu kroz 40 minuta, a onda uvijek netko ostane slobodan na sutu...
I cini mi se da su zapaljivog materijala, a u polufinalu bi trebali biti dosta nervozni. Malo zesci fauli na polaganja i polukontre, provokacije i tucnjava ako jace krenu bi ih mogli izbaciti iz takta.
Guest- Guest
@Kolerik, ja sam ti imao tri NCAA stipendije, trenirao me Kokoskov, kod kojeg sam prosao na odbranu, Kecman koji vas je u mozak, grejao je klupu, dok sam ka igrao.
Kod mene je basket odes na najvisi nivo ili ides dalje u zivotu i radis nesto konkretno.
Kod mene je basket odes na najvisi nivo ili ides dalje u zivotu i radis nesto konkretno.
Serbinho-3- Posts : 27597
2014-08-25
pa to i kazem..uvdio si odmahprije pocetka protivnikovu manu i to blokiras.....intelektualni sportovi su oni sportovi gdje kroc citav mec moras stalno misliti sto ce protivnik koji potez napraviti moras ga citav mec pokusati citati....dovoljno je da ga jednom ne procitas i aj bok..bez obzira sto si ga citao 90%..zato je nasa zaninovicka spusila od francuskinje u tekvandou bez obzira sto je billa bolja tijekom meca..jedan nepredvidiv potez nogom francuskinje u vuglu na kraju meca i na sav trud i vodstvo pisi kuci propaloSerbinho-3 wrote:Basket se igra na glavu.
2015-09-08
Stanojko wrote:Mora samo da se pazi pik. Nista drugo...kolerik wrote:dzango wrote:Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
Da, ali dobar pick se ne moze braniti, koliko god jednostavan i star bio. Svejedno, Australija igra malo vise od picka. Zona od 40 minuta, prekrsaji kod polaganja u kos bez poena, da ih se isfrustrira.
Cini mi se da imaju slabiji postotak inace sa slobodnih bacanja, u polufinalu bi se to moglo raspasti.
Guest- Guest
Pik igra im je 80%. Slazem se da nema lakih koseva, sikirica pa nek sutiraju bacanja, imamo dovoljno "materijala" za potrosnju...kolerik wrote:Stanojko wrote:Mora samo da se pazi pik. Nista drugo...kolerik wrote:dzango wrote:Što bi Miša rekao: Ima da ih karrrraamo.Stanojko wrote:Nego, hocemo li da karamo ove kengure? Trebalo bi istuci Delavedovu i Milsa ko volove...
Da, ali dobar pick se ne moze braniti, koliko god jednostavan i star bio. Svejedno, Australija igra malo vise od picka. Zona od 40 minuta, prekrsaji kod polaganja u kos bez poena, da ih se isfrustrira.
Cini mi se da imaju slabiji postotak inace sa slobodnih bacanja, u polufinalu bi se to moglo raspasti.
Similar topics
» Hrvatska i Zak Houdek usli u finale Eurosonga,Srbija ne
» OI TOKIO finale parova HRVATSKA vs HRVATSKA
» Nema Srbija srece sa Hrvatskom!Hrvatske rukometasice rasturile Srbiju i usle u finale Mediteranskih igara
» Hrvatska I ...... Srbija IV
» Srbija i Hrvatska
» OI TOKIO finale parova HRVATSKA vs HRVATSKA
» Nema Srbija srece sa Hrvatskom!Hrvatske rukometasice rasturile Srbiju i usle u finale Mediteranskih igara
» Hrvatska I ...... Srbija IV
» Srbija i Hrvatska
Page 16 of 41