ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HNS: 'Poruke Glasa Koncila za žene su degradirajuće i sramotne'

Page 4 of 14 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Next

Go down

HNS: 'Poruke Glasa Koncila za žene su degradirajuće i sramotne' - Page 4 Empty Re: HNS: 'Poruke Glasa Koncila za žene su degradirajuće i sramotne'

Post by Of.Fender 14/8/2016, 13:34

provocator wrote:Ne bi trebalo zaboraviti da su tijekom stoljeća postojala samo dva razloga za isključivanje žena iz svećenstva – onaj da su one niža bića nevrijedna obnašanja takva dostojanstva i onaj da ih njihova obredna nečistoća drži podalje od oltara. Prvi je argument uglavnom dospio iz paganske antike, a drugi iz židovske hramske prakse.
Habet mulier animam? C.G. Jung je zaključio da nema ;P

Of.Fender

2016-07-24

Back to top Go down

HNS: 'Poruke Glasa Koncila za žene su degradirajuće i sramotne' - Page 4 Empty Re: HNS: 'Poruke Glasa Koncila za žene su degradirajuće i sramotne'

Post by Eroo 14/8/2016, 13:34

provocator wrote:
Eroo wrote:
provocator wrote:Ne bi trebalo zaboraviti da su tijekom stoljeća postojala samo dva razloga za isključivanje žena iz svećenstva – onaj da su one niža bića nevrijedna obnašanja takva dostojanstva i onaj da ih njihova obredna nečistoća drži podalje od oltara. Prvi je argument uglavnom dospio iz paganske antike, a drugi iz židovske hramske prakse.
Judeo-kršćanska praksa. Šta ti nije jasno, trupino? :)
A što je tebi jasno a nama nije?
Kršćanska tradicija diskriminirala je ženu. Crkva je dugo zapravo bila ženomrzačka, temeljeći svoje mizoginstvo najprije na tumačenju Stvaranja i Prvog grijeha. Trupino!

Ako je Isus jednako postupao prema muškarcima i ženama, taj egalitarizam nije baš dugo potrajao niti se zadržao u životu Crkve. ili buš nam ti pojasnio da jest? Prvi kršćani postupno su se prilagođavali očekivanjima helenističkoga svijeta te su se društveno slabije skupine (uključujući žene) morale podvrći jačima... Mužjacima.

Dokaz su ti Karmelićanke, Benediktinke etc, kao i svetice - od Tereze Avilske do Majke Tereze.
A najveći ti je dokaz slavljenje Blažene Djevice Marije. Sutra je praznik Velika Gospa, kad slavimo Njeno uznesenje. Trupino.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 14/8/2016, 13:34

a vamo upravo zene prve trce,svoje deriste nositi u crkvu da se krsti,e da susjedi ne bi nes pricali,ako ne krsti dite.. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 14/8/2016, 13:36

bogomdani wrote:nitko ne kaze da zene treba gaziti ili ih gurnuti na dno drustva,nego da radi svojeg mentalno-emotivnog sklopa,nisu bas najpouzdanije da rade na visokim polozajima odlucivanja...rade stetu..primjer Merkelica...
neam pojma..mene svi vole osim provokatora..ponizna, krotka i umilna sam..nikad ne zanovijetam.
nagledala sam se obiteljskog i inog nasilja ko pljeve i razvila tehnike smirivanja agresivaca prije nego učinu nešto zbog čega će se kajati. ja sam mirotvorac.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 14/8/2016, 13:39

frakcija wrote:
bogomdani wrote:nitko ne kaze da zene treba gaziti ili ih gurnuti na dno drustva,nego da radi svojeg mentalno-emotivnog sklopa,nisu bas najpouzdanije da rade na visokim polozajima odlucivanja...rade stetu..primjer Merkelica...
neam pojma..mene svi vole osim provokatora..ponizna, krotka i umilna sam..nikad ne zanovijetam.
nagledala sam se obiteljskog i inog nasilja ko pljeve i razvila tehnike smirivanja agresivaca prije nego učinu nešto zbog čega će se kajati. ja sam mirotvorac.
MA ti si Mila Majka..Pravougodna.. :x
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by provocator 14/8/2016, 13:49

bogomdani wrote:nitko ne kaze da zene treba gaziti
Što gaziti... Treba ih guziti.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by sitting_bull 14/8/2016, 15:37

plavuša niti slova o kaptolskoj rodnoj jednakosti?
nije valjda toliko privatno zauzeta s fratrima u mostaru da ne može neku riječ prozboriti.

tko zna, možda su joj usta zauzeta. molitvom.

sitting_bull
sitting_bull

Male
2015-09-28

Back to top Go down

Post by Eroo 14/8/2016, 15:47

sitting_bull wrote:plavuša niti slova o kaptolskoj rodnoj jednakosti?
nije valjda toliko privatno zauzeta s fratrima u mostaru da ne može neku riječ prozboriti.

tko zna, možda su joj usta zauzeta. molitvom.
Zato ste VI tu ....i  Vučić, Dačić, Vulin... :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 22:11

frakcija wrote:
RayMabus wrote:Zašto sam ja ovdje rekao nešto i za to dobijo tri dana ban ?

Jel znate zašto ?

Zato šta ja imam njuh i mogu selektirati.

Ako se ja tu ne pojavim broj mrtvih nece biti onoliki nego ce biti bar deset i wiše puta weči i to ono nije potrebno tako nego se može smanjit na owe koji su stwarno zapekli u tom mentalnom sklopu i sa njima nemoš nikako pregovarat.
ma dobro..al ne razumin ko će koga ubijat i kakav je nasilan a kakav nenasilan pad emancipacije?
oni što su društveno izolirani će se međusobno povezati i svi ostali su njihova meta? društveno su izolirani jer su odignorirani od strane sebičnih emancipiranih žena?
Ne razumiješ ništa zato šta ne vidiš kako je nacizam poceo. NIje to pocelo u Hr nego u Njemačkoj a onda su oni došli ovamo tražeci da se pobiju ti , ti i ti.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 22:16

frakcija wrote:
ma dobro..al ne razumin ko će koga ubijat i kakav je nasilan a kakav nenasilan pad emancipacije?
oni što su društveno izolirani će se međusobno povezati i svi ostali su njihova meta? društveno su izolirani jer su odignorirani od strane sebičnih emancipiranih žena?
Ovakvo ozracje je vladalo u kraljevini Jugoslaviji tridesetih godina ......sve do samog napada. Ma tko će ma šta će ...nakon godinu dana masovni pokolji.

Pa ne vidite vi dalje od Varaždina ništa ocito.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 22:21

Ajmo razlike i usporedbe Hrvatska i Njemačka.

Veliki i mali narod ....mali narodi se drže skupa tj teže pucaju jedni na druge jer su mali ....veliki ne jer ih ima puno pa ubijanje miljona pripadnika svoje nacije nije baš nešto šta ce ih protrest.

U Njemačkoj djeca sa 18 pali iz kuce ....nisu povezani rodbinom ...nema plemenske zajednice .....velika masa ljudi ....malo se njih međusobno poznaje.

Malo razmišljajte o Njemačkoj , Nizozemskoj , Francuskoj , Belgiji i kakva su to društva i koliko tih frustriranih muških čuči negdje .....šta njega brige da pobije pola miljona svojih emanicpiranih Švaba.

TKo su oni njemu uopče osim netko tko ga je hebavao u zdrav mozak zadnjih dva tri desetlječa i gazio ga.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 14/8/2016, 22:22

RayMabus wrote:Ajmo razlike i usporedbe Hrvatska i Njemačka.

:D :D :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 22:26

Usne Stjepana Gnječa wrote:

Nije mi smiješno zato šta ovdje u Hrvatskoj svi gledaju iz svoje točke gledišta pa tko ce pa koga ce.

Pa jel vi svjesni cinjenice da su ovo male sredine , mali narod , svak svakoga poznaje više manje , rodbinske veze ,,,,,,a Njemačka , Belgija , Nizozemska , Francuska .....veliki narodi , nisu povezani rodbinski tj ta je veza slaba , gusto naseljeno , svak je svakome stranac ,,,,,,on nema kočnice da krene u pokolj kad dobiju kriticnu masu i oružje tj vlast.

To če bit masovni pokolji : Švabo frustriani muški samo streljanja masovna ovih ostalih koji su ga maltretirali do jucer.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 14/8/2016, 22:37

RayMabus wrote:
Usne Stjepana Gnječa wrote:

Nije mi smiješno zato šta ovdje u Hrvatskoj svi gledaju iz svoje točke gledišta pa tko ce pa koga ce.

Pa jel vi svjesni cinjenice da su ovo male sredine , mali narod , svak svakoga poznaje više manje , rodbinske veze ,,,,,,a Njemačka , Belgija , Nizozemska , Francuska .....veliki narodi , nisu povezani rodbinski tj ta je veza slaba , gusto naseljeno , svak je svakome stranac ,,,,,,on nema kočnice da krene u pokolj kad dobiju kriticnu masu i oružje tj vlast.

To če bit masovni pokolji : Švabo frustriani muški samo streljanja masovna ovih ostalih koji su ga maltretirali do jucer.

Gle, imam ti dva puna sanduka scientoloških knjiga dam ti ih djabe samo da ih se riješim. Točku gledišta nemaju hrvati jer su gdje na emocionalnoj skali?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 14/8/2016, 22:41

Jebeš državu kojom fratri zapovijedaju.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 22:45

Ringo10 wrote:Jebeš državu kojom fratri zapovijedaju.
Fratri samo otvaraju novo bojno polje. To nebi bilo moguce da ne postoji neprijatelj tj da je sve u redu. Nije u redu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 14/8/2016, 22:48

RayMabus wrote:
Ringo10 wrote:Jebeš državu kojom fratri zapovijedaju.
Fratri samo otvaraju novo bojno polje. To nebi bilo moguce da ne postoji neprijatelj tj da je sve u redu. Nije u redu.

Fratri u svemu vide DŽavla a najviše u ogledalu kad vide sebe to im je profesionalna deformacija.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 22:49

Ma puca mi kuraz za fratre. Ja se bavim hebenom psihologijom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 14/8/2016, 22:55

RayMabus wrote:Ma puca mi kuraz za fratre. Ja se bavim hebenom psihologijom.

I oni se bave psihologijom. Što misliš kako su uspjeli preživjeti 2000 godina?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/8/2016, 23:05

Površno se bave psihologijom i ni izbliza kao ja. 

Trenutno me religije ne zanimaju nego su mi sredstvo za ukidanje emanicpacije.

Žalim stari moj al ako si ti za emancipaciju moj si neprijatelj a ovi pušu u moj rog zato necu reči nešto poput : kc je skup kretena.

Ha ha ha ha

S menom ceš pricat normalno tek kad ja izgazim emancipaciju a do tada ovi pušu u moj rog i to ti je to.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by frakcija 14/8/2016, 23:09

Kazni me ko ženu nevoljku griješnicu. (sanja trumbić) :spank
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 14 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Next

Back to top

- Similar topics