Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
Page 27 of 29
Page 27 of 29 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29
Re: Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
fuj,duvan sam bacio ima jedno 15 godina
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
E,to vi ženske.Triny wrote:i na pepeljaru.
Nije vam dosta što pušite ko parnjače,već ste se bacile i na motanje onog smdljivog duhana iz Virovitice.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kako koja.
A vi skoro svaki (plus pivo i bijeli luk).
A duhan iz Virovitice je prve klase.
A vi skoro svaki (plus pivo i bijeli luk).
A duhan iz Virovitice je prve klase.
Trinity-
2014-04-17
jastreb wrote:E,to vi ženske.Triny wrote:i na pepeljaru.
Nije vam dosta što pušite ko parnjače,već ste se bacile i na motanje onog smdljivog duhana iz Virovitice.
Taj duhan je iz Černobila. Ako želiš dobiti rak pluća u par mjeseci pušiš slavonsko smeće od duhana.
Hvala Linić
Guest- Guest
Najprije waterpik, onda pasta Oral-o i na kraju d'Angelica. 3x dnevno i riješen problem. A 'ko će to...Triny wrote:i na pepeljaru.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
S druge strane, već sad je veliki dio svjetske trgovine virtualan, novčane transakcije se obavljaju virtualno, pritiskom na gumb. Računi se plaćaju virtualno, gotovo sva akomunikacija koju obavljam na poslu s kolegama i klijentima je virtualna. Sve manje živimo stvarne, a sve više virtualne živote. Jedino policijski pendreci i ovrhe na kuće koje stižu nisu virtualne, još uvijek su bolno realne i tvrdo životne. Mi smo danas atomizirane jedinke, ne vidim što me povezuje s prvim susjedom više nego s nekim u Kaliforniji.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Dostupnost različitih sadržaja u vrlo kratko vrijeme online razmazila je potrošače i gutače novih proizvoda. Nismo sretni s onim što imamo jer vidimo da netko ima više i bolje od nas, iako nam generalno ništa ne fali. Da nismo vidjeli kako drugi žive ili imaju, ne bi smo ni znali da to hoćemo, želimo i trebamo. To je uostalom ubilo i ljubav, jer je povećalo očekivanja ljudi, nametnulo teško dohvatljive standarde izgleda, imovine, frajerizma, itd. Ljubav tu nije jedina žrtva. Nikad u povijesti čovjek nije imao bolji životni standard nego danas, nikada u povijesti čovjek nije želio više nego danas, i nikada u povijesti se te želje nisu činile tako teško dohvatljivim kao danas. Istodobno, sam život je postao puno teži nego što su ga živjele prethodne generacije, jer su se kriteriji i standardi povisili apsolutno u svemu: od upisati faks i završiti ga, do pronaći posao, kasnije dobiti kredit za stan, ukratko, osamostaliti se i početi živjeti.melkior wrote:Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
S druge strane, već sad je veliki dio svjetske trgovine virtualan, novčane transakcije se obavljaju virtualno, pritiskom na gumb. Računi se plaćaju virtualno, gotovo sva akomunikacija koju obavljam na poslu s kolegama i klijentima je virtualna. Sve manje živimo stvarne, a sve više virtualne živote. Jedino policijski pendreci i ovrhe na kuće koje stižu nisu virtualne, još uvijek su bolno realne i tvrdo životne. Mi smo danas atomizirane jedinke, ne vidim što me povezuje s prvim susjedom više nego s nekim u Kaliforniji.
2015-08-09
Nametanje kulta ljepote i mladenačkog izgleda je do kraja pojeo svoje konzumente, učinivši 40-godišnjake generacijom koja je nepotrebna jer stalno i stalno na tržište dolaze novi modeli svega, koji se isprazne i zamijene novim modelima u svega nekoliko mjeseci do najviše godinu dana. Jednako vrijedi za žene, za mobitele i za aute. Svi smo mi lako kvarljiva i vrlo, vrlo potrošna roba. Osobno jamstvo nam u stvari vrijedi kraće od 7 godina garancije koliko daje KIA.melkior wrote:Dostupnost različitih sadržaja u vrlo kratko vrijeme online razmazila je potrošače i gutače novih proizvoda. Nismo sretni s onim što imamo jer vidimo da netko ima više i bolje od nas, iako nam generalno ništa ne fali. Da nismo vidjeli kako drugi žive ili imaju, ne bi smo ni znali da to hoćemo, želimo i trebamo. To je uostalom ubilo i ljubav, jer je povećalo očekivanja ljudi, nametnulo teško dohvatljive standarde izgleda, imovine, frajerizma, itd. Ljubav tu nije jedina žrtva. Nikad u povijesti čovjek nije imao bolji životni standard nego danas, nikada u povijesti čovjek nije želio više nego danas, i nikada u povijesti se te želje nisu činile tako teško dohvatljivim kao danas. Istodobno, sam život je postao puno teži nego što su ga živjele prethodne generacije, jer su se kriteriji i standardi povisili apsolutno u svemu: od upisati faks i završiti ga, do pronaći posao, kasnije dobiti kredit za stan, ukratko, osamostaliti se i početi živjeti.melkior wrote:Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
2015-08-09
otvoris fejsbuk i vidis kako drugi zive, ako su digli ruke uvis kad slave novu godinu onda super zivemelkior wrote:Dostupnost različitih sadržaja u vrlo kratko vrijeme online razmazila je potrošače i gutače novih proizvoda. Nismo sretni s onim što imamo jer vidimo da netko ima više i bolje od nas, iako nam generalno ništa ne fali. Da nismo vidjeli kako drugi žive ili imaju, ne bi smo ni znali da to hoćemo, želimo i trebamo. To je uostalom ubilo i ljubav, jer je povećalo očekivanja ljudi, nametnulo teško dohvatljive standarde izgleda, imovine, frajerizma, itd. Ljubav tu nije jedina žrtva. Nikad u povijesti čovjek nije imao bolji životni standard nego danas, nikada u povijesti čovjek nije želio više nego danas, i nikada u povijesti se te želje nisu činile tako teško dohvatljivim kao danas. Istodobno, sam život je postao puno teži nego što su ga živjele prethodne generacije, jer su se kriteriji i standardi povisili apsolutno u svemu: od upisati faks i završiti ga, do pronaći posao, kasnije dobiti kredit za stan, ukratko, osamostaliti se i početi živjeti.melkior wrote:Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
razni društveni trendovi ne mogu se zaustaviti, pa ni oni pomodni, Ahile
jedino što uvijek možeš, to je što manje sudjelovati u njima
neva- Posts : 4367
2014-04-12
lova se mora vrtit a ti izmedu toga vataj autobus sto vozi za srecumelkior wrote:Nametanje kulta ljepote i mladenačkog izgleda je do kraja pojeo svoje konzumente, učinivši 40-godišnjake generacijom koja je nepotrebna jer stalno i stalno na tržište dolaze novi modeli svega, koji se isprazne i zamijene novim modelima u svega nekoliko mjeseci do najviše godinu dana. Jednako vrijedi za žene, za mobitele i za aute. Svi smo mi lako kvarljiva i vrlo, vrlo potrošna roba. Osobno jamstvo nam u stvari vrijedi kraće od 7 godina garancije koliko daje KIA.melkior wrote:Dostupnost različitih sadržaja u vrlo kratko vrijeme online razmazila je potrošače i gutače novih proizvoda. Nismo sretni s onim što imamo jer vidimo da netko ima više i bolje od nas, iako nam generalno ništa ne fali. Da nismo vidjeli kako drugi žive ili imaju, ne bi smo ni znali da to hoćemo, želimo i trebamo. To je uostalom ubilo i ljubav, jer je povećalo očekivanja ljudi, nametnulo teško dohvatljive standarde izgleda, imovine, frajerizma, itd. Ljubav tu nije jedina žrtva. Nikad u povijesti čovjek nije imao bolji životni standard nego danas, nikada u povijesti čovjek nije želio više nego danas, i nikada u povijesti se te želje nisu činile tako teško dohvatljivim kao danas. Istodobno, sam život je postao puno teži nego što su ga živjele prethodne generacije, jer su se kriteriji i standardi povisili apsolutno u svemu: od upisati faks i završiti ga, do pronaći posao, kasnije dobiti kredit za stan, ukratko, osamostaliti se i početi živjeti.melkior wrote:Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
2014-04-19
Meni u principu ništa ne fali, prilično sam uspješan za muškarca svojih godina na Balkanu: imam faks i magisterij, dobar i stalni posao u struci, iznadprosječnu plaću koju mogu potrošiti samo na sebe, imam vlastiti novi auto, vlastiti stan u Zagrebu koji iznajmljujem, a sam živim u ogromnoj kućerini i okućnicom, vlastitim vrtom, voćnjakom u zagrebačkom predgrađu. Nemam centa niti lipe kredita, nisam nikome ništa dužan, živim na maminoj spizi. U stvari, može mi bit da me boli kurac za sve. Zdrav sam, izgledam 10 godina mlađe nego što doista jesam. A opet, nije mi svejedno. Jer ne može ni meni ići dobro ako svima oko mene ide loše. A vidim da je sve u kurcu i da će biti samo još gore. U čitavoj Europi, pa dakle i u Hrvatskoj. I gledam ljude oko sebe, oko mene hodaju zombiji. Bojim se da se ne pretvorim u jednoga od njih.
2015-08-09
Ae.prckov wrote:otvoris fejsbuk i vidis kako drugi zive, ako su digli ruke uvis kad slave novu godinu onda super zivemelkior wrote:Dostupnost različitih sadržaja u vrlo kratko vrijeme online razmazila je potrošače i gutače novih proizvoda. Nismo sretni s onim što imamo jer vidimo da netko ima više i bolje od nas, iako nam generalno ništa ne fali. Da nismo vidjeli kako drugi žive ili imaju, ne bi smo ni znali da to hoćemo, želimo i trebamo. To je uostalom ubilo i ljubav, jer je povećalo očekivanja ljudi, nametnulo teško dohvatljive standarde izgleda, imovine, frajerizma, itd. Ljubav tu nije jedina žrtva. Nikad u povijesti čovjek nije imao bolji životni standard nego danas, nikada u povijesti čovjek nije želio više nego danas, i nikada u povijesti se te želje nisu činile tako teško dohvatljivim kao danas. Istodobno, sam život je postao puno teži nego što su ga živjele prethodne generacije, jer su se kriteriji i standardi povisili apsolutno u svemu: od upisati faks i završiti ga, do pronaći posao, kasnije dobiti kredit za stan, ukratko, osamostaliti se i početi živjeti.melkior wrote:Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
2015-08-09
Pa eto, nemam facebook profil. Do prije 6 mjeseci sam furao stari mobitel na tipke, dok sestri nije puko film i kupila mi novi mobitel. U stvari, savršeno se uklapam u profil masovnog ubojiceNeve wrote:razni društveni trendovi ne mogu se zaustaviti, pa ni oni pomodni, Ahile
2015-08-09
Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božićaprckov wrote:otvoris fejsbuk i vidis kako drugi zive, ako su digli ruke uvis kad slave novu godinu onda super zivemelkior wrote:Dostupnost različitih sadržaja u vrlo kratko vrijeme online razmazila je potrošače i gutače novih proizvoda. Nismo sretni s onim što imamo jer vidimo da netko ima više i bolje od nas, iako nam generalno ništa ne fali. Da nismo vidjeli kako drugi žive ili imaju, ne bi smo ni znali da to hoćemo, želimo i trebamo. To je uostalom ubilo i ljubav, jer je povećalo očekivanja ljudi, nametnulo teško dohvatljive standarde izgleda, imovine, frajerizma, itd. Ljubav tu nije jedina žrtva. Nikad u povijesti čovjek nije imao bolji životni standard nego danas, nikada u povijesti čovjek nije želio više nego danas, i nikada u povijesti se te želje nisu činile tako teško dohvatljivim kao danas. Istodobno, sam život je postao puno teži nego što su ga živjele prethodne generacije, jer su se kriteriji i standardi povisili apsolutno u svemu: od upisati faks i završiti ga, do pronaći posao, kasnije dobiti kredit za stan, ukratko, osamostaliti se i početi živjeti.melkior wrote:Nije to patetika, a nisu ni strašne muke. jednostavno, nitko još ne shvaća moć digitalizacije u punom obujmu ni onoga što se dogodilo u posljednjih 15-20 godina. Krenulo je s tamagochijem, glupom igricom o virtualnom kućnom ljubimcu kojeg virtualno hraniš, virtualno vodiš u šetnju, itd. Nitko nije pomislio da ćemo za koje desetljeće voditi virtualne živote, da ćemo za koje desetljeće mi biti tamagochi. Facebook, odnosno društvene mreže i razvoj mobilne tehnologije su preokrenuli svijet naglavačke. Digitalna revolucija je važnija od političkih zbivanja, važnija od ekonomskih potresa i globalnih kriza. Ona je potpuno izopačila ljudska očekivanja od svijeta, od života i od sebe, dostupnost informacija i instant vijesti na globalnom nivou je toliko ubrzao svjetske događaje da više nitko nema kontrolu nad onime što se zbiva. Oni koji su pokrenuli procese izgubili su u jednom trenutku nadzor nad procesima koji su dalje nastavili živjeti svoj vlastiti život. Kretanja i zbivanja na globalnom nivou imaju dalekosežne posljedice na sve nas, pretvorila nas u globalno selo, u globalne seljake. Znanstveno je dokazano da mobilna tehnologija i napredna elektronika mijenja kemijsku strukturu mozga, utječe na način na koji percipiramo svijet, a društvene mreže i oskudnost te nedostatnost internetske komunikacije uz kratke vijesti - uglavnom slike i videa potpuno su mlađe generacije koje su odrasle s mobitelom u rukama, pretvorile u hodajuće zombije nesposobne za smislenu komunikaciju, s nedostatnim socijalnim i komunikacijskim vještinama, ali čak i nepotrebnošću razvijanja istih. U odnosu na moju generaciju srednjoškolaca koja je prepisivala ili markirala ispite, muljala profesore, današnja generacija srednjoškolaca je jadna šaka nemaštovitih, neinventivnih kretena nesposobnih zauzeti se za sebe i uopće snaći se u životu. Mrak mi padne na oči kad vidim mlade idiote u centru Zagreba kako sa slušalicama na ušima sjedaju na bicikl i uključuju se u prometnu gužvu. Nekoliko puta sam svjedočio da ih je skoro pregazio tramvaj. I ne bi ih bilo šteta. Da mi takav podleti pod auto, prvo bih ga pitao je li dobro. Ako kaže da je dobro, prebio bih ga na mrtvo ime, da završi u bolnici s višestrukim prijelomima.Noor wrote:Daj ne budi patetičan....imas sto načina okončat si te straaasne muke.
Možda si kupim Glock pa si prosviram mozak.
2015-08-09
zeni se I pravi djecumelkior wrote:Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božićaprckov wrote:
otvoris fejsbuk i vidis kako drugi zive, ako su digli ruke uvis kad slave novu godinu onda super zive
2014-04-19
melkior wrote:
Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božića
Ma ne ne ne zašto zašto jebagavastaša? Zašto? Useless je to nije način već ako si misliš prosvirat mozak zašto ne uđeš u Sabor i napraviš live koncert i najprije prosviraš u c duru i molu sve što ti se miče ispred nišana Glocka? To je pravo sviranje jebeš sviranje u mozak doma unplugged tko će čut tvoju svirku? Nitko možda neki sused koji će zvat policijonere jer remetiš javni red i mir.
Guest- Guest
Neću jer bih onda pao u depresijuprckov wrote:zeni se I pravi djecumelkior wrote:Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božićaprckov wrote:
otvoris fejsbuk i vidis kako drugi zive, ako su digli ruke uvis kad slave novu godinu onda super zive
Zatvori oči i sjeti se
Svakog treptaja vremena,
Svakog oblaka i svakog cvijeta.
Vidjet ćeš
Vječnost u oceanu tišine
Skrivenu u svakom atomu,
Okupanu bojama predvečerja
Kako ti se osmjehuje,
Kako te miluje,
I znat ćeš da si kod kuće…
2015-08-09
kazem ti, fali ti sadrrzaj a neces nac bolji od toga. Bices ti sretan ko leptirmelkior wrote:Neću jer bih onda pao u depresijuprckov wrote:zeni se I pravi djecumelkior wrote:Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božićaprckov wrote:
Zatvori oči i sjeti se
Svakog treptaja vremena,
Vidjet ćeš
Vječnost u oceanu tišine
Skrivenu u svakom atomu,
Kako ti se osmjehuje,
Kako te miluje,
2014-04-19
Iskreno, razmišljao sam da porokam čitavo lokalno općinsko vijeće Odustao sam od te zamisli, nema smisla, barem ne prije nego prijeđem na islamUsne Stjepana Gnječa wrote:melkior wrote:
Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božića
Ma ne ne ne zašto zašto jebagavastaša? Zašto? Useless je to nije način već ako si misliš prosvirat mozak zašto ne uđeš u Sabor i napraviš live koncert i najprije prosviraš u c duru i molu sve što ti se miče ispred nišana Glocka? To je pravo sviranje jebeš sviranje u mozak doma unplugged tko će čut tvoju svirku? Nitko možda neki sused koji će zvat policijonere jer remetiš javni red i mir.
2015-08-09
a onda ces I te stihove koje pises vidit u dubini koju sad nagadas a ne osjecasprckov wrote:kazem ti, fali ti sadrrzaj a neces nac bolji od toga. Bices ti sretan ko leptirmelkior wrote:Neću jer bih onda pao u depresijuprckov wrote:zeni se I pravi djecumelkior wrote:Sad sam za godišnji odmor ladno spiskao 5 000 eura u Parizu. Tko ga jebe, oporavit ću se do Božićaprckov wrote:
Zatvori oči i sjeti se
Svakog treptaja vremena,
Vidjet ćeš
Vječnost u oceanu tišine
Skrivenu u svakom atomu,
Kako ti se osmjehuje,
Kako te miluje,
2014-04-19
Page 27 of 29 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29
Similar topics
» Vrli novi svijet: "Muškarac" koji je bio žena rodio sina "manekenki" koja je bila muškarac
» Žena koja bila u čamcu tvrdi: Aylanov otac je krijumčar ljudi
» Bog je žena imenom Petrunija, a barunica Castelli muškarac Domagoj Janković :D
» Muškarac i žena iz Splita djevojci iz BiH uzeli putovnicu, bila je njihov rob
» ''Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"
» Žena koja bila u čamcu tvrdi: Aylanov otac je krijumčar ljudi
» Bog je žena imenom Petrunija, a barunica Castelli muškarac Domagoj Janković :D
» Muškarac i žena iz Splita djevojci iz BiH uzeli putovnicu, bila je njihov rob
» ''Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"
Page 27 of 29