Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
Page 1 of 29
Page 1 of 29 • 1, 2, 3 ... 15 ... 29
GLAS KONCILA u najnovijem je broju objavio članak svećenika dr. Ivice Raguža u kojem autor tvrdi da su žene koje traže jednakost neposlušne te ne žele prihvatiti da je "ona od Adama, a ne Adam od nje".
"Neposlušnost ovdje znači da je žena u iskušenju da svoj život gradi bez Boga, da ne želi imati "glavu" (Isus Krist, Crkva, muškarac) kojoj treba biti poslušna. Neposlušnost se izriče u traženju svojih prava za jednakošću koja briše razlike, u tome da žena ne želi prihvatiti da je ona od Adama, a ne Adam od nje, da je ona drugotna, a muškarac prvotan", navodi se u članku.
Autor u tekstu piše da je prvi grijeh nastao zbog neposlušnosti Adama i Eve, ali da ona ipak više pogađa ženu.
"Već prve stranice Svetoga pisma kazuju da je prvi grijeh nastao zbog neposlušnosti. Neposlušnost je zajednički grijeh i Adame i Eve, ali on pogađa ponajviše ženu jer je đavao prvotno po ženinoj neposlušnosti čovjeka učinio robom grijeha, piše Raguž povodom blagdana Velike gospe. Eva je, navodi Raguž misli "velikih teologa prvih stoljeća", sagriješila zbog neposlušnosti, a ne Adam.
U tekstu pod naslovom "Marijina poslušnost i žene danas", Raguž upozorava da muškarci nerijetko griješe zbog sažaljenja nad ženom, kako žena u grijehu ne bi bila sama.
"Adam je, a kako to često biva i danas, sagriješio zbog sažaljenja sa svojom ženom. Adamu je bilo žao njegove žene Eve, nije ju htio ostaviti samu u njezinu grijehu, nego joj je htio biti blizak, makar i u tom grješnom sažaljenju", navodi se u članu.
Raguž piše kako je "po ženskoj neposlušnosti grijeh je ušao u svijet", a stoga je, istriče, "žena i danas na poseban način i dalje u velikoj napasti neposlušnosti".
Navodi i kako se neposlušnost žene pokazuje u dvama biblijskim sindromima: "Martinu sindromu", aktivističkoj ženi bez poslušnosti, bez smiraja, i "Magdaleninu sindromu", lijenoj ženi ugode i užitaka, pretjerane brige za sebe, navodi autor.
"Ovo što pišem izazvat će podsmijeh kod muškaraca i žena koji su se udaljili od kršćanske jer za njih ovakav govor žene o poslušnosti znači povratak u patrijarhalno društvo i zastupa podređivanje žene. Kakva god bila sumnjičavost spram ovakvoga govora, nemožemo ne ostati vjerni istinosti biblijske, kršćanske slike o ženi, a to je da je najveće iskušenje za ženu neposlušnost", piše Raguž.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/glas-koncila-zena-koja-trazi-jednakost-je-neposlusna--ona-odbija-prihvatiti-da-je-muskarac-prvotan/912366.aspx
Last edited by deda gulenist on 12/8/2016, 16:22; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
sa biblijskog i kršćanskog stajališta velečasni Raguž je u potpunosti u pravu, muškarac je glava ženi kao što je Isus glaca Crkvi
žena je kao dijete u tom odnosu, i zato je njena dužnost da bude poslušna muškarcu, Crkvi i Bogu, ona je "rođena" od muškarca, od njega je nastala, iz njegovog rebra
žena je kao dijete u tom odnosu, i zato je njena dužnost da bude poslušna muškarcu, Crkvi i Bogu, ona je "rođena" od muškarca, od njega je nastala, iz njegovog rebra
Guest- Guest
-orginalni članak
Dr. Ivica Raguž
http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=28798
Dr. Ivica Raguž
Marijina poslušnost i žene danas
http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=28798
Guest- Guest
Živa istina, muškarac ako griješi, griješi jer je previše poslušan, žena ako griješi, griješi jer je neposlušnadeda gulenist wrote:
U tekstu pod naslovom "Marijina poslušnost i žene danas", Raguž upozorava da muškarci nerijetko griješe zbog sažaljenja nad ženom, kako žena u grijehu ne bi bila sama.
"Adam je, a kako to često biva i danas, sagriješio zbog sažaljenja sa svojom ženom. Adamu je bilo žao njegove žene Eve, nije ju htio ostaviti samu u njezinu grijehu, nego joj je htio biti blizak, makar i u tom grješnom sažaljenju", navodi se u članu.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Iskonski Adamov grijeh je poslušnost Evimelkior wrote:Živa istina, muškarac ako griješi, griješi jer je previše poslušan, žena ako griješi, griješi jer je neposlušnadeda gulenist wrote:
2015-08-09
mora se muškarcu podati kao portugalska kuja koja se tjera
stenjalica-
2015-10-18
Markićka mora slušati Bujanca a Kolinda Kuramurka.....mi smo katolička zemlja i neposlušnil neće otići u raj.....predsjednica je nelegalno na funkciji jer je ženska..........
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
nista, moraju nam kupovat sladoled
2014-04-19
Ovak pop mi liči na četnika...biće da je petokolonaš....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Neposlušnost je zajednički grijeh i Adame i Eve, ali on pogađa ponajviše ženu jer je đavao prvotno po ženinoj neposlušnosti čovjeka učinio robom grijeha, piše Raguž povodom blagdana Velike gospe. Eva je, navodi Raguž misli "velikih teologa prvih stoljeća", sagriješila zbog neposlušnosti, a ne Adam.
ne kaže se bezveze "sila nečista"
ne kaže se bezveze "sila nečista"
To nije dovoljno ,treba ih i tuć. Jedino još nije jasno jel ih treba prvo tuć il´ jebat...U stvari, najbolje snjima nemati posla, ja sam si kupio novi Samsung galaxy pa me prošla volja za općenjem sa ženama, općim s mobitelom i oslabljujem zapadnu civilizacijubogomdani wrote:Zene treba ebat..
2015-08-09
hahahahaha..Melk znas sto ja radim kad mi cura digne zivac ili ne bude pokorna..?Mlaćam je qrcem po utrobi,dok ne pocne glavinjati i izmicat se..e tek taad postaje zanimljivo..lovim je ,kad je zlovim,uffatim je cvrsto i natavim kaznjavanje..a sve vrijem ese slatko i dobrohotno smjesim..melkior wrote:To nije dovoljno ,treba ih i tuć. Jedino još nije jasno jel ih treba prvo tuć il´ jebat...U stvari, najbolje snjima nemati posla, ja sam si kupio novi Samsung galaxy pa me prošla volja za općenjem sa ženama, općim s mobitelom i oslabljujem zapadnu civilizacijubogomdani wrote:Zene treba ebat..
Guest- Guest
Vraže pohotnibogomdani wrote:hahahahaha..Melk znas sto ja radim kad mi cura digne zivac ili ne bude pokorna..?Mlaćam je qrcem po utrobi,dok ne pocne glavinjati i izmicat se..e tek taad postaje zanimljivo..lovim je ,kad je zlovim,uffatim je cvrsto i natavim kaznjavanje..a sve vrijem ese slatko i dobrohotno smjesim..melkior wrote:To nije dovoljno ,treba ih i tuć. Jedino još nije jasno jel ih treba prvo tuć il´ jebat...U stvari, najbolje snjima nemati posla, ja sam si kupio novi Samsung galaxy pa me prošla volja za općenjem sa ženama, općim s mobitelom i oslabljujem zapadnu civilizacijubogomdani wrote:Zene treba ebat..
2015-08-09
Ako smijem zamoliti za malo dostojanstva i suptilnijih opisa nekih intimnih radnji, ovdje ima i djevojaka od 45-52 godine i hajmo dokazati da nismo hrpa krkanskih sirovina bez takta.
nekad to nije pohota,cisto i doslovno osvecivanje,ono brutala..ne da curi nanosim bol,nego je overkilam seksom..no dobro,uglavnom su to bil razmazene primadone sa Balkana..melkior wrote:Vraže pohotnibogomdani wrote:hahahahaha..Melk znas sto ja radim kad mi cura digne zivac ili ne bude pokorna..?Mlaćam je qrcem po utrobi,dok ne pocne glavinjati i izmicat se..e tek taad postaje zanimljivo..lovim je ,kad je zlovim,uffatim je cvrsto i natavim kaznjavanje..a sve vrijem ese slatko i dobrohotno smjesim..melkior wrote:To nije dovoljno ,treba ih i tuć. Jedino još nije jasno jel ih treba prvo tuć il´ jebat...U stvari, najbolje snjima nemati posla, ja sam si kupio novi Samsung galaxy pa me prošla volja za općenjem sa ženama, općim s mobitelom i oslabljujem zapadnu civilizacijubogomdani wrote:Zene treba ebat..
Guest- Guest
Mogle bi se uvrijediti u tim nježnim godinama, a što ćemo ondaudba wrote:Ako smijem zamoliti za malo dostojanstva i suptilnijih opisa nekih intimnih radnji, ovdje ima i djevojaka od 45-52 godine i hajmo dokazati da nismo hrpa krkanskih sirovina bez takta.
2015-08-09
aiiii...sto te casne forumske djeve nisu provukle izmedju nogu... I onda mi najslace kad se kao snebivaju a prije toga reklamiraju minice "do pipice" i slicni izraziudba wrote:Ako smijem zamoliti za malo dostojanstva i suptilnijih opisa nekih intimnih radnji, ovdje ima i djevojaka od 45-52 godine i hajmo dokazati da nismo hrpa krkanskih sirovina bez takta.
Guest- Guest
..valjda ce prezivjeti to ranjavanje duša i nanosenje ozbiljnih duševnih boli..oke,ima tu likova koji ih budu tetosili i tjesilimelkior wrote:Mogle bi se uvrijediti u tim nježnim godinama, a što ćemo ondaudba wrote:Ako smijem zamoliti za malo dostojanstva i suptilnijih opisa nekih intimnih radnji, ovdje ima i djevojaka od 45-52 godine i hajmo dokazati da nismo hrpa krkanskih sirovina bez takta.
Guest- Guest
One misle samo na ljubav, a ne na jebačinu i druge okrutnosti nevaljane ljudske prirodebogomdani wrote:..valjda ce prezivjeti to ranjavanje duša i nanosenje ozbiljnih duševnih boli..oke,ima tu likova koji ih budu tetosili i tjesilimelkior wrote:Mogle bi se uvrijediti u tim nježnim godinama, a što ćemo ondaudba wrote:Ako smijem zamoliti za malo dostojanstva i suptilnijih opisa nekih intimnih radnji, ovdje ima i djevojaka od 45-52 godine i hajmo dokazati da nismo hrpa krkanskih sirovina bez takta.
2015-08-09
Page 1 of 29 • 1, 2, 3 ... 15 ... 29
Similar topics
» Vrli novi svijet: "Muškarac" koji je bio žena rodio sina "manekenki" koja je bila muškarac
» Žena koja bila u čamcu tvrdi: Aylanov otac je krijumčar ljudi
» Bog je žena imenom Petrunija, a barunica Castelli muškarac Domagoj Janković :D
» Muškarac i žena iz Splita djevojci iz BiH uzeli putovnicu, bila je njihov rob
» ''Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"
» Žena koja bila u čamcu tvrdi: Aylanov otac je krijumčar ljudi
» Bog je žena imenom Petrunija, a barunica Castelli muškarac Domagoj Janković :D
» Muškarac i žena iz Splita djevojci iz BiH uzeli putovnicu, bila je njihov rob
» ''Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"
Page 1 of 29