Kriza muškosti
Page 3 of 48
Page 3 of 48 • 1, 2, 3, 4 ... 25 ... 48
Re: Kriza muškosti
ye, kad žene ne bi radile, onda bi npr. rad na baušteli zasigurno bio plaćen dvostruko više nego sada, poslodavci bi odmah potrčali..bogomdani wrote:zene uzimaju radna mjesta,ukupna masa love se prelama
neva- Posts : 4367
2014-04-12
To be clear, much of our picture of the supposed cruelties of the Industrial Revolution literally comes from Marxist propaganda—which, in turn, was adopted uncritically from the propaganda campaigns of rural landowners who were unhappy about losing workers as people voluntarily left the even more harsh life of the country in preference for industries in the city. Harsh as life in the factories was compared to the present day, countless people of the time obviously saw it as preferable to the alternatives actually available to them then. Capitalism and the Historians contains five essays from five different economic historians, each of whom details the life of workers in the country, to produce a more realistic picture of what the Industrial Revolution would have actually meant to people alive at the time. In actuality, some women pursued work in factories too, because it was a better way to support their families than the country did. Still, to the extent that the division of labor brought men into these workplaces while leaving women in the home, this in and of itself was hardly oppression of women. Put it this way: the patriarchy in England did not pass laws prohibiting women and children from working underground in the coal mines in 1842 just because men selfishly wanted to keep those luxurious jobs for themselves.
http://www.counter-currents.com/2016/08/the-myth-of-first-wave-feminism/
http://www.counter-currents.com/2016/08/the-myth-of-first-wave-feminism/
eno na..u Svabiji ima zena i na Bajustelama..svi fahovi poslova..nisu to cure Primadone kao vi Balkanke,koje gledate sto skuplje unovciti VađajnuNeve wrote:ye, kad žene ne bi radile, onda bi npr. rad na baušteli zasigurno bio plaćen dvostruko više nego sada, poslodavci bi odmah potrčali..bogomdani wrote:zene uzimaju radna mjesta,ukupna masa love se prelama
Guest- Guest
Nema neke potrebe za bauštelcima. Prvo roboti dosta toga rade danas tj teška mehanizacija a onda pad nataliteta ne stvara potrebu za stanogradnjom i svime šta ide uz to ; ceste , škole , vrtici i drugo.Neve wrote:ye, kad žene ne bi radile, onda bi npr. rad na baušteli zasigurno bio plaćen dvostruko više nego sada, poslodavci bi odmah potrčali..bogomdani wrote:zene uzimaju radna mjesta,ukupna masa love se prelama
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
kriza muskosti dolayi iy glave.
uslovljena je odnosom iymedju partnera,
pre svega da li dobijas ono sto yelis,
u tom odnosu, ili, od konkretne yene uopste.
ako te pogodi u srce, ydrav covek ne moye da omasi.
nije dovoljna samo fiy. lepota partnerke, cesce je bitno
kako te stilulise, kako te navodi ka cilju. da osetis da te
yeli, da te prihvata takvog kakav jese, sa svim manama
i vrlinama. vise puta sam sebe konsultovao, i utvrdio,
da ybog svega toga, sa yenom koja prodaje telo, ne bih
mogao da budem. ili da silujem, daleko bilo.
Guest- Guest
Bravo.pizzon wrote:kriza muskosti dolayi iy glave.
2014-04-11
zato sto sam gost, pa kucam ko da sam na svom rac.kic wrote:zašto koristiš y - mjesto z, a očito imaš z na tastaturi :^^
evo, mogu kad se potrudim.
Guest- Guest
gle, daj se ti dogovori sam sa sobom, jesi li zato da žene rade i 'uzimaju' poslove muškarcima kao Njemice ili da se dobro udaju i budu samo majke i domaćice kao Balkanke? ovako si malo zbrčkan...bogomdani wrote:eno na..u Svabiji ima zena i na Bajustelama..svi fahovi poslova..nisu to cure Primadone kao vi Balkanke,koje gledate sto skuplje unovciti Vađajnu
2014-04-12
Ne zarađuju one ništa. Svaka kuna koju ista zaradi na štetu muškarca hranitelja odbije se društvu za nekih trideset godina o glavu.bogomdani wrote:ionako cure sto zarade,ode 75% na njih same..
Krah demografije.
2014-04-11
to govori da cijenim zene koje rade,izuzetno,ali to je istovremeno razlog i korijen konflikta izmedju Moškije i Cure..kujiš???Neve wrote:gle, daj se ti dogovori sam sa sobom, jesi li zato da žene rade i 'uzimaju' poslove muškarcima kao Njemice ili da se dobro udaju i budu samo majke i domaćice kao Balkanke? ovako si malo zbrčkan...bogomdani wrote:eno na..u Svabiji ima zena i na Bajustelama..svi fahovi poslova..nisu to cure Primadone kao vi Balkanke,koje gledate sto skuplje unovciti Vađajnu
zena si natrpava dupli posao za vratbespotrebno..sa posla trci doma,i nastavlja raditi..to je okrutno..bolje da sjedi kuci i odmara,laganini pirlita kucu i kuffa rucak,a Moškija nek razbija glavu ili misice,i priskrbi novac i ostalo..tako je i po prirosdi stvari..
Guest- Guest
Svetac kako one mogu išta zarađivat ako npr uzmemo naciju ( državu , eko sistem ) od npr 10 miljona ljudi i sad one rade , muškim hraniteljima uzimaju kunu , pada natalitet i za trideset godina ti imaš problem tko ce ti finacirat penzije , pada stanogradnja , moraš useljavat da bi sistem održao da ne krahira.
Pa nije to zarada jbte.
Pa nije to zarada jbte.
2014-04-11
pizzon wrote:zato sto sam gost, pa kucam ko da sam na svom rac.kic wrote:zašto koristiš y - mjesto z, a očito imaš z na tastaturi :^^
evo, mogu kad se potrudim.
kupi si nove Windowse koji podržavaju i druge jezike, imaš ih za 1$ na Aliexpressu iz Kine
Guest- Guest
deda gulenist wrote:a još lakše je ne koristiti mozakkic wrote:lako se rugati
a još lakše mišiće..
Naravno..sve se pogresno poslagalo u moderno doba..evo susjed Janjevac..zena,4 djece,vec odrasli i sin ima svoje.svi skupa,Moškije rade,zene sjede doma,ili odu do ducana,po cijele dane se laganini s noge na nogu potezu po kuci dvoristu,kuffaju,spremaju..i svi sve postuju medjusobno...i meni najbitnije,ugodni su susjedi..nema svadja,nema galame nema nezadovoljstva..RayMabus wrote:Svetac kako one mogu išta zarađivat ako npr uzmemo naciju ( državu , eko sistem ) od npr 10 miljona ljudi i sad one rade , muškim hraniteljima uzimaju kunu , pada natalitet i za trideset godina ti imaš problem tko ce ti finacirat penzije , pada stanogradnja , moraš useljavat da bi sistem održao da ne krahira.
Pa nije to zarada jbte.
Guest- Guest
ok, zbrčkan sibogomdani wrote:to govori da cijenim zene koje rade,izuzetno,ali to je istovremeno razlog i korijen konflikta izmedju Moškije i Cure..kujiš???
zena si natrpava dupli posao za vratbespotrebno..sa posla trci doma,i nastavlja raditi..to je okrutno..bolje da sjedi kuci i odmara,laganini pirlita kucu i kuffa rucak,a Moškija nek razbija glavu ili misice,i priskrbi novac i ostalo..tako je i po prirosdi stvari..
mislim, koji je onda problem i zašto prigovaraš Balkankama koje se po toj prirodi stvari samo žele dobro udati?
2014-04-12
Nikolina ima priliku promijeniti ovo naše društvo koje je otišlo u dekadenciju i materijalizam, i niske razine testosterona
___
Poslodavac: Ministarstvo Socijalne Politike I Mladih
Zagreb, Croatia
___
Poslodavac: Ministarstvo Socijalne Politike I Mladih
Zagreb, Croatia
Guest- Guest
ja mislim da su taj globalni pad testosterona i malokujstvo zapravo glavni inicijatori i pokretači feminizma..
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Page 3 of 48 • 1, 2, 3, 4 ... 25 ... 48
Similar topics
» U prilog muškosti kao struji zapadne civlizacije
» Australski leftardi uvode trogodisnji program borbe protiv toksicne muskosti
» KRIZA
» Kriza je
» Beyond Meats kriza
» Australski leftardi uvode trogodisnji program borbe protiv toksicne muskosti
» KRIZA
» Kriza je