ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nasljedstvo

Page 13 of 20 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next

Go down

Nasljedstvo - Page 13 Empty Re: Nasljedstvo

Post by aben 5/8/2015, 22:49

More broadly, blackmail is the request or demand for money or other valuable consideration, coupled with  any  offer or threat, the carrying out of which involves no criminal behavior. For example, instead of offering to refrain from exposing a secret which is embarrassing to the blackmailee, one could offer to refrain from attempting to seduce the blackmailee’s fiance.2  Alternatively, one could threaten to seduce the fiance unless he were paid not to do so. Since neither seduction nor requesting or demanding money is a criminal act, we arrive again at the same paradox: if two acts are legal when engaged in separately, how can  they become illegal when combined? Whether in the broad or narrow interpretation, blackmail must be sharply distinguished from extortion, which it superficially resembles. In the latter case, there is the same request or demand for funds or other valuables. But now, instead of an accompanying threat to do, or offer to refrain from doing, something  legal, the threat is to engage in criminal behavior. For example, the extortionist threatens to blow up your house or kill your children unless he is paid to refrain from doing so. Perhaps the following depiction, which breaks blackmail and extortion into their basic components, will clarify the difference between them: 

Blackmail 
Demand 
Threat.        Money (legal) To tell secret (legal) Extortion Money (legal)  To  kill children (illegal) 

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 5/8/2015, 22:50

izvadak iz rada waltera blocka, ostatak studije na

https://mises.org/library/toward-libertarian-theory-blackmail

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 5/8/2015, 22:51

aben wrote:Formativka,ne moreš se samo tako izvuči. Ne moreš reči da je nemoralno i gotovo. Jebeš namjeru(zarada)mene zanima zašto je nemoralno htjeti da se nešto o tebi ne zna i htjeti to platiti?
Abende, mogu reći što me je volja, slobodan izbor i gotovo. Kao članovima društva nametnuta su nam određena pravila, norme, društveno prihvatljivo ponašanje, kako od strane države tako i od ostalih institucija. O onome što je moralno, u konačnici ipak sami odlučujemo u skladu s našom savješću.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 5/8/2015, 22:51

aben wrote:otmica je nemoralna, krši osnovno negativno pravo vlasništva nad samim sobom.
Otmica je nemoralna kao i pljačkanje banke, što za ucjenu , po tvome, ne igra nikakvu ulogu.
Bitno da sam ja slobodna pristati na takvu ucjenu ili ne.
E pa želim ti da se nauživaš takvih i sličnih sloboda.

Last edited by Trinity on 5/8/2015, 22:53; edited 1 time in total
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 5/8/2015, 22:52

aben wrote:rezon ti je malo raštiman :)
Moguće, ali tvoj je totalno.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 5/8/2015, 23:00

Mativka wrote:
aben wrote:Formativka,ne moreš se samo tako izvuči. Ne moreš reči da je nemoralno i gotovo. Jebeš namjeru(zarada)mene zanima zašto je nemoralno htjeti da se nešto o tebi ne zna i htjeti to platiti?
Abende, mogu reći što me je volja, slobodan izbor i gotovo. Kao članovima društva nametnuta su nam određena pravila, norme, društveno prihvatljivo ponašanje, kako od strane države tako i od ostalih institucija. O onome što je moralno, u konačnici ipak sami odlučujemo u skladu s našom savješću.
koje tužno pomirenje sa nepravdom..ali, dušo, nametnuta su i meni pravila naravski, al to ne znači da mogu napraviti logički salto mortale i ustvrditi da je nwšto sasvim moralno, pošteno i prihvatljivo nemoralno, neprihv..itd.

kad ucjenu dovedeš do same biti, ne možeš u njoj naći ništa loše. i to nije subjektivan stav, to je stvarnost. no, ništa neuobičajeno da država zabranjuje stvarnost i da to ljudi podupiru.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 5/8/2015, 23:08

aben wrote:koje tužno pomirenje sa nepravdom..ali, dušo, nametnuta su i meni pravila naravski, al to ne znači da mogu napraviti logički salto mortale i ustvrditi da je nwšto sasvim moralno, pošteno i prihvatljivo nemoralno, neprihv..itd.

kad ucjenu dovedeš do same biti, ne možeš u njoj naći ništa loše. i to nije subjektivan stav, to je stvarnost. no, ništa neuobičajeno da država zabranjuje stvarnost i da to ljudi podupiru.
 Uglavnom, srećo, nije to nikakvo pomirenje s nepravdom već sagledavanje činjenica.Upravo to, nije to salto mortale, niti ima govora o nečem što je sasvim. Ovo o čemu ti govoriš je: hoćeš - nećeš.

Last edited by Mativka on 6/8/2015, 16:30; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 5/8/2015, 23:16

Trinity wrote:
aben wrote:otmica je nemoralna, krši osnovno negativno pravo vlasništva nad samim sobom.
Otmica je nemoralna kao i pljačkanje banke, što za ucjenu , po tvome, ne igra nikakvu ulogu.
Bitno da sam ja slobodna pristati na takvu ucjenu ili ne.
E pa želim ti da se nauživaš takvih i sličnih sloboda.
o bože:)
paotmica i pljačka jesu nemoralne, ali iako otmičari i pljačkaši koriste kombije, znači li to da su i kombiji nemoralni :)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 5/8/2015, 23:27

sagledavanje činjenica:)

cure, malo ste nabrijane, a meni ne koristite ako ste uzbuđene:)

želim da prihvatite slobodu, i zato ću vas pustiti da u miru pročitate studiju, i onda sutra možemo razgovarati. ako još uvijek budete mislili da je ograničavanje slobode ok, onda u redu. ako se predomislite, skupa ćemo slaviti , veseliti se i

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 5/8/2015, 23:28

plesati, nije mi stalo plesati !

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 5/8/2015, 23:28

Idi u miru :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 6/8/2015, 13:32

evo nas, novi dan, ima li pomaka?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 6/8/2015, 13:52

za one koi ne volu čitati, 
zašto ucjena treba biti legalna, i zašto bi to dovelo do manje kriminala.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 6/8/2015, 15:42

ali i do više ucjena :D

ok ovo si trebao staviti na temu denkverbot e, iako ako ćeš iskreno, ja sam razmišljao uvijek kako je glup stav: ne pregovaranja s teroristima, oni su primijenili silu već sve 5, ali pregovori su samo početak i proces cijeli nije to kapitulacija pred zlom, tako da nezz..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben 6/8/2015, 15:47

naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...

ucjena je ok

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2015, 15:51

aben wrote:evo nas, novi dan, ima li pomaka?
Novi dan! cheers Svaki novi dan je prilika za pomake. Tako sam i ja, zahvaljujući vama, dala si malo truda i došla do novih saznanja vezano uz pojam ucjene. Naime, novi Kazneni zakon koji je stupio na snagu 2013., ne predviđa ucjenu kao kazneno djelo, već umjesto ucjene uvodi kazneno djelo prisile i iznude. Pod prisilom se podrazumijevaju radnje čiji je cilj pribavljanje neimovinske koristi, a pod iznudom pribavljanje imovinske koristi. Dakle, ucjena kao kazneno djelo više ne postoji, jer je sadržavala preširok pojam. No, ostaje i dalje pojam kao što je emocionalna ucjena B-)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 6/8/2015, 15:56

Mativka wrote:
aben wrote:evo nas, novi dan, ima li pomaka?
Novi dan! cheers Svaki novi dan je prilika za pomake. Tako sam i ja, zahvaljujući vama, dala si malo truda i došla do novih saznanja vezano uz pojam ucjene. Naime, novi Kazneni zakon koji je stupio na snagu 2013., ne predviđa ucjenu kao kazneno djelo, već umjesto ucjene uvodi kazneno djelo prisile i iznude. Pod prisilom se podrazumijevaju radnje čiji je cilj pribavljanje neimovinske koristi, a pod iznudom pribavljanje imovinske koristi. Dakle, ucjena kao kazneno djelo više ne postoji, jer je sadržavala preširok pojam. No, ostaje i dalje pojam kao što je emocionalna ucjena B-)
super,
samo je li
prodavanje informacija da se kupaš u kadi sa žutom patkicom je 

a) ucjena
b) iznuda?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2015, 16:05

Kazneno djelo protiv časti i ugleda, tj. iznošenje osobnih ili obiteljskih prilika...jer od mene nisi zahtjevao nikakvu korist osim da učiniš štetu mom ugledu, na neki način je vrsta uvrede..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 6/8/2015, 16:07

Mativka wrote:Kazneno djelo protiv časti i ugleda, tj. iznošenje osobnih ili obiteljskih prilika...jer od mene nisi zahtjevao nikakvu korist osim da učiniš štetu mom ugledu, na neki način je vrsta uvrede..
eh...sranje na sranje, naime

ugled se sastoji od mišljenja drugih ljudi. čovjek ne posjeduje svoj ugled jer bi to dovelo do paradoxa, tj. do vlasništva nad mišljenjem drugih ljudi.

ti fašisti se stvarno zapliću ka dica..

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2015, 16:12

E, naišla sam na nešto što mi se svidjelo, ide ovako : "Sloboda izražavanja ograničena je demokratskim zemljama pravom pojedinca da živi
prema vlastitom nahođenju, bez ičijeg uplitanja i bez neovlaštenog otkrivanja pojedinosti
iz njegova osobnog i obiteljskog života. Sloboda izražavanja ograničena je pravom pojedinca
da od drugih zahtijeva štovanje njegova dostojanstva, da ga ne omalovažava i da
se ne umanjuje njegov ugled u životnoj zajednici".
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 6/8/2015, 16:15

Mativka wrote:E, naišla sam na nešto što mi se svidjelo, ide ovako : "Sloboda izražavanja ograničena je demokratskim zemljama pravom pojedinca da živi
prema vlastitom nahođenju, bez ičijeg uplitanja i bez neovlaštenog otkrivanja pojedinosti
iz njegova osobnog i obiteljskog života. Sloboda izražavanja ograničena je pravom pojedinca
da od drugih zahtijeva štovanje njegova dostojanstva, da ga ne omalovažava i da
se ne umanjuje njegov ugled u životnoj zajednici".
ne držin ja da se fašizam ne može lijepo sročiti, 
nego tvrdin da je staviti tračanje van zakon, a to je u suštini ono o čemu citat govori, van pameti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 20 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next

Back to top