Nasljedstvo
Page 14 of 20
Page 14 of 20 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Re: Nasljedstvo
ne držin ja da se fašizam ne može lijepo sročiti,Mativka wrote:E, naišla sam na nešto što mi se svidjelo, ide ovako : "Sloboda izražavanja ograničena je demokratskim zemljama pravom pojedinca da živi
prema vlastitom nahođenju, bez ičijeg uplitanja i bez neovlaštenog otkrivanja pojedinosti
iz njegova osobnog i obiteljskog života. Sloboda izražavanja ograničena je pravom pojedinca
da od drugih zahtijeva štovanje njegova dostojanstva, da ga ne omalovažava i da
se ne umanjuje njegov ugled u životnoj zajednici".
nego tvrdin da je staviti tračanje van zakon, a to je u suštini ono o čemu citat govori, van pameti.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
U nekim skupinama ćeš biti ugledan, dok ćeš za druge biti neugledan. Najbitnije je da si ugledan sam sebiaben wrote:
ugled se sastoji od mišljenja drugih ljudi. čovjek ne posjeduje svoj ugled jer bi to dovelo do paradoxa, tj. do vlasništva nad mišljenjem drugih ljudi.
Guest- Guest
dobro, al to je više za samopomoć rubriku, na psiholoziji :)Mativka wrote:U nekim skupinama ćeš biti ugledan, dok ćeš za druge biti neugledan. Najbitnije je da si ugledan sam sebiaben wrote:
ugled se sastoji od mišljenja drugih ljudi. čovjek ne posjeduje svoj ugled jer bi to dovelo do paradoxa, tj. do vlasništva nad mišljenjem drugih ljudi.
ono šta je važno jest da se ugled ne može štititi zakonom. tj. može, i štiti se, al se ne more opravdati razumon, jel.
nego, jesi pročitala ili pogledala video?
2014-04-16
Pa tko će nam pomoći ako ne sami sebi?! Ona: uzdaj se u se i u svoje kljuse :)aben wrote:dobro, al to je više za samopomoć rubriku, na psiholoziji :)
ono šta je važno jest da se ugled ne može štititi zakonom. tj. može, i štiti se, al se ne more opravdati razumon, jel.
nego, jesi pročitala ili pogledala video?
Nisam imala vremena, ali idem sada pogledati. Baš me zanima...Javim dojam...
Guest- Guest
Puno toga je regulirano zakonom ali u praksi teško provedivo. Mene je fascinirala sigurnosna mjera zabrane pristupa internetu. Koje su to nebuloze...aben wrote:
Guest- Guest
da, i to je samo jedna dimenzija uzaludnosti; to su sve viktimles zločini kao kod plaćanja za seks.Mativka wrote:Puno toga je regulirano zakonom ali u praksi teško provedivo. Mene je fascinirala sigurnosna mjera zabrane pristupa internetu. Koje su to nebuloze...aben wrote:
pazi ti to, nije zabranjeno reći da susjed pegla susjedu, a zabranjeno je uzet novac za šutnju :(
2014-04-16
Pregledala sam video, i zapisivala natuknice (dok sam gledala) :), idu ovako nekako:
-ucjena je sveprisutna, opravdana, ukoliko ne naudi, tj. napravi štetu
-uspoređuje ju s kupoprodajom
-ucjenjivač je poštena osoba koja otvoreno traži određenu cijenu za šutnju i time se priča završava za obje strane (ucjenjivača i ucjenjenog)
-trač je gori od ucjene, te osobe koje tračaju mogu nanijeti veću štetu od ucjenjivača
-ucjenjivači idu u zatvor, tračeri ne idu
-ucjenu treba legalizirati (moj zaključak, jer bi se tako lakše kontrolirala?!)
U prethodnim postovima si uglavnom rekao što i ovaj govori. Zapravo, neka mjera, ograničenje za određene radnje bi bila očekivana buduća šteta.
-ucjenjivač je poštena osoba koja otvoreno traži određenu cijenu za šutnju i time se priča završava za obje strane (ucjenjivača i ucjenjenog)
-trač je gori od ucjene, te osobe koje tračaju mogu nanijeti veću štetu od ucjenjivača
U prethodnim postovima si uglavnom rekao što i ovaj govori. Zapravo, neka mjera, ograničenje za određene radnje bi bila očekivana buduća šteta.
Guest- Guest
Pljačkaši i otmičari sigurno koriste i četkice za zube, ali ne vidim vezu sa ucjenom. :)aben wrote:o bože:)Trinity wrote:Otmica je nemoralna kao i pljačkanje banke, što za ucjenu , po tvome, ne igra nikakvu ulogu.aben wrote:otmica je nemoralna, krši osnovno negativno pravo vlasništva nad samim sobom.
Bitno da sam ja slobodna pristati na takvu ucjenu ili ne.
E pa želim ti da se nauživaš takvih i sličnih sloboda.
paotmica i pljačka jesu nemoralne, ali iako otmičari i pljačkaši koriste kombije, znači li to da su i kombiji nemoralni :)
Last edited by Trinity on 6/8/2015, 20:40; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
Slažem se da je sve ucjena.aben wrote:naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...
ucjena je ok
Pitanje za tebe, da li je bitno tko ucjenjuje ?
Trinity-
2014-04-17
o, fino, fino.Mativka wrote:Pregledala sam video, i zapisivala natuknice (dok sam gledala) :), idu ovako nekako:
sve je ok osim zaključka,
ne jer bi se kontroliralo, mi ne želimo kontrolu, mi se jezimo kontrole. legalizirati jer nema ničeg lošeg u tome.
onda, oćeš preći na stranu svjetla?
2014-04-16
upravo to!Trinity wrote:Pljačkaši i otmičari sigurno koriste i četkice za zube, ali ne vidim vezu sa ucjenom. :)aben wrote:o bože:)Trinity wrote:Otmica je nemoralna kao i pljačkanje banke, što za ucjenu , po tvome, ne igra nikakvu ulogu.aben wrote:otmica je nemoralna, krši osnovno negativno pravo vlasništva nad samim sobom.
paotmica i pljačka jesu nemoralne, ali iako otmičari i pljačkaši koriste kombije, znači li to da su i kombiji nemoralni :)
niđe veze.
2014-04-16
iz naše perspektive, perspektive političke filozofije, ne.Trinity wrote:Slažem se da je sve ucjena.aben wrote:naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...
ucjena je ok
pojedincima u njihvim dobrovoljnim razmjenama, naravski.
2014-04-16
Da li bi postojala ucjena ako se nema čime ucjenjivati?aben wrote:upravo to!Trinity wrote:Pljačkaši i otmičari sigurno koriste i četkice za zube, ali ne vidim vezu sa ucjenom. :)aben wrote:o bože:)Trinity wrote:Otmica je nemoralna kao i pljačkanje banke, što za ucjenu , po tvome, ne igra nikakvu ulogu.aben wrote:otmica je nemoralna, krši osnovno negativno pravo vlasništva nad samim sobom.
niđe veze.
Trinity-
2014-04-17
Razmjena ne mora biti samo u novcu?aben wrote:iz naše perspektive, perspektive političke filozofije, ne.Trinity wrote:Slažem se da je sve ucjena.aben wrote:naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...
ucjena je ok
Trinity-
2014-04-17
ne znam, možda bi moga smisliti neku situaciju...Trinity wrote:Da li bi postojala ucjena ako se nema čime ucjenjivati?aben wrote:upravo to!Trinity wrote:Pljačkaši i otmičari sigurno koriste i četkice za zube, ali ne vidim vezu sa ucjenom. :)aben wrote:o bože:)Trinity wrote:Otmica je nemoralna kao i pljačkanje banke, što za ucjenu , po tvome, ne igra nikakvu ulogu.aben wrote:otmica je nemoralna, krši osnovno negativno pravo vlasništva nad samim sobom.
niđe veze.
recimo, mene je sestra kad smo bili dica mučila rečenicom " ja znam nešto šta ti ne znaš" i tražila bi moj dio kolača ili slično ako želin znati šta ona zna. dakle, ona nije imla čime ucjenjivati, al je ucjena uspjevala.
2014-04-16
naravski, pa i sam novac je dualne prirode, on je i roba i ravnalo vrijednosti.Trinity wrote:Razmjena ne mora biti samo u novcu?aben wrote:iz naše perspektive, perspektive političke filozofije, ne.Trinity wrote:Slažem se da je sve ucjena.aben wrote:naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...
ucjena je ok
2014-04-16
aben wrote:ne znam, možda bi moga smisliti neku situaciju...
recimo, mene je sestra kad smo bili dica mučila rečenicom " ja znam nešto šta ti ne znaš" i tražila bi moj dio kolača ili slično ako želin znati šta ona zna. dakle, ona nije imla čime ucjenjivati, al je ucjena uspjevala.
Ako ne znaš ništa o meni što ja ne želim da znaš i nemaš ništa što je meni vrijedno, ne možeš me ucjenjivati ?
Trinity-
2014-04-17
Dakle, onaj tko ucjenjuje postavlja neke uvjete i imam mogućnost birati između više opcija ?aben wrote:naravski, pa i sam novac je dualne prirode, on je i roba i ravnalo vrijednosti.Trinity wrote:Razmjena ne mora biti samo u novcu?aben wrote:iz naše perspektive, perspektive političke filozofije, ne.Trinity wrote:Slažem se da je sve ucjena.aben wrote:naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...
ucjena je ok
Trinity-
2014-04-17
pa ja mogu pokušati, ne znači da ćeš ti pristati na suradnju. dakle, ne mogu te ucjenjivati ako ti ne želiš sudjelovati.Trinity wrote:aben wrote:ne znam, možda bi moga smisliti neku situaciju...
Ako ne znaš ništa o meni što ja ne želim da znaš i nemaš ništa što je meni vrijedno, ne možeš me ucjenjivati ?
2014-04-16
naravski, pristati ili nepristati. to je bit slobodarskog pogleda.Trinity wrote:Dakle, onaj tko ucjenjuje postavlja neke uvjete i imam mogućnost birati između više opcija ?aben wrote:naravski, pa i sam novac je dualne prirode, on je i roba i ravnalo vrijednosti.Trinity wrote:Razmjena ne mora biti samo u novcu?aben wrote:iz naše perspektive, perspektive političke filozofije, ne.Trinity wrote:Slažem se da je sve ucjena.aben wrote:naravski, al ucjena je sve. iknar more pisati ako će bit normalniji, tiš dobit slatkog od cure ako je slušaš dok govori, ja ću ići na posa ako mi ljudi daju novaca za moj rad...
ucjena je ok
2014-04-16
ajd objedini pitanja u isti post
2014-04-16
Page 14 of 20 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Page 14 of 20