Francuzi na putu da zbrane islam na svom tlu
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Francuzi na putu da zbrane islam na svom tlu
"UKOLIKO francuski muslimani ne pomognu zemlji u borbi protiv ekstremizma i onih koji prijete Republici, Parizu će postati jako teško garantirati slobodu islama i njegove vjeroispovijesti", rekao je danas francuski premijer Manuel Valls.
"Kroz svoju povijest, geografiju i migraciju, Francuska je održavala svoje jake veze s islamom", napisao je Valls u dugom eseju za francuski tjednik Le Journal du Dimanche.
Dodao je kako je islam "druga najveća religija" u Francuskoj i kako se velik broj francuskih muslimana ne mora identificirati s "arapsko-muslimanskom kulturom". Ipak, piše Valls, "grozan otrov" ekstremizma počeo se širiti zemljom.
Mnogi muslimani u Francuskoj taoci fundamentalističkih salafista
"Polako i podmuklo, potaknut utjecajima izvana i sve jačim trendom veće privrženosti vlastitim etničkim grupama nego širem društvu, taj se otrov razvio u suprotnost Republike i njezinih vrijednosti. Mnogi muslimani u Francuskoj danas su taoci fundamentalističkih salafista i Muslimanskog bratstva, koji koriste svoju religijsku praksu kao oružje protiv drugih", istaknuo je Valls.
Zato će Pariz biti primoran "postići ravnotežu s islamom", unutar koje će "Republika moći jamčiti pravo vjeroispovijesti".
"Ako islam ne bude pomogao Republici u borbi protiv onih koji napadaju javne slobode, Republici će biti jako teško jamčiti slobodu vjeroispovijesti islama", naglasio je, dodajući kako Francuska treba pokušati "izgraditi pravi pakt s islamom".
Ekstremizam gura "stotine muslimana, čak i jako mlade muškarce i žene, da podignu oružje i okrenu ga protiv svoje zemlje".
Valls: Moramo biti nemilosrdni
"Moramo biti, i jesmo, nemilosrdni prema svima onima koji zagovaraju mržnju i nasilje. Religijski objekti koji pružaju utočište tim džihadističkim propovjednicima bit će sistemski zatvoreni. Ukoliko su ti propovjednici strani državljani, bit će deportirani", oštro zaključuje Valls.
Francuski premijer još je prije nekoliko dana naglasio kako treba razmisliti o odnosu Francuske i islama. U petak je rekao kako razmišlja o privremenoj zabrani inozemnog financiranja džamija.
Podsjetimo, Francuska je od siječnja 2015. godine bila na meti višestrukih napada terorista Islamske države. U najgorem od njih, onome u studenome prošle godine, ubijeno je 130 ljudi.
Na snazi je izvanredno stanje.http://www.index.hr/vijesti/clanak/valls-zaprijetio-zabranom-islama-u-francuskoj-muslimani-pomozite-u-borbi-protiv-radikala-ili/909966.aspx
Guest- Guest
Re: Francuzi na putu da zbrane islam na svom tlu
Prekrstit će ih sve u ateiste......Noor wrote:ma, baš me zanima kako to misli sprovesti
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kad se ima volje, nema nemogućih zadataka.
Guest- Guest
Potpisima o lojalnosti, tako nešto je bilo u Hrvatskoj devedesetih.Noor wrote:ma, baš me zanima kako to misli sprovesti
@autorica teme: postoji bolan tema, dajte pratite malo naslove, nećemo nikad u Višegradsku skupinu s ovakvim odnosom prema ozbiljnim stvarima.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
udba wrote:Potpisima o lojalnosti, tako nešto je bilo u Hrvatskoj devedesetih.Noor wrote:ma, baš me zanima kako to misli sprovesti
nemoguće i ende.
Guest- Guest
zašto?Noor wrote:udba wrote:Potpisima o lojalnosti, tako nešto je bilo u Hrvatskoj devedesetih.Noor wrote:ma, baš me zanima kako to misli sprovesti
nemoguće i ende.
Dajem časnu pionirsku riječ da neću raznijeti ni sebe ni svoje bližnje, štititi svoju francusku domovinu i prokazati za financijsku naknadu svakog onog tko bude djelovao protiv zajednice francuskih naroda i narodnosti. Neću voziti sladoled brže od 40 km na sat niti pucati što od muke što od kalašnjikova. Neću padati u depresiju niti šatajznam....
tko ne potpiše, ljetovanje na golom.
2015-11-10
udba wrote:zašto?Noor wrote:udba wrote:Potpisima o lojalnosti, tako nešto je bilo u Hrvatskoj devedesetih.Noor wrote:ma, baš me zanima kako to misli sprovesti
nemoguće i ende.
Dajem časnu pionirsku riječ da neću raznijeti ni sebe ni svoje bližnje, štititi svoju francusku domovinu i prokazati za financijsku naknadu svakog onog tko bude djelovao protiv zajednice francuskih naroda i narodnosti. Neću voziti sladoled brže od 40 km na sat niti pucati što od muke što od kalašnjikova. Neću padati u depresiju niti šatajznam....
tko ne potpiše, ljetovanje na golom.
ajd, možda si i u pravu
Guest- Guest
udba wrote:Potpisima o lojalnosti, tako nešto je bilo u Hrvatskoj devedesetih.Noor wrote:ma, baš me zanima kako to misli sprovesti
@autorica teme: postoji bolan tema, dajte pratite malo naslove, nećemo nikad u Višegradsku skupinu s ovakvim odnosom prema ozbiljnim stvarima.
Ups, ispričavam se. Pa nek spoje admini u jednu temu.
Guest- Guest
Francuzi su pukli ko kokice. CIjeli svijet je probija na mozak.
A ja pijem kaficu.
A ja pijem kaficu.
2014-04-11
Jbte se. Dobio sam ban od tri dana zato šta sam rekao nešto iza cega ja stojim i nemam niti namjeru to negirat i sad cete banirat par miljona sirotinje iz Afganistana , Sirije i Iraka i drugdje.
Uživajte. Imao samo razgovor sa nekim u subotu navecer.
U nedilju je pocela operacija.
Banirajte sada miljone ovih i mislite da mi možete išta.
NIšta vi meni ne možete.
Samo cucnit i popušit.
NIšta vi meni ne možete.
Samo cucnit i popušit.
2014-04-11
Sve je dobro dok ti ne pukneš Komandiru. Onda ti admini slože kavicu bez mlijeka s banom.RayMabus wrote:Francuzi su pukli ko kokice. CIjeli svijet je probija na mozak.
A ja pijem kaficu.
2015-11-10
NIsam komandat od subote navečer.udba wrote:Sve je dobro dok ti ne pukneš Komandiru. Onda ti admini slože kavicu bez mlijeka s banom.RayMabus wrote:Francuzi su pukli ko kokice. CIjeli svijet je probija na mozak.
A ja pijem kaficu.
2014-04-11
Sad pijem kavice.RayMabus wrote:NIsam komandat od subote navečer.udba wrote:Sve je dobro dok ti ne pukneš Komandiru. Onda ti admini slože kavicu bez mlijeka s banom.RayMabus wrote:Francuzi su pukli ko kokice. CIjeli svijet je probija na mozak.
A ja pijem kaficu.
2014-04-11
Kad ja kažem da je Galaktička Flota ko i HDZ, ko bi gori sad je doli u pet dana, onda kažu da serem.RayMabus wrote:NIsam komandat od subote navečer.udba wrote:Sve je dobro dok ti ne pukneš Komandiru. Onda ti admini slože kavicu bez mlijeka s banom.RayMabus wrote:Francuzi su pukli ko kokice. CIjeli svijet je probija na mozak.
A ja pijem kaficu.
RayMabus wrote:Jbte se. Dobio sam ban od tri dana zato šta sam rekao nešto iza cega ja stojim i nemam niti namjeru to negirat i sad cete banirat par miljona sirotinje iz Afganistana , Sirije i Iraka i drugdje.
NIšta vi meni ne možete.
Samo cucnit i popušit.
Kaj su admini malo tanki sa žifcima?
Guest- Guest
Ne znam ti ja ništa. GF je samo ovaj svemir a to je brzina svijetlosti. Tamo gdje sam sada nema zapovijednika.
2014-04-11
Ne znam. Od subote navecer ste sami. Prepušteni svojoj materijalnoj sudbini. Imam pametnijeg posla. Kafica.Eva wrote:Nema konobara na toj terasi, ili?
2014-04-11
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
» Napuhanko na svom mjestu
» drugo oko u glavi na putu u EU
» Lepenka na putu za ludaru
» Senf na putu bez povratka...
» Napuhanko na svom mjestu
» drugo oko u glavi na putu u EU
» Lepenka na putu za ludaru