ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SAD i EU stoje iza puča?

Page 10 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

Go down

SAD i EU stoje iza puča? - Page 10 Empty Re: SAD i EU stoje iza puča?

Post by veber 17/7/2016, 13:42

na kraju s marcelom odem na pivo :D

veber

2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 13:45

Former CIA Officials Give Turkish Coup Plotters Advice On CNN
“I have been involved in coups before,” a former CIA officer said.

Oh, for the good old days ― when the CIA regularly assisted military coups d’états in foreign democracies.

Several former spooks appearing on CNN Friday night to discuss the attempted military coup in Turkey had more than a few pointers for the seemingly amateurish military officers leading the takeover efforts. And at least one contributor seemed more disappointed in their performance than relieved that the coup has thus far failed to topple a democratically elected government.

Leading the pack was Robert Baer, a veteran former CIA officer and author ― and, apparently, a former coup participant.

Baer told CNN anchor Anderson Cooper that the Turkish coup was “not professionally done.”

“I have been involved in coups before,” he said. “They should have taken CNN Turk and closed it down the first minutes, the radio station, social media, the internet. Even if they didn’t arrest [Turkish President Recep Tayyip] Erdogan, they should have taken care of all of that right at the beginning.”

Baer also revealed that he had discussed the possibility of a coup with Turkish military officers in the past few months.

“I’ve been speculating with Turkish officers a couple months ago about a coup and they said, ‘Absolutely not,’” he said. “And clearly they’re not involved, so there’s limited support for this.”

Baer went on to acknowledge that the prospects of the coup’s success were bleak, but he argued that it could still prevail.

“If the Turkish army, these elements, want to go to war with the people, it would mean civil war,” Baer concluded. “And right now, it doesn’t look like it, but you know tomorrow is another day. And certainly people in the Turkish military aren’t certain ― or the government.”

James Woolsey, a former director of the CIA who has advocated for the hanging of National Security Agency whistleblower Edward Snowden, offered his analysis of the Turkish coup on CNN earlier in the evening, arguing that it was a tactical failure.

“With coups, as with military operations, the plans never survive the first part of the operation,” Woolsey said. “You have to be flexible enough to change your tactics as you’re going through. And it doesn’t sound like these coup plotters had that kind of flexibility.”

http://www.huffingtonpost.com/entry/cia-officials-turkey-coup-advice_us_578a2d02e4b08608d334c32c

Last edited by Usne Stjepana Gnječa on 17/7/2016, 13:48; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Brain32 17/7/2016, 13:46

marcellus wrote:
Brain32 wrote:
marcellus wrote:da dodam da je turska zabranila letove iz NATO vojne baze indžirlik... jako indikativno
Incirlik je Turski vojni aerodrom koji koristi NATO, dakle tamo su stacionirane i jedinice turskog zrakoplovstva. Incrlik je zatvoren jer Turci sumnjaju da su Turski avioni stacionirani u toj bazi sudjelovali u pokušaju udara...
a možda i američki vojni avioni?
Pa to je teorijski moguće to ti dam jer u mraku se oznake ne vide a F-16 koriste i jedni i drugi...
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 13:47

marcellus wrote:cia je morala znat za operaciju takvih razmjera da jebe rak raka, ako nije ništa javila erdoganu znači da podržavaju

CIA morala znat, a domaće Turske obavještajne službe nisu morale niš znat
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 17/7/2016, 13:50

deda hipster wrote:
marcellus wrote:cia je morala znat za operaciju takvih razmjera da jebe rak raka, ako nije ništa javila erdoganu znači da podržavaju

ako je sve organizirano iz SAD... usto turska obavještajna služba je inficirana zavjerenicima kao i vojska, za pretpostaviti je, a i nije neko ludilo, više ko naša soa, kurac na biciklu od službe

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 13:50

deda hipster wrote:

Erdogan je od policije napravio paralelnu vojsku tj. paravojsku.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 13:52

marcellus wrote:
deda hipster wrote:

ako je sve organizirano iz SAD... usto turska obavještajna služba je inficirana zavjerenicima kao i vojska, za pretpostaviti je, a i nije neko ludilo, više ko naša soa, kurac na biciklu od službe

Što kaže Zrinka, jel Karamarko pao zbog utjecaja HAARP valova iz Srbije? Na Turke očito ti valovi slabije djeluju jer imaju tvrđu glavu. Vama je glava menkana.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 13:53

Usne Stjepana Gnječa wrote:
deda hipster wrote:

to ti sve kontrolira Amerika pomoću magije i crnih sila
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Winter is coming 17/7/2016, 13:55

ako je serdogan odlucio smiriti situaciju sa Rusijom onda ima logike ova teza da iza pokusaja puca stoje anglosaksonci

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Brain32 17/7/2016, 13:55

marcellus wrote:
deda hipster wrote:

Dobro, mi imamo ured ODC-a u zgradi Ministarstva Obrane  :^0
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 13:56

deda hipster wrote:
Usne Stjepana Gnječa wrote:
deda hipster wrote:

to ti sve kontrolira Amerika pomoću magije i crnih sila

Ako nemaš ništa pametnije za napisat bolje ti je ruke gurnut u gaće i igrat se sa jajima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Brain32 17/7/2016, 14:07

Winter is coming wrote:ako je serdogan odlucio smiriti situaciju sa Rusijom onda ima logike ova teza da iza pokusaja puca stoje anglosaksonci
Ma čuj moguće su razne kombinacije pa čak i to da je Erdogan ovo sredio UZ podršku Amera a za promjenu kompletne geopolitičke situacije jer je Turska na i u jebenoj poziciji.
Moguća je kompletna de-eskalacija na više razina, NATO i USA indirektno sa Rusijom, Rusija s Turskom, svi skupa sa Sirijom. Ovo može biti "pokraćivanje razlomaka".
Interesantno je i kako su se baš u to vrijeme sastajali Kerry i Lavrov a obje strane su osudile pokušaj puča zajedno sa imperatoricom EU.
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Winter is coming 17/7/2016, 14:37

de eskalacija? ne vidim kako je to moguce,bilo bi dobro ali mi izgleda vrlo malo vjerovatno,sta sad da dodje tu neki unprofor kurac palac i pokusa nesto neko primirje implementirati i razoruzati one fanaticne koljace ovi bi ih prvo izjebali pa zaklali,nema sanse,tu nema mira daok se to ne porazi na bojnom polju,a amerima bi bilo npr sa njihove tacke gledista dobro nahuskati tursku da se nafura protiv rusije jer eto jos jedan pas koji ce ujesti ruskog medvjeda a ameri bi ratovali sa rusima do zadnjeg janjicara,ukrajinca i gruzijca

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by kic 17/7/2016, 14:40

Brain32 wrote:
Winter is coming wrote:ako je serdogan odlucio smiriti situaciju sa Rusijom onda ima logike ova teza da iza pokusaja puca stoje anglosaksonci
Ma čuj moguće su razne kombinacije pa čak i to da je Erdogan ovo sredio UZ podršku Amera a za promjenu kompletne geopolitičke situacije jer je Turska na i u jebenoj poziciji.
Moguća je kompletna de-eskalacija na više razina, NATO i USA indirektno sa Rusijom, Rusija s Turskom, svi skupa sa Sirijom. Ovo može biti "pokraćivanje razlomaka".
Interesantno je i kako su se baš u to vrijeme sastajali Kerry i Lavrov a obje strane su osudile pokušaj puča zajedno sa imperatoricom EU.

i ja sam pomislio da je ovo možda spuštanje lopte svojevrsno..

ali iskreno, mene više brine reakcija ovih BH i drugih Europskih muslimana spram Erdogana :| nije da nismo znali otprije, ali..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 15:04

Noor wrote:
kic wrote:kad ces ti u badic noor, kolovoz na vratima dramaqueen
pa svako malo sam u njemu...a u moru ide off drunken
Pao mi na pamet podvodini turizam, ne znam zašto scratch
Aaa sjetio sam se  :whistle
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 15:07

tre911 wrote:
Noor wrote:
Izbjegavam ih..al ako koji izroni iz dubine, sta sad .....nije da vidi prvi put..nego to sto se uplasim drunken
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by gargamel0101 17/7/2016, 15:10

Brain32 wrote:
marcellus wrote:
deda hipster wrote:

No shit?
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 15:13

Noor wrote:
tre911 wrote:
Noor wrote:
Izbjegavam ih..al ako koji izroni iz dubine, sta sad .....nije da vidi prvi put..nego to sto se uplasim drunken
Jel bude onda ono; uhvati me onesvjestiti ću se :evilgrin
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 17/7/2016, 15:15

Brain32 wrote:
marcellus wrote:
deda hipster wrote:

banana država

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/7/2016, 15:16

tre911 wrote:
Noor wrote:
tre911 wrote:
Noor wrote:
Jel bude onda ono; uhvati me onesvjestiti ću se :evilgrin

Paaa ...tesko mi procijenit dok je u ronilackom odijelu isplati li se jocolor
Bolje s ovima na suhom ..;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Brain32 17/7/2016, 15:21

Winter is coming wrote:de eskalacija? ne vidim kako je to moguce,bilo bi dobro ali mi izgleda vrlo malo vjerovatno,sta sad da dodje tu neki unprofor kurac palac i pokusa nesto neko primirje implementirati i razoruzati one fanaticne koljace ovi bi ih prvo izjebali pa zaklali,nema sanse,tu nema mira daok se to ne porazi na bojnom polju,a amerima bi bilo npr sa njihove tacke gledista dobro nahuskati tursku da se nafura protiv rusije jer eto jos jedan pas koji ce ujesti ruskog medvjeda a ameri bi ratovali sa rusima do zadnjeg janjicara,ukrajinca i gruzijca
Nisam mislio na treću stranu tipa UN, to nema šanse.
E sad ovo je fakat jebačka špekulacija i rastezanje do maksimuma ali...
Rusi nedaju Assada, Amerima je pun kurac Sirije kao i ISIL-a. Ni jedni ni drugi ne žele "čizme na tlu".
Ovako razjeban Erdogan bi to mogao pomoći, Sirija i Turska su povijesno prijateljski povezani i Turska retorika u Siriji je do sada bila uvjetovana američkom politikom. Ovako Erdogan i Rusi mogu dovesti Siriju u red, Ameri imaju dobru ispriku a i dodatnu retoriku da je najbitnija borba protiv ISILA. Izbjeglički val prestaje pa i EU odgovara. Turci pak mogu nalupat Kurde do neprepoznatljivosti a Erdogan postaje "Sultan". Kasnije se Ameri lako sližu sa Turcima i viola situacija sređena, svi igrači izlaze kao pobjednici.
Obzirom da je Turska faktor i na Crnom moru tu također može doći do de-eskalacije. Rusi puste Donbass Ukrajincima, zadrže Krim. Baltik se nakon toga raspetljava administrativno i stvar riješena. Pušaći: ISIL, Kurdi, Ukrajinci, Ukrajinski Rusi

Napominjem još jednom ovo je rastegnuto da maksimuma ali nije nemoguće.
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 10 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

Back to top

- Similar topics