Ekskluzivni intervju: Milanović u susret september eleventh pobjedi
Page 1 of 1
Ekskluzivni intervju: Milanović u susret september eleventh pobjedi
Je li formirana Narodna koalicija i zašto taj naziv?
Prirodan je to naziv za široku koaliciju koja okuplja i objedinjuje ljevicu, centar, pa i dio desnog centra kroz HSS
Marijana Petir čiji su politički stavovi krajnje konzervativni. Kako ćete to pomiriti?
S Marijanom Petir sam godinama imao vrlo korektne odnose, i to još iz kampanje Stjepana Mesića kada je bila njegova glasnogovornica.
Financiranje političkih stranaka opet je jedna od glavnih tema.
Mislite financiranje HDZ-a je opet glavna tema?
Most je tražio da se smanji iznos koji se izdvaja političkim strankama.
- Most je pročitan.
GONG ukazuje na propuste Državnog izbornog povjerenstva u kontroli financiranja stranaka.
- SDP je u zadnjoj kampanji dobio malo donacija, a to nije slučajno. Donatori znaju da od nas ne mogu računati na protuuslugu pa nam ni ne dolaze u tolikoj mjeri kao HDZ-u.
Je li vas iznenadila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović kada je podržala Jokića i kurikularnu reformu?
- Super je što je podržala nešto što je stvorio SDP.
U čemu je, kada govorimo o gospodarskoj politici, glavna razlika između HDZ-a i SDP-a?
- SDP je kompetentan i usredotočen na to pitanje. HDZ za to uopće nije zainteresiran. Nikad nije ni bio. Dakle, tradicionalni socijaldemokrati koji su od Stockholma do Rima manje- više slični. A u Pučkoj stranci, čiji je član HDZ, imate jednu Angelu Merkel, ali i Tomislava Karamarka, a uskoro, kako vidim, i Aleksandra Vučića. Sjajno društvo!
Jedna od prvih tema s kojima će se susresti nova Vlada jest švicarac.
- Tu pozivamo na zajedništvo budući da je Sabor donio jednoglasnu odluku o zakonu. Borit ćemo se za nacionalne interese. Pokazali smo da to znamo, a HDZ je pokazao da ne zna, neće, i da ga to ne zanima.
Jeste li uopće komentirali izjavu čelnika Mosta Bože Petrova koji smatra da vas treba maknuti s čela SDP-a?
- ‘Idi i gledaj’, kaže narodna poslovica.
Biste li ušli u postizborni savez s Mostom ili bi bila izglednija velika koalicija?
- Mi smo i zadnje izbore de facto dobili. Cjelokupan Most je na kraju bez obrazloženja otišao HDZ-u, da bi nas zajedno sramotili i blamirali pola godine.Ali pobijedili još nismo, a kada pobijedimo, onda ćemo sastaviti Vladu u kojoj neće biti reketa, ucjena i terora.
Velika koalicija ne prestaje biti tema. Kakav je načelni stav prema njoj?
Hrvatska srećom nije u onakvoj krizi u kakvoj je bila 2011., jer smo je iz te krize upravo mi izveli
Jesu li postale nebitne ideološke razlike, ili su stranke u takvoj krizi da se moraju stvarati jako široke koalicije?
Ovo je nešto šira koalicija, ali nije narodna fronta od zida do zida. Mi nismo odrastali kao djeca i unuci ustaša i partizana, nego nam se to nametnulo tijekom zadnjih 25 godina Tuđman je HDZ gradio kao pokret na izvornom starčevićanstvu, radićevštini, ZAVNOH-u, antifašizmu i Josipu Brozu. Svi ti elementi su pučki, ali i relativno lijevi. Tuđman nije gradio HDZ kao demokršćansku stranku.
Razumije li prosječni birač razlike između HDZ-ova demokršćanstva i SDP-ove socijaldemokracije kada se radi o privatizaciji državne imovine ili poreznoj politici?
- To me pitate nakon 25 godina i 10 inicijalnih godina pljačke i sve to pod kišobranom HDZ-a?!
Neki HNS-ovci su prije par dana optužili SDP za pasivnost uoči izbora
U ovih šest mjeseci, u ovom sramotnom parlamentu SDP je bio jedina aktivna, a kada je to trebalo i agresivna stranka, ali nikad rušilačka.
Hoćete li ići u Srb na obljetnici Dana ustanka naroda Like?
- činjenica je da je spomenik ustanku naroda Like obnovljen novcem i političkom odlukom hrvatske Vlade 2011., dakle, Vlade HDZ-a i SDSS-a
Što kažete na šator koji je A-HSP postavio pokraj spomenika ustanka naroda Like i kako biste se postavili prema tome da ste na vlasti?
- Provodili bismo zakon.
Opće je prihvaćena teza da su vam prve dvije godine Vlade bile neuspješne, i da ste se tek u drugoj polovici mandata primili posla.
- To je, srećom, potpuno pogrešno. Upravo u prve dvije godine se zadalo i odredilo ono što će se zbivati kasnije.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivni-intervju-sa-zoranom-milanovicem-most-je-procitan-a-hdz-je-postao-desnica/4533470/
Prirodan je to naziv za široku koaliciju koja okuplja i objedinjuje ljevicu, centar, pa i dio desnog centra kroz HSS
Marijana Petir čiji su politički stavovi krajnje konzervativni. Kako ćete to pomiriti?
S Marijanom Petir sam godinama imao vrlo korektne odnose, i to još iz kampanje Stjepana Mesića kada je bila njegova glasnogovornica.
Financiranje političkih stranaka opet je jedna od glavnih tema.
Mislite financiranje HDZ-a je opet glavna tema?
Most je tražio da se smanji iznos koji se izdvaja političkim strankama.
- Most je pročitan.
GONG ukazuje na propuste Državnog izbornog povjerenstva u kontroli financiranja stranaka.
- SDP je u zadnjoj kampanji dobio malo donacija, a to nije slučajno. Donatori znaju da od nas ne mogu računati na protuuslugu pa nam ni ne dolaze u tolikoj mjeri kao HDZ-u.
Je li vas iznenadila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović kada je podržala Jokića i kurikularnu reformu?
- Super je što je podržala nešto što je stvorio SDP.
U čemu je, kada govorimo o gospodarskoj politici, glavna razlika između HDZ-a i SDP-a?
- SDP je kompetentan i usredotočen na to pitanje. HDZ za to uopće nije zainteresiran. Nikad nije ni bio. Dakle, tradicionalni socijaldemokrati koji su od Stockholma do Rima manje- više slični. A u Pučkoj stranci, čiji je član HDZ, imate jednu Angelu Merkel, ali i Tomislava Karamarka, a uskoro, kako vidim, i Aleksandra Vučića. Sjajno društvo!
Jedna od prvih tema s kojima će se susresti nova Vlada jest švicarac.
- Tu pozivamo na zajedništvo budući da je Sabor donio jednoglasnu odluku o zakonu. Borit ćemo se za nacionalne interese. Pokazali smo da to znamo, a HDZ je pokazao da ne zna, neće, i da ga to ne zanima.
Jeste li uopće komentirali izjavu čelnika Mosta Bože Petrova koji smatra da vas treba maknuti s čela SDP-a?
- ‘Idi i gledaj’, kaže narodna poslovica.
Biste li ušli u postizborni savez s Mostom ili bi bila izglednija velika koalicija?
- Mi smo i zadnje izbore de facto dobili. Cjelokupan Most je na kraju bez obrazloženja otišao HDZ-u, da bi nas zajedno sramotili i blamirali pola godine.Ali pobijedili još nismo, a kada pobijedimo, onda ćemo sastaviti Vladu u kojoj neće biti reketa, ucjena i terora.
Velika koalicija ne prestaje biti tema. Kakav je načelni stav prema njoj?
Hrvatska srećom nije u onakvoj krizi u kakvoj je bila 2011., jer smo je iz te krize upravo mi izveli
Jesu li postale nebitne ideološke razlike, ili su stranke u takvoj krizi da se moraju stvarati jako široke koalicije?
Ovo je nešto šira koalicija, ali nije narodna fronta od zida do zida. Mi nismo odrastali kao djeca i unuci ustaša i partizana, nego nam se to nametnulo tijekom zadnjih 25 godina Tuđman je HDZ gradio kao pokret na izvornom starčevićanstvu, radićevštini, ZAVNOH-u, antifašizmu i Josipu Brozu. Svi ti elementi su pučki, ali i relativno lijevi. Tuđman nije gradio HDZ kao demokršćansku stranku.
Razumije li prosječni birač razlike između HDZ-ova demokršćanstva i SDP-ove socijaldemokracije kada se radi o privatizaciji državne imovine ili poreznoj politici?
- To me pitate nakon 25 godina i 10 inicijalnih godina pljačke i sve to pod kišobranom HDZ-a?!
Neki HNS-ovci su prije par dana optužili SDP za pasivnost uoči izbora
U ovih šest mjeseci, u ovom sramotnom parlamentu SDP je bio jedina aktivna, a kada je to trebalo i agresivna stranka, ali nikad rušilačka.
Hoćete li ići u Srb na obljetnici Dana ustanka naroda Like?
- činjenica je da je spomenik ustanku naroda Like obnovljen novcem i političkom odlukom hrvatske Vlade 2011., dakle, Vlade HDZ-a i SDSS-a
Što kažete na šator koji je A-HSP postavio pokraj spomenika ustanka naroda Like i kako biste se postavili prema tome da ste na vlasti?
- Provodili bismo zakon.
Opće je prihvaćena teza da su vam prve dvije godine Vlade bile neuspješne, i da ste se tek u drugoj polovici mandata primili posla.
- To je, srećom, potpuno pogrešno. Upravo u prve dvije godine se zadalo i odredilo ono što će se zbivati kasnije.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivni-intervju-sa-zoranom-milanovicem-most-je-procitan-a-hdz-je-postao-desnica/4533470/
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Re: Ekskluzivni intervju: Milanović u susret september eleventh pobjedi
Dosta zanimljivih informacija, dakle Petir je bila Mesićevka kao i Karamarko, a spomenik u Srbu je financirao HDZ.
Milanović je opet bezobrazan, nema nimalo srama
Guest- Guest
- Provodili bismo zakon.
ne lazi , nije lijepo u tim godinama
ako ipak provedete , a prigode zasigurno bude uskoro , onda isprika
glas za lijepu pricu ne stanuje ovdje
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
pa proglasili bi zemljište službenim kamp odmorištem. Win-win.debotoijusto wrote:Što kažete na šator koji je A-HSP postavio pokraj spomenika ustanka naroda Like i kako biste se postavili prema tome da ste na vlasti?
- Provodili bismo zakon.
2015-11-10
naravno da ne bi...debotoijusto wrote:Što kažete na šator koji je A-HSP postavio pokraj spomenika ustanka naroda Like i kako biste se postavili prema tome da ste na vlasti?
- Provodili bismo zakon.
2014-04-12
notorni gubitnik Milanović
Guest- Guest
Mene ovo narodna baca na U ime naroda! Ali ako mora biti on ili Plenković, Zoki bolje.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Zoki je bar džihadiste šutnuo dalje. Plenki će nam uvesti tisuće njih.kaja_333 wrote:Mene ovo narodna baca na U ime naroda! Ali ako mora biti on ili Plenković, Zoki bolje.
Ja ću za Most, nadam se da će opet bit kriza čim duže da ne uvedu odmah porez na zapuštenu zemlju.
E, na tu bih zemlju uveo porez milijardu posto. Koji kurac imaš takvu zemlju. Ili obrađuj, ili daj u arendu!udba wrote:Ja ću za Most, nadam se da će opet bit kriza čim duže da ne uvedu odmah porez na zapuštenu zemlju.
Regoč wrote:E, na tu bih zemlju uveo porez milijardu posto. Koji kurac imaš takvu zemlju. Ili obrađuj, ili daj u arendu!udba wrote:Ja ću za Most, nadam se da će opet bit kriza čim duže da ne uvedu odmah porez na zapuštenu zemlju.
Kad se ništa ne isplati, sad mi je samo trošak, polomio kosilice i flaks dok sam skršio onu travurinu. Sad sijem ambroziju pa onda kad općina otkupljuje stabljike zbog alergičara, skupi se nešto siće.
2015-11-10
po ne znam koji put ponavljam da mu ne želim gorega zla od toga da će opet morati Petrovu u ordinaciju.Ali dobro,bolest može uznapredovati.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:po ne znam koji put ponavljam da mu ne želim gorega zla od toga da će opet morati Petrovu u ordinaciju.Ali dobro,bolest može uznapredovati.
Znaju Milanović i Sanader kako se ophodi s koalicijskim partnerima. Pa nije to Karamarko koji je tek danas skužio da mu je vlada pala.
2015-11-10
Similar topics
» EKSKLUZIVNI INTERVJU: KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ
» Danas u 'Bujici' ekskluzivni intervju sa Ramusem Haradinajem
» ''Ekskluzivni intervju: Plenković: Imat ćemo većinu, HSS-u su vrata otvorena''
» EKSKLUZIVNI INTERVJU ZA HAYAT SCHWARZ-SCHILLINGA: DEKLARACIJA SDA JE PUT ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH
» INTERVJU Kolinde Grabar-Kitarović otkriva što će učiniti nakon što osvoji drugi mandat, te naglašava zašto je Zoran Milanović opasnost za Hrvatsku
» Danas u 'Bujici' ekskluzivni intervju sa Ramusem Haradinajem
» ''Ekskluzivni intervju: Plenković: Imat ćemo većinu, HSS-u su vrata otvorena''
» EKSKLUZIVNI INTERVJU ZA HAYAT SCHWARZ-SCHILLINGA: DEKLARACIJA SDA JE PUT ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH
» INTERVJU Kolinde Grabar-Kitarović otkriva što će učiniti nakon što osvoji drugi mandat, te naglašava zašto je Zoran Milanović opasnost za Hrvatsku
Page 1 of 1