ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 34 Empty Re: Denkverbot

Post by kic 23/9/2016, 19:53

a sad, pokušat ću..

evo nešto, nismo li svi monarhisti zapravo? slušamo kao djeca priče o vitezovima, govorimo curicama da su princeze, volimo filozofirati o moralu ali savijemo koljeno pred ljepotom Crkvi, zapravo me to malo vraća na onu kartu, as špada-

http://www.theimaginativeconservative.org/2014/03/im-monarchist.html

Consider a particular interview given by Lady Margaret Thatcher. The reporter, Stina Dabrowski, asks Lady Thatcher to make a “jump in the air” as a sort of ice breaker. Lady Thatcher wouldn’t have it. “I wouldn’t dream of it. It’s a silly thing to ask. A puerile thing to ask.” Ms. Dabrowski won’t relent. Nor will Lady Thatcher. At the end, the Prime Minster insisted that it simply couldn’t be done, saying, “It shows that you want to be thought to be normal or popular. I don’t have to say that or prove it…. I do not wish to lose the respect of people whose respect I’ve kept for years.

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 23/9/2016, 23:11

Ja o teoriji prava i države - ne znam. Ne znam niti o religijskim teorijama. Ali, kako bih i mogla znati kada svatko vodu na svoj mlin navodi?!

Što se tiče bajki, u njih verujem :)

Naime, gledala sam neki dokumentarac u kome je proveden eksperiment s malom djecom, a tiče se vjerovanja i kontrole ponašanja. Ide ovako:
napravili su dvije skupine u kojoj su djeca starosti otprilike 5 godina (prosjek), svakoj skupini dali su isti zadatak. Pogoditi lopticom ploču onu kao za pikado s lopticama na čičak i tko skupi najviše bodova, taj je pobjednik. Prva skupina djece gađala je ploču bez ikakve kontrole, tj. ulazilo je dijete po dijete u praznu prostoriju s pločom. Dakako, većina od te djece je varala jer je bila zadana crta preko koje ne smiju prijeći prilikom gađanja ploče. Ona bi hladno otišla do ploče jer su mislila da su sama i zalijepila lopticu na ploču.
Drugoj skupini su rekli da u stolici kraj ploče sjedi princeza (stolica je bila prazna) i promatra ih kako igraju i bacaju. Ulazilo je također dijete po dijete, gledali bi u stolicu i niti jedno nije varalo....

Što želim reći?!

Nemam pojma...tj. imam, ali ne znam kako da se pravilno izrazim. U nešto moramo vjerovati kako bi se ispravno ponašali. Tj. imali društveno odgovorno ponašanje...tako nešto mislim...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 23/9/2016, 23:21

danas je princeza uvreda..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 23/9/2016, 23:30

mada je tu ociti problem idealiziranja, kad podignes letvicu ocekivanja od drugih ljudi, neminovno je da ce te mnogo sto poceti smetati, nismo svi vitezovi il princeze, ali barem bi se trebali truditi tu i tamo,..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 23/9/2016, 23:30

Denkverbot - Page 34 0000124471_m_0_oA5Dgx

ovo je aš špadi

nrx imaju dobar aksiom monarhizma;
become worthy
accept power
rule

ali klasičan be born noble znoči jako malo, znomo iz povjesti. a ljudi romantiziraju monarhizam i princeze, projiciraju svoje ambicije i oponašaju. ču sun da je vjenčanje danas direktna kopija kraljevskog, tj državničkog festivala.   
ali  nišće čudno za ljude, oni romatntiziraju i divljake.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 23/9/2016, 23:56

Ja vas dvojicu ne razumijem, tj. ne razumijem što pokušavate reći. Kada se spomenu monarhije, princeze..kraljevstva za prave...ja se sjetim priče o Anastaziji (s recimo strane teorije prava i države) ali sam pobornik...dakako crtića, jer bi me stvarnost dotukla.

Ljudi su jednostavno - ljudi. Baš poput šume :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 24/9/2016, 00:06

i tog asa svugdje nosim sa sobom x)

sad ne znam jesam li ovdje stavio onu pricu o Iron Johnu..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 27/9/2016, 20:48

bumba:

zoč ljudi volu socijalizam, i zoč su žene manje sklone kooperativnon ponašanju:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 27/9/2016, 21:17

zoč su libertarijanci većinon muški a žene socijalistice, i kako to da libertarijanci imaju najmuževniji kognitivni sklop, pa taman bile i lebertarijanke:

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 27/9/2016, 21:24

ukino sam si net, ne mogu gledat jubito sad..

nek mi mate preprica klipove u kratkom sadrzaju..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 27/9/2016, 21:30

kic wrote:ukino sam si net, ne mogu gledat jubito sad..

:D 
borami, ti si u dobroj pripizdini, ča se ne odseliš?

a, nijradije bi jo prepričo, al pričekati ću mativku, ako je ovo ne okrene, ništa ne će:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 27/9/2016, 21:42

ma na mobu sam, u gradu, ali pokusavam smanjit net kao sto rekoh, ali slabo to nesto ide..

lec give her a chance..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 27/9/2016, 21:51

kic wrote:ma na mobu sam, u gradu, ali pokusavam smanjit net kao sto rekoh, ali slabo to nesto ide..

lec give her a chance..
skidoš se?
oprezno s tin, moroš obavezno postupno, i omoh nadomištati s nečin zdravin. s neta se nojbolje skinuti s nekon divojkom...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 27/9/2016, 22:02

a dokle mativka studiro, evo parafraza penna jillettea zoč je un posto libertarijanac:

bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da zaustavin ubojicu? bi.
bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da zaustavin silovatelja? pa, bi.
bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da zaustavin pljačkaša? er...bi.
bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da sagradin knjižnicu?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 17:58

kic wrote:
Uh, bome teška misija :) (za mene) :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 18:07

aben wrote:

a, nijradije bi jo prepričo, al pričekati ću mativku, ako je ovo ne okrene, ništa ne će:)
Mislim da je ipak najbolja solucija da ti prepričaš. Prvi link nisam odgledala jer bi mi trebalo dosta vremena, a i žena je nekako - nije za to :D
Drugi link sam pogledala i zapeo mi je onaj citat za koji nisam našla objašnjenje ili ga nisam razumjela ili mi se objašnjenje nije svidjelo, ide ovako:
"Equality now!
Liberty later."
Zatim, onaj dio: Capitalism is exploitation...
Mi smo u nekoj fazi recimo novog kapitalizma u kojem smo spoznali samo očaj. To se dakako usjeklo u nas, baš poput raznih fobija koje smo naslijedili od naših predaka. Palo mi je napamet nešto, zar feudalci nisu bili neka vrsta kapitalista?!
U nekim stvarima se slažem, poput decentralizacije.
Ali dakako da je razlika između ženskog i muškog mozga jer muškarci su isključivo orijentirani na ekonomiju, a žena na ekonomiju i sve ostalo...
I još nešto, povijest Europe i njezinih previranja je puno starija od Američke....Uvijek je lakše održavati kuću novije gradnje nego naslijeđenu staru...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 18:11

aben wrote:a dokle mativka studiro, evo parafraza penna jillettea zoč je un posto libertarijanac:

bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da zaustavin ubojicu? bi.
bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da zaustavin silovatelja? pa, bi.
bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da zaustavin pljačkaša? er...bi.
bi li iskoristi pištolj  (puten državnog monopola na silu) da sagradin knjižnicu?
- a, nije ugrožen tjelesni integritet...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 29/9/2016, 18:13

posaljes zenu po vodu, ona te zavadi sa selom..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 18:13

mativka wrote:
aben wrote:

Mislim da je ipak najbolja solucija da ti prepričaš. Prvi link nisam odgledala jer bi mi trebalo dosta vremena, a i žena je nekako - nije za to :D
Drugi link sam pogledala i zapeo mi je onaj citat za koji nisam našla objašnjenje ili ga nisam razumjela ili mi se objašnjenje nije svidjelo, ide ovako:
"Equality now!
Liberty later."
Zatim, onaj dio: Capitalism is exploitation...
Mi smo u nekoj fazi recimo novog kapitalizma u kojem smo spoznali samo očaj. To se dakako usjeklo u nas, baš poput raznih fobija koje smo naslijedili od naših predaka. Palo mi je napamet nešto, zar feudalci nisu bili neka vrsta kapitalista?!
Ali dakako da je razlika između ženskog i muškog mozga jer muškarci su isključivo orijentirani na ekonomiju, a žena na ekonomiju i sve ostalo...
I još nešto, povijest Europe i njezinih previranja je puno starija od Američke....Uvijek je lakše održavati kuću novije gradnje nego naslijeđenu staru...

to si ubrala, jel:)
milton je na to odgovori:
A society that aims for equality before liberty will end up with neither equality nor liberty. And a society that aims first for liberty will not end up with equality, but it will end up with a closer approach to equality than any other kind of system that has ever been developed.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 18:23

mativka wrote:

odokle ti to? 
oka sun jo izličen od nacional socijalizma, spozno sun sve ono ča siromasi svita spoznivaju zanjih sto godin- nevjerojatan uspjeh i bogatstvo. u nos se usiklo, ko ča ti videa i govoru, 100 000 godin lovačko sakupljačkih adaptacija, namely, socijalizam. 
feudalci nisu bili kapitalisti, nego fašisti. uostalon, slobodni kraljevski gradovi su oni ki su se razvijali, a ne feudi. pitun se zoč:)

a za rozliku između m i ž, ne zun jesi li skužila, problem ni  feminističko naricanje kako žene više rodu, nego u naravi posla, visokoj rizičnosti i isplativosti lova nad sakupljanjen.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 18:26

mativka wrote:
aben wrote:a dokle mativka studiro, evo parafraza penna jillettea zoč je un posto libertarijanac:

- a, nije ugrožen tjelesni integritet...

kako ni, iskoristiš pištolj da me natiroš da učinin knjižnicu

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Back to top