Denkverbot
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Denkverbot
Bolje pitanje: što ti nama daješ na čitanje pa tako djeluje?! :)aben wrote:napada mi neki virus mob ka otvorin slije,
ča to čitoš?
Guest- Guest
mativka wrote: Zato sam uvjerenja da neka kontrola mora postojati. Možda ne u obliku u kojem je danas...jer ljudi, čovjek, pa i ja sam od onih: daš mu mali prst on bi cijelu ruku...
nema ništa loše u tome htjeti malo više, profit nije zlo-
the devil wrote:mativka wrote: Zato sam uvjerenja da neka kontrola mora postojati. Možda ne u obliku u kojem je danas...jer ljudi, čovjek, pa i ja sam od onih: daš mu mali prst on bi cijelu ruku...
nema ništa loše u tome htjeti malo više, profit nije zlo-
Govorim onako s aspekta onih njegovih linkova i recimo određenih dokumentaraca, pa do cjeloukupne filozofije tog pravca. Primjeri odnosa poput kupoprodajnog ugovora, zatim sustava kažnjavanja, želim reći ne samo kroz ekonomiju...jer bilo je primjera od onog što je stavljao linkove..jel Smith?! Sve meni to djeluje savršeno u teorijskom dijelu, no na što bi to sličilo u praksi?!
Guest- Guest
Tada ostaje sve kako je, a svi vapimo za promjenama...the devil wrote:bilo bi više prepušteno običnim ljudima, nama tj šta nije to bolje?
Guest- Guest
a pa ti si se uvatila autobiografija..ne, ne..to san ja kicu podmetnu da vidi kako su se slavni ljudi lomili na putu ka slobodi, da ga požurin u njegovoj transformaciji.mativka wrote:the devil wrote:zašto je neisplativo?
A to sam ja pisala sve po osobnom nahođenju...Jer kao ne utječe na deficit...ali ja ti nemam pojma o ekonomiji tako da...samo sam pisala natuknice :)
Možda bi Abend mogao više reći o tome i pohvaliti moj trud, zalaganje pa čak i objavu napisanog (miša mu, bar bih se potrudila biti urednija da sam imala u vidu da mogu to i uslikati :D)
Barem, sjedi 5 :D
to je kompilacija svega i svačesa, nemoj to čitati...još.
ti bi možda mogla uzesti atlas srugged. jo ga nis prečito jer je to roman, ali recimo bryan caplan ga je poguco u tri dona- a knjniga imo 1500 stranic:)
ili počni s free to choose, videa u nastavcima miltona friedmana. ili s hayekovin road to serfdom, pa ti ne će padati napamet pizdarije ko "neke kontrole mora biti".
2014-04-16
Recimo, Kic konstantno stavlja tako nešto, (uz temu) a da doista nije u tome. Kao onako klaun mi djeluje ponekad, nevjerodostojan. Stavi nešto, čisto da malo iz dobre namjere oživi temu ali bez prave volje da uđe u dubinu. Ja sam se uhvatila jer sam željela sudjelovati u možebitnoj raspravi pa da barem imam pojma o nečemu :D (dobar je Kic) :)aben wrote:a pa ti si se uvatila autobiografija..ne, ne..to san ja kicu podmetnu da vidi kako su se slavni ljudi lomili na putu ka slobodi, da ga požurin u njegovoj transformaciji.mativka wrote:the devil wrote:zašto je neisplativo?
A to sam ja pisala sve po osobnom nahođenju...Jer kao ne utječe na deficit...ali ja ti nemam pojma o ekonomiji tako da...samo sam pisala natuknice :)
Možda bi Abend mogao više reći o tome i pohvaliti moj trud, zalaganje pa čak i objavu napisanog (miša mu, bar bih se potrudila biti urednija da sam imala u vidu da mogu to i uslikati :D)
ti bi možda mogla uzesti atlas srugged. jo ga nis prečito jer je to roman, ali recimo bryan caplan ga je poguco u tri dona- a knjniga imo 1500 stranic:)
ili počni s free to choose, videa u nastavcima miltona friedmana. ili s hayekovin road to serfdom, pa ti ne će padati napamet pizdarije ko "neke kontrole mora biti".
Pa ja sam ispred obojice :) Ako si primjetio stavila sam ga na vrh gore...:) Dakako da ću ga pročitati ako osjećam da je bitno za nastavak ikakvih rasprava...U sve ulazim otvorenog srca i uma, pogotovo ako su osobe meni drage u pitanju. Ali to ne znači da neću biti kritična. Samo za moju posvećenost, ja pravim bilješke kao ove što sam večeras prikazala, inače odmah zaboravim :)
Ti si očito smiren, pa ti pizdarije ne padaju na pamet, a to nije odlika otvorene osobe :) (i vražja najveća obmana je da ne postoji :))
Guest- Guest
the devil wrote:BUT WHO WOULD BUILD THE ROADS
tko kontrolira kontrolu? xD
Vrlo jednostavno. Mi...
Guest- Guest
ali ni bitno jel vjerodostojan, možda igro ulogu đavolskog odvjetnika, bitno je moremo li pobiti ili obroniti iznesenu tezu.mativka wrote:Recimo, Kic konstantno stavlja tako nešto, (uz temu) a da doista nije u tome. Kao onako klaun mi djeluje ponekad, nevjerodostojan. Stavi nešto, čisto da malo iz dobre namjere oživi temu ali bez prave volje da uđe u dubinu. Ja sam se uhvatila jer sam željela sudjelovati u možebitnoj raspravi pa da barem imam pojma o nečemu :D (dobar je Kic) :)aben wrote:a pa ti si se uvatila autobiografija..ne, ne..to san ja kicu podmetnu da vidi kako su se slavni ljudi lomili na putu ka slobodi, da ga požurin u njegovoj transformaciji.mativka wrote:the devil wrote:zašto je neisplativo?
Pa ja sam ispred obojice :) Ako si primjetio stavila sam ga na vrh gore...:) Dakako da ću ga pročitati ako osjećam da je bitno za nastavak ikakvih rasprava...U sve ulazim otvorenog srca i uma, pogotovo ako su osobe meni drage u pitanju. Ali to ne znači da neću biti kritična. Samo za moju posvećenost, ja pravim bilješke kao ove što sam večeras prikazala, inače odmah zaboravim :)
Ti si očito smiren, pa ti pizdarije ne padaju na pamet, a to nije odlika otvorene osobe :) (i vražja najveća obmana je da ne postoji :))
naravski daš biti kritična, pa polak nabrojanih u onon auutobiografskon svesku su u suprotnosti s drugon polovicon: većina ih kritiziza mr.libertariana i misesa, koji su začinjavci libertarijanstva. ali, kritika moro imati smisla, a ne poentirati "kontrole mora biti jer ljudi uzmu ruku kad in doš prst". ako nekomu ponudiš prst a un ti uzme ruku, pucaj mu u ta lopovska leđa. viš da ti se kic rugo, da ki će izgroditi ceste, to je uobičajena kritika slobode koja nemo smisla, zbog toga to i ni kritika.
jo i nis otvorena osoba, jo sun otok, i voli bi da kolo njega plivaju krokodili.
ali, nis sigur da mi ne padaju gluposti na pamet, evo, upravo sun sliko svoje bilješke road to serfdoma, ali kako nemun micro usb, moro sun instalirati viber desktop, pa skinuti sliku, pa je uplodati...
2014-04-16
pa klaun, znam da se šališ, ali u stvari, Denkverbot postoji 2 godine i ja sam doživio priličnu metamorfozu od tada, ekonomija nikad nije bila moje područje niti me zanimalo, radio sam za državu, danas sam emigrant koji živi za učenje novih vještina i znanja jer to mi je na vrhu prioriteta (Gatto), privlači me mistika i filozofija i shvaćanje stvarnosti, i pošto sam bio na obje strane i vidio diletantizam kojim se obavlja služba, volio bih više toga u svojim rukama jer mi se to čini više ljudskim..
evo razumljivim riječima, nadam se..
Uopće se ne slažem s tvojim izlaganjem!aben wrote:
ali ni bitno jel vjerodostojan, možda igro ulogu đavolskog odvjetnika, bitno je moremo li pobiti ili obroniti iznesenu tezu.
naravski daš biti kritična, pa polak nabrojanih u onon auutobiografskon svesku su u suprotnosti s drugon polovicon: većina ih kritiziza mr.libertariana i misesa, koji su začinjavci libertarijanstva. ali, kritika moro imati smisla, a ne poentirati "kontrole mora biti jer ljudi uzmu ruku kad in doš prst". ako nekomu ponudiš prst a un ti uzme ruku, pucaj mu u ta lopovska leđa. viš da ti se kic rugo, da ki će izgroditi ceste, to je uobičajena kritika slobode koja nemo smisla, zbog toga to i ni kritika.
jo i nis otvorena osoba, jo sun otok, i voli bi da kolo njega plivaju krokodili.
ali, nis sigur da mi ne padaju gluposti na pamet, evo, upravo sun sliko svoje bilješke road to serfdoma, ali kako nemun micro usb, moro sun instalirati viber desktop, pa skinuti sliku, pa je uplodati...
Kritika mora imati temelj, a ne bubati eto tek toliko da se buba i ništa ne kaže!!!
Izložila sam gorući problem tvog stajališta, a to je KONTROLA. U toj situaciji si sanjar...Zar zbilja smatraš da imate toliko topovskih..šta ja znam...?! Sve s leđa?!
Na žalost, danas se prave ceste...a, vas dvojica ste....po mom, znakovi na cesti...pa tko vidi ili ne vidi...
Ti si paprika, nikako otok!
Recimo, više bi me se kroz ovu temu dojmile bilješke svakog od nas, pročitanog...nego milijun stranica neke knjižnice....
Guest- Guest
2014-04-16
ekonomija i meni bila what the fuck ko izbor za studij, ali u širen smislu, ekonomiziranja oskudnih resrsa, mi je ne moremo izbjeći, i sva ova politička šarada je zapravo ekonomska šarada, borba oko konačnih, presušivih resursa.the devil wrote:pa klaun, znam da se šališ, ali u stvari, Denkverbot postoji 2 godine i ja sam doživio priličnu metamorfozu od tada, ekonomija nikad nije bila moje područje niti me zanimalo, radio sam za državu, danas sam emigrant koji živi za učenje novih vještina i znanja jer to mi je na vrhu prioriteta (Gatto), privlači me mistika i filozofija i shvaćanje stvarnosti, i pošto sam bio na obje strane i vidio diletantizam kojim se obavlja služba, volio bih više toga u svojim rukama jer mi se to čini više ljudskim..
bold,
2014-04-16
Ispričavam se ako si moje riječi shvatio u negativnom kontekstu. (nije mi bila namjera). Ali svi baratamo s ulogama ovisno o kazaljci na satu.the devil wrote:pa klaun, znam da se šališ, ali u stvari, Denkverbot postoji 2 godine i ja sam doživio priličnu metamorfozu od tada, ekonomija nikad nije bila moje područje niti me zanimalo, radio sam za državu, danas sam emigrant koji živi za učenje novih vještina i znanja jer to mi je na vrhu prioriteta (Gatto), privlači me mistika i filozofija i shvaćanje stvarnosti, i pošto sam bio na obje strane i vidio diletantizam kojim se obavlja služba, volio bih više toga u svojim rukama jer mi se to čini više ljudskim..
Ja sam sve to tvoje navedeno..i više od toga....
Na forumu, posvećena sam vama dvojici....i to je to....(više Abendu :)) (bliži je smiraju) :)
Guest- Guest
ženo božja, pa to sun i reko, kritika moro imati smisla.mativka wrote:Uopće se ne slažem s tvojim izlaganjem!aben wrote:
ali ni bitno jel vjerodostojan, možda igro ulogu đavolskog odvjetnika, bitno je moremo li pobiti ili obroniti iznesenu tezu.
Kritika mora imati temelj, a ne bubati eto tek toliko da se buba i ništa ne kaže!!!
Izložila sam gorući problem tvog stajališta, a to je KONTROLA. U toj situaciji si sanjar...Zar zbilja smatraš da imate toliko topovskih..šta ja znam...?! Sve s leđa?!
Na žalost, danas se prave ceste...a, vas dvojica ste....po mom, znakovi na cesti...pa tko vidi ili ne vidi...
Ti si paprika, nikako otok!
Recimo, više bi me se kroz ovu temu dojmile bilješke svakog od nas, pročitanog...nego milijun stranica neke knjižnice....
kontrola je meni problijem jer postoji, a ne ča bi problijem da ne postoji. jer, ne zaburavi da je sasvim realna i od strone ljubitelja slobode potpuno prihvaćena posljedica da ti nestane topovskih, i da nastrodoš.
2014-04-16
aben wrote:
crvena kemijska, gaaay
ovako i ja pišem natuknice.. cijela rečenica :D danas čitam o Kaku i kako piše da je Eisenhower utemeljio DARPA (instituciji kojoj dugujemo NASU, internet, GPS, itd itd) baš iz razloga konkurencije jer su Sovjeti taj tjedan poslali satelit u orbitu :D konkurencija fuck yea
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Page 23 of 50