ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 36 of 50 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 36 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest 29/9/2016, 21:13

aben wrote:
a kako in omogućiti brz da ih koristiš, samo in isplotiti ploću bez da rodu?

jo bi ih tiro?!  :D

ma kakvi, nemo pdva, pa niko ne more nišće odbiti. ča će in račun...a i moji klijenti su obavezno bogati ljudi, a bogati ljudi ne rodu za državu i ni ih ni briga za državu.
Svijest o radu i doprinosu općem dobru...(primjer da živimo zajedno, ako skuham - svi ćemo jesti i najesti se. ako me baš briga, svatko će imati lovačko jelo :))

Ti bi ih i s bičem, men se čini :D

Ti si elitist! Bi li kome nešto besplatno napravio?
Država nam i je takva jer većina na taj način razmišlja. Političari i jesu takvi jer na isti način razmišljaju. Nikoga nije, jednostavno briga!
A, onda ide ono: ako njega nije - pa što bi ja....

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:20

aben wrote:
kako misliš da se zloupotrebljava sloboda u smislu stvaranja novca?
Zaključujem ipak, da nemamo dovoljno represivan aparat kojim bi kontrolirali grabež na uštrb općeg dobra :D

Za tebe je sloboda: stvaranje novca, kapitala....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 21:22

mativka wrote:
aben wrote:
a kako in omogućiti brz da ih koristiš, samo in isplotiti ploću bez da rodu?

jo bi ih tiro?!  :D

ma kakvi, nemo pdva, pa niko ne more nišće odbiti. ča će in račun...a i moji klijenti su obavezno bogati ljudi, a bogati ljudi ne rodu za državu i ni ih ni briga za državu.
Svijest o radu i doprinosu općem dobru...(primjer da živimo zajedno, ako skuham - svi ćemo jesti i najesti se. ako me baš briga, svatko će imati lovačko jelo :))

Ti bi ih i s bičem, men se čini :D

Ti si elitist! Bi li kome nešto besplatno napravio?
Država nam i je takva jer većina na taj način razmišlja. Političari i jesu takvi jer na isti način razmišljaju. Nikoga nije, jednostavno briga!
A, onda ide ono: ako njega nije - pa što bi ja....

ali, ne živimo zajeno i nemomo svijest o tomu nečemu. i, stoga pitanje stoji, ča je bolje;
iskorištavati djecu, invalide i retardirane i nuditi in posla, ili ih odbaciti i njanci ih ne pogljedati na job interviewu nego in dovati državnu milostinju jednon misečno za sidenje na guzici?

znoči, unatoč izlizanoj tipkovnici od deklariranja dobrovoljnosti suradnje, ti misliš da bi jo ljude tiro da rodu nisto ča oni ne želu? you re sticking with that story?

bi, obitelji i prijateljima.
ne, država nan je takova jer ne dopušćo da ljudi ulazu u slobodnu razmjenu.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:23

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
ok, pantin kulturne spomenike za posli, 

ako sun te dobro razumi, knjižnice tribo izuzeti iz državnih jasli?
Dakako da ne. Postoji proračun koji bi se trebao pravednije raspodijeliti....
ali  rekla si da knjižnice tribaju biti izgrođene s ljubavi a ne s pištoljun, jel to znoči da misliš da bi proračun tribalo puniti dobrovoljno?
Želim reći da se ljudska svijest treba graditi poput knjižnice da bi se ona zvala - knjižnicom. Isto tako i proračun, kao i svjesnost o značenju države i svih onih koji prebivaju u njoj, isto tako o društvenom poretku koji će biti u toj državi. Država je preslika nas samih...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 21:25

mativka wrote:
aben wrote:
kako misliš da se zloupotrebljava sloboda u smislu stvaranja novca?
Zaključujem ipak, da nemamo dovoljno represivan aparat kojim bi kontrolirali grabež na uštrb općeg dobra :D

Za tebe je sloboda: stvaranje novca, kapitala....
kakav je to grabež, ki grabi komu?

zo me je slobofa, ko ča sun i napisu, odsutnost prislile, šoldi i kapital su tu drugorazredno pitanje

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 21:27

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

ali  rekla si da knjižnice tribaju biti izgrođene s ljubavi a ne s pištoljun, jel to znoči da misliš da bi proračun tribalo puniti dobrovoljno?
Želim reći da se ljudska svijest treba graditi poput knjižnice da bi se ona zvala - knjižnicom. Isto tako i proračun, kao i svjesnost o značenju države i svih onih koji prebivaju u njoj, isto tako o društvenom poretku koji će biti u toj državi. Država je preslika nas samih...
ok, a oni koji nemaju svjesnost o potrebi izgrodnje knjižnice, jel ih tribo natirati is pištoljun?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:29

aben wrote:
ali, ne živimo zajeno i nemomo svijest o tomu nečemu. i, stoga pitanje stoji, ča je bolje;
iskorištavati djecu, invalide i retardirane i nuditi in posla, ili ih odbaciti i njanci ih ne pogljedati na job interviewu nego in dovati državnu milostinju jednon misečno za sidenje na guzici?

znoči, unatoč izlizanoj tipkovnici od deklariranja dobrovoljnosti suradnje, ti misliš da bi jo ljude tiro da rodu nisto ča oni ne želu? you re sticking with that story?

Svaki taj invalid, (dijete treba biti dijete i država mu treba to omogućiti), riječ retardiran nosi uz sebe zakonskog zastupnika ili opunomoćenika, dakle nije pravno niti poslovno sposobna osoba (po tom tvom razmišljanju, ako nisu za ništa - trebalo bi ih utopiti?), imaju mogućnosti sudjelovati u zajednici i osjećati se korisnim.

Najviše ti se izlizala tipkovnica od riječi stvaranja novca.

Ljudi često žele jer moraju.....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:31

aben wrote:
zo me je slobofa, ko ča sun i napisu, odsutnost prislile, šoldi i kapital su tu drugorazredno pitanje
Za tebe i tvoje shvaćanje, možda.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:33

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:

ok, a oni koji nemaju svjesnost o potrebi izgrodnje knjižnice, jel ih tribo natirati is pištoljun?
Zbog toga sam izuzela pištolj u tvom primjeru. Navela sam svjesnost. Dakako da postoje ljudi koji bi naradije obrisali dupe s listom, možda vrijedne knjige. Ali oni su u toj radnji nesvjesni značenja svog čina....Želim reći, treba raditi od malena s budućim naraštajima...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 21:38

mativka wrote:
aben wrote:

Svaki taj invalid, (dijete treba biti dijete i država mu treba to omogućiti), riječ retardiran nosi uz sebe zakonskog zastupnika ili opunomoćenika, dakle nije pravno niti poslovno sposobna osoba (po tom tvom razmišljanju, ako nisu za ništa - trebalo bi ih utopiti?), imaju mogućnosti sudjelovati u zajednici i osjećati se korisnim.

Najviše ti se izlizala tipkovnica od riječi stvaranja novca.

Ljudi često žele jer moraju.....
ne razumin, ča svaki invalid?

ne, po momu ih se svih joko dobro more iskoristiti, ali država ne do. za dicu imo neka bullshit fašistička opravdanja i vizije kakva bi dica tribala biti
ko da bi sva tribala biti ista, a za retardirane i invalide postavlja letvicu tako visoko da je nijedan ne more dovatiti.

stvaranja novca? ma o čemu ti? misliš na državnu valutu i nemogućnost izdavanja svoje valute?
ali, ok, ni problem napisati još jednon, jedini uspješan lov je onaj u kin svi lovci sudjeluju dobrovoljno.

irelevantno mi je zoč želu. možda neko oće razlog za dignuti se ujutro. možda nekomu tribo za kokain ili bolesno dite, možda je neko mazohist, mi ne smimo biti u poziciji suditi po razlozima, nego po posljedicama.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 21:39

mativka wrote:
aben wrote:
kako misliš možda, oli mi ne veruješ?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 21:43

mativka wrote:
aeben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
Zbog toga sam izuzela pištolj u tvom primjeru. Navela sam svjesnost. Dakako da postoje ljudi koji bi naradije obrisali dupe s listom, možda vrijedne knjige. Ali oni su u toj radnji nesvjesni značenja svog čina....Želim reći, treba raditi od malena s budućim naraštajima...
mislis indoktrinirati ih dok su moli? ljudi su i to provali, ni uspilo...but, go ahead, be my guest- mene zanimo bi li ti ove ki su utekli tin radu odmalena natirala silom da učinu knjižnicu?

misin, na koliko načinov moreš izbjegnuti direktan odgovor, i bet its infinite:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:48

aben wrote:

ne, po momu ih se svih joko dobro more iskoristiti, ali država ne do. za dicu imo neka bullshit fašistička opravdanja i vizije kakva bi dica tribala biti
ko da bi sva tribala biti ista, a za retardirane i invalide postavlja letvicu tako visoko da je nijedan ne more dovatiti.

stvaranja novca? ma o čemu ti? misliš na državnu valutu i nemogućnost izdavanja svoje valute?
ali, ok, ni problem napisati još jednon, jedini uspješan lov je onaj u kin svi lovci sudjeluju dobrovoljno.

irelevantno mi je zoč želu. možda neko oće razlog za dignuti se ujutro. možda nekomu tribo za kokain ili bolesno dite, možda je neko mazohist, mi ne smimo biti u poziciji suditi po razlozima, nego po posljedicama.
Što se tiče invalida (koji su pokretni i sposobni sudjelovati s svojim mogućnostima) otvorene su mogućnosti sudjelovanja. Mislim da čak i država subvencionira, ali trebalo bi to provjeriti, ali znam da mogu. Druga je stvar svijest ljudi.
Djecu treba zaštiti i omogućiti im djetinjstvo (ako se toliko trudiš biti napredan u vezi poimanja pojma djeteta, onda si zbilja napredan poput nekih skandinavskih zemalja, oni nisu fašisti već izuzetno leberalni)
Razlika je između biti retardiran i invalidan....

Je, baš je teško stvoriti novac....Ne pravi se blesav! Pitanje je načina stvaranja novca.

Slažem se s zadnjom rečenicom koja se tiče lova. I ako si primjetio spominješ ga u množini ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:53

aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
To je kao ona misao o prometu: vjerujem sebi ali treba ipak obratiti pažnju na druge sudionike u prometu :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 21:56

aben wrote:
mislis indoktrinirati ih dok su moli? ljudi su i to provali, ni uspilo...but, go ahead, be my guest- mene zanimo bi li ti ove ki su utekli tin radu odmalena natirala silom da učinu knjižnicu?

misin, na koliko načinov moreš izbjegnuti direktan odgovor, i bet its infinite:)
Kada počneš na takav način pisati, doista djeluje fašistički.
kako netko može (ne razumijem te u tom napisanom dijelu), uteći i čemu?

Nikada ništa silom...ja sam protivnik sile ali sam pobornik reda i razuma (osjećaja)...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 22:00

mativka wrote:
aben wrote:

Što se tiče invalida (koji su pokretni i sposobni sudjelovati s svojim mogućnostima) otvorene su mogućnosti sudjelovanja. Mislim da čak i država subvencionira, ali trebalo bi to provjeriti, ali znam da mogu. Druga je stvar svijest ljudi.
Djecu treba zaštiti i omogućiti im djetinjstvo (ako se toliko trudiš biti napredan u vezi poimanja pojma djeteta, onda si zbilja napredan poput nekih skandinavskih zemalja, oni nisu fašisti već izuzetno leberalni)
Razlika je između biti retardiran i invalidan....

Je, baš je teško stvoriti novac....Ne pravi se blesav! Pitanje je načina stvaranja novca.

Slažem se s zadnjom rečenicom koja se tiče lova. I ako si primjetio spominješ ga u množini ;)
nisu otvorene, zatvorene su. i za dici za retardirane. ne zun koliko retardiranih si dosa pokušala zaposliti, but it cant be done.
a dici ste potpuno zabronili pristup tržištu. a istina je da su i dica ljudi i da in tribo dati pravo na rad.

na ki nočin stvaranja soldov misliš? ne pratin te. govorin ti da unatoč opetovanon zalaganju za dobrovoljnju suradnju slobodnih ljudi nasuprot državnom tjeranju ljudi da rodu i ka ne želu, ti meni govoriš da bi jo tiro ljude da lovu. e pa jo ne zun jel ti mene zajebavaš ili ča.

a, složeš se da loviti tribaju samo oni ki dobrovoljno pristanu? ali groditi knjižnice tribaju i oni ki ne želu?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 22:01

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:
aben wrote:
To je kao ona misao o prometu: vjerujem sebi ali treba ipak obratiti pažnju na druge sudionike u prometu :)
a, dobro, 
a koje tvoje svaćanje slobode? i je li drukčije od mojega?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 22:06

mativka wrote:
aben wrote:

Kada počneš na takav način pisati, doista djeluje fašistički.
kako netko može (ne razumijem te u tom napisanom dijelu), uteći i čemu?

Nikada ništa silom...ja sam protivnik sile ali sam pobornik reda i razuma (osjećaja)...
to je zoto jer je fašisticki. jo nemun neku moć uvjeravanja, neke sofističke metote čarobnjastvo ni iluzionizam, samo common sense;

dakle, mi ki smo utekli toj indoktrinaciji od molih nog, i mi čigova svijest zbog nedostatka doktrine ni na visini da svojevoljno želimo groditi knjižnice, 

bi li nos tribali natirati is pistolja da grodimo knjižnice?

ako si protivnik sile, unda ti se gadi ča jo morun imati prebivaliste, osobnu, plićati porez, jel tako?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 22:07

aben wrote:
Ti si sebe pronašao i vjerujem da ti je ipak, lakše.....
Ja sam žensko, i naši mozgovi se razlikuju.... Osobno, slobodu vežem za osjećaj mira i spokoja :) (ne u smislu da riknem) :) Ako počnem pisati poput poete djelovati ću patetična...Ja sam samo krik s krovova, u vječnoj potrazi za slobodom :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/9/2016, 22:11

mativka wrote:
aben wrote:
Ti si sebe pronašao i vjerujem da ti je ipak, lakše.....
Ja sam žensko, i naši mozgovi se razlikuju.... Osobno, slobodu vežem za osjećaj mira i spokoja :) (ne u smislu da riknem) :) Ako počnem pisati poput poete djelovati ću patetična...Ja sam samo krik s krovova, u vječnoj potrazi za slobodom :)
ali, i meni je aloboda mir i spokoj. i meni nilo ne kvori mir i spokoj osin države. jedino me pna maltretiro. zamii, pusti lopovi, ubojice, delikventi oko nos...a mene dolazu zajebavati samo oni ki bi me tribali stititi...i zoto, kad nemo prisile, jo osićun mir, spokoj; slobodu.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/9/2016, 22:12

aben wrote:

dakle, mi ki smo utekli toj indoktrinaciji od molih nog, i mi čigova svijest zbog nedostatka doktrine ni na visini da svojevoljno želimo groditi knjižnice, 

bi li nos tribali natirati is pistolja da grodimo knjižnice?

ako si protivnik sile, unda ti se gadi ča jo morun imati prebivaliste, osobnu, plićati porez, jel tako?
Rekla sam odmah - ne. Jer nije ugrožen tjelesni integritet. Tvoja je stvar kakav ćeš hodati po svijetu....

Ne, ali ako ih želite rušiti, mislim da bi dobro došao kao sredstvo upozorenja :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 36 of 50 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50  Next

Back to top