Denkverbot
Page 20 of 50
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Re: Denkverbot
jo volin rekapitulacije, lego mi je tvoj video, i pošo sun pisati stavku po stavku problema iz videa..i unda neki poziv, pukla veza, i izbrisalo mi se.
jo sun okružen starijin ljudima, i vidin njihove regrets, zoto svako malo podvučin crtu, da vidin di sun. recimo, jo se devedesetih i dobroga dela početka stoljeća uopće ne sićun, a to ne smin dozvoliti za naredne godine. teško je misliti o tome, dok ti ne nojdu tamnu fleku na mozgu. jednoj ženi jesu, i prvo ča je napravila je da viš ne ljetuje kod svekra i svekrve. iz takovih primjerov triba učiti bez obzira na uredni sken mozga. tako se moru izbjeći klasične zamke našega modernoga doba, bar te ke su u našen dohvatu.
jo sun okružen starijin ljudima, i vidin njihove regrets, zoto svako malo podvučin crtu, da vidin di sun. recimo, jo se devedesetih i dobroga dela početka stoljeća uopće ne sićun, a to ne smin dozvoliti za naredne godine. teško je misliti o tome, dok ti ne nojdu tamnu fleku na mozgu. jednoj ženi jesu, i prvo ča je napravila je da viš ne ljetuje kod svekra i svekrve. iz takovih primjerov triba učiti bez obzira na uredni sken mozga. tako se moru izbjeći klasične zamke našega modernoga doba, bar te ke su u našen dohvatu.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Ja sam astralna :D :) (zašto koristim tu riječ: čitala sam kolumnu od Jergovića, i baš je ta riječ-riječ uz koju sam i bez teksta osjetila što je bit.)kic wrote:hej, i ja igram Ligu Prvaka s njim, za tebe ne znam :D
ma dobar je abend slažem se.
A, vi budale samo trošite pare na gluposti :)
Guest- Guest
znoš ča, tebe tribo dovesti u red, celo leto ti gljedun krez prsti, ali sa ka sedin za svoje komandno mesto, uz desktop računalo, više nemo tolerancije. ajde ča tr ne razumin, nego ni kicinja ne razumin kad piše istobun:(mativka wrote:Moje subjektivno mišljenje (vidim ga dolje, ne-ne , nije ulagivanje :D) djeluje na način skretničara. Skreće misli i razmišljanja na stvarne probleme koje interpretira na svoj osebujan način. Meni to odgovara jer postanem potiha i upijam, proučavam. Ali stalno imam osjećaj da smo niža liga za njega...i zahvaljujem mu se na trudu :)kic wrote:first world problems - nema dežurnog otočkog mudraca :)
2014-04-16
Malo je umišljen, i voli si ugoditi :) (al je naš, štaš:)aben wrote:jo volin rekapitulacije, lego mi je tvoj video, i pošo sun pisati stavku po stavku problema iz videa..i unda neki poziv, pukla veza, i izbrisalo mi se.
Iz teksta mi se najviše sviđa: teško je misliti o tome :)
Guest- Guest
pokvarila me skroz..
rekapitulacije, to dobro zvuči, uvijek velim da osobni dnevnici nisu ženska stvar..
rekapitulacije, to dobro zvuči, uvijek velim da osobni dnevnici nisu ženska stvar..
Aj što ti nas ne razumiješ, nego ni nas dvoje se nikako ne razumijemo :) Stavi link, proučim ga, i pišemo kao da ...ma nema veze :) Ti si tu nekako, nekako nešto :)aben wrote:
znoš ča, tebe tribo dovesti u red, celo leto ti gljedun krez prsti, ali sa ka sedin za svoje komandno mesto, uz desktop računalo, više nemo tolerancije. ajde ča tr ne razumin, nego ni kicinja ne razumin kad piše istobun:(
Aha! Tako dakle, računalo je tu :) (nema izgovora sada :))
Guest- Guest
Žene jako vole tu riječ :) (a zašto, nećem reći) :)kic wrote:pokvarila me skroz..
Guest- Guest
mislim da je aben na mojoj strani, daj pogledaš Misfitse i pričaš o slobodi konja pf :D
čovik piše pitko ko kišnica, šteta ča je nakov kakov je. i, ča astralno? ča to znoči, da postojiš ali da niko ne zno da postojiš? tako tinejdžeri osićaju da su puno više nego ča drugi ljudi vidu na njima, projde puno godin prije nego shvatu da ih drugi gljedaju površno, ali i da nema ničega specijalnog u njima:)mativka wrote:Ja sam astralna :D :) (zašto koristim tu riječ: čitala sam kolumnu od Jergovića, i baš je ta riječ-riječ uz koju sam i bez teksta osjetila što je bit.)kic wrote:hej, i ja igram Ligu Prvaka s njim, za tebe ne znam :D
ma dobar je abend slažem se.
A, vi budale samo trošite pare na gluposti :)
jo da trošin šoldi:)) ovo leto, a pričati ću ti jedun put šire, sun živi na kruvu, vodi i luku, kapuli i pomedurima, i razdro sun pe šest pari zidarskih rukavic, voljo sun stene ko connan prvi de, i nakon 15 godin jepeta imun mišići na drobu, i devedeset kili, dvo sladoleda i nijenu pivu od šestoga miseca:)
2014-04-16
mativka wrote:Žene jako vole tu riječ :) (a zašto, nećem reći) :)kic wrote:pokvarila me skroz..
jer podsjeća na dekapitaciju?
Dok ste vi promatrali glavnu žensku ulogu, ja sam plakala nad konjem :)kic wrote:mislim da je aben na mojoj strani, daj pogledaš Misfitse i pričaš o slobodi konja pf :D
Guest- Guest
morati ću vas pozdraviti, skoro je jedanajst uri,
"sa ka sedin za računalo" je budućnist, u ponediljak počinjen roditi i ponovo imun svoje komandno mesto s kojeg morin gljedati kicove finest yutub selection i tebi čitati bukvicu, ali dotad se morun dobro naspati...
laku van noć
"sa ka sedin za računalo" je budućnist, u ponediljak počinjen roditi i ponovo imun svoje komandno mesto s kojeg morin gljedati kicove finest yutub selection i tebi čitati bukvicu, ali dotad se morun dobro naspati...
laku van noć
2014-04-16
mativka wrote:Dok ste vi promatrali glavnu žensku ulogu, ja sam plakala nad konjem :)kic wrote:mislim da je aben na mojoj strani, daj pogledaš Misfitse i pričaš o slobodi konja pf :D
Marilyin vrijedi tucet konja kako god okreneš..
Sviđa mi se kako piše. Davno sam pročitala onaj Sarajevski...(al, ne sjećam se ničeg pročitanog, tako da, kao i da nisam pročitala...i da, jučer sam uzela Bukovskog u ruke "Žene"..pročitala 10 stranica i ostavila ju sa strane). Ima jednu toplinu, jednostavnost koja mi se jako sviđa.aben wrote:
čovik piše pitko ko kišnica, šteta ča je nakov kakov je. i, ča astralno? ča to znoči, da postojiš ali da niko ne zno da postojiš? tako tinejdžeri osićaju da su puno više nego ča drugi ljudi vidu na njima, projde puno godin prije nego shvatu da ih drugi gljedaju površno, ali i da nema ničega specijalnog u njima:)
jo da trošin šoldi:)) ovo leto, a pričati ću ti jedun put šire, sun živi na kruvu, vodi i luku, kapuli i pomedurima, i razdro sun pe šest pari zidarskih rukavic, voljo sun stene ko connan prvi de, i nakon 15 godin jepeta imun mišići na drobu, i devedeset kili, dvo sladoleda i nijenu pivu od šestoga miseca:)
Astralnost je trenutak u kome ništa ne postoji, baš ništa, osim osjećaja da si tu.........
Ajme, tko će vas dalmatince pohvatati, zar kapula nije luk?! Svašta znam raditi jer sam željela znati. Još mi je ostala želja naučiti zidati. A, ja volim popiti pivu preko ljeta ali navečer i to kada se dobro osjećam (onako, kada toliko dobrog napravim).
Ti mišiće, a ja na dijeti 3. dan :) (kada sam si vidjela slike s mora, prenerazila sam se..inače sam malo umišljena osoba, ali ovo me pokopalo:))
A, drago mi je da si živ i zdrav :)
Guest- Guest
Bože dragi, s kojim mi metuzalemom imamo posla ?! :)kic wrote:noć stari, I've got so much links to give-
Al, sve ok dok ga ne vidim i dok na mene poticajno djeluje :)
Noć, Abende (ko da sam znala pa ga preimenovala) :)
Guest- Guest
Nego, ona rasprava il radije "rasprava' na VIP-u o biseksualcima u kojoj vecina, ocekivano, zauzima stav kako si ili hetero ili homo, podsjetila me je na jedan tekst o simbolickom poretku Zapada. :)
----
"Dr. Jackill ili Mr. Hyde? Pogrešno pitanje. Oba. Ali noću Hyde, danju Jackill. Zašto? Da sjebu simbolički red Zapada. A kako on ide? Pa najprije se prepoznaju dan i noć. Pa se dan odvoji od noći. Pa se između njih nariše okomita crta. Kao ograda između dva svijeta. Pa se dan stavi na stranu vidljivog, svijetlog, bijelog. Pa se noć stavi na stranu nevidljivog, tamnog, crnog. Pa se opet ta dva prostora odvoje. Ali ovoga se puta na stranu dana nacrta Sunce, a ispod Sunca lav. Na stranu noći nacrtaju se Mjesec i crna mačka. Lav je kralj. Mačka je pizda. Lav je hrabar. Mačka je lukava i prijetvorna. Lav je velika mačka. Mačka nije mali lav. Samo je mačka. Crna. Lav je žut. Pa se ispod lava nacrta simbol za muški rod. Krug sa strijelom. Lovački rog. S jajem u singularu. Pa se ispod mačke nacrta simbol za ženu. Onaj krug s križem. Kršćanski prijetvorni promet vječnim krugom. Kružni tok bez strijele. Ženskim kao mačka. Pa se muškarce ostavi tamo gdje je svjetlo. U danu. A žene se pokrije krznom crne mačke. U noći. Tamo gdje nema svjetla. Pa se muškarcima dodijeli desna strana. Right. Ženama lijeva. Left.Desno je prirodno ispravno. Tako treba. Heteroseksualizam. Arijevci. Edip. Brak. Djeca. Kuća. Okućnica. Psi. Ljubavnice. Sekretarice. Visokooktanska goriva. SUV. Piva. Jack London. Ernest Hemingway. Petar Petrović Njegoš. Kadgod nije peder. Lijevo je neprirodno neispravno. Tako ne treba. Homoseksualizam. Romi. Ahasver. Domaćinsko partnerstvo. Bez djece. Kamp kućica. Mačke. Svinganje unutar alternativnih skupina. Ekologija. Bicikl na pivski kvasac. Sex on the Beach. Marcel Proust. Virginia Woolf. Petra Petrovićka Njegoševa. Kadgod je Vladika peder.
Dr. Jackill i Mr. Hyde. Hyde danju. Jackill noću. A kada je dan i kada je noć? U ovakvome redu simbola samo je dan. Noć nije ništa. Crna, tamna, jeziva i zla. Bijelo je svjetlo, lijepo, veselo i dobro. Platon na akciji. S Tomom Akvinskim. Dva u jedan. Happy hour. Swedenborg u rovu. S Plotinom. Jedan na jednoga. Svi za sve. Bijelo nije rasa. Ono je norma. Crno je rasa. Rasa je devijacija. A zašto? Pa samo zato što se jebeni dr. Jackill i od njega svu silu jebeniji Mr. Hyde nisu stigli dogovoriti...
Vidiš, sve je priča. O nepodijeljenome i na krivi način razgraničenome. O tome da se Jackill prognao u noć. Egzilant Zapada. Putovao je kratko. Maknuo se sa svjetla. I sad. Sad je noć prijetvorna. Grozna. Stanište strave i smrti. Utočište penetracija. A dan je dobar. Za masturbaciju. Tako mu se i obraćamo. A noć je, ako smo sretni, samo laka.."
----
"Dr. Jackill ili Mr. Hyde? Pogrešno pitanje. Oba. Ali noću Hyde, danju Jackill. Zašto? Da sjebu simbolički red Zapada. A kako on ide? Pa najprije se prepoznaju dan i noć. Pa se dan odvoji od noći. Pa se između njih nariše okomita crta. Kao ograda između dva svijeta. Pa se dan stavi na stranu vidljivog, svijetlog, bijelog. Pa se noć stavi na stranu nevidljivog, tamnog, crnog. Pa se opet ta dva prostora odvoje. Ali ovoga se puta na stranu dana nacrta Sunce, a ispod Sunca lav. Na stranu noći nacrtaju se Mjesec i crna mačka. Lav je kralj. Mačka je pizda. Lav je hrabar. Mačka je lukava i prijetvorna. Lav je velika mačka. Mačka nije mali lav. Samo je mačka. Crna. Lav je žut. Pa se ispod lava nacrta simbol za muški rod. Krug sa strijelom. Lovački rog. S jajem u singularu. Pa se ispod mačke nacrta simbol za ženu. Onaj krug s križem. Kršćanski prijetvorni promet vječnim krugom. Kružni tok bez strijele. Ženskim kao mačka. Pa se muškarce ostavi tamo gdje je svjetlo. U danu. A žene se pokrije krznom crne mačke. U noći. Tamo gdje nema svjetla. Pa se muškarcima dodijeli desna strana. Right. Ženama lijeva. Left.Desno je prirodno ispravno. Tako treba. Heteroseksualizam. Arijevci. Edip. Brak. Djeca. Kuća. Okućnica. Psi. Ljubavnice. Sekretarice. Visokooktanska goriva. SUV. Piva. Jack London. Ernest Hemingway. Petar Petrović Njegoš. Kadgod nije peder. Lijevo je neprirodno neispravno. Tako ne treba. Homoseksualizam. Romi. Ahasver. Domaćinsko partnerstvo. Bez djece. Kamp kućica. Mačke. Svinganje unutar alternativnih skupina. Ekologija. Bicikl na pivski kvasac. Sex on the Beach. Marcel Proust. Virginia Woolf. Petra Petrovićka Njegoševa. Kadgod je Vladika peder.
Dr. Jackill i Mr. Hyde. Hyde danju. Jackill noću. A kada je dan i kada je noć? U ovakvome redu simbola samo je dan. Noć nije ništa. Crna, tamna, jeziva i zla. Bijelo je svjetlo, lijepo, veselo i dobro. Platon na akciji. S Tomom Akvinskim. Dva u jedan. Happy hour. Swedenborg u rovu. S Plotinom. Jedan na jednoga. Svi za sve. Bijelo nije rasa. Ono je norma. Crno je rasa. Rasa je devijacija. A zašto? Pa samo zato što se jebeni dr. Jackill i od njega svu silu jebeniji Mr. Hyde nisu stigli dogovoriti...
Vidiš, sve je priča. O nepodijeljenome i na krivi način razgraničenome. O tome da se Jackill prognao u noć. Egzilant Zapada. Putovao je kratko. Maknuo se sa svjetla. I sad. Sad je noć prijetvorna. Grozna. Stanište strave i smrti. Utočište penetracija. A dan je dobar. Za masturbaciju. Tako mu se i obraćamo. A noć je, ako smo sretni, samo laka.."
Guest- Guest
Duga je noć, prokleta
lijepa si sad kao nikada
ljepša si od mjeseca
Život ce proć' jedina
ostat' ću sam bez ikoga
pokradenih snova i sjećanja
Bila si mojoj duši spas
bila si mog razuma glas
a sada više nema nas
Ljepša si od mjeseca