Mitropolit crnogorski Mihailo:Svaki kamen i svaka stopa u Srebrenici svjedoci su genocida
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Mitropolit crnogorski Mihailo:Svaki kamen i svaka stopa u Srebrenici svjedoci su genocida
Onda ratni zločin. Sad evo sve mjenja stvar. Uopće mi ne zvuci vise tako strašno..Leviathan2 wrote:jebo vas genocid u srebrenici vise, kurac a ne genocid ,
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Mitropolit crnogorski Mihailo:Svaki kamen i svaka stopa u Srebrenici svjedoci su genocida
primjerice samo u višegradu je u 5 mjesecu 1992 zapaljeno 50 ljudi u jednoj kuci..za sto ej zlocinac osuđen u haag-u...sto ste ocekivali da ce vas muslimani nakon toga maziti...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
i oni su pobili nekoliko hiljada ljudi, u okolini, i to je to, kraj pricekaja_333 wrote:Nebitno za slučaj. Poredali ste par tisuća ljudi i pobili ih. Tu staje priča.chater wrote:kaja_333 wrote:Ma nemoj jebat, i jedni i drugi treći?! Veliš i ovi sto su pucali isto žrtve ko ovi muslimani u jarku u koje pucano? Zanimljivo razmišljanje ... Onda su i ustase u Jasenovcu isto žrtve valjda..chater wrote:mi ne negiramo zlocin, samo podescamo da su zrtve zrtve, jedni i drugi i treci.
ti " zanimljivo " razmisljas. nisu zrtve oni koji su pucali na muslimane,
vec ljudi koji su mesecima u okolini srebrenice ubijani po kucama i dvoristima.
Guest- Guest
Za tebe, za ostali svijet ne.chater wrote:i oni su pobili nekoliko hiljada ljudi, u okolini, i to je to, kraj pricekaja_333 wrote:Nebitno za slučaj. Poredali ste par tisuća ljudi i pobili ih. Tu staje priča.chater wrote:kaja_333 wrote:Ma nemoj jebat, i jedni i drugi treći?! Veliš i ovi sto su pucali isto žrtve ko ovi muslimani u jarku u koje pucano? Zanimljivo razmišljanje ... Onda su i ustase u Jasenovcu isto žrtve valjda..chater wrote:mi ne negiramo zlocin, samo podescamo da su zrtve zrtve, jedni i drugi i treci.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja_333 wrote:Za tebe, za ostali svijet ne.chater wrote:i oni su pobili nekoliko hiljada ljudi, u okolini, i to je to, kraj pricekaja_333 wrote:Nebitno za slučaj. Poredali ste par tisuća ljudi i pobili ih. Tu staje priča.chater wrote:kaja_333 wrote:
Ma nemoj jebat, i jedni i drugi treći?! Veliš i ovi sto su pucali isto žrtve ko ovi muslimani u jarku u koje pucano? Zanimljivo razmišljanje ... Onda su i ustase u Jasenovcu isto žrtve valjda..
yel ?
e zato me boli qurac za svet
Guest- Guest
To je dio ukupne ratne priče, koji s genocidom u Srebrenici nema nikakve veze. Ili s Ovčarom, na primjer.chater wrote:
zasto bi mi prihvatili da su zrtve samo njihove, da svake godine glume nevinasca kad
znamo sta su bosnjaci cinili srbima na istom tom mestu pre toga.
Ono što se događalo u Srebrenici i na Ovčari nije rat već puko ubijanje nemoćnih i nenaoružanih ljudi.
Nije mi jasno zašto kao pojedinac preuzimaš na svoju dušu nešto što ni s tobom nema nikakve veze?
Ili možda i ima, a?
normano da ima, jer sam srbin.Ero wrote:To je dio ukupne ratne priče, koji s genocidom u Srebrenici nema nikakve veze. Ili s Ovčarom, na primjer.chater wrote:
zasto bi mi prihvatili da su zrtve samo njihove, da svake godine glume nevinasca kad
Ono što se događalo u Srebrenici i na Ovčari nije rat već puko ubijanje nemoćnih i nenaoružanih ljudi.
Nije mi jasno zašto kao pojedinac preuzimaš na svoju dušu nešto što ni s tobom nema nikakve veze?
Ili možda i ima, a?
jel, srbi koji su ubijani po kucama i dvoristima su deo ratne price.
oni su legitimna meta.
ne kenjaj.
Guest- Guest
bode u ociMaximusDecimusMiridije wrote:Leviathan2 wrote:svake godine ista prica, radi podjebavanja ova dva ti srbina maltretirate nas ostale sa tom idijotskom temom,
Zaobilazenje same teme s jasno istaknutim naslovom s druge strane je stvarno preveliki trud :)
Nemoćni, ali u kurcu. Velika većina je poginula u proboju ka Tuzli. Neki su poginuli i kasnije oko Sarajeva pa su kasnije dovučeni i pripisani na spisak. Neki nikada i nisu bili u Srebrenici. Ali su mogli da posluže.Ero wrote:To je dio ukupne ratne priče, koji s genocidom u Srebrenici nema nikakve veze. Ili s Ovčarom, na primjer.chater wrote:
Ili možda i ima, a?
evo da s emalo podsjetimo...
https://www.youtube.com/watch?v=aQQ806lL520
https://www.youtube.com/watch?v=aQQ806lL520
2015-09-08
a to,
što doteruju iz cele bih u srebrenicu, to je posebna bruka i sramota,
i dodaju zrtvama.
što doteruju iz cele bih u srebrenicu, to je posebna bruka i sramota,
i dodaju zrtvama.
Guest- Guest
dakle sto vidimo iz prilozenog videa....kukanjac priznaje da srbi kolju,ubijaju i granatiraju visegrad u 5 mjesecu 1992....
2015-09-08
vuksadinare wrote:sta si osjetljiv...Leviathan2 wrote:jebo vas genocid u srebrenici vise, kurac a ne genocid ,
Pa kad je pilana onda je pilana. Iebate radi par neonaci i neoustaša se svakodnevno siluje forum sa
redovito istim sranjima - četnici, ustaše Srbi, Hrvati, lažna povijest, lažni genocidi
Svaki se pokolj ili masakr danas naziva genocidom, bez obzira na to da nema nikakva obilježja genocida.
Očito se radi o neznanju ili, šta je vjerojatnije, o smišljenoj namjeri.
Jer danas svaka budala može, pa i na Wickipeiji čak, pronaći definiciju genocida.
Jedna je stvar tu presudna - pri genocidu - se radi o tome da je neki narod ili manjina izložena
- sustavnom ubijanju koje uključuje likvidacije muškaraca, žena, dice, starijih .....a da pri tome oni
nemaju NIKAKVU mogućnost umaći egzekuciji, niti pokrštavanjem niti obvezom da će odseliti ili sl.-
Koliko znam žene, dica i stariji NISU bili žrtvama u srebreničkom masakru.
Uostalom niti medjunarodni sud taj dogadjaj nije okvalificirao kao genocid.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
...nevjerojatno..
2015-09-08
Ali istinito
2014-04-20
...ne..to..nego imam osjecaj da ti je drago da su srbalji pobili muslimane u srebrenici....Yehudi wrote:Ali istinito
2015-09-08
STRAVIČNA ISPOVIJEST Svjedočanstvo mudžahedina iz BiH: Nabijali smo žive Hrvate na kolac -
Ali Hamad kaže da sada sve priznaje radi "grižnje savijesti"
Eo tote, iz prve ruke, izjava jednog -hasinog -
-------------------------------------------------------------------------------------
Iebali vas oni, sutra će opet to ponoviti
Oficir Al Qaide Ali Hamad, državljanin Bahreina, koji je ovog tjedna zatražio azil u Srbiji poslije odležane 12-godišnje zatvorske kazne u BiH, priznao je da je osobno za vrijeme rata u BiH sudjelovao u stravičnim zločinima odreda ‘El Mudžahedin’ nad Hrvatima.
Ali Hamad kaže da sada sve priznaje zbog ‘grižnje savjesti’, i da za sebe ne traži nikakve privilegije. Srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine predložilo je Vladi Srbije da Ali Hamadu omogući dolazak u Srbiju i svjedočenje. Prenosimo dijelove njegovih ranijih svjedočenja o zločinima:
- Najveći broj ubojstava izvršio je Egipćanin Abu Mina, oficir zadužen za sigurnost i specijalne zadatke. Mina je ljude ubijao motornom pilom i velikim nožem. On je ubijao zarobljenike u Zavidovićima. Pred postrojenim mudžahedinima on im je sjekao glave sjekirom i naređivao nam da nabijamo zarobljenike na kolac i da ih ostavljamo da umru u najgorim mukama.
Ali Hamad kaže da sada sve priznaje radi "grižnje savijesti"
Eo tote, iz prve ruke, izjava jednog -hasinog -
Mučili zarobljene fratre
- Abu Mina je ubio četrnaestogodišnjeg dječaka na području Orašca, gdje se izvodila obuka pripadnika odreda. Dječakovog oca su prisilili da gleda kako mu ubijaju sina…
- U okolini Orašca osobno sam vidio ubojstvo jednog čovjeka. Prije toga zarobljena su četiri katolička fratra, a trebalo je da budu razmijenjeni za naše vojnike. Abu Maiz iz Saudijske Arabije je tada fratrima rekao: ‘Sada ćete vidjeti kako mudžahedini ubijaju’. Onda je pozvao Sabahudina. Dao mu je nož i rekao: ‘Mi ćemo ti omogućiti da ubiješ jednog neprijatelja’. Taj Sabahudin je, inače, bio invalid, nije bio sposoban za borbu. Tada je on udario žrtvu i oborio je na zemlju. Držao mu je noge, a Sabahudin mu je sjeo na leđa i zaklao ga. Zatim je Abu Maiz odvojio glavu od tijela i odnio je do zarobljenih fratara, tjerao ih je da ljube odrubljenu glavu – ispričao je Ali Hamad, a cjelokupno svjedočanstvo možete pročitati na Press online.
- See more at: http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/CRNA-KRONIKA/STRAVICNA-ISPOVIJEST-Svjedocanstvo-mudzahedina-iz-BiH-Nabijali-smo-zive-Hrvate-na-kolac#sthash.Eq0mQEOd.dpuf-------------------------------------------------------------------------------------
Iebali vas oni, sutra će opet to ponoviti
2014-04-20
to nikome nije drago.vuksadinare wrote:...ne..to..nego imam osjecaj da ti je drago da su srbalji pobili muslimane u srebrenici....Yehudi wrote:Ali istinito
jer je neko, verovatno na svoju ruku, neovlasceno,u ime srba, uzeo pravdu u svoje u ruke.
ali necemo nikad prihvatiti da se srpske zrtve potiskuju a bilo koje
druge proglasavaju zrtvama genocida, po sopstvenom nahodjenju.
Last edited by chater on 11/7/2016, 15:09; edited 1 time in total
Guest- Guest
U srebrenici se radi o etničkom čišćenju i masovnom zločinu.
Za to počinitelji trebaju odgovarati.
Za to počinitelji trebaju odgovarati.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Yehudi wrote:STRAVIČNA ISPOVIJEST Svjedočanstvo mudžahedina iz BiH: Nabijali smo žive Hrvate na kolac
e al protiv hrvatskog cvijeća se ne smije a hrvate jeb ga...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
vuksadinare wrote:...ne..to..nego imam osjecaj da ti je drago da su srbalji pobili muslimane u srebrenici....Yehudi wrote:Ali istinito
I ja imam osjećaj da je tebi drago za sve žrtve osim za hrvatske
Na neki način nastojim na sve žrtve gledati jednako a dojam je da kod tebe to nije slučaj.
2014-04-20
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Mitropolit Mihailo: BiH ne može biti država sve dok u njenom sastavu postoji RS.
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Grajfov ( izrael ) izvestaj o Srebrenici
» Nije bilo genocida u Srebrenici, Oluja je planirani zločin
» Senfov pozdrav Sori:'Ukida obiljezavanje genocida u Srebrenici'
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Grajfov ( izrael ) izvestaj o Srebrenici
» Nije bilo genocida u Srebrenici, Oluja je planirani zločin
» Senfov pozdrav Sori:'Ukida obiljezavanje genocida u Srebrenici'
Page 2 of 5