Tok misli.....
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Tok misli.....
moja dica skoro nikad nisu imala nimativka wrote:Bože dragi, Abende, jesi li ti svjestan koji ja napor ulažem da te dešifriram?! :)aben wrote:
jo un danas ča jes zbog genov ke su mi doli mati i tac.
parenting je čak i u nurture stroni nojmanje bitan, puno manje nego peers
http://www.parenting.com/article/nature-vs-nurture
Nisam čitala to što si postavio možda prekosutra hoću. Sada želim tijek misli.
Možda će ispasti blesasto što ću napisati jer idem po osobnom nahođenju (mislim odgovor na ovo tvoje, jer je to za mene poput hijeroglifa)
Imaš određene genetske mane i vrline dane od svojih roditelja. To su fizičke postavke. Ono što te određivalo od tvog postojanja je plač. Osoba koja ti je najbliže je reagirala na njega, dok si još bio iskonski. S svojim plačem se si oblikovao. Kažu svi psihijatri, psiholozi, da je upravo reakcija na plač bebe najbitnija postavka oblikovanja nas danas...
prilike zaplakat..ja bi već po izrazu face dešifrirala i urgirala. Mlađa je progovorila tek sa 2 god, jer nije ranije imala primjedbi. :D
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Odlična je, ali bolje na kišu bez kabanice :)Moxy wrote:Ne svidja vam se pjesmica?
Evo za tebe i jedan: iju-ju! ;)
Guest- Guest
Evo, da budem potpuno iskrena i u skladu s Zagi temom, pisati ću ih neobavezno, i neredoslijedom primjerenim...i s svim nepravilnostima neočekivanim.:) :
- tužna sam strašno od jutra kada sam došla na posao i s prvom kavom otvorila novine. Pročitala strahotu koja se dogodila dok sam ja spavala. Proganja me misao cijeli dan, to smo mogli biti mi. Tada mi na pamet padne, pa tko zna, možda i hoćemo ali ne na ovakav način i ne od ovakvih ljudi. Sav taj teror je skriven u umu možda nekom nama znanom, a da nismo niti svjesni.
Što se to događa sa svijetom?!
Oduvijek se pitam i postavljam jedno jednostavno pitanje: zbog čega je teško biti dobar?
Biti dobar je odabir.
I ja imam demone, potrebu iskonskog ponašanja, no, uvijek si kažem: razumno sam biće. Čak su i svećenici rekli: životinje nemaju dušu :D
Meni danas ništa nije jasno. Sjećam se da je Etiopija bila vrhunac tuge, jer je bila sinonim za gladnu djecu. Odrasla sam uz slike izgladnjele djece, danas stasam uz slike raskomadanih tijela. A, što je s onima koji odrastaju?!
Danas stasam uz različite filozofijske postavke društvenog uređenja, uvijek jedni kažu- to je krivo, drugi kažu - to je pravo.
Danas stasam uz misao da je novac važniji od emocija. Danas stasam uz misao, da čeljad treba biti bijesna, jer je to motivirajuće (ponukana onom: gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna).
Danas stasam, uz misao , da se ......ma, ne-nisam od tih....
- tužna sam strašno od jutra kada sam došla na posao i s prvom kavom otvorila novine. Pročitala strahotu koja se dogodila dok sam ja spavala. Proganja me misao cijeli dan, to smo mogli biti mi. Tada mi na pamet padne, pa tko zna, možda i hoćemo ali ne na ovakav način i ne od ovakvih ljudi. Sav taj teror je skriven u umu možda nekom nama znanom, a da nismo niti svjesni.
Što se to događa sa svijetom?!
Oduvijek se pitam i postavljam jedno jednostavno pitanje: zbog čega je teško biti dobar?
Biti dobar je odabir.
I ja imam demone, potrebu iskonskog ponašanja, no, uvijek si kažem: razumno sam biće. Čak su i svećenici rekli: životinje nemaju dušu :D
Meni danas ništa nije jasno. Sjećam se da je Etiopija bila vrhunac tuge, jer je bila sinonim za gladnu djecu. Odrasla sam uz slike izgladnjele djece, danas stasam uz slike raskomadanih tijela. A, što je s onima koji odrastaju?!
Danas stasam uz različite filozofijske postavke društvenog uređenja, uvijek jedni kažu- to je krivo, drugi kažu - to je pravo.
Danas stasam uz misao da je novac važniji od emocija. Danas stasam uz misao, da čeljad treba biti bijesna, jer je to motivirajuće (ponukana onom: gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna).
Danas stasam, uz misao , da se ......ma, ne-nisam od tih....
Guest- Guest
za divicu mariju i isukrsta boga,
pa ti na poslu piješ kafu i čitoš dalmaciju..
2014-04-16
Od sveg napisanog tebi to zapelo za oko :)))))) (a, jesam se nasmijala) :)aben wrote:za divicu mariju i isukrsta boga,
Guest- Guest
Kukolja je uvijek bilo i biti će....ovaj svijet postaje sve prljavije i napucenije mjesto....ali....ti mozda previše gledaš na van....trošiš sebe za stvari koje promijeniti ne možeš....uređuj i vodi svoj svijet....na kraju krajeva to je jedino što se računa na kraju ne?
Guest- Guest
Zagy wrote:Malo filozofiranja i izmjena misli.....
Vec par dana me kopka misao o ulozi u društvu....mislite li da su ljudi koji puno pridonose društvu tipa vrsni glazbenici,nobelovci,doktori,učitelji i sl. Vise vrijede od običnog čovjeka koji eto ima taj svoj mali svijet i ne voli nesto velike ekspanzije?
Jel njihov životni plod veći ili jednostavno samo drugačiji?
Šta vi mislite?
Interesantna tema bas. Mislim da mi sami odredjivamo uloge u drustvu. Sto uopce znaci biti 'obicni' covjek? Dali mi manje vrijedimo, jer nismo 'poznati' pjevaci, glumci itd? Nismo mi tako mali, sve je u percepciji. Mislim da smo drugaciji, svak je sam za sebe, samo neki su prije primjeceni.
Gost- Guest
Pa mislim da svaka osoba ne bitno kako 'mala' ili velika doprinosi necemu. Moje pitanje bi bilo zasto bi glazbenici , nobelovci, doktori itd. vise doprinjeli neg netko tko nema taku titlu? Po mom misljenju nitko od takih osoba koje imaju titulu ne doprinose vise od obicnog covjeka.
Gost- Guest
poznate osobe, koje su danas sve redom celebrity utječu na društvo i u pozitivnom i u negativnom smislu ..djeca će kopirati poznate osobe pa će se željeti baviti sportom, glabom, manekenstvom..što je dobro .Loše je što će mnogi misliti da im škola ne treba, i da mogu postati slavni i bogati kao njihovi uzori, a što nije točno jer ispliva jedan od tisuću ili manje .)
za državu puno znače poznate osobe, najviše sportaši, je prromoviraju državu, a što je dobro barem za turističku destinaciju kao što je Hrvatska..:)
obični ljudi nikog ne zanimaju :(
za državu puno znače poznate osobe, najviše sportaši, je prromoviraju državu, a što je dobro barem za turističku destinaciju kao što je Hrvatska..:)
obični ljudi nikog ne zanimaju :(
Maria- Posts : 519
2016-09-20
Ne mislim u tom smislu...nego u smislu ako postoji neko duhovno vrednovanje doprinosa...recimo doktor,spasi ne znam koliko života...učitelj,usmjeri ne znam koliko mladih života...duhovni ili možemo reći i neki humani doorinos društvu...akcija i reakcija
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Pozitivne misli!
» #misli na druge
» Misli o mislima.
» Duhovne misli i meditacije
» Šta SPC misli o svetosti Stepinca
» #misli na druge
» Misli o mislima.
» Duhovne misli i meditacije
» Šta SPC misli o svetosti Stepinca