Zagreb: popovi hoće uzeti par djeci i građanima
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zagreb: popovi hoće uzeti par djeci i građanima
.....tebi se pogorsaloasilovski wrote:sve je važno, ali no u crkvu sada ionako idu bosančerosi i mafijavuksadinare wrote:...nije vazan objekat kao objekat vazno je sto se propovjeda....asilovski wrote:sve su odvratne, to u biti nemaju minimalne elemente za sakralni objektvuksadinare wrote:...nasao si jedan losiji primjer pa se izivljavas....asilovski wrote:
to kaže gornja fotografija, ovo skladište aka crkva vapi za dinamitom ili kombinirkama
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ma gdje jefitno ovo je skupo ko sam vrag, to je pranje para na veliko, ali unutra još gore kineske lampice i ništa se ne čuje znači akustika nula bodovaNoor wrote:Ovo nit je najjeftinije a nit najpraktičnijeprckov wrote:da, ali kao što rekoh, stanje duha religije nema veze sa time. Ulavnom se prave kopromisi kod odluke čija će se zamisao prihvatit a najpraktičnija inajjeftinija rješenja se uglavnom prihvataju. Uostalom za ono šta je radio frank lloyd wright naš asila bi imo sličan komentar.Noor wrote:ali se arhitektonskim rjesenjima cesto nadmecu, a tada nije tesko skrenuti u zonu kiča i neukusaprckov wrote:arhitektura nije zamisao duha neke religije nego arhitekata koji ponude svoje projekte, i prilično se stilski razlikuju.asilovski wrote:sakralna arhitektura odražava stanje duha takve religije: kaos, kič, neukus, beton, neakustičnost, nefunkcionalnost, ružnoća, gnjilež
ne može se generalizirat o sakralnoj arhitekturi na onovu jednog ii par primjera a pogotovo ostanju duha neke religije koji nema veze sa time
Takve skalamerije su i u izvedbi i u odrzavanju izuzetno skupe.
Kermit-
2014-04-17
kad vidim ovo đubre dobijem instant dijarejuvuksadinare wrote:.....tebi se pogorsaloasilovski wrote:sve je važno, ali no u crkvu sada ionako idu bosančerosi i mafijavuksadinare wrote:...nije vazan objekat kao objekat vazno je sto se propovjeda....asilovski wrote:sve su odvratne, to u biti nemaju minimalne elemente za sakralni objektvuksadinare wrote:
...nasao si jedan losiji primjer pa se izivljavas....
Kermit-
2014-04-17
Sve tocnoasilovski wrote:ma gdje jefitno ovo je skupo ko sam vrag, to je pranje para na veliko, ali unutra još gore kineske lampice i ništa se ne čuje znači akustika nula bodovaNoor wrote:Ovo nit je najjeftinije a nit najpraktičnijeprckov wrote:da, ali kao što rekoh, stanje duha religije nema veze sa time. Ulavnom se prave kopromisi kod odluke čija će se zamisao prihvatit a najpraktičnija inajjeftinija rješenja se uglavnom prihvataju. Uostalom za ono šta je radio frank lloyd wright naš asila bi imo sličan komentar.Noor wrote:ali se arhitektonskim rjesenjima cesto nadmecu, a tada nije tesko skrenuti u zonu kiča i neukusaprckov wrote:
arhitektura nije zamisao duha neke religije nego arhitekata koji ponude svoje projekte, i prilično se stilski razlikuju.
ne može se generalizirat o sakralnoj arhitekturi na onovu jednog ii par primjera a pogotovo ostanju duha neke religije koji nema veze sa time
Takve skalamerije su i u izvedbi i u odrzavanju izuzetno skupe.
Guest- Guest
koji izricaji....
2015-09-08
Ovo kao ona crkva na Volovcici, sjebali park a zadnje katastrofa. Ne kuzim uopce te betonske spike kad se crkva gradi, barem cigla, kad su vec skrti za dati za kamen.
darla- Admin
2015-10-22
novi list, ako nije protiv crkve onda je protiv nacionalista ili čega već
asilovski wrote:"Koliko ta popadija samo ima novaca i crkvi,a sve zjape prazne osim nedjeljom kada se okupi nešto bosančerosa i krimosa koji traže oproštaj od popova za svoja nedjela, a ovi im spremno opraštaju za nešto sitnih novaca.Crkva im oprašta ali Bog ne;ni krimosima ni popadij"
kod mene u kvartu je crkva uvijek puna a nema bosančerosa ni mafije u kvartu
ne mo's njima to objasniti....to puno mrznje...marcellus wrote:asilovski wrote:"Koliko ta popadija samo ima novaca i crkvi,a sve zjape prazne osim nedjeljom kada se okupi nešto bosančerosa i krimosa koji traže oproštaj od popova za svoja nedjela, a ovi im spremno opraštaju za nešto sitnih novaca.Crkva im oprašta ali Bog ne;ni krimosima ni popadij"
kod mene u kvartu je crkva uvijek puna a nema bosančerosa ni mafije u kvartu
2015-09-08
nisi ti skužio šta sam ja reko, ne čudi me za norku al šta je tebiasilovski wrote:kako ne sakralno zdanje je odgovoralo duhu vremena i duhovnosti, sklad, ljepota, ali funkcionalnost i simbolika u jednom, brod, apsida, ambon, ciborijum, kor... ovo je đubre koje je ružno i za kafileriju a ne...prckov wrote:da, ali kao što rekoh, stanje duha religije nema veze sa time. Ulavnom se prave kopromisi kod odluke čija će se zamisao prihvatit a najpraktičnija inajjeftinija rješenja se uglavnom prihvataju. Uostalom za ono šta je radio frank lloyd wright naš asila bi imo sličan komentar.Noor wrote:ali se arhitektonskim rjesenjima cesto nadmecu, a tada nije tesko skrenuti u zonu kiča i neukusaprckov wrote:arhitektura nije zamisao duha neke religije nego arhitekata koji ponude svoje projekte, i prilično se stilski razlikuju.asilovski wrote:sakralna arhitektura odražava stanje duha takve religije: kaos, kič, neukus, beton, neakustičnost, nefunkcionalnost, ružnoća, gnjilež
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
s mene presla glupost i na njega....prckov wrote:nisi ti skužio šta sam ja reko, ne čudi me za norku al šta je tebiasilovski wrote:kako ne sakralno zdanje je odgovoralo duhu vremena i duhovnosti, sklad, ljepota, ali funkcionalnost i simbolika u jednom, brod, apsida, ambon, ciborijum, kor... ovo je đubre koje je ružno i za kafileriju a ne...prckov wrote:da, ali kao što rekoh, stanje duha religije nema veze sa time. Ulavnom se prave kopromisi kod odluke čija će se zamisao prihvatit a najpraktičnija inajjeftinija rješenja se uglavnom prihvataju. Uostalom za ono šta je radio frank lloyd wright naš asila bi imo sličan komentar.Noor wrote:ali se arhitektonskim rjesenjima cesto nadmecu, a tada nije tesko skrenuti u zonu kiča i neukusaprckov wrote:
arhitektura nije zamisao duha neke religije nego arhitekata koji ponude svoje projekte, i prilično se stilski razlikuju.
Guest- Guest
s mene presla glupost i na njega....prckov wrote:nisi ti skužio šta sam ja reko, ne čudi me za norku al šta je tebiasilovski wrote:kako ne sakralno zdanje je odgovoralo duhu vremena i duhovnosti, sklad, ljepota, ali funkcionalnost i simbolika u jednom, brod, apsida, ambon, ciborijum, kor... ovo je đubre koje je ružno i za kafileriju a ne...prckov wrote:da, ali kao što rekoh, stanje duha religije nema veze sa time. Ulavnom se prave kopromisi kod odluke čija će se zamisao prihvatit a najpraktičnija inajjeftinija rješenja se uglavnom prihvataju. Uostalom za ono šta je radio frank lloyd wright naš asila bi imo sličan komentar.Noor wrote:ali se arhitektonskim rjesenjima cesto nadmecu, a tada nije tesko skrenuti u zonu kiča i neukusaprckov wrote:
Guest- Guest
...sto smo opasni danas....
2015-09-08
Volim ići u Crkvu s Bosančerosima i mafijom, molimo se za Pogane.
Guest- Guest
crkva daje više nego što uzima, zato i ima tolika bogatstva
što više daješ to te bog više nagrađuje
što više daješ to te bog više nagrađuje
Guest- Guest
Ne za Boru i skupinu hehehkofein wrote:Volim ići u Crkvu s Bosančerosima i mafijom, molimo se za Pogane.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Ne za Boru i skupinu hehehkofein wrote:Volim ići u Crkvu s Bosančerosima i mafijom, molimo se za Pogane.
Vuku si poždero živce s metaforama.
Guest- Guest
o cem ti brijes...ti se pogorsalokofein wrote:asilovski wrote:Ne za Boru i skupinu hehehkofein wrote:Volim ići u Crkvu s Bosančerosima i mafijom, molimo se za Pogane.
2015-09-08
vuksadinare wrote:o cem ti brijes...ti se pogorsalokofein wrote:asilovski wrote:Ne za Boru i skupinu hehehkofein wrote:Volim ići u Crkvu s Bosančerosima i mafijom, molimo se za Pogane.
Na forumu si jebogati, malo "ćebovanja" ne škodi. :D Asila ti ide na jetru, ide i meni, al ima zanimljive konstrukcije.....luđačke, ali ipak zanimljive.
Guest- Guest
......meni nikako nisu zanimljive..a ktome jos uvredljive...sve mu ne valja..sav je u qurtzu...strik i od prvu sljivu nek se kresnekofein wrote:vuksadinare wrote:o cem ti brijes...ti se pogorsalokofein wrote:asilovski wrote:Ne za Boru i skupinu hehehkofein wrote:Volim ići u Crkvu s Bosančerosima i mafijom, molimo se za Pogane.
Na forumu si jebogati, malo "ćebovanja" ne škodi. :D Asila ti ide na jetru, ide i meni, al ima zanimljive konstrukcije.....luđačke, ali ipak zanimljive.
2015-09-08
vuksadinare wrote:......meni nikako nisu zanimljive..a ktome jos uvredljive...sve mu ne valja..sav je u qurtzu...strik i od prvu sljivu nek se kresnekofein wrote:vuksadinare wrote:o cem ti brijes...ti se pogorsalokofein wrote:asilovski wrote:
Ne za Boru i skupinu heheh
Jebo slova Vuče, stvaraju krivi dojam. Kritizer je i ništa mu nije sveto, a to opet nije razlog da neke od teorija koje promiče, malo ne proučimo. Svidio bi ti se u RL , voli praviti viktorijanske proslave uz imperatorske bakanalije. :D :D
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kad popovi i hodže zajedno zapjevaju
» Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
» Mitropolit CG : Beogradski popovi su prijetnja državnosti Crne Gore
» Senf je nesposoban, ne zna ni mito uzeti!
» NIJE MU PROBLEM UZETI KOVERTU
» Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
» Mitropolit CG : Beogradski popovi su prijetnja državnosti Crne Gore
» Senf je nesposoban, ne zna ni mito uzeti!
» NIJE MU PROBLEM UZETI KOVERTU
Page 2 of 3