Kad popovi i hodže zajedno zapjevaju
Page 1 of 1
Kad popovi i hodže zajedno zapjevaju
http://www.atvbl.com/kad-popovi-hodze-zajedno-zapjevaju-video/
Na skupu predstavnika Islamske zajednice, Pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada nakon ozbiljnih tema se i zapjevalo.
Na društvenim mrežama objavljen je videosnimak na kojem predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pjevaju sevdalinku.
“Kad ja pođoh na Bentbašu” otpjevana je u obje verzije: “Ja joj nazvah dobro veče” i “Ja joj nazvah selam alejk”, u videu objavljenom u nedjelju.
Snimak je zabilježen nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije.
“Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada… i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu”, kazao je za Al Jazeeru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički, koji je autor snimka.
Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom.
Video je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski.
“Kada DOBRO zavlada, milina je živjeti. Mi to znamo i umijemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala”, napisao je Jusufspahić na svom Facebook nalogu.
Na skupu predstavnika Islamske zajednice, Pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada nakon ozbiljnih tema se i zapjevalo.
Na društvenim mrežama objavljen je videosnimak na kojem predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pjevaju sevdalinku.
“Kad ja pođoh na Bentbašu” otpjevana je u obje verzije: “Ja joj nazvah dobro veče” i “Ja joj nazvah selam alejk”, u videu objavljenom u nedjelju.
Snimak je zabilježen nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije.
“Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada… i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu”, kazao je za Al Jazeeru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički, koji je autor snimka.
Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom.
Video je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski.
“Kada DOBRO zavlada, milina je živjeti. Mi to znamo i umijemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala”, napisao je Jusufspahić na svom Facebook nalogu.
O when the saints go marching in
When the saints go full of stamina
O Lord I want to be in that number
When the saints go to Drina
On that hallelujah night
do you see that shining star
togather with Allah uakbar
When the saints go full of stamina
When the saints go to Drina
On that hallelujah night
do you see that shining star
togather with Allah uakbar
a ovaj hođa okruzen popovima koji se smjeskaju a kod hođe usiljen osmjeh..'ima da hođo pjevas naše stare srpske inaće odnesete drina'(jezdimir dangić zapovjednik drinskog četničkog korpusa 1942 godine u Zvorniku)..kada je gazda jezda nakon sto su mu cetnici doveli nekog lokalnog zvornickog hođu...i kako je 'gazda jezda' u maniri faraona imao obicaj da gdje god nekog i postedi klanja...ali zauzvrat su mu muslimani morali pjevati stare srpske i cetnicke pjesme..pa tko bude grlatiji i pjevniji tom bi postedio zivot sa naglaskom..'da ne garantira sto cemu napraviti drugi komadanti za koje on nije nadlezan)...obicno takvi 'posteđeni' bivahu netom poslije zaklani i to bas od podcinjenih komandanata 'gazdi jezdi' za koje on nije 'garantovao'...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Kad popovi i hodže zajedno zapjevaju
"cvijeće" malo zaštekalo, Vuk na aparatima
udba- Posts : 4945
2015-11-10
..inace 'gazda jezda' jezdimir dangic je imao zanimljivu sudbinu..čiča ga je maknuo sa celnog mjesta zapovjednika četničkog drinskog korpusa jer su njegovi koljaci i pljackasi greskom smaknuli majora attertona i njegovu englesku misiju koaj ej trebala doci u stab draze mihailovica a prije toga su bili s titom u foči...ima i snimljena serija o tome...(zna jastreb o tome ponesto)...pa nakon sto je jezdimir smjenjen zavrsava u zarobjenistvu njemaca koji ga odvode u logor u poljsku odakle bjezi krajem 1943 u srbiju..i pridruzuje se trupama milana nedica inace kojeg je vise postivao nego drazu...biva uhicen od partizana 1945 i streljan 1947
2015-09-08
ah da ne zaboravim da su dangicevi cetnici odgovorni za mucko ubojstvo pet casnih sestara iz samostana kraj sarajeva na obalama drine..na jeziv nacin ubijene i silovane
2015-09-08
Ovo me podsjeća na onu scenu iz Gorskog vijenca kad zajedno poju Crnogorci i Turci.
Pa im Vuk Mandušić veli:
...a u jedan kota da ih svariš,
ne bi im se čorba smiješala!
Pa im Vuk Mandušić veli:
...a u jedan kota da ih svariš,
ne bi im se čorba smiješala!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ma nisam ljubomoran..to je ionako srbijanski hođa...a navodno ej prije bio pravoslavac pa se presaltao na islam negdje sa 19,20 godina....bogomdani wrote:Fuk,ne budi ljubomoran...
2015-09-08
Pa pusti ih nek uzivaju onda i piju Pepsi iz dvolitrenke...nek se zabave...vuksadinare wrote:ma nisam ljubomoran..to je ionako srbijanski hođa...a navodno ej prije bio pravoslavac pa se presaltao na islam negdje sa 19,20 godina....bogomdani wrote:Fuk,ne budi ljubomoran...
Guest- Guest
pa nek se zabavljaj no ja popima ne vjerujem da ne bi ovog hođu malo 'pogladili'...jbg ali bile kamere..vidi kako hođa snuzdeno između ovih sam sjedibogomdani wrote:Pa pusti ih nek uzivaju onda i piju Pepsi iz dvolitrenke...nek se zabave...vuksadinare wrote:ma nisam ljubomoran..to je ionako srbijanski hođa...a navodno ej prije bio pravoslavac pa se presaltao na islam negdje sa 19,20 godina....bogomdani wrote:Fuk,ne budi ljubomoran...
2015-09-08
Similar topics
» Zagreb: popovi hoće uzeti par djeci i građanima
» Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
» Mitropolit CG : Beogradski popovi su prijetnja državnosti Crne Gore
» DAJ DA BUDEMO ZAJEDNO
» ne da disat & nema labavo zajedno
» Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
» Mitropolit CG : Beogradski popovi su prijetnja državnosti Crne Gore
» DAJ DA BUDEMO ZAJEDNO
» ne da disat & nema labavo zajedno