Drugarice i drugovi...SRETAN VAM DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE!!!
Page 4 of 14
Page 4 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14
Re: Drugarice i drugovi...SRETAN VAM DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE!!!
Imam dovoljno ovih što vole plavuše..evo, crveni prvi..Stanojko wrote:IvyTeasdale wrote:Stane, zamijenio si me..ja sam plavuša..Stanojko wrote:Sele, ako ce to da me uvuce tebi pod suknjicu...ne branim. U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno!IvyTeasdale wrote:A, stanojko je Hrvat..Stanojko wrote:
Losa ti matematika. Nisu svi srbi bili partizani, ali su svi partizani (99%) do 1943 bili srbi. To je poenta. Cetnici su bili po onom kamenjaru...
Pa sta? I Kaja je...
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Dobro, dodjes mi onda jednu rasnu crnku!IvyTeasdale wrote:Imam dovoljno ovih što vole plavuše..evo, crveni prvi..Stanojko wrote:IvyTeasdale wrote:Stane, zamijenio si me..ja sam plavuša..Stanojko wrote:Sele, ako ce to da me uvuce tebi pod suknjicu...ne branim. U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno!IvyTeasdale wrote:
A, stanojko je Hrvat..
Pa sta? I Kaja je...
meni je komično to što ljudi koji slave jugu i tita često promiču liberalni kapitalizam i zapadnije vrijednosti.Hrvatin wrote:Regoč wrote:Iz ovoga dana proistječe pravni slied do današnje Hrvatske, red ga je praznovati.
to stoji. državno-pravni slijed današnje hrvatske začet je odlukama zavnoha na I. zasjedanju te 1944. stvaranjem i definiranjem fd hrvatske unutar dfj. međutim, današnja hrvatska u svojim je osnovama nastala i na odbacivanju boljševizma/socijalizma/komunizma i jugoslavenskog državnog okvira, tom logikom i odbacivanju broznog koji je upravo kroz svo svoje političko djelovanje upravo to predstavljao. e, tu onda u glavama većine starih jugokadrova i njihovih potomaka - ovih današnjih salonskih pederantifašista nastaje totalni kuršlus. njima nema antifašizma bez voljenog im leša u kući cvijeća. bolest je to.
(pohađaju comic con s titovkama u kumrovcu..mogla bih se jednom i ja odazvat pozivima da vidimo kakva je to koljektivna opaljotka)
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
crvenkasti wrote:Zato mi partizane i zovemo četnicima, to nama isto.
pa od 1944. i sporazuma tito-šubašić tako je to nekako i bilo. još su ''stariji partizani'' zajebavali 1944. friške tek pridošle partizane sa šajkačama - ''gdje ti je brada druže?''
Hrvatin-
2016-06-21
takva je frakcija naša, ali ona će te po glavi daskom ne budeš li extra fin..Stanojko wrote:Dobro, dodjes mi onda jednu rasnu crnku!IvyTeasdale wrote:Imam dovoljno ovih što vole plavuše..evo, crveni prvi..Stanojko wrote:IvyTeasdale wrote:Stane, zamijenio si me..ja sam plavuša..Stanojko wrote:
Sele, ako ce to da me uvuce tebi pod suknjicu...ne branim. U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno!
Pa sta? I Kaja je...
2014-04-12
Fin je moje srednje ime...IvyTeasdale wrote:takva je frakcija naša, ali ona će te po glavi daskom ne budeš li extra fin..Stanojko wrote:Dobro, dodjes mi onda jednu rasnu crnku!IvyTeasdale wrote:Imam dovoljno ovih što vole plavuše..evo, crveni prvi..Stanojko wrote:IvyTeasdale wrote:
Stane, zamijenio si me..ja sam plavuša..
Pa sta? I Kaja je...
frakcija wrote:meni je komično to što ljudi koji slave jugu i tita često promiču liberalni kapitalizam i zapadnije vrijednosti.Hrvatin wrote:
to stoji. državno-pravni slijed današnje hrvatske začet je odlukama zavnoha na I. zasjedanju te 1944. stvaranjem i definiranjem fd hrvatske unutar dfj. međutim, današnja hrvatska u svojim je osnovama nastala i na odbacivanju boljševizma/socijalizma/komunizma i jugoslavenskog državnog okvira, tom logikom i odbacivanju broznog koji je upravo kroz svo svoje političko djelovanje upravo to predstavljao. e, tu onda u glavama većine starih jugokadrova i njihovih potomaka - ovih današnjih salonskih pederantifašista nastaje totalni kuršlus. njima nema antifašizma bez voljenog im leša u kući cvijeća. bolest je to.
(pohađaju comic con s titovkama u kumrovcu..mogla bih se jednom i ja odazvat pozivima da vidimo kakva je to koljektivna opaljotka)
pa to je još jedna zagonetka. mislim da današnja psihologija niti psihijatrija na to nemaju odgovor. droge? crack?
Hrvatin-
2016-06-21
meni i nije toliko čudno..ovdje ljudi nastoje bit kontroverzni neukalupljeni oriđinali..uvik kontra..kontra bilo kakvog nametnutog stereotipa je ultimatum.Hrvatin wrote:frakcija wrote:meni je komično to što ljudi koji slave jugu i tita često promiču liberalni kapitalizam i zapadnije vrijednosti.Hrvatin wrote:
pa to je još jedna zagonetka. mislim da današnja psihologija niti psihijatrija na to nemaju odgovor. droge? crack?
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Ja priznam samo prirodne plavuše.
Najgore mi je, kad se skine gola, a ono crne dlake.
crvenkasti-
2014-04-17
Za to, ustaso stara, postoji univerzalno resenje! :)crvenkasti wrote:Ja priznam samo prirodne plavuše.
Od NOR-a, od kojega vučemo državnost, trebamo razdvojiti komunistički totalitarizam, iako je često teško razlikovati poredak od države.
Ajme , slikovito kao i 1991 , svi Serbi partzani =Četnici=partizani !Stanojko wrote:
Prema dokumentima nastalim u toku rata (izveštaji i brojnom i nacionalnoim sastavu partizana),a objavljenim nakon rata u Zborniku dokumenata ,tom V,knjiga 30 nacionalni sastav divizija nastalih na tlu Hrvatske je 1942 je bio:
-6.lička 96%Srba;
-7.banijska 92%Srba
-8.kordunaška 95%Srba
-12.slavonska 85%Srba
2014-04-18
Ustase su sramota hrvatskog naroda
Svaki je narod uvijek imao izdajice ali da ih slavi toliko ko neki iz dijaspore ili hdz i ostsle desnice , to moze samo ludak.
No na volju vam.
lobu i druge koji mrce po interneti te svoje pederske slikice IONAK NITKO NE UZIMA OZBILJNO .
LOBO = SLOBO .. Ista nevolja za hrvate
Svaki je narod uvijek imao izdajice ali da ih slavi toliko ko neki iz dijaspore ili hdz i ostsle desnice , to moze samo ludak.
No na volju vam.
lobu i druge koji mrce po interneti te svoje pederske slikice IONAK NITKO NE UZIMA OZBILJNO .
LOBO = SLOBO .. Ista nevolja za hrvate
Noor wrote:
SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!
Čestitam svim Antifašistima i njihovim precima koji su se borili u Partizansom pokretu
kao i svima koji su sljedbenici Antifašista.
- SMRT FAŠIZMU -
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
"Odio gli indifferenti. Credo che vivere voglia dire essere partigiani. Chi vive veramente non può non essere cittadino e partigiano. L'indifferenza è abulia, è parassitismo, è vigliaccheria, non è vita. Perciò odio gli indifferenti.
L'indifferenza è il peso morto della storia. L'indifferenza opera potentemente nella storia. Opera passivamente, ma opera. È la fatalità; è ciò su cui non si può contare; è ciò che sconvolge i programmi, che rovescia i piani meglio costruiti; è la materia bruta che strozza l'intelligenza. Ciò che succede, il male che si abbatte su tutti, avviene perché la massa degli uomini abdica alla sua volontà, lascia promulgare le leggi che solo la rivolta potrà abrogare, lascia salire al potere uomini che poi solo un ammutinamento potrà rovesciare. Tra l'assenteismo e l'indifferenza poche mani, non sorvegliate da alcun controllo, tessono la tela della vita collettiva, e la massa ignora, perché non se ne preoccupa; e allora sembra sia la fatalità a travolgere tutto e tutti, sembra che la storia non sia altro che un enorme fenomeno naturale, un'eruzione, un terremoto del quale rimangono vittime tutti, chi ha voluto e chi non ha voluto, chi sapeva e chi non sapeva, chi era stato attivo e chi indifferente. Alcuni piagnucolano pietosamente, altri bestemmiano oscenamente, ma nessuno o pochi si domandano: se avessi fatto anch'io il mio dovere, se avessi cercato di far valere la mia volontà, sarebbe successo ciò che è successo?
Odio gli indifferenti anche per questo: perché mi dà fastidio il loro piagnisteo da eterni innocenti. Chiedo conto a ognuno di loro del come ha svolto il compito che la vita gli ha posto e gli pone quotidianamente, di ciò che ha fatto e specialmente di ciò che non ha fatto. E sento di poter essere inesorabile, di non dover sprecare la mia pietà, di non dover spartire con loro le mie lacrime.
Sono partigiano, vivo, sento nelle coscienze della mia parte già pulsare l'attività della città futura che la mia parte sta costruendo. E in essa la catena sociale non pesa su pochi, in essa ogni cosa che succede non è dovuta al caso, alla fatalità, ma è intelligente opera dei cittadini. Non c'è in essa nessuno che stia alla finestra a guardare mentre i pochi si sacrificano, si svenano. Vivo, sono partigiano. Perciò odio chi non parteggia, odio gli indifferenti".
Antonio Gramsci, 11 febbraio 1917
L'indifferenza è il peso morto della storia. L'indifferenza opera potentemente nella storia. Opera passivamente, ma opera. È la fatalità; è ciò su cui non si può contare; è ciò che sconvolge i programmi, che rovescia i piani meglio costruiti; è la materia bruta che strozza l'intelligenza. Ciò che succede, il male che si abbatte su tutti, avviene perché la massa degli uomini abdica alla sua volontà, lascia promulgare le leggi che solo la rivolta potrà abrogare, lascia salire al potere uomini che poi solo un ammutinamento potrà rovesciare. Tra l'assenteismo e l'indifferenza poche mani, non sorvegliate da alcun controllo, tessono la tela della vita collettiva, e la massa ignora, perché non se ne preoccupa; e allora sembra sia la fatalità a travolgere tutto e tutti, sembra che la storia non sia altro che un enorme fenomeno naturale, un'eruzione, un terremoto del quale rimangono vittime tutti, chi ha voluto e chi non ha voluto, chi sapeva e chi non sapeva, chi era stato attivo e chi indifferente. Alcuni piagnucolano pietosamente, altri bestemmiano oscenamente, ma nessuno o pochi si domandano: se avessi fatto anch'io il mio dovere, se avessi cercato di far valere la mia volontà, sarebbe successo ciò che è successo?
Odio gli indifferenti anche per questo: perché mi dà fastidio il loro piagnisteo da eterni innocenti. Chiedo conto a ognuno di loro del come ha svolto il compito che la vita gli ha posto e gli pone quotidianamente, di ciò che ha fatto e specialmente di ciò che non ha fatto. E sento di poter essere inesorabile, di non dover sprecare la mia pietà, di non dover spartire con loro le mie lacrime.
Sono partigiano, vivo, sento nelle coscienze della mia parte già pulsare l'attività della città futura che la mia parte sta costruendo. E in essa la catena sociale non pesa su pochi, in essa ogni cosa che succede non è dovuta al caso, alla fatalità, ma è intelligente opera dei cittadini. Non c'è in essa nessuno che stia alla finestra a guardare mentre i pochi si sacrificano, si svenano. Vivo, sono partigiano. Perciò odio chi non parteggia, odio gli indifferenti".
Antonio Gramsci, 11 febbraio 1917
Guest- Guest
Sora wrote:
Ustase su sramota hrvatskog naroda
No na volju vam.
Naravno da jesu
jednako kao - banderovci- u bivšoj ukrajini
Mislili netko da ova bivša vlada nije pala radi pro naci stava, hase i čmarka glupana ?
Kome u Francuskoj pada na pamet da rehabilitira Višijevsku para trorevinu.......
ili u Italiji - musolinijeve ideje ...? Nitko normalan to nebi pomislio.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Bandić: Učimo iz prošlosti
Izaslanik predsjednice države Grabar-Kitarović, zagrebački gradonačelnik milan Bandić je kazao da su se Hrvati odlučno borili protiv fašizma i nacizma, i da se stoga moraju boriti za svoju sadašnjost, ali i budućnost
»Ne zaboravimo prošlost, nego učimo iz nje«, naglasio je.
»Hrvatska ne bi bila ista bez hrvatskih partizana, doprinijela je borbi protiv fašizma u cijeloj Europi, a NDH je teret koji nas prati i kojeg smo se odrekli i osudili ga«, rekao je Bandić.
Naglasio je da se hrvatska budućnost mora graditi na solidarnosti, uvažavanju, ravnopravnosti, da je antifašizam jedna od najvećih vrednota, a pokret protiv fašizma i nacizma pokret utemeljen na najvišim demokratskim načelima i negaciji ideoloških postavki.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Obiljezavanje-Dana-antifasisticke-borbe-bez-predsjednice-i-premijera-Bandic-Ucimo-iz-proslosti-NDH-je-teret-koji-nas-prati
ne kužim kako je mislio preslagivati vladu u kojoj je sjedio karamarkov adut i štićenik Hase, kojem je antifašizam floskula i uzrok najveće nacionalne tragedije, odnosno poraza NDH '45.
Guest- Guest
Ne, on (dr Hasanbegović) tvrdi da je i jedno i drugo bila nacionalna tragedija, čije posljedice se i danas očituju kristalno jasno.Noor wrote:ne kužim kako je mislio preslagivati vladu u kojoj je sjedio karamarkov adut i štićenik Hase, kojem je antifašizam floskula i uzrok najveće nacionalne tragedije, odnosno poraza NDH '45.
Ero wrote:Ne, on (dr Hasanbegović) tvrdi da je i jedno i drugo bila nacionalna tragedija, čije posljedice se i danas očituju kristalno jasno.Noor wrote:ne kužim kako je mislio preslagivati vladu u kojoj je sjedio karamarkov adut i štićenik Hase, kojem je antifašizam floskula i uzrok najveće nacionalne tragedije, odnosno poraza NDH '45.
koje jedno i drugo?!
Guest- Guest
Page 4 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14
Similar topics
» 22.6 Dan antifašističke borbe
» Dan antifašističke borbe
» Dan antifašističke borbe u Splitu: "Mi veterani Domovinskog rata smo antifašisti"
» Drzavni vrh hrvatske uputio ISKRENU cestitku za dan antifasisticke borbe
» Hrvatska dobila prvi muzej antifašističke borbe nakon oslobođenja
» Dan antifašističke borbe
» Dan antifašističke borbe u Splitu: "Mi veterani Domovinskog rata smo antifašisti"
» Drzavni vrh hrvatske uputio ISKRENU cestitku za dan antifasisticke borbe
» Hrvatska dobila prvi muzej antifašističke borbe nakon oslobođenja
Page 4 of 14