Utopijski socijalizam Venezeula 666
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Utopijski socijalizam Venezeula 666
hiperinflacija im je se pojavila, kako sam naveo gore prije 3godine(pičku šta vrime leti haha), radi madurove socijalističke politike slanja vojske u tvornice i trgovine i nacionalizacije.
soroš se može kladiti na pad bolivara, nevidim načina kako..
recimo da hoće uložiti 100 milijuna u to..
mora bi kupiti bolivar, tipa dobio bi 500 milijuna bolivara.. padne mu cijena , i onda on ima 2 5000 milijuna bolivara,ali opet na tržištu taj bolivar vrijedi manje(kada ga proda dobije manje od 100milijuna usd) pa je izgubio...
evo ti ideja ako želiš malo špekulirati...
zar par tjedana ide prepolovljavanje inflacije BTC(dakle zar par tjedana će se početi duplo manje stvarati BTCa) ,pa bi mu trebala cijena skočiti..
računaj još BREXIT, pa ako cijena Eura padne..
dakle ako imaš sada Eure, kupiš bitcoine..
ako izađe GBR iz EU, i usput preplovi se inflacija BTCa...
BTCu će skočiti vrijednost a EU pasti.. i onda nazad prodaš BTCove i zaradiš lovu..
soroš se može kladiti na pad bolivara, nevidim načina kako..
recimo da hoće uložiti 100 milijuna u to..
mora bi kupiti bolivar, tipa dobio bi 500 milijuna bolivara.. padne mu cijena , i onda on ima 2 5000 milijuna bolivara,ali opet na tržištu taj bolivar vrijedi manje(kada ga proda dobije manje od 100milijuna usd) pa je izgubio...
evo ti ideja ako želiš malo špekulirati...
zar par tjedana ide prepolovljavanje inflacije BTC(dakle zar par tjedana će se početi duplo manje stvarati BTCa) ,pa bi mu trebala cijena skočiti..
računaj još BREXIT, pa ako cijena Eura padne..
dakle ako imaš sada Eure, kupiš bitcoine..
ako izađe GBR iz EU, i usput preplovi se inflacija BTCa...
BTCu će skočiti vrijednost a EU pasti.. i onda nazad prodaš BTCove i zaradiš lovu..
Guest- Guest
da i ima logike..deda hipster wrote:Hrvatski Dinar su stabilizirali tako da su ga fiksirali uz njemačku marku, HNB je imao kamatu 30% ili tako nešto te visoke zahtjeve za obveznim rezervama što je poticalo banke da ne izdaju kredite, novac je bio skup, a štednja isplativa i digli su poreze, uveli PDV.
što ne znači da će u venezueli to djelovati.. jednostavno ljudi umiru od gladi i moraju jesti.. ali djelovalo bi to tvoje, uz ponovno uvođenje.. kapitalizma jel da.. to dvoje u kombinaciji bi sredilo.. vjerojatno to znaju njihovi ekonomisti ali nemogu kurca, jer kamiiondžija vodi državu
Guest- Guest
http://forextrading.about.com/od/forexfaqs/f/go_short.htm
tako je Soroš zaradio milijarde na Britanskoj Funti 90ih, pa su morali prekinuti fiksni tečaj prema ostalim EU valutama
tako je Soroš zaradio milijarde na Britanskoj Funti 90ih, pa su morali prekinuti fiksni tečaj prema ostalim EU valutama
Guest- Guest
Opet me iznova oduševljavaju trupine koje ne znaju gdje su šuplji....I opet pitam, koji vas curac yebe jedna zemlja toliko tisuća kilometara udaljena od vas, ili od Hrvatske, ako hoćete da budem precizniji??? De mi odgovorite, trupine.
Kako se niste oglasili u trenutku kada je bankrotirao Portoriko? Kak vas baš Venezuela jebe?
Aha... Venezuela je socijalistička a Kina nije komunistička, jelda?
I kada je to Venezuela bila socijalistička? U Venezueli je vazda bio parlamentarizam na djelu. Uredno, i pod budnom paskom smeća američkog, tamo su se održavali, i održavaju se, parlamentarni izbori, lokalni izbori, a bogami i predsjednički.
Nikada u Venezueli nisu zabranili rad stranim tvrtkama, naftnim kompanijama, bankama, itd.
Jedini problem, a zna se za koga, jest bila NAFTA kojom je Venezuela bogata. E sad treba jebati mrtvu majku pokojnom Chavezu koji je pokrenuo reforme u cilju zaštite nacionalnih interesa i vlastitog naroda a bio je, Bože me prosti, socijalist. Ne komunist, trupine, jer tamo su komunisti opozicija.
Kada u zaštitu nacionalnih interesa krene npr. Orban onda sve 5 jer on nije socijalist ni ljevičar nego desničar. To što je Orban nagazio strane banke u svrhu zaštite Mađara, te ih je izvukao iz dužničkog ropstva, pa je uveo one državne kartice kojima se radnički sloj more služiti a koje direktno idu na štetu banaka to nema veze... Orbana treba slaviti. Da je to napravio s pozicije ljevičara, socijalista, ili ne daj Bože komunista, krvave majke bi mu se najebavali ovdje na forumu a i šire.
Idemo dalje... De mi trupine recite zašto je Obama Venezuelu proglasio prijetnjom za nacionalnu sigurnost??? Državu koja je toliko daleko od SAD je prijetnja za Ameriku?! I onda im uvode dodatne sankcije.
Može li Venezuela biti prijetnja SAD na udaljenosti od nekoliko tisuća kilometara i bez ikakvog starteškog oružja??? Na koji način je to Venezuela prijetnja za nacionalnu sigurnost Amerike??? De mi odgovorite, trupine!
Iz kojeg to točno razloga Amerika poziva i huška susjedne zemlje na rat protiv Venezuele?
Koje razloge ima taj dekadentni i nemoralni imperij koji je proveo pun kufer državnih udara da sad zaizva vojnu intervenciju u Venezueli???
washingtonpost
Kako se niste oglasili u trenutku kada je bankrotirao Portoriko? Kak vas baš Venezuela jebe?
I kada je to Venezuela bila socijalistička? U Venezueli je vazda bio parlamentarizam na djelu. Uredno, i pod budnom paskom smeća američkog, tamo su se održavali, i održavaju se, parlamentarni izbori, lokalni izbori, a bogami i predsjednički.
Nikada u Venezueli nisu zabranili rad stranim tvrtkama, naftnim kompanijama, bankama, itd.
Jedini problem, a zna se za koga, jest bila NAFTA kojom je Venezuela bogata. E sad treba jebati mrtvu majku pokojnom Chavezu koji je pokrenuo reforme u cilju zaštite nacionalnih interesa i vlastitog naroda a bio je, Bože me prosti, socijalist. Ne komunist, trupine, jer tamo su komunisti opozicija.
Kada u zaštitu nacionalnih interesa krene npr. Orban onda sve 5 jer on nije socijalist ni ljevičar nego desničar. To što je Orban nagazio strane banke u svrhu zaštite Mađara, te ih je izvukao iz dužničkog ropstva, pa je uveo one državne kartice kojima se radnički sloj more služiti a koje direktno idu na štetu banaka to nema veze... Orbana treba slaviti. Da je to napravio s pozicije ljevičara, socijalista, ili ne daj Bože komunista, krvave majke bi mu se najebavali ovdje na forumu a i šire.
Idemo dalje... De mi trupine recite zašto je Obama Venezuelu proglasio prijetnjom za nacionalnu sigurnost??? Državu koja je toliko daleko od SAD je prijetnja za Ameriku?! I onda im uvode dodatne sankcije.
Može li Venezuela biti prijetnja SAD na udaljenosti od nekoliko tisuća kilometara i bez ikakvog starteškog oružja??? Na koji način je to Venezuela prijetnja za nacionalnu sigurnost Amerike??? De mi odgovorite, trupine!
Iz kojeg to točno razloga Amerika poziva i huška susjedne zemlje na rat protiv Venezuele?
Koje razloge ima taj dekadentni i nemoralni imperij koji je proveo pun kufer državnih udara da sad zaizva vojnu intervenciju u Venezueli???
washingtonpost
Pa da se docepa nafte ili barem da najveca naftna nalazišta stavi pod svoje makar istu ne vadila zbog skupe proizvodnje vađenja.provocator wrote:
washingtonpost
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Razlog je skroz banalan - stav!RayMabus wrote:Pa da se docepa nafte ili barem da najveca naftna nalazišta stavi pod svoje makar istu ne vadila zbog skupe proizvodnje vađenja.provocator wrote:
washingtonpost
Guest- Guest
Pa i nije baš banalan jer jednom kad ta polja nafte padnu u ruke Amerike a rijec je o nalazištima nafte vecim nego u SA ...Amerika će pod izlikom zaštite okoliša zabranit onaj fracking kod sebe i gdje može i cijena nafte ide gore ....a tko ima najveća nalazišta u svijetu onda ?
Amerika.
Amerika.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
http://www.index.hr/vijesti/clanak/socijalisticka-drzava-s-najvecim-zalihama-nafte-umire-od-gladi/901259.aspx
Guest- Guest
ha eto ... socijalizam.
Hrvatin-
2016-06-21
Au sta covjek izgubi zivce....u par recenica. Nevalja ti to.
Guest- Guest
Sve je to zato jer su onoj sedmorici nabili sankcije i zapljenili imovinu...Zna Stejt Dipartmemt da baš njih 7 drži socijalističko ekonomsko čudo na životu!
2014-04-15
provocator wrote:Opet me iznova oduševljavaju trupine koje ne znaju gdje su šuplji....I opet pitam, koji vas curac yebe jedna zemlja toliko tisuća kilometara udaljena od vas, ili od Hrvatske, ako hoćete da budem precizniji??? De mi odgovorite, trupine.
washingtonpost
Venezuela neka se ugleda na Srbiju...Ni Njih Ameri ne vole, pa ne plaču...nisu čak ni socijalizam uveli, već Vučića
2014-04-15
Mira esto: CIA Factbookn_razbojnik wrote:Sve je to zato jer su onoj sedmorici nabili sankcije i zapljenili imovinu...Zna Stejt Dipartmemt da baš njih 7 drži socijalističko ekonomsko čudo na životu!
Chaveza nema već pristojno vrijeme, al El Chofer ne može biti predsjednik.Demographic profile:
Social investment in Venezuela during the CHAVEZ administration reduced poverty from nearly 50% in 1999 to about 27% in 2011, increased school enrollment, substantially decreased infant and child mortality, and improved access to potable water and sanitation through social investment. "Missions" dedicated to education, nutrition, healthcare, and sanitation were funded through petroleum revenues. The sustainability of this progress remains questionable, however, as the continuation of these social programs depends on the prosperity of Venezuela's oil industry. In the long-term, education and health care spending may increase economic growth and reduce income inequality, but rising costs and the staffing of new health care jobs with foreigners are slowing development.
While CHAVEZ was in power, more than one million predominantly middle- and upper-class Venezuelans are estimated to have emigrated. The brain drain is attributed to a repressive political system, lack of economic opportunities, steep inflation, a high crime rate, and corruption. Thousands of oil engineers emigrated to Canada, Colombia, and the United States following CHAVEZ's firing of over 20,000 employees of the state-owned petroleum company during a 2002-03 oil strike. Additionally, thousands of Venezuelans of European descent have taken up residence in their ancestral homelands. Nevertheless, Venezuela continues to attract immigrants from South America and southern Europe because of its lenient migration policy and the availability of education and health care. Venezuela also has been a fairly accommodating host to more than 200,000 Colombian refugees.
Guest- Guest
n_razbojnik-
2014-04-15
Predsjednik nije nista zavrsio, prije bavljenja politikom je vozio gradski autobus. Maduro jel. Tamo se vode za time kako rece onaj "ljubav prema domovini,cisto srce i istinska zelja da ljudima bude bolje....su bitniji od realnog iskustva rada koje pojedina pozicija zahtjeva" :D
Guest- Guest
Slabo, ja sma samo za tokare i bravare...od šofera smao lopovi ispadnu
2014-04-15
Maduro šofer, aktualni precjednik. Vrlo sposoban čovjek, za Chaveza alfa i omega.
Guest- Guest
Nije on jadan nista zajebo,sve su to ovi zli....sa strane :D
Guest- Guest
Ma džaba, sankcije rade svoje...NATO invazija do jeseniFénix wrote:Maduro šofer, aktualni precjednik. Vrlo sposoban čovjek, za Chaveza alfa i omega.
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Ma džaba, sankcije rade svoje...NATO invazija do jeseniFénix wrote:Maduro šofer, aktualni precjednik. Vrlo sposoban čovjek, za Chaveza alfa i omega.
venezuela nije pod nikakvim sankcijama, osim što je par političara pod sankcijama. itd. socijalizam kao ekonomsko-društvena paradigma sama-sebi uvodi sankcije, jer ograničava slobodnu trgovinu, uvoz-izvoz, a to su sankcije
Guest- Guest
Najvece sankcije su im on sam :D . Niti jedna normalna kompanija ili privatnik nebi u takvim uvjetima isao nesto otvarati ili u neki kurac ulagati. Kad ti u jutro ludjak moze reci...to vise nije tvoje nego je moje.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha
» Socijalizam u Venezueli..
» Socijalizam ima probleme
» cyber-socijalizam
» socijalizam napreduje vol.3
» Socijalizam u Venezueli..
» Socijalizam ima probleme
» cyber-socijalizam
» socijalizam napreduje vol.3