Pala Vlada! Sabor izglasao opoziv Oreškovića
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Pala Vlada! Sabor izglasao opoziv Oreškovića
Najbolji je javnid dug od 80 do 110 % ....onda te MMF pricepi i nema više socijalizam ovo ono a ako i dođe ovi ne daju pare i onda opet moraju provodit ove mjere rezanja , prodaje državnih poduzeća i imovine , rezove ......
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
irska ima porez na dobit od 6%(kod nas je 20%) bio je članak na indexu , irski obračun plaće za računovodstvo je svega 4-5 brojki, kod nas bušta ti izbaci 3stranice podataka.. (to govori kako su nisko regulirana ekonomija i sa niskim porezima)deda getting old wrote:jesu rezali plaće 10-15%, jesu uveli harač odmah na početku krize, stezali remen?preko_vode_do_slobode wrote:
ne znam gdje ti vidiš da država štedi, kada je javni dug od početka krize skočio sa 35-36% BDPa na 90% bdp-a.. u roku 8godina
i što se onda dogodilo? dogodio se još veći slom jer je pala osobna potrošnja
zašto je javni dug problem, a nije problem privatni dug građana od 140% BDPa?
kako je Irska uspješan model a ima 120% javni dug? i prosječni deficit 10% zadnjih 15ak godina
pričate cijelo vrijeme pizdarije i u krug ponavljate besmislice, jednostavno ne možete povezati kretanje novca u ekonomiji
prosipate čistu ideologiju koja nema veze s mozgom
zbog svega toga kod njih trče korporacije otvarati firme, i pola foruma je tamo..
što se tiče državne potrošnje tu si u pravu iako ne 100%
http://www.tradingeconomics.com/ireland/government-budget
istina je irska je imala veći deficit u vremeniam krize, međutim taj deficit svake godine je duplo manji.. za koju godinu proračun će biti u ravnoteži prema trendu.
isto tako treba naglasiti da je Irska od 1996 - 2007 imala cijelo vrijeme suficit u proračunu.
Dakle Irska se u tome ponaša onako kako su nas učili na faksu, i kako je Vujić govorio. Ciklički i anticiklički. Kada su vremena rasta, onda održavaju malu državnu potrošnju i suficit, kada dodje kriza , onda država u tom području djeluje anti ciklički, povećava državnu potrošnju..
http://www.tradingeconomics.com/croatia/government-budget
usporedi Hrvatsku i vidit ćeš cijelo vrijeme jebeni deficit, koji se za vrijeme KRIZE POVEĆAVA. u Irskoj je deficit se pojavio za vrijeme krize, i smanjuje se postepeno.
Kod nas je deficit od 2000ete godine, čim smo "makli se iz mračnih 90tih" , sve vlade su se počele zaduživati za uhljebljivanje.. jedino od infrastrukture je autocesta napravljena.
Ogromna je razlika u ponašanju RH i Irske ekonomije.
Irska jedino što je imala deficit 2008-2016, sa naglaskom da se smanjuje, vjerojatno će 2018 imati suficit. Prije toga cijelo vrijeme suficit. Ponaša se ono školski keynezijanski kako nas uče na faksu.
U isto vrijeme Irska ima manjio udio države u BDPu, puno niže poreze i regulacije. Odličan magnet za investiranje , zapošljavnje i potrošnju.
Hrvatska ima deficit od kada zna sebe. Za vrijeme krize deficit se povećava, i deficit se zadržava cijelo vrijeme. U isto vrijeme rastu porezi, a regulacije isto tako(hrvatska cijelo vrijeme stagnira ili pada na listama ekonomskih sloboda)
dakle što bi ti mogao zaključiti iz ovoga? gdje su Irci uspjeli a Hrvati pogriješili? Porezi i regulacije, te ponašanje države (ciklički i anticiklički). Mi smo svugdje ukurcu, dok Irci se ponašaju onako baš kako piše po udžebniku iz 2godien ekonomije.
nisam ti ja toliki "Neprijatelj deficita", koliko sam neprijatelj načina na koji država troši novac,
a najveći sam neprijatelj poreza i regulacija. ako država troši ogromne pare na svoje uhljebe(koji onda lovu stavljaju u čarapu ili kupuju uvoznu robu) neka barem pusti ostale da žive.. neka smanji poreze i regulacije, da ostali građani počnu lakše raditi, da neoliberalni kapitalisti lakše investiraju itd..
Guest- Guest
od 2008. do 2012. Irska je sa 40% BDPa nabila javni dug na 120%, povećanje od 80% u samo 4 godine
i eto, čudesno se oporavila
Irska nam je uzor pa ćemo i mi početi rezati naš ionako premali deficit, i nema veze što to nema veze s mozgom, bitno je da odgovara ideološkoj paradigmi kako je država zla i nepotrebna a javni dug štetan
Irska nam je uzor pa ćemo i mi početi rezati naš ionako premali deficit, i nema veze što to nema veze s mozgom, bitno je da odgovara ideološkoj paradigmi kako je država zla i nepotrebna a javni dug štetan
Guest- Guest
Nemaju svi narodi isti mentalni sklop. Za Hr je najbolji javni dug od 80 do 110% i onda te MMF pricepi i moraš radit reforme i onda si u toj zoni od do tj 80 do 110% i tako funkcioniraš.
Nema uhljeba a tko god da dođe ono ako ne radiš reforme nema ni zaduživanja tj moš al ti je kamata boli glava a to ti se ne isplati.
Više manje slicna je situacija i kod ostalih eks ju republika.
Nema uhljeba a tko god da dođe ono ako ne radiš reforme nema ni zaduživanja tj moš al ti je kamata boli glava a to ti se ne isplati.
Više manje slicna je situacija i kod ostalih eks ju republika.
2014-04-11
deda getting old wrote:preko_vode_do_slobode wrote:
što se tiče građana, oni su racionalna ekipa koja se prilagođava.. i druge zemlje su prošle još brutalnije mjere štednje, poput Irske ili Baltičkih zemalja, ali su uz rezanje državne potrošnje, u isto vrijeme snizili poreze , liberalizirati ekonomiju, pa je privatni sektor preuzeo inicijativu od države i oporavili su se..
građani su racionalni?
irska je samo 2010 imala deficit od 32% - kojim je nadomjestila pad domaće potrošnje, u jednoj godini je potrošila kao Hrvatska u 10, to je tajna brzog oporavka http://www.tradingeconomics.com/ireland/government-budget
to što govoriš nema nikakve veze sa stvarnošću, čista ideologija i izmišljene bajke kako bi odgovarale ideološkoj naraciji
dao sam ti odgovor i ovdje gore, ja i dalje nevidim kako će povećanje državne potrošnje RH(koja btw cijelo vrijeme vodi deficit) išta promjeniti.. vidiš da nam nitko ne posuđuje pare više, sada da dodješ ti na vlast i kažeš ,ovde godien deficit 20%, misliš da je tko lud(ili pametan) da će ti vanka dati pare?
RH ekonomiju treba pod hitno de-regulirati, i srezati poreze. da , gore sam spomenuo da je Irska 1996-2007 imala politiku i cijelo vrijeme suficit.. onda su lako akumulirali "višak", pa je lako bilo 2009 udriti deficit -32% , UZ dereguliranje ekonomije i rezajne poreza..
mi od 2000godine smo u deficitu, i deficitu, i deficitu, udio države se povećava, dođe kriza, onda deficit i dalje raste, i prođe kriza i dalje je deficit.. a isto vremeno porezi rastu , pa čak i regulacije
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:
što se tiče državne potrošnje tu si u pravu iako ne 100%
http://www.tradingeconomics.com/ireland/government-budget
istina je irska je imala veći deficit u vremeniam krize, međutim taj deficit svake godine je duplo manji.. za koju godinu proračun će biti u ravnoteži prema trendu.
100% sam u pravu, sada javni dug pada jer se privatni sektor ponovno zadužuje
kad se privatni sektor opet bude razduživao javni dug će opet rasti, tj. rast će ako se želi izbjeći pad BDPa
Guest- Guest
de-regulirana ekonomija, i niski porezi, građanima i firmama se isplati zaduživati radi potrošnje i investiranja.. a ovo automatski diže BDP, a rast BDPa dovodi do smanjivanja duga i pojačavanje ekonomskog ciklusa..
školski..
u RH se ne isplati niti trošiti niti investirati.. inače ne bi Hrvati stavavljali lovu u čarapu a ne bi nas kapitalisti izbjegavali kao da smo srbi :D
ja bih da sam na vlasti , zadržao istu razinu državne potrošnje, možda bi malo smanjio na uhljebe a povećao na vojsku, ali bi smanjio brutalno poreze, a regulacije pilao motornom pilom..
u prvoj godini bi na račun moje ekonomske politike imao deficit od 10-15% BDPa(deda sretan yaaa), ali privatni sektor bi odgovorio većom potrošnjom, krenule bi investicije..
kako krene rast, tako sve se zagrije, pa onda udio duga u BDPu pada.. itd.. porezni prihodi rastu, deficit automatski pada, štoviše čak možeš dodatno srezati poreze itd..
školski..
u RH se ne isplati niti trošiti niti investirati.. inače ne bi Hrvati stavavljali lovu u čarapu a ne bi nas kapitalisti izbjegavali kao da smo srbi :D
ja bih da sam na vlasti , zadržao istu razinu državne potrošnje, možda bi malo smanjio na uhljebe a povećao na vojsku, ali bi smanjio brutalno poreze, a regulacije pilao motornom pilom..
u prvoj godini bi na račun moje ekonomske politike imao deficit od 10-15% BDPa(deda sretan yaaa), ali privatni sektor bi odgovorio većom potrošnjom, krenule bi investicije..
kako krene rast, tako sve se zagrije, pa onda udio duga u BDPu pada.. itd.. porezni prihodi rastu, deficit automatski pada, štoviše čak možeš dodatno srezati poreze itd..
Guest- Guest
to nije problem Hrvatske nego problem koji stvara Njemačka cijeloj EU namjernim rušenjem plaća svojih radnika, svim državama EU rastu kamatepreko_vode_do_slobode wrote:vidiš da nam nitko ne posuđuje pare više
što će mi dolari za kunski deficit?preko_vode_do_slobode wrote:
sada da dodješ ti na vlast i kažeš ,ovde godien deficit 20%, misliš da je tko lud(ili pametan) da će ti vanka dati pare?
u tom periodu si imao kreditnu ekspanziju privatnog sektora, država je djelovala kontraciklički i sprječavala rast inflacije sa suficitompreko_vode_do_slobode wrote:
RH ekonomiju treba pod hitno de-regulirati, i srezati poreze. da , gore sam spomenuo da je Irska 1996-2007 imala politiku i cijelo vrijeme suficit.. onda su lako akumulirali "višak", pa je lako bilo 2009 udriti deficit -32% , UZ dereguliranje ekonomije i rezajne poreza..
država ne štedi u svojoj valuti, to je besmislica, niti se deficit pokriva iz državne štednje, deficit je čisti dug tj. tiskanje novca od strane države preko bankarskog sektora, kreditna ekspanzija javnog sektora, - novac nije roba, novac nije žito koje nevjesta spominje pa da ga država ostavlja za poslije
to je zato što su Hrvati dobre štediše, ako želite spremati 4% BDPa svake godine na štedni račun onda država mora voditi deficit, novac za štednju mora od nekud doći ako se želi izbjeći pad BDPapreko_vode_do_slobode wrote:
mi od 2000godine smo u deficitu, i deficitu, i deficitu, udio države se povećava, dođe kriza, onda deficit i dalje raste, i prođe kriza i dalje je deficit.. a isto vremeno porezi rastu , pa čak i regulacije
mislite da je osobna štednja dobra, a državni deficit loš, no jedno ne ide bez drugog, toliko o racijonalnosti
Guest- Guest
Njemačka savjetuje nama da režemo plaće radnicima kako bi bili konkurentniji, a u isto vrijeme ona sprječava rast plaća svojih radnika.
Da njemačkim radnicima narastu plaće efekt bi bio isti kao i da mi našim srežemo. Njemačka kupovna moć bi narasla, pao bi im izvoz i suficit, trgovinske nestabilnosti bi se izbalansirale.
Da njemačkim radnicima narastu plaće efekt bi bio isti kao i da mi našim srežemo. Njemačka kupovna moć bi narasla, pao bi im izvoz i suficit, trgovinske nestabilnosti bi se izbalansirale.
Guest- Guest
ekonomija = upravljanje oskudnim resursima
mi imamo lošu alokaciju resursa, preko države. i ništa više.
država prosječnom radniku preko poreza uzima oko 60% zarade, i onda alocira.. dio alokacije je dobar, tipa održavanje infrastukture, vojske, izgradnja cesta, bolnica,
a čini mi se da je veći dio katastrofa..
kako je jedan gostovao na nekoj televiziji, kaže bandić je zadnjih 10-15god koliko je na vlasti, imao na raspolagajnu budget od 20milijardi €, a sam to lovom izgradio je jedan most, i vanjske WCove i to je to.. sve ostalo se trošilo na uhljebljivajne..
jednostavno u RH nije toliko isplativo niti zapošljavati, bogami niti raditi, a niti trošiti.
nema ništa lipše nego štedit lovu, i kada se pojavi neka povoljna prilika kupuj.. tako treba pojeftiniti radnike ali ne rezanjem plaća ili neznam kojim kurcom, nego snižavanjem poreza,..
mi imamo lošu alokaciju resursa, preko države. i ništa više.
država prosječnom radniku preko poreza uzima oko 60% zarade, i onda alocira.. dio alokacije je dobar, tipa održavanje infrastukture, vojske, izgradnja cesta, bolnica,
a čini mi se da je veći dio katastrofa..
kako je jedan gostovao na nekoj televiziji, kaže bandić je zadnjih 10-15god koliko je na vlasti, imao na raspolagajnu budget od 20milijardi €, a sam to lovom izgradio je jedan most, i vanjske WCove i to je to.. sve ostalo se trošilo na uhljebljivajne..
jednostavno u RH nije toliko isplativo niti zapošljavati, bogami niti raditi, a niti trošiti.
nema ništa lipše nego štedit lovu, i kada se pojavi neka povoljna prilika kupuj.. tako treba pojeftiniti radnike ali ne rezanjem plaća ili neznam kojim kurcom, nego snižavanjem poreza,..
Guest- Guest
ništa lego kocke, samo domino efekt. počinje čijanje perja u saboru.debotoijusto wrote:sad neka se HDZ presloze
Guest- Guest
da bi ti štedio, netko drugi mora ići u dug i dizati kredit, npr. država deficitompreko_vode_do_slobode wrote:
nema ništa lipše nego štedit lovu
ako ne želite da država vodi deficit nemojte štedjeti, dižite kredite, pa će država smanjiti svoju zaduženost dok vi (privatni sektor) povećavate svoju
Guest- Guest
AfD će zaustavit tj bolje rečeno usporit imigraciju pa će im place porast.deda getting old wrote:Njemačka savjetuje nama da režemo plaće radnicima kako bi bili konkurentniji, a u isto vrijeme ona sprječava rast plaća svojih radnika.
PAKIRAJTE KOFERE: NJEMAČKA TRAŽI NAJMANJE 655.000 RADNIKA
Ovoliko trpanje rezultira porastom onih stranka kojima je ovo malo previše.....AfD , zeleni .....
2014-04-11
red wolf wrote:Ili će se prije toga raspustiti Sabor. To je izglednije u ovom trenutku.kaja_333 wrote:Pa nije stari, vidis da imaju novog mandatara i da ce sastaviti vladu , frankenstajn vladu doduše .RayMabus wrote:HDZ se raspao po šavovima.
ZAJEDNO PROTIV HDZ-a: Most i SDP sastaju se ujutro, traže samoraspuštanje Sabora
Most i SDP-ova koalicija dogovorili su za petak sastanak na kojem će pokušati dogovoriti predaju potpisa za raspuštanje Sabora.
Nakon što je u četvrtak popodne u Saboru izglasan opoziv premijeru Tihomiru Oreškoviću, HDZ je krenuo u bitku za prikupljanje glasova za formiranje nove saborske većine kao bi za mandatara za sastavljanje nove vlade podržali dosadašnjega ministra financija Zdravka Marića.
No to im, čini se, neće poći za rukom. Naime, SDP i Most postigli su u četvrtak popodne načelan dogovor da Sabor odmah donese odluku o samoraspuštanju Sabora, a da ona na snagustupi 15. srpnja, znači zadnjeg dana prije ljetne stanke u radu hrvatskog parlamenta, piše Novi list. Riječ je o kompromisnom rješenju, s obzirom da mostovci žele da prijevremeni izbori ne budu prije rujna.
U petak ujutro će se ponovno sastati izaslanstva SDP-a i Mosta i ako dođe do konačnog sporazuma, čelnici tih stranaka bi tijekom konzultacija na Pantovčaku izvijestili predsjednicu o tome i sugerirali joj da za izbore izabere neki datum u rujnu, najkasnije 11. rujna.
PALA HRVATSKA VLADA! Sabor izglasovao nepovjerenje premijeru Oreškoviću, Tim priznao: ‘Malo sam tužan‘
Most je spreman aktivirati potpise svojih 12 zastupnika u prilog inicijativi koju je pokrenuo SDP.Na taj je način broj potpisa narastao na 73. HDSSB-ovci Josip Salapić i Branimir Glavaš također su stavili svoje potpise i čekaju da ih predaju Reineru, izvjesno je da će se s dva zastupnika priključiti HRID, čiji je predsjednik Drago Prgomet u četvrtak pozvao predsjednika Sabora da sazove sjednicu na kojoj bi se odlučilo o samoraspuštanju, a procjena je da će na kraju to potpisima zatražiti 83 zastupnika.
Računa se, naime, da će se zastupnici nacionalnih manjina i Radimira Čačića na kraju prikloniti većini.
http://net.hr/danas/hrvatska/zajedno-protiv-hdz-a-za-petak-ujutro-most-i-sdp-dogovorili-sastanak/
Last edited by KWAChance4668 on 17/6/2016, 02:28; edited 1 time in total
Guest- Guest
Naime, SDP i Most postigli su u četvrtak popodne načelan dogovor da Sabor odmah donese odluku o samoraspuštanju Sabora, a da ona na snagustupi 15. srpnja, znači zadnjeg dana prije ljetne stanke u radu hrvatskog parlamenta, piše Novi list. Riječ je o kompromisnom rješenju, s obzirom da mostovci žele da prijevremeni izbori ne budu prije rujna.
---
NIje samo MOST nego i SDP koji želi izbjeći euforiju HDZ i toga svega oko 5.08 kad je proslava Oluje.
Još jednom bravo za MOST ali i SDP.
---
NIje samo MOST nego i SDP koji želi izbjeći euforiju HDZ i toga svega oko 5.08 kad je proslava Oluje.
Još jednom bravo za MOST ali i SDP.
2014-04-11
Neka potpise ovjere kod javnog bilježnika.KWAChance4668 wrote:
procjena je da će na kraju to potpisima zatražiti 83 zastupnika.
Guest- Guest
http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-krece-rusenje-sabora-most-i-sdpova-koalicija-se-ujutro-sastaju-oko-predaje-potpisa/900262.aspx
HDZ je najavio da će u Saboru okupiti novu većinu koja bi kao mandatara za sastavljanje nove vlade podržala dosadašnjega ministra financija Zdravka Marića.
HDZ je najavio da će u Saboru okupiti novu većinu koja bi kao mandatara za sastavljanje nove vlade podržala dosadašnjega ministra financija Zdravka Marića.
Guest- Guest
veber wrote:ero na aparatima
I ne samo ero .
Mnogi ovdje. Mnogi intelektualni ljencine kojima se ne da rszmiljati .
Da malo sumiramo sto je nama ADZ DAO TJ. UZEO.
1. SUVISAN RAT ZA DIJELOVE BOSNE I TRGOVINU SA TERITORIJIMA .
POSLJEDISCNO STRAHOVITU TRAGEDIJU U SUSJEDNOJ DRZAVI ZA KPJU SU ODGOVORNI SRBI ali su ih podrzavali HRVATI.
UZ TO U SMOJ HRVATSKOJ TESKE MATERIJALNE. LJUDSKE I EKONOMSKE POSLJEDICE.
2. Pretvorbu iz drustvenog u privatno vlasnistvo koje je proveo ADZ PO PRINCIPU SVOJE MAFIJE , dijelom ratnih profitera, dijelom gamadi iz Hercegovne ...koja je PRETVORILA HRVATSKU U SIROMASNU ZEMLJU I najjadniju u EU OVISNU O KREDITIMA I PROMJENILA LICE HRVATSKE , unistilo privredu i poljoprivredu obecanjima o malom poduzetnistvu i opg na selu a bez drzavne logistike .
3. Dovela je ta mafija popove da svo njihovo zlo blagoslove, dadaju blagoslov lopovima , ubojicama , korupciji itd . Sve za pare .
4. Povijest koju smo mi stariji zapamtili kao dio ppbjednikcke slijanse u 2. Ratu i titove uloge u tom. REDIZAJNIRALI I NAPRAVILI OD HRVATA CRNE OVCE EUROPE , RIDIKULE I EKSTREMISTE .
POVIJEST koja je pisana po nalogu pobjednika , HDZ mafije , je untar zemlje proizvela placipicke i paralizirala narod. Lazna povijest hdz u je sluzila podici nacionslne potencijale , ni nis od tog. Ne cudim se .
5. Adz je nsvike pljacke i krade tude imovine i ideja prosirio kapilarno u drustvu na nize svoje nivoe . Kako bi imao vise glasova. To se odnosi na prodaju mirovina i privilegija ..itd
ADZ I FRANJO TUDMAN SU NAJSRAMOTNIJA EPIZODA HRVATSKE POVIJESTI. ne zabrani li se i ne raspusti , bit ce dokaz da hrvati ni ne zasluzuju bolje nego propast.
A nece biti laka. Narod propada u bolovima.
deda getting old wrote:od 2008. do 2012. Irska je sa 40% BDPa nabila javni dug na 120%, povećanje od 80% u samo 4 godine
Ma necemo mi biti nikad irska IRCI SU SLOZNI
Kod nas babe dodu s poilitickim misljrnjem iz crkve
A muski iz birtije .
Ne cijenimo intelektualce ili znanost. Samo tate i lopove .
Nama se nista ne isplati raditi za sebe nego za druge .
Cim si vise pokrao, vise ti se dive.
Irci se bave brojkama u rkonomiji, nasi broje zrtve u 1945 vec 25 godina .
Irska dijaspora pomaze a nasa sere kvake o udbi .
Itd .
Irska kao uzor?
Pa shvatite nema recepta i nema uzora za hrvatsku .
Treba GRADITI odpocetka a to nece imati TKO
JER CRKVA VEC PORUCUJE, MILSNOVIC JE KRIV .
[size=40]HRVATSKE SISE! Tviterašice proslavljaju pad vlade golim fotkama, ali jedna je drugačija![/size]
Nakon službenog opoziva Tihomira Oreškovića i pada Vlade, hrvatske "tviterašice" su počele masovno da objavljuju slike svojih grudi na
http://www.informer.rs/magazin/zanimljivosti/76766/SEKSI-FOTO-HRVATSKE-SISE-Tviterasice-proslavljaju-vlade-golim-fotkama-jedna-drugacija
Guest- Guest
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» ''Zastupnički dom izglasao opoziv Donalda Trumpa''
» Vlada u sjeni Vlade Tima Oreškovića
» PALA VLADA
» Pala estonska vlada
» Pala je nizozemska vlada
» Vlada u sjeni Vlade Tima Oreškovića
» PALA VLADA
» Pala estonska vlada
» Pala je nizozemska vlada