Muke po sezoncima
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Muke po sezoncima
Zato su mi i dali cinove. Više volim konje nego te cinove. Posherem im se na svaku zvijezdicu na đeneralskom cinu GF.
MIjenjam kraljevstvo za konja.
MIjenjam kraljevstvo za konja.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
imamo takvu situaciju sa deficitom jer građani žele štedjeti i jer vlasnici privatnih tvrtki žele ostvarivati profitpreko_vode_do_slobode wrote:
mi imamo situaciju gdje država je konstatno nabijala deficit, a ekonomski rast je bio loše struktuiran a dug raste.. dakle tvoj model dovodi do kraha..
što se tiče moga modela, ako ekonomija "prdne", onda automatski padnu cijene roba i usluga i rada, što automatski dovodi do povećanja potražnje, pa se sustav vraća u ravnotežu itd.. uloga države bi trebala po meni biti dosta manja, nego što je sada
evo defict SADa, zemlje u kojoj je kapitalizam najuspješniji
kapitalizam se pogoni na kreditnoj ekspanziji, kad građani ne vrše kreditnu ekspanziju, onda mora država umjesto njih
i ne vidim zašto svi misle da je javni dug države od 80% problem, dok privatni dug građana i tvrtki od 140% BDPa nije problem
dug je OK, neće se nikad platiti, bitno je da raste, jer što je veći dug to je veća štednja ili BDP
Guest- Guest
ma jasno mi je da je USA zadužena cijelu svoju povijest, ali u USA deficit je stabiliziran zadnjh par godina..
pao je sa nekih preko 10% BDPa mislim da je sada oko 4% BDPa..
sa druge strane ponavljam opet je puno lakše voditi deficit velike ekonomije poput USA, Njemačke itd, nego male poput Hrvatske..
deficit velike ekonomije, opet se pokriva unutrašnjom proizvodnjom, potražnjom, dok hrvatska država uzme kredit od njemaca ili amera, da ga uhljebima "da troše" a ovi dio stave na banku u štednju, a dio kupuju uvoznu robu
pao je sa nekih preko 10% BDPa mislim da je sada oko 4% BDPa..
sa druge strane ponavljam opet je puno lakše voditi deficit velike ekonomije poput USA, Njemačke itd, nego male poput Hrvatske..
deficit velike ekonomije, opet se pokriva unutrašnjom proizvodnjom, potražnjom, dok hrvatska država uzme kredit od njemaca ili amera, da ga uhljebima "da troše" a ovi dio stave na banku u štednju, a dio kupuju uvoznu robu
Guest- Guest
Hrvatska ide ka tome da postane dio Eurozone i uvede Euro, trebamo se promatrati u tom kontekstu.
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» muke po Vučiću
» NJEMAČKI BEZ MUKE
» MUKE PO KORIDORU Vc u BIH
» Rusi i Srbi vriste od muke i ogorcenja Porfirijem:'Kritizira Rusiju i mole da ne postane pristalica hunte Zelenskog'
» Jezik i identitet : Muke letonskih Rusa
» NJEMAČKI BEZ MUKE
» MUKE PO KORIDORU Vc u BIH
» Rusi i Srbi vriste od muke i ogorcenja Porfirijem:'Kritizira Rusiju i mole da ne postane pristalica hunte Zelenskog'
» Jezik i identitet : Muke letonskih Rusa
Page 4 of 4