U Hrvatskoj po prvi puta više građanskih brakova nego crkvenih
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: U Hrvatskoj po prvi puta više građanskih brakova nego crkvenih
Usne Stjepana Gnječa wrote:prckov wrote:stipu tu čupri frajeru mrtvi ako te spucam štosom kerna da supati jošUsne Stjepana Gnječa wrote:prckov wrote:e poserem ti surlu kad ti je začepljeaUsne Stjepana Gnječa wrote:
Donke, ca ćemo z tobon storit? Reci finalmente ku dretu, perke kune neću ot tebe nic kapit.
Muci šempijo hoj va kovu kopat karbon i pazi se da te granik ne bugne.
Sa si vrajži i simpatiko.
jesil se to zaljubila kurvice mala
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Ero wrote:A ja glumio ustašu u fimu,s istim naslovom, jbote...Sora wrote:
Orlovi rano lete je zakon .
Da se podsjetim...režija Soja Jovanović, glumci Čkalja senior i junior, Guta Dobričanin, Ljubiša Samardžić...ajojjjj...
Ima vic jedan na tu temu....i onda na kraju pitaju covjeka. Jesu ti dali uniformu na setu ili si donio svoju od doma :)
Guest- Guest
Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
Triba dignit kredit za pir napravit a nema se šuškavaca a ovo je ono samo potpis i gotovo.
Triba dignit kredit za pir napravit a nema se šuškavaca a ovo je ono samo potpis i gotovo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Inace trebalo bi vidit i koliko netko puta uopce ulazi u brak i kako jer neka logika je da ovi civilni brakovi ono lakše se i rastave ...pa opet uđu a onda tako jedna osoba može to napravit i sto puta pa ovo cega ima više u suštini ne znaci ništa jer ovi šta su u crkvenom to su konzervativne šeme i puno teže se odlucuju na rastavu ( šta će selo reč i te priče ).
2014-04-11
Al uglavnom u matrijahalnoj imperiji brak je propala i nepotrebna institucija koja je totalno besmislena tako da su i ovi šta ulaze u civilne isto debili.
Najbolje ništa ....i najpametnije.
Najbolje ništa ....i najpametnije.
2014-04-11
ista stvar i tako. Ako se vole ostati ce skupa bez obzira sklopili ga pred matičarem, svećenikom ili kapetanom. Ako se ne vole ni Bog ih neće prisiliti ostati u braku. Možda im se ne da slušati zaručnički tečaj ?:)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Život je kratak da bi razbijao glavu o instituciji braka. Preskoci. Moć jednostavnosti.
NIt me to zanima a nit me je moguce držat u toru.
NIt me to zanima a nit me je moguce držat u toru.
2014-04-11
dakle, incestuozno:-odeda getting old wrote:u crkvi se ženiš za sestru, odnosno udaješ za brata
2014-04-12
isti in je ..stvar..volili se il ne volili..režije se moraju platit i gladna usta naranit..razmišljanje o ljubavi je za dokone, bez egzistencijalnog stresa, koje roditelji sponzoriraju.kaja_333 wrote:ista stvar i tako. Ako se vole ostati ce skupa bez obzira sklopili ga pred matičarem, svećenikom ili kapetanom. Ako se ne vole ni Bog ih neće prisiliti ostati u braku. Možda im se ne da slušati zaručnički tečaj ?:)
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
ilčić se oženio tako da se broj onih koji se moraju crkveno ženiti da dođu do pičke prepolovio...
sitting_bull-
2015-09-28
pa i crkvene brakove isto ti plaćaš,aben wrote:vjernici neka se ženu u crikvi, ča je mene to briga, ali ploćati nepoznatim ljudima njihove međusobne ugovore je fašistički horor.Usne Stjepana Gnječa wrote:aben wrote:a ča je to građanski brak, srca ti isusovoga?
A bogati di se ti oženija? Ako si pred popon onda je to crkveni brak ako si pred matičarem u općini onda je to građanski, civilnii brak.
od ovo malo poreza kojeg nisi uspio utajiti.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
RayMabus wrote:Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
muž i ja nismo imali prebijene pare kad smo se vinčavali, niti smo koga pozvali na pir..svatovi se sami skupili i sami skuvali spizu i pekli janjce isprid zgrade :D ..još nan dali i para i teća.. njegov kum zaboravija doć i sa bicikle sinja svatove..uletija u biciklističkom trikou u matičara..pa mu neko doda odijelo i prisvačija se u hodniku od matičara
2016-03-09
frakcija wrote:RayMabus wrote:Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
muž i ja nismo imali prebijene pare kad smo se vinčavali, niti smo koga pozvali na pir..svatovi se sami skupili i sami skuvali spizu i pekli janjce isprid zgrade :D ..još nan dali i para i teća.. njegov kum zaboravija doć i sa bicikle sinja svatove..uletija u biciklističkom trikou u matičara..pa mu neko doda odijelo i prisvačija se u hodniku od matičara
Meni pok. ćaća kupija odilo za diplomski, a ostalo je bilo od prve plate...Najprije nas je bilo 2+2+1: nas dvoje, kum i kuma, plus sin.
Žena se se izblebetala negdje, pa kad smo izašli od matičara trg je bun pun meni poznatih i nepoznatih. Srećom imao sam love, tako da sam ih počastio ručkom u obližnjem lokalu.
Last edited by Ero on 10/6/2016, 09:05; edited 2 times in total
moj je posudija rođakovo od krime, pa mu nogavice bile trikvrtače, a jedvo ga zakopča..Ero wrote:frakcija wrote:RayMabus wrote:Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
Meni pok. ćaća kupija odilo za diplomski, a ostalo je bilo od prve plate...Najprije nas je bilo 2+2+1: nas dvoje, kum i kuma, plus sin.
2016-03-09
Ja sam kumu deset minuta prije tutnuo 200 maraka u ruku da mi ih paradno pokloni kad su bili darovi. Nego, šta je sad ovo, koja ste vi generacija? 1941? Zar nije ono na pir dođe 300 do 500 ljudi, dižu se krediti ulazi u dug i štajaznan?frakcija wrote:moj je posudija rođakovo od krime, pa mu nogavice bile trikvrtače, a jedvo ga zakopča..Ero wrote:frakcija wrote:RayMabus wrote:Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
mi nismo imali ni za kredit kad smo bili nezaposleni i radili preko student servisa..živili sa mojin ćaćon u garsonjeri..uvik san se tješila da u našoj državi bar niko ne umire o gladi i studeni ..udba wrote:Ja sam kumu deset minuta prije tutnuo 200 maraka u ruku da mi ih paradno pokloni kad su bili darovi. Nego, šta je sad ovo, koja ste vi generacija? 1941? Zar nije ono na pir dođe 300 do 500 ljudi, dižu se krediti ulazi u dug i štajaznan?frakcija wrote:moj je posudija rođakovo od krime, pa mu nogavice bile trikvrtače, a jedvo ga zakopča..Ero wrote:frakcija wrote:RayMabus wrote:Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
2016-03-09
Ne volin formalne ceremonije...Meni je išlo na smijeh kad je matičarka čitala šta su nam dužnosti.udba wrote:Ja sam kumu deset minuta prije tutnuo 200 maraka u ruku da mi ih paradno pokloni kad su bili darovi. Nego, šta je sad ovo, koja ste vi generacija? 1941? Zar nije ono na pir dođe 300 do 500 ljudi, dižu se krediti ulazi u dug i štajaznan?frakcija wrote:moj je posudija rođakovo od krime, pa mu nogavice bile trikvrtače, a jedvo ga zakopča..Ero wrote:frakcija wrote:RayMabus wrote:Opao je opcenito broj brakova al kriza je i to ....ljudi ne idu odma pred oltar nego ono vanbracna zajednica pa ono nema se para pa samo u maticara potpišu i to je to.
Svatba? Nije mi padalo na pamet da se ženim u Hercegovini, a po "računici" moga pok. ćaće san bacija
kroz prozor novca za cilu kuću....Ono "pivanje jabuke", pa dao ovoliko...a joooj...majko mila.
"Morali" se ženit, što li?frakcija wrote:mi nismo imali ni za kredit kad smo bili nezaposleni i radili preko student servisa..živili sa mojin ćaćon u garsonjeri..uvik san se tješila da u našoj državi bar niko ne umire o gladi i studeni ..udba wrote:Ja sam kumu deset minuta prije tutnuo 200 maraka u ruku da mi ih paradno pokloni kad su bili darovi. Nego, šta je sad ovo, koja ste vi generacija? 1941? Zar nije ono na pir dođe 300 do 500 ljudi, dižu se krediti ulazi u dug i štajaznan?frakcija wrote:moj je posudija rođakovo od krime, pa mu nogavice bile trikvrtače, a jedvo ga zakopča..Ero wrote:frakcija wrote:
ae ..on 22, ja 23 ..još mu ni brci nisu nikli ..a ja cilo feštu provela rigajuć na zahodu..kum mi raspaljiva prodiđi na uši, šta mi škodilo..posli do jutra peri čaše i stolove u vinčanici..Ero wrote:"Morali" se ženit, što li?frakcija wrote:mi nismo imali ni za kredit kad smo bili nezaposleni i radili preko student servisa..živili sa mojin ćaćon u garsonjeri..uvik san se tješila da u našoj državi bar niko ne umire o gladi i studeni ..udba wrote:Ja sam kumu deset minuta prije tutnuo 200 maraka u ruku da mi ih paradno pokloni kad su bili darovi. Nego, šta je sad ovo, koja ste vi generacija? 1941? Zar nije ono na pir dođe 300 do 500 ljudi, dižu se krediti ulazi u dug i štajaznan?frakcija wrote:moj je posudija rođakovo od krime, pa mu nogavice bile trikvrtače, a jedvo ga zakopča..Ero wrote:
Last edited by frakcija on 10/6/2016, 09:26; edited 1 time in total
2016-03-09
Ja ne volim ceremonijale,rituale i komedije,te kad sam se ženio nisam pravio nikakvu predstavu.Ero wrote:
Ne volin formalne ceremonije...Meni je išlo na smijeh kad je matičarka čitala šta su nam dužnosti.
Svatba? Nije mi padalo na pamet da se ženim u Hercegovini, a po "računici" moga pok. ćaće san bacija
kroz prozor novca za cilu kuću....Ono "pivanje jabuke", pa dao ovoliko...a joooj...majko mila.
Ja i žena,pop i kumovi i to je to.
Ako ikamo mrzim ići onda su to svadbe.
Čak "volim" više otići nekom na sprovod nego na svadbu.
Na sprovod idem zato što to hoću,a na svadbu za to što moram.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Opa, svadba! Osini Rajka!
Similar topics
» Rusija prvi puta ima više zlata nego dolara u svojim rezervama
» U Srbiji su me više cenili nego u Hrvatskoj! Zvezda je moj klub
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» U Hrvatskoj lani 66 istospolnih brakova
» BOGATAŠI BEŽE DUBOKO U KOPNO ZEMLJE! Postoji više teorija zašto se to dešava, a jedna je i više nego zastrašujuća! (VIDEO)
» U Srbiji su me više cenili nego u Hrvatskoj! Zvezda je moj klub
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» U Hrvatskoj lani 66 istospolnih brakova
» BOGATAŠI BEŽE DUBOKO U KOPNO ZEMLJE! Postoji više teorija zašto se to dešava, a jedna je i više nego zastrašujuća! (VIDEO)
Page 4 of 6