UUOT! (upravo u ovom trenutku)
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: UUOT! (upravo u ovom trenutku)
https://www.facebook.com/foodopis
vrh!
vrh!
modra- Posts : 7660
2014-04-17
Tu stranicu vodi Andrea Andrassy, jel čita ko njezinu kolumnu?
Obožavam tu žensku, fakat ima smisla za humor. :D
Obožavam tu žensku, fakat ima smisla za humor. :D
ja sam pišala jučer sat vremena.. sad nastavljam s čitanjem :D
a prvi put sam jučer vidjela tu stranicu uopć, frendica je nešto lajkala..
a prvi put sam jučer vidjela tu stranicu uopć, frendica je nešto lajkala..
npr. recept za pana cottu
Dobila sam prigovor da se neozbiljno odnosim prema receptima na ovoj stranici, jer recepti nisu šala. Zato danas donosim ozbiljan recept koji ima onu receptnu težinu koju svi volimo.
Seriozna Pana cotta s umakom od realizma i čemera:
Pana cotta je jedno od onih jela koje je najjednostavnije na svijetu, a ima okus po finim komplikacijama.
Za moju pana cottu ti treba:
1. Pola litre mlijeka
2. Pola litre vrhnja za kuhanje (Brzo i fino, jer je ono drugo rijetko i glupo)
3. 150g šećera (jer se celulit neće napravit sam od sebe)
4. 2 bijele mljevene želatine
5. 2 vanilin šećera
Postupak:
U lonac stavi mlijeko i vrhnje i na laganoj vatri zagrijavaj dok ne postane toplije od hladnog ali još uvijek hladnije od vrućeg. Dok čekaš, razmišljaj o prolaznosti vremena, a ako ti pogled skrene na vatru, sjeti se Prometeja koji je ukrao vatru od bogova, zbog čega je bio osuđen da provede vječnost vezan za stijenu. Sve zato da bi ti imao vatru za kuhat pana cottu, nezahvalni gnome. Pogni glavu i budi svjestan svoje nebitnosti. Kad se malo zagrije, dodaj šećer i vanilin šećer. Dok miješaš šećer kuhačom koju su vjerojatno izradili potplaćeni Kinezi, sjeti se činjenice da svakih 7 sekundi u svijetu netko umre od dijabetesa, a ti si upravo usipao 150 grama šećera u svoj debeli desert. Osjeti sram. Stišaj Prometejev dar čovječanstvu i dok čekaš da se šećer otopi, prošeći do prozora. Zagledaj se u zvijezde i prizovi Wertherov weltschmerz. Ako ti ne dolazi, skini čarapu, vikni MASSIMO tri puta i namjerno se malim prstom zabij u komad namještaja, jer je bol esencija života. Kad je šećer otopljen, vrijeme je za želatinu, koju ćeš napravit tak da ćeš pročitat upute na vrećici. Sjeti se svih ljudi koji nemaju oči - oni ne mogu napravit želatinu, nezahvalni gnome. Umiješaj želatinu u smjesu, a kad se otopi, sve preseli u kalupe. Ja sam svoje kupila ovdje: http://www.ebay.com/itm/4-DESSERT-MOLDS-FOR-JELLO-PUDDING-RICE-ICE-CREAM-FOXRUN-WHITE-NEW-SEALED-/251343110397?pt=Kitchen_Tools_Gadgets&hash=item3a853780fd - možeš i u nešto drugo, meni je svejedno. Ako slučajno osjetiš sreću zbog mirisa deserta koji si napravio, brzo se kazni nekom nakaradnom aktivnosti, tipa guglanjem Milanovićevih slika ili slušanjem Josipa Katalenića na engleskom (zove se Chris Colins, nema na čemu).
I to je to - stavi pana cottu u frižider, a kad se za nekih 12 sati stisne, baci ju u smeće, sjedni u kut i budi čemeran.
P.S. Nema umaka, ali ako full želiš, možeš se isplakat u zdjelicu pa poslužit s tim.
Dobila sam prigovor da se neozbiljno odnosim prema receptima na ovoj stranici, jer recepti nisu šala. Zato danas donosim ozbiljan recept koji ima onu receptnu težinu koju svi volimo.
Seriozna Pana cotta s umakom od realizma i čemera:
Pana cotta je jedno od onih jela koje je najjednostavnije na svijetu, a ima okus po finim komplikacijama.
Za moju pana cottu ti treba:
1. Pola litre mlijeka
2. Pola litre vrhnja za kuhanje (Brzo i fino, jer je ono drugo rijetko i glupo)
3. 150g šećera (jer se celulit neće napravit sam od sebe)
4. 2 bijele mljevene želatine
5. 2 vanilin šećera
Postupak:
U lonac stavi mlijeko i vrhnje i na laganoj vatri zagrijavaj dok ne postane toplije od hladnog ali još uvijek hladnije od vrućeg. Dok čekaš, razmišljaj o prolaznosti vremena, a ako ti pogled skrene na vatru, sjeti se Prometeja koji je ukrao vatru od bogova, zbog čega je bio osuđen da provede vječnost vezan za stijenu. Sve zato da bi ti imao vatru za kuhat pana cottu, nezahvalni gnome. Pogni glavu i budi svjestan svoje nebitnosti. Kad se malo zagrije, dodaj šećer i vanilin šećer. Dok miješaš šećer kuhačom koju su vjerojatno izradili potplaćeni Kinezi, sjeti se činjenice da svakih 7 sekundi u svijetu netko umre od dijabetesa, a ti si upravo usipao 150 grama šećera u svoj debeli desert. Osjeti sram. Stišaj Prometejev dar čovječanstvu i dok čekaš da se šećer otopi, prošeći do prozora. Zagledaj se u zvijezde i prizovi Wertherov weltschmerz. Ako ti ne dolazi, skini čarapu, vikni MASSIMO tri puta i namjerno se malim prstom zabij u komad namještaja, jer je bol esencija života. Kad je šećer otopljen, vrijeme je za želatinu, koju ćeš napravit tak da ćeš pročitat upute na vrećici. Sjeti se svih ljudi koji nemaju oči - oni ne mogu napravit želatinu, nezahvalni gnome. Umiješaj želatinu u smjesu, a kad se otopi, sve preseli u kalupe. Ja sam svoje kupila ovdje: http://www.ebay.com/itm/4-DESSERT-MOLDS-FOR-JELLO-PUDDING-RICE-ICE-CREAM-FOXRUN-WHITE-NEW-SEALED-/251343110397?pt=Kitchen_Tools_Gadgets&hash=item3a853780fd - možeš i u nešto drugo, meni je svejedno. Ako slučajno osjetiš sreću zbog mirisa deserta koji si napravio, brzo se kazni nekom nakaradnom aktivnosti, tipa guglanjem Milanovićevih slika ili slušanjem Josipa Katalenića na engleskom (zove se Chris Colins, nema na čemu).
I to je to - stavi pana cottu u frižider, a kad se za nekih 12 sati stisne, baci ju u smeće, sjedni u kut i budi čemeran.
P.S. Nema umaka, ali ako full želiš, možeš se isplakat u zdjelicu pa poslužit s tim.
pre je luda! <3 :)))
Muffini od pistacija s čokoladnim srcem. Evo ne znam kaj da kažem. Ako ih dovoljno dugo gledaš, nakon nekog vremena čuješ zbor anđela kak pjeva Odu radosti. Frojde šener geterfunken tohter aus eliiiiizijuuum! Ljepšu stvar u životu nisam vidjela, a vidjela sam guzicu od Dejana Lovrena.
Muffini od pistacija s čokoladnim srcem. Evo ne znam kaj da kažem. Ako ih dovoljno dugo gledaš, nakon nekog vremena čuješ zbor anđela kak pjeva Odu radosti. Frojde šener geterfunken tohter aus eliiiiizijuuum! Ljepšu stvar u životu nisam vidjela, a vidjela sam guzicu od Dejana Lovrena.
Cmarna pana cotta ^^modra wrote:
Seriozna Pana cotta s umakom od realizma i čmara:
ili slušanjem Josipa Katalenića na engleskom (zove se Chris Colins, nema na čemu).
Ides jos ima ljudi koji imaju traume slusanja chrisa katalinica ^^
Guest- Guest
Ahaahhaa, kako je on smiješan lik...
on je kombinacija urnebesa i čemera u isto vrijeme
dobar vikend unatoč glavobolji
stan napokon izgleda normalno
fale nam žlice
kao išla sam isprobat pećicu pa sam ispekla zeljanicu
sutra me čeka stresan dan po svemu sudeći
ali malo rutine isto ne bi bilo loše
bar 2 tjedna
on je kombinacija urnebesa i čemera u isto vrijeme
dobar vikend unatoč glavobolji
stan napokon izgleda normalno
fale nam žlice
kao išla sam isprobat pećicu pa sam ispekla zeljanicu
sutra me čeka stresan dan po svemu sudeći
ali malo rutine isto ne bi bilo loše
bar 2 tjedna
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Dosadno mi je...gdje je modra da me zabavlja...inace od 6 ujutro vec visi na netu
Da nije dobila proljevitis od cool caja:aw:
Da nije dobila proljevitis od cool caja:aw:
Guest- Guest
aa.. falim, falim :D
radim drugu pa malo više spavam! uskoro sam opet s vama :* za par sati, na 6 sati
:D
radim drugu pa malo više spavam! uskoro sam opet s vama :* za par sati, na 6 sati
:D
Pa u nedostatku boljega ..ni ti nisi lose drustvo
Ah tad je kasno ...meni shifta tad gotova :p
Ah tad je kasno ...meni shifta tad gotova :p
Guest- Guest
Koma mi je društvo na faksu. Dečki su zreliji od ženskih. Hahaaaaa. Svasta. Upoznala prekrasnu curu, normalno obučenu, normalnog ponašanja, a totalno je nezamijećena. :/
Guest- Guest
dobro je l' normalno da dam za hp express (ili šta već?) dodatno 80 kuna?
pa u p.m. više! a šta mi je stiglo, maleni čajić od 30g
e da sam znala, bome bi čekala idući mjesec šoping pa to tamo uživo obavila...
pas mater :D
ukratko, naručim čaj od 170 kn, a moram platit 250!
znala sam da će me doć nešto više, al ovoliko više baš i ne...
pa u p.m. više! a šta mi je stiglo, maleni čajić od 30g
e da sam znala, bome bi čekala idući mjesec šoping pa to tamo uživo obavila...
pas mater :D
ukratko, naručim čaj od 170 kn, a moram platit 250!
znala sam da će me doć nešto više, al ovoliko više baš i ne...
i mrzim ponedjeljak, jadna sam danas, i želim da prođe. ne volim se
barem su me razveselile te stvari što su mi stigle.. pozlaćeni čaj :D & preparati za kosu
barem su me razveselile te stvari što su mi stigle.. pozlaćeni čaj :D & preparati za kosu
kic wrote:oh Saske you so edgy :X
10.11.2014 The end
Saske e muerto
Guest- Guest
M3tzTli wrote::wait:
pa di ši ljubeeee :<heart: :***
Ok uspjela si, ono što nitko nije, otjerati me sa foruma
Guest- Guest
modra-