madjarska dobila prvaka u kategoriji 200x160x80
Page 1 of 1
madjarska dobila prvaka u kategoriji 200x160x80
NA MAĐARSKOM groblju svečanu kontemplaciju u petak je zamijenilo natjecateljsko ozračje jer su se deseci grobara okupili da odmjere snage u brzini i vještini posla.
Grobari su zauzeli svoja mjesta na parcelama koje su im dodijeljene izvlačenjem imena iz tvrdog šešira pa je 18 timova od po dva člana čekalo povik Start! prije nego što su, najbrže što mogu, počeli kopati prema točno određenim dimenzijama.
"Ne, ne mislim da je to morbidno", rekao je potpredsjednik mađarskoga saveza grobara Zoltan Juracsik na državnom natjecanju kopanja grobova na drvenom groblju u Debrecinu, poslije Budimpešte najvećem mađarskome gradu.
"To je zanimanje, i kolege koji sudjeluju na natjecanju ponosni su i zaslužuju naše poštovanje".
U manje od pola sata, mjesni je tim, možda i s prednošću na domaćem terenu, prvi završio. Drugim je natjecateljima trebalo gotovo sat vremena.
Žiri je odlučivao o urednosti i dimenzijama iskopanog groba: dužina 200 cm, dubina 160 cm i širina 80 cm.
Pobjednički je tim osvojio prvo mjesto na međunarodnom turniru, u kojem su sudjelovale Poljska, Slovačka i Češka.
Natjecanjem se želi privući mlade ljude poslu koji se još uvijek mora obavljati ručno u krcatim grobljima gdje ne stane mehanizacija.
Jedan od natjecatelja, Csaba Halasz (21), počeo je raditi kao grobar uzevši ljetni honorarni posao nakon srednje škole. Premda je kasnije stekao diplomu profesora tjelesnog odgoja, ostao je u poslu.
"Ovaj je posao izabrao mene", rekao je. "Teško je, ali vrijedi. Rođaci dolaze i svaki put mi zahvaljuju. Ova profesija jednostavno me osvojila", rekao je zadovoljno mladi grobar.
http://www.index.hr/black/clanak/je-li-ovo-najbizarnije-natjecanje-na-svijetu-pogledajte-u-cemu-se-natjecu-madjarski-grobari/897680.aspx
Grobari su zauzeli svoja mjesta na parcelama koje su im dodijeljene izvlačenjem imena iz tvrdog šešira pa je 18 timova od po dva člana čekalo povik Start! prije nego što su, najbrže što mogu, počeli kopati prema točno određenim dimenzijama.
"Ne, ne mislim da je to morbidno", rekao je potpredsjednik mađarskoga saveza grobara Zoltan Juracsik na državnom natjecanju kopanja grobova na drvenom groblju u Debrecinu, poslije Budimpešte najvećem mađarskome gradu.
"To je zanimanje, i kolege koji sudjeluju na natjecanju ponosni su i zaslužuju naše poštovanje".
U manje od pola sata, mjesni je tim, možda i s prednošću na domaćem terenu, prvi završio. Drugim je natjecateljima trebalo gotovo sat vremena.
Žiri je odlučivao o urednosti i dimenzijama iskopanog groba: dužina 200 cm, dubina 160 cm i širina 80 cm.
Pobjednički je tim osvojio prvo mjesto na međunarodnom turniru, u kojem su sudjelovale Poljska, Slovačka i Češka.
Natjecanjem se želi privući mlade ljude poslu koji se još uvijek mora obavljati ručno u krcatim grobljima gdje ne stane mehanizacija.
Jedan od natjecatelja, Csaba Halasz (21), počeo je raditi kao grobar uzevši ljetni honorarni posao nakon srednje škole. Premda je kasnije stekao diplomu profesora tjelesnog odgoja, ostao je u poslu.
"Ovaj je posao izabrao mene", rekao je. "Teško je, ali vrijedi. Rođaci dolaze i svaki put mi zahvaljuju. Ova profesija jednostavno me osvojila", rekao je zadovoljno mladi grobar.
http://www.index.hr/black/clanak/je-li-ovo-najbizarnije-natjecanje-na-svijetu-pogledajte-u-cemu-se-natjecu-madjarski-grobari/897680.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: madjarska dobila prvaka u kategoriji 200x160x80
1/2h , impresivan rezultat
prica se po gradu da su imali japanske lopate s dvije brzine
2014-04-12
debotoijusto wrote:
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ako je to istina natjecanje nije regularno, pobjeda pripada drugoplasiranima Pravda za sve!debotoijusto wrote:1/2h , impresivan rezultat
2015-08-09
melkior wrote:debotoijusto wrote:
padne tu odlicna kinta
kod nas najbolju kintu dobiju oni sto opremaju mrtve zatim oni u rukavicama sto nose urne , tu si gospodin covjek, bijele rukavice dostojanstven hod , 5-6 polaganja dnevno , svaka obitelj nesto tutne + 6-7t. kn. od holdinga svakog 1/m
ovi sto kopaju malo i nista , konkretan rad nije na cijeni u HR
2014-04-12
Mi smo u osijeku na gradskom groblju zato imali natjecanje: "Pronađi zlatnu škrinju i otrgni lešu zlatnu krunicu sa zuba". Pobjednici su isto mjesni grobari, meni vuče na prijevaru
2015-08-09
debotoijusto wrote:
-Pobjednički je tim osvojio prvo mjesto na međunarodnom turniru, u kojem su sudjelovale Poljska, Slovačka i Češka-
Dogodine će im se možda pridružiti i ukri, svi skupa vježbaju za sukob sa Rusijom
Neki dan sam mislio otvoriti tu tamu ali sam odustao. Dobri su, neka vježbaju, tribaće m
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Neki dan sam mislio otvoriti tu tamu ali sam odustao
steta
@ero voli ove teme o kopanju kostiju
a ja volim ugodit ljudima
2014-04-12
Govno cionističko poremećenoYehudi wrote:debotoijusto wrote:
-Pobjednički je tim osvojio prvo mjesto na međunarodnom turniru, u kojem su sudjelovale Poljska, Slovačka i Češka-
Dogodine će im se možda pridružiti i ukri, svi skupa vježbaju za sukob sa Rusijom
Neki dan sam mislio otvoriti tu tamu ali sam odustao. Dobri su, neka vježbaju, tribaće m
Ripleks pederčino klošarska odjebi
aj tamo skupljati boce po kontejnerima
Šta me se tičeš...........jesam te ja spomenio ili komentirao, profilirao?
Odjeb dakle
aj tamo skupljati boce po kontejnerima
Šta me se tičeš...........jesam te ja spomenio ili komentirao, profilirao?
Odjeb dakle
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
ostavi vas covjek 15min. same i odmah se pokarate
slani jezik mislim , da ne bude zabune
slani jezik mislim , da ne bude zabune
2014-04-12
Similar topics
» Madjarska uvodi izvanredno stanje
» ''U DRUŠTVU HAITIJA I VENEZUELE KATASTROFA: Economist objavio graf prema kojem je Hrvatska, u možda najvažnijoj kategoriji za budućnost, četvrta najgora na svijetu''
» Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona
» Orban:Madjarska nosi casno ime predzidja krscanstva kao Hrvatska i Poljska
» Madjarska uputila verbalnu notu Sloveniji!Problem je Orbanova karikatura
» ''U DRUŠTVU HAITIJA I VENEZUELE KATASTROFA: Economist objavio graf prema kojem je Hrvatska, u možda najvažnijoj kategoriji za budućnost, četvrta najgora na svijetu''
» Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona
» Orban:Madjarska nosi casno ime predzidja krscanstva kao Hrvatska i Poljska
» Madjarska uputila verbalnu notu Sloveniji!Problem je Orbanova karikatura
Page 1 of 1