ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona Empty Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona

Post by vuksadinare Thu 15 Mar - 4:45

http://informer.rs/vesti/svet/373424/frka-u-evropi-madarska-vraca-zlato-iz-londona-budimpesta-to-radi-iz-sigurnosnih-razloga-i-straha-od-geopoliticke-krize
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona Empty Re: Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona

Post by vuksadinare Thu 15 Mar - 4:47

Kad je frka neka bude frka...ne moze ovako ni dovjeka.. :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona Empty Re: Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona

Post by Regoč Thu 15 Mar - 7:51

Vide ljudi kako se zlato plieni kad se to sprdne anglosaskoj gamadi pa uzimaju svoje.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 10:41

rvati su svoje zlato prodali za šaku judinih škuda.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 10:50

Gnječ wrote:rvati su svoje zlato prodali za šaku judinih škuda.
Prodali su i oni sedamdesetih godina, imalo 70 tona zlata a sad imaju dvije ili tri tone a neš ti vrijednosti
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 10:57

RayMabus wrote:
Gnječ wrote:rvati su svoje zlato prodali za šaku judinih škuda.
Prodali su i oni sedamdesetih godina, imalo 70 tona zlata a sad imaju dvije ili tri tone a neš ti vrijednosti

kojih sedamdesetih godina?????

13 tona zlata!

Raspadom SFRJ, Hrvatska je naslijedila zlatne rezerve koje je Hrvatska narodna banka prodala.
Raspadom SFRJ, Hrvatska je naslijedila zlatne rezerve koje je Hrvatska narodna banka prodala za vrijeme mandata Željka Rohatinskog.

Detalje prodaje zlata, Vlada RH otkrila je u sklopu odgovora na pitanje saborskog zastupnika Gorana Marića.

Kako Vlada navodi u pismenom odgovoru, sredinom travnja 2001. godine, Republika Hrvatska je nakon postignutog sporazuma o podjeli dijela imovine bivše SFRJ, pohranjenog u Banci za međunarodna poravnanja u Baselu (BIS), postala vlasnica 13,127 tona zlata koje je, knjiženo je po njegovoj tržišnoj vrijednosti na dan priljeva, tj. 13. lipnja 2001. godine, u iznosu od USD 114.939.321,71, odnosno 272,35 dolara po unci.

"Budući da zlato na gore navedenim računima (po viđenju) ne nosi nikakav prinos Direkcija za upravljanje međunarodnim pričuvama i deviznom likvidnošću HNB-a kontaktirala je Swiss National Bank, BIS i Bank of England, te komercijalne banke (Credit Suisse FB, UBS, Deutsche bank i Rabobank) s namjerom plasiranja zlata u kratkoročne depozite. Kako se tržište depozita zlata nalazi u Londonu, zlato locirano u New Yorku i Bernu premješteno je u London, te se zajedno sa zlatom lociranim u Londonu deponiralo kod BIS-a na rok od 2 mjeseca. Na taj je način po dospijeću depozita svo zlato HNB trebalo biti locirano u Londonu".

"Depoziti u zlatu plasirani su u dva navrata po ukupno tri iznosa, sa istim datumom dospijeća, 25. rujna 2001. godine. Prvo je dan depozit sa računa u Londonu, a zbog potrebne najave izvršenja transakcije zlato sa računa u Bernu i New Yorku imalo je datum namirenja 3 radna dana kasnije. Kamata na plasirane zlatne depozite obračunata je u dolarima po cijeni koja je bila aktualna na dan ugovaranja transakcija 20. srpnja 2001. godine, 268,10 dolara za uncu, a po dospijeću je isplaćena na dolarski račun HNB na FED-u."

Prodaju međunarodnih pričuva iz Vlade pojašnjavaju time što HNB tada nije bio zaštićen u slučaju pada cijene, te da je nemoguće predvitjeti kretanje cijene zlata, dok se kod instrumenata s fiksnim prinosom može procijeniti dobit u budućem razdoblju.

"Dana 22. kolovoza 2001. godine donijeta je odluka o prodaji zlata iz portfelja međunarodnih pričuva sa "forward" valutom 25. rujan 2001. godine, kada su dospijevali depoziti deponirani kod BIS-a. Direkcija za upravljanje međunarodnim pričuvama i deviznom likvidnošću HNB-a je, uz prethodnu analizu, predložila da se za donji limit prodaje postavi cijena od 276 dolara po unci. Ta je cijena osiguravala prinos u razdoblju držanja zlata od preko 5 posto, što je, s obzirom na kamate dolarskog tržišta novca koje su se u tom razdoblju nalazile na razini nižoj od 4 posto, predstavljalo zadovoljavajući prinos. Uz to je potrebno naglasiti da portfelj HNB nije bio zaštićen u slučaju pada cijene zlata. Naime, cijena zlata ima volatilnost bitno veću od okvira unutar kojeg se nalaze sve ostale investicije međunarodnih pričuva HNB, a prinos zlata u bilo kojem razdoblju može biti i negativan. Drugim riječima, zlato nema nikakvu očekivanu dobit, već njegova cijena fluktuira ovisno o mnogobrojnim tržišnim faktorima koje je nemoguće predvidjeti. S druge strane, portfelju instrumenata s fiksnim prinosom (depoziti, reverse repo sporazumi, obveznice i sl.) može se procijeniti dobit u određenom budućem razdoblju, a mogućnosti gubitka de facto nema".

"Nadalje, eventualna dobit ostvarena mogućim porastom cijene zlata ide direktno u Kapital HNB-a i nije uplativa u državni proračun, dok se zarada po kuponima i kamatama na depozite te obveznice, kao i realizirana zarada po ulaganjima u instrumente s fiksnim prinosom može uplatiti u državni proračun", navodi se u odgovoru Vlade.

Zlato je prodano s datumom 25. rujna 2001. godine, a prodajna cijena je iznosila 277,78 dolara za uncu.

Osim toga, Hrvatskoj je u procesu sukcesije, temeljem dokumenata potpisanih u lipnju 2004. i svibnju 2005. godine, pripao i 23-postotni udio u zlatu koje je bilo pohranjeno kod središnje banke Francuske i poslovne banke Credit Suisse, Zurich. To zlato je, kako navodi Vlada prodano po nalogu Ministarstva financija, u čijoj je ingerenciji raspolaganje imovinom bivše SFRJ, a na čijem čelu je tada bio Ivan Šuker.

"Prodaja zlata obavljena je 29. studenoga 2005. godine i to: 42.494,396 unci zlata prodano je za 21.058.097,94 USD po cijeni od 495,55 USD te 20.350,758 unci za 10.096.011,04 USD po cijeni 496,1 USD. Prodajom tog zlata Republika Hrvatska ostvarila je ukupno 31.154.108,98 USD.", stoji u odgovoru Vlade saborskom zastupniku Ivanu Mariću.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/otkriveno-kako-su-prodane-hrvatske-zlatne-rezerve-296277

kila mozga....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 10:59

Pa piše ti u onom tekstu na početku, Mađarska je sedamdesetih prodala oko sedamdeset tona zlata, ovo šta vračaju je dvije do tri tone šta je ostalo, mrvice
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 11:07

Novac je povjerenje 

Sam Obran jasno kaže da je to radi geopolitičkih razloga i u prevodu Mađarska šalje poruku svijetu da Mađarska misli da London nije više siguran 

Potapa ih
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 11:09

RayMabus wrote:Pa piše ti u onom tekstu na početku, Mađarska je sedamdesetih prodala oko sedamdeset tona zlata, ovo šta vračaju je dvije do tri tone šta je ostalo, mrvice

vraćaju 3 tone zlata i sad je to opća frka???? rvati prodali u bescjenje 13 tona zlata i nitko ni da pisne. muk i tišina pizda vam materina.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 11:12

Pa nije opća frka osim ako se i drugi nepovedu za njegovim primjerom tj počnu razmišljat jel London baš najbolje mjesto za čuvanje svojih zlatnih rezervi 

Ja da imam zlato radije bi ga držao u Njemačkoj pošto je ona u EU
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 11:14

RayMabus wrote:Pa nije opća frka osim ako se i drugi nepovedu za njegovim primjerom tj počnu razmišljat jel London baš najbolje mjesto za čuvanje svojih zlatnih rezervi 

je, doma nemaš mjesta za skadištiti zlato? trebaš ga skladištiti u nekoj drugoj državi? koja logika jebote...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 11:15

Ovdje se neradi o zlatu, ovdje se radi o tome da je on usput i da izjavu da nema povjerenja u London 

Drugim riječima Mađarska je londonskoj centralnoj banci pokazala srednji prst pred cijelim svijetom 

Zbogom anglosasi
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 11:18

RayMabus wrote:Ovdje se neradi o zlatu, ovdje se radi o tome da je on usput i da izjavu da nema povjerenja u London 

Drugim riječima Mađarska je londonskoj centralnoj banci pokazala srednji prst pred cijelim svijetom 

Zbogom anglosasi

sva sreća rvati su se riješili tog odvratnog žutog metala jednom zauvijek.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 11:19

Gnječ wrote:
RayMabus wrote:Pa nije opća frka osim ako se i drugi nepovedu za njegovim primjerom tj počnu razmišljat jel London baš najbolje mjesto za čuvanje svojih zlatnih rezervi 

je, doma nemaš mjesta za skadištiti zlato? trebaš ga skladištiti u nekoj drugoj državi? koja logika jebote...
Tona zlata je tona zlata, sad kad ti negdje držiš to svi znaju da je tu onda hrpa čuvara okolo dakle trošak a onda kad ideš prodati ili kupit morao bi prevozit

Zato to tako kod nekoga pa je sve tu pa je prodaja toga ili kupnja tu i nema prevoza
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 11:25

RayMabus wrote:
Gnječ wrote:

Tona zlata je tona zlata, sad kad ti negdje držiš to svi znaju da je tu onda hrpa čuvara okolo dakle trošak a onda kad ideš prodati ili kupit morao bi prevozit

Zato to tako kod nekoga pa je sve tu pa je prodaja toga ili kupnja tu i nema prevoza

ma koji trošak?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 11:26

Gnječ wrote:

Pa nije to nego jednostavno ako ga tebi netko ukrade sam si kriv a ovako te druge banke koje ga čuvaju snose odgovornost tj ako ih tko opljačka one moraju svima isplatiti štetu 

Zatim ti bi morao držat čuvare okolo pošto svi znaju da su na toj lokaciji tone zlata 

Onda ideš prodati ili kupit trebao bi svaki put prevoziti

Ono mislim nije to tek tako napravljeno da se to drži kod njih par u svijetu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 15 Mar - 11:32

RayMabus wrote:
Gnječ wrote:

Pa nije to nego jednostavno ako ga tebi netko ukrade sam si kriv a ovako te druge banke koje ga čuvaju snose odgovornost tj ako ih tko opljačka one moraju svima isplatiti štetu 

Zatim ti bi morao držat čuvare okolo pošto svi znaju da su na toj lokaciji tone zlata 

nigdje ništa nije sigurno kad su rvati u pitanju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 15 Mar - 12:48

Gnječ wrote:
RayMabus wrote:
Gnječ wrote:

nigdje ništa nije sigurno kad su rvati u pitanju.A
A izgleda ni Rusi 

Vijest od maloprije

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivosti/u-rusiji-iz-aviona-na-pistu-ispale-tri-tone-zlata/180315058

Frka bato u Evropi!Madjarska vraca zlato iz Londona B_180315058
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Kavran Thu 15 Mar - 12:52

boli nas kurac ... rahmetli račan ionako prodao hrvatske zlatne rezerve i sad imamo racku .... živio sdp pička vam materina idiotska.

ča je život vengo fantazija.
Kavran
Kavran

2017-10-12

Back to top Go down

Post by epikur37 Thu 15 Mar - 13:11

Nama su rekli iz Buzina da prodamo, glupi mađari misle da se zlato još broji, alo u kojem su oni stoljeću.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics