Direktan prijenos: Izbacivanje ljudi iz stana
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Direktan prijenos: Izbacivanje ljudi iz stana
Interesi pojedinca nisu jednaki interesu zajednice. Ako tebi poraste plaća, izvoznicima pada izvoz.Riplex wrote:U drugim vijestima HNB kupuje eure da kuna ne bi ojačala. Hvala HRVATSKOJ NARODNOJ banci što nisu dopustili da mi iduća plaća više vridi. Ta šta će mi.
Država je odredila da želi biti izvozno orjentirana poput Njemačke i imati uravnotežen proračun ili čak i proračunski suficit od izvoza.
Ne možete i jedno i drugo, ne možete biti izvoznici poput Njemačke i u isto vrijeme imati rast plaća i rast valute.
Ako želite imati izvoz i poticati izvoznike, to znači da želite rušiti vrijednost kune ili smanjivati plaće radnicima, poput Njemačke.
Odnosno kako narodna mudrost kaže, ne možete imati i ovce i novce.
Last edited by deda getting old on 1/6/2016, 14:58; edited 1 time in total
Guest- Guest
deda getting old wrote:Interesi pojedinca nisu jednaki interesu zajednice. Ako tebi poraste plaća, izvoznicima pada izvoz.Riplex wrote:U drugim vijestima HNB kupuje eure da kuna ne bi ojačala. Hvala HRVATSKOJ NARODNOJ banci što nisu dopustili da mi iduća plaća više vridi. Ta šta će mi.
Država je odredila da želi biti izvozno orjentirana poput Njemačke i imati uravnotežen proračun ili čak i proračunski suficit od izvoza.
Ne možete i jedno i drugo, ne možete biti izvoznici poput Njemačke i u isto vrijeme imati rast plaća i rast valute.
Ako želimo imati izvoz i poticati izvoznike, to znači da želimo rušiti vrijednost kune i smanjivati plaće radnicima.
Ili kako se kaže, ne možete imati i ovce i novce.
Koji mi? De me nemoj. Jebem ti ja njihov izvoz... Em u ovde narod ima refleks čuvanja para, em ovi još sve rade da ga pojačaju
Riplex wrote:
Koji mi? De me nemoj. Jebem ti ja njihov izvoz...
ne vidim da itko zagovara povećanje domaće potrošnje po medijima, svi političari i njihovi savjetnici zagovaraju povećanje izvoza te strukturne reforme koje uključuju i pad plaća kako bi se povećala konkurentnost u odnosu na ostala tržišta
i tu na forumu većina će reći da bi porastom domaće potrošnje samo porastao uvoz te da je jedini pravi put za Hrvatsku biti netto izvoznik
vi kao društvo, vi kao većina ste odlučili da želite biti izvozno orjentirani poput Njemačke
HNB djeluje u skladu s tom državnom politikom i pomaže izvoznicima, što naravno šteti hrvatskom radniku
Guest- Guest
deda getting old wrote:Riplex wrote:
ne vidim da itko zagovara povećanje domaće potrošnje po medijima, svi političari i njihovi savjetnici zagovaraju povećanje izvoza te strukturne reforme koje uključuju i pad plaća kako bi se povećala konkurentnost u odnosu na ostala tržišta
i tu na forumu većina će reći da bi porastom domaće potrošnje samo porastao uvoz te da je jedini pravi put za Hrvatsku biti netto izvoznik
vi kao društvo, vi kao većina ste odlučili da želite biti izvozno orjentirani poput Njemačke
HNB djeluje u skladu s tom državnom politikom i pomaže izvoznicima, što naravno šteti hrvatskom radniku
tako je
do 2008 je HNB i vlast su igrali na tu ulogu. plaće su rasle brutalno i nerealno, a održavala se jaka kuna koja je još više pojačavala standard (nerealni) RH građana
znaš da za vrijeme 2008godine, kada smo kao "imali najveći standard u povjesti", - u toj godini, pokrivenost uvoza-izvozom je bila 46%, a deficit platne bilance 30milijardi kuna :)
sada imamo suficit platne bilance oko 1% BDPa, dakle već sada smo postali izvozna ekonomija(sa turizmom)
Guest- Guest
Hrvati su odlučili da ne žele konzumirati, nego da žele izvoziti kako bi drugi konzumirali
Guest- Guest
to da, neki zagovaraju slobodno fluktuirajući tečaj, dakle kuna ne ovisi o tome kako se rohatinskom digne kurac, nego slobodno se pokorava zakonima ponude i potražnje..Riplex wrote:deda getting old wrote:Interesi pojedinca nisu jednaki interesu zajednice. Ako tebi poraste plaća, izvoznicima pada izvoz.Riplex wrote:U drugim vijestima HNB kupuje eure da kuna ne bi ojačala. Hvala HRVATSKOJ NARODNOJ banci što nisu dopustili da mi iduća plaća više vridi. Ta šta će mi.
Ako želimo imati izvoz i poticati izvoznike, to znači da želimo rušiti vrijednost kune i smanjivati plaće radnicima.
Koji mi? De me nemoj. Jebem ti ja njihov izvoz... Em u ovde narod ima refleks čuvanja para, em ovi još sve rade da ga pojačaju
u tom scenariju , vjerojatno bi kuna i devalvirala dodatno 10-15%
Guest- Guest
Ide Sinčićev rejting još kojih dva posto gore a "veliki" se tome čude,sad dal su pokvareni,nesposobni ili glupi pitanje je sad.
vili40-
2015-08-02
deda getting old wrote:Riplex wrote:
I ti si kao i ja u tom društvu, to što su mene sjebali, kao i tebe ne znači da sam ja za takve stvari.
dobiješ para od izvoza i kupuješ robu u Hrvatskojdeda getting old wrote:Hrvati su odlučili da ne žele konzumirati, nego da žele izvoziti kako bi drugi konzumirali
moja curka radi kao ing u izvoznoj firmi, firma dobro posluje, da joj dobru plaću, a njezina plaća nemože dočekati kraj miseca
ja isto sa svojim business-om sa "neto izvoznik" a jebiga lovu trošim u RH uglavnom
to i jest najbolji recept za izaći iz krize, i najrealnija potrošnja. a ne ovo što smo radili prije.. zaduži se sanader kod švaba da bi sa zaduženom lovom kupova njemačke proizvode i usluge.. normalno da ćemo prdnuti u čabar
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:to da, neki zagovaraju slobodno fluktuirajući tečaj, dakle kuna ne ovisi o tome kako se rohatinskom digne kurac, nego slobodno se pokorava zakonima ponude i potražnje..Riplex wrote:deda getting old wrote:Interesi pojedinca nisu jednaki interesu zajednice. Ako tebi poraste plaća, izvoznicima pada izvoz.Riplex wrote:U drugim vijestima HNB kupuje eure da kuna ne bi ojačala. Hvala HRVATSKOJ NARODNOJ banci što nisu dopustili da mi iduća plaća više vridi. Ta šta će mi.
Neka, ali zato bi i rasla u odnosu na €, svaki put kada se sranja kao oko Grčke događaju. I svaki Hrvat uz malo mozga to može iskoristit. Ali eto nama sudbinu kroji par ljudi u vrhu, od koji pola je izabranu između sebe
Riplex wrote:preko_vode_do_slobode wrote:to da, neki zagovaraju slobodno fluktuirajući tečaj, dakle kuna ne ovisi o tome kako se rohatinskom digne kurac, nego slobodno se pokorava zakonima ponude i potražnje..Riplex wrote:deda getting old wrote:Interesi pojedinca nisu jednaki interesu zajednice. Ako tebi poraste plaća, izvoznicima pada izvoz.Riplex wrote:U drugim vijestima HNB kupuje eure da kuna ne bi ojačala. Hvala HRVATSKOJ NARODNOJ banci što nisu dopustili da mi iduća plaća više vridi. Ta šta će mi.
Neka, ali zato bi i rasla u odnosu na €, svaki put kada se sranja kao oko Grčke događaju. I svaki Hrvat uz malo mozga to može iskoristit. Ali eto nama sudbinu kroji par ljudi u vrhu, od koji pola je izabranu između sebe
to da.. ali država računa da ljudi nemaju mozga pa da će ona najbolje "nas regulirati".. i u tom procesu najviše zarade političari i elita bliska političarima
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:dobiješ para od izvoza i kupuješ robu u Hrvatskojdeda getting old wrote:Hrvati su odlučili da ne žele konzumirati, nego da žele izvoziti kako bi drugi konzumirali
moja curka radi kao ing u izvoznoj firmi, firma dobro posluje, da joj dobru plaću, a njezina plaća nemože dočekati kraj miseca
ja isto sa svojim business-om sa "neto izvoznik" a jebiga lovu trošim u RH uglavnom
to i jest najbolji recept za izaći iz krize, i najrealnija potrošnja. a ne ovo što smo radili prije.. zaduži se sanader kod švaba da bi sa zaduženom lovom kupova njemačke proizvode i usluge.. normalno da ćemo prdnuti u čabar
Super je to, samo svaka gradnja elektrana, rudarenje resursa kod nas nije poželjna.
Njemačka zahvaljuje svoju tehnologiju praktički na ugljenu i danas je svi gledaju kao br.1 u novim 'čistim' tehnologijama.
preko_vode_do_slobode wrote:Riplex wrote:preko_vode_do_slobode wrote:to da, neki zagovaraju slobodno fluktuirajući tečaj, dakle kuna ne ovisi o tome kako se rohatinskom digne kurac, nego slobodno se pokorava zakonima ponude i potražnje..Riplex wrote:deda getting old wrote:
Interesi pojedinca nisu jednaki interesu zajednice. Ako tebi poraste plaća, izvoznicima pada izvoz.
to da.. ali država računa da ljudi nemaju mozga pa da će ona najbolje "nas regulirati".. i u tom procesu najviše zarade političari i elita bliska političarima
Ja mislim da je suprotno, zna se da ovde ljudi imaju super talent za zajebat sistem, tako da igra ide u smjeru di sistem ima šanse zajebati samo onaj na vrhu
Riplex wrote:preko_vode_do_slobode wrote:dobiješ para od izvoza i kupuješ robu u Hrvatskojdeda getting old wrote:Hrvati su odlučili da ne žele konzumirati, nego da žele izvoziti kako bi drugi konzumirali
Super je to, samo svaka gradnja elektrana, rudarenje resursa kod nas nije poželjna.
Njemačka zahvaljuje svoju tehnologiju praktički na ugljenu i danas je svi gledaju kao br.1 u novim 'čistim' tehnologijama.
pa OK je, skočio je izvoz, raste turizam itd.. dakle RH ima neku lovu, nego lova se vrti oko Zagreba, a Slavonci se kupe i iseljavaju..
za zaustaviti iseljavanje trebalo bi dobar dio love iz ZGa preusmjeriti na Istok Hrvatske, a opet ZGu ostane dobra infrastruktura pa bi se vrlo lako prešaltali..
a Slavonija bi od pojačanje državne potrošnje zaustavila iseljavanje..
e to su jebene prave reforme , koja bi jebeno prava vlast mogla napraviti da imaju volje, muda, i radnog elana..
a ne nisu napravili ništa(osim što su usrali) a jedina reforma Orepića, onako "naivnog socijalističkog razmišljanja" jest "povećati broj pandura iz kancelarije na terenu".. kao da mi odgovara, da iman pandure svakih 20metara
Guest- Guest
Riplex wrote:preko_vode_do_slobode wrote:Riplex wrote:preko_vode_do_slobode wrote:to da, neki zagovaraju slobodno fluktuirajući tečaj, dakle kuna ne ovisi o tome kako se rohatinskom digne kurac, nego slobodno se pokorava zakonima ponude i potražnje..Riplex wrote:
Ja mislim da je suprotno, zna se da ovde ljudi imaju super talent za zajebat sistem, tako da igra ide u smjeru di sistem ima šanse zajebati samo onaj na vrhu
pala bogu
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:
sada imamo suficit platne bilance oko 1% BDPa, dakle već sada smo postali izvozna ekonomija(sa turizmom)
meni su to besmisleni argumenti, jer ne mogu svi u isto vrijeme imati suficit, ako mi izvozimo, to znači da netko naša sranja mora uvoziti
a nadmetanje među državama EU tko će imati veći suficit i niže plaće dođe na isto kao da se u tome nadmeću naše županije
sasvim je svejedno tko ima suficit a tko deficit u odnosu jedno na drugo kad su dio iste države
i centralne države u SADu imaju deficit spram onih na obali već stotinjak godina, pa je to nebitno jer su dio iste federacije u kojoj kapital kruži
i to je jedino bitno, da kruži, da se ne gomila na hrpi negdje
nedavno sam čitao da je u Njemačkoj prevladavajuća ekonomska ideološka struja tzv. Ordoliberalizam, koji imaju gotovo identična načela i ideologiju poput ove austrijske škole
https://en.wikipedia.org/wiki/Ordoliberalism
tako da će se svi europljani prvo dobro napušti kurca prije nego se išta pokrene u EU, jer vladaju idijoti putem idijotske ideologije, misle da su na zlatnom standardu pa u skladu s time donose političke i ekonomske odluke
Guest- Guest
deda getting old wrote:preko_vode_do_slobode wrote:
meni su to besmisleni argumenti, jer ne mogu svi u isto vrijeme imati suficit, ako mi izvozimo, to znači da netko naša sranja mora uvoziti
a nadmetanje među državama EU tko će imati veći suficit i niže plaće dođe na isto kao da se u tome nadmeću naše županije
sasvim je svejedno tko ima suficit a tko deficit u odnosu jedno na drugo kad su dio iste države
i centralne države u SADu imaju deficit spram onih na obali već stotinjak godina, pa je to nebitno jer su dio iste federacije u kojoj kapital kruži
i to je jedino bitno, da kruži, da se ne gomila na hrpi negdje
nedavno sam čitao da je u Njemačkoj prevladavajuća ekonomska ideološka struja tzv. Ordo liberalizam, koji imaju gotovo identična načela i ideologiju poput ove austrijske škole
https://en.wikipedia.org/wiki/Ordoliberalism
tako da će se svi prvo dobro napušti kurca nego se išta pokrene u EU, jer vladaju idijoti putem idijotske ideologije, misle da su na zlatnom standardu pa u skladu s time donose političke i ekonomske odluke
imamo suficit od 1% , ovu i prošlu i možda pretprošlu godinu, a prije toga smo znali imati deficit od 8% gdje nas je dovelo -gdje je dovelo..
ako cijeli svijet ili eu, funkcionira na šemu , jedne godine imaš suficit 1%, druge godine minus -2%, pa iduće +1% itd.. pa tako više manje sve zemlje, ništa se neće desiti, sustav je u ravnoteži
upravo veliki deficiti hrvatske, grčke ekonomije su nas doveli gdje su nas doveli
Guest- Guest
radnik dobiva plaću u kunama, a vrijednost kune padapreko_vode_do_slobode wrote:dobiješ para od izvoza i kupuješ robu u Hrvatskojdeda getting old wrote:Hrvati su odlučili da ne žele konzumirati, nego da žele izvoziti kako bi drugi konzumirali
profitiraju jedino izvoznici koji zarađuju u eurima i dolaru, radnici su na gubitku
Guest- Guest
deda getting old wrote:radnik dobiva plaću u kunama, a vrijednost kune padapreko_vode_do_slobode wrote:dobiješ para od izvoza i kupuješ robu u Hrvatskojdeda getting old wrote:Hrvati su odlučili da ne žele konzumirati, nego da žele izvoziti kako bi drugi konzumirali
profitiraju jedino izvoznici koji zarađuju u eurima i dolaru, radnici su na gubitku
da, kratkoročno..
recimo izvozne firme dobro zarađuju.. izvoznici dobijaju pare u eurima, radnicima isplaćuju kune.. kraktoročno kapitalisti više profitiraju od radnika..
međutim kako izvoz RH ekonomije raste, tako raste i jača kuna, onda profitiraju više radnici
Guest- Guest
sustav nikad nije u ravnoteži, ako je u ravnoteži onda nema rastapreko_vode_do_slobode wrote:sustav je u ravnoteži
vi ste se bavili teorijama ravnoteže na ekonomiji jer ravnotežu možete računati relativno jednostavno na komadu papira, i prikazivati pomoću ravnih linija
dinamične nelinearne sustave ne možete modelirati tek tako, niti lako razumjeti, pa se onda time ni ne bavite
nego se igrate nekakvim idealnim uvjetima koji nigdje u ekonomiji ne postoje
npr. većina tih tvojih modela je postavljena u hipotetskim uvjetima pune zaposlenosti
pa onda dođeš i računaš što će biti u zemlji u kojoj je nezaposlenost 20%, po modelu koji pretpostavlja punu zaposlenost
na papiru dobiješ rast, u reali se dogodi pad, a onda za to okriviš socijalizam i nedovoljno rezanja
Guest- Guest
pogubio sam se :D neda mi se naprezati mozak za odgovor, idem igrati pc, a moran usput i bitcoin instalirati, to odgađam već neko vrime :D
Guest- Guest
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Ljudi, odoše nam ljudi" - od 24.000 ljudi iselilo se 10.000
» Velika aviokompanija povezala Irsku i Hrvatsku, još veća uvodi i direktan let do Amerike
» PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
» Baltik napušta sistem za prijenos struje koji kontrolira Moskva
» Prijenos javnog smaknuća bivšeg vođe na HRT-u
» Velika aviokompanija povezala Irsku i Hrvatsku, još veća uvodi i direktan let do Amerike
» PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
» Baltik napušta sistem za prijenos struje koji kontrolira Moskva
» Prijenos javnog smaknuća bivšeg vođe na HRT-u
Page 5 of 9