Turska proslavlja 563. godišnjnicu osvajanja Carigrada
Page 6 of 11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Turska proslavlja 563. godišnjnicu osvajanja Carigrada
12.10.2015. • 18:35
Foto: Youtube Printscreen
Salih Selimović je istoričar, publicista i profesor iz Sjenice u Srbiji. Rođen je 1944. u Tešnju u BiH. Poznat je po istraživanjima islamizacije južnoslovenskih prostora, s posebnim naglaskom na demografske i migracione procese u Raškoj oblasti. Dobitnik je Vukove nagrade za 2013. i Kočićeve nagrade za istu godinu.
http://www.srbijadanas.com/clanak/istoricar-salih-selimovic-sokirao-bih-mi-muslimani-smo-srbi-i-govorimo-srpski-jezik-12-10
ISTORIČAR SALIH SELIMOVIĆ ŠOKIRAO BiH: Mi, muslimani, smo SRBI i govorimo srpski jezik!
Salih Selimović je istoričar, publicista i profesor iz Sjenice u Srbiji. Rođen je 1944. u Tešnju u BiH. Poznat je po istraživanjima islamizacije južnoslovenskih prostora, s posebnim naglaskom na demografske i migracione procese u Raškoj oblasti. Dobitnik je Vukove nagrade za 2013. i Kočićeve nagrade za istu godinu.
http://www.srbijadanas.com/clanak/istoricar-salih-selimovic-sokirao-bih-mi-muslimani-smo-srbi-i-govorimo-srpski-jezik-12-10
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Možete li da navedete imena najpoznatijih ljudi među muslimanima koji se, kroz istoriju, nisu odrekli svog srpskog porekla ili su otvoreno isticali da su Srbi?
- To su Derviš-beg Ljubović, Omer-beg Sulejmanpašić Despotović, Mehmed Kurt, Salih Karabegović, Salih Kazazović, Ali-Riza Dautović, Avdo Karabegović Hasanbegov, Avdo Karabegović Zvornički, Osman Đikić i njegova sestra Hatidža, Smail-aga Ćemalović, Ibrahim Hadžiomerović, Ali Fehim Džabić, Asim Šeremet, Muhamed Mehmedbašić, Mustafa Golubić, Hasan Rebac, Šukrija Kurtović, Uzeiraga Hadžihasanović, Hamid Kukić, Mustafa Mulalić, Rešad Kurtagić, Derviš Šećerkadić, Mujo Pašić, Hasan Brkić, Osman Karabegović, Džemal i Šukrija Bijedić, Šefket Maglajlić, Midhat Muratbegović, Skender Kulenović, Omer, Avdo i Hamza Humo, Ćamil Sijarić, Derviš Sušić, Meša Selimović, Alija Konjhodžić, Ismet Pupovac, Emir Kusturica, Dževad Galijašević, Amir Čamdžić, Mehmedalija Nuhić i mnogi drugi.
2014-04-22
vi ste izuzetak.nacija skovana na bazi religije(judaizma).jedini slican fenomen su "srbi".uzmi im kult "svetosavlja" i dobices raznorazne Hrvate,bulgare,vlahe(rumunje),arbanase,turke,rome...Eva wrote:
Pa Židovi mogu bit samo Židovi i po naciji i po vjeri. Državljanstva su razna, no nacija i vjera jedinstvene i samo jedna, židovska. Drugi imaju bućkuriš, ali ne i Židovi. Nema Židova a da je Hrvat, Mađar ili Srbin, to ne postoji.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
A što ako ih ja znam?Eva wrote:jastreb wrote:Znaš li da se dio bosansko-hercegovačkih Židova nacionalno izjašnjava kao Hrvati?Eva wrote:max123 wrote:a ti zidovka/srpkinja u drzavi Ustasa.bogtejebo,di je vama ponos..Eva wrote:
Loš genetski materijal.
Pa nismo vjeru mijenjali nit se prodavali za siću.
Ne, to ne postoji, a Židovi nikad neće reć da su Hrvati, Srbi ili nekaj treće. Mogu imat državljanstvo takvo, tj. putnu ispravu, ali ne i nacionalnost jer onda više nisu Židovi ako istupe iz židovskog naroda. To je vrlo jednostavno i jasno rečeno.
2014-04-22
U nedostatku ikakvih činjenica počinješ kopati po nečijim zrncima.max123 wrote:pa kaj onda.evo,ti si sin sumadiskog oficira i talijanke iz istre pa se predstavljas kao Hrvat..jastreb wrote:
Mnogi.
Nego da te ja nešto pitam;Ako su BH muslimani većinom Hrvati,zašto se Kusturica vratio u vjeru pradjedova konvertirajući u pravoslavlje,a ne u katoličanstvo?
2014-04-22
ti stalo trazis pomirenje svoje vjere i porjekla...jastreb wrote:12.10.2015. • 18:35ISTORIČAR SALIH SELIMOVIĆ ŠOKIRAO BiH: Mi, muslimani, smo SRBI i govorimo srpski jezik!
2014-12-30
kusturica je sarajevski(etnicki) rom.njemu/njima je srpstvo prirodno...jastreb wrote:
Nego da te ja nešto pitam;Ako su BH muslimani većinom Hrvati,zašto se Kusturica vratio u vjeru pradjedova konvertirajući u pravoslavlje,a ne u katoličanstvo?
2015-10-28
M,da...I Meša Selimović je sigurno Rom.max123 wrote:kusturica je sarajevski(etnicki) rom.njemu/njima je srpstvo prirodno...jastreb wrote:
2014-04-22
max123 wrote:a ti zidovka/srpkinja u drzavi Ustasa.bogtejebo,di je vama ponos..Eva wrote:
Loš genetski materijal.
pa kaj onda.evo,ti si sin sumadiskog oficira i talijanke iz istre pa se predstavljas kao Hrvat..@jastreb wrote:
Mnogi.
by max
----------------------------------------------------------------
A eto obično su mješanci glasniji od "pravih " Hrvata............................pa tako i ti.
Jučer si bio Svetosavski Srbin a danas glumiš Hrvata R1H1 ( kao ero ) a veze sa vezom ni hrvatstvom nemaš
osim po izboru baba Jovanke jer se udala za Hrvata/madjarona .
PS - Ostavi se etiketiranja drugih korisnika jer ti se može vratiti vrlo brzo
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
pok.dragan nikolic,ceda jovanovic,emir kusturica....jastreb wrote:
M,da...I Meša Selimović je sigurno Rom.
2015-10-28
yehi,ne etiketira samo max,ali on nekako uvijek dobije po glavi . Temu digao epi iz osobnog ponizenja,ja ne prihvacam pristup vrijeđanja generalnoYehudi wrote:max123 wrote:a ti zidovka/srpkinja u drzavi Ustasa.bogtejebo,di je vama ponos..Eva wrote:
Loš genetski materijal.pa kaj onda.evo,ti si sin sumadiskog oficira i talijanke iz istre pa se predstavljas kao Hrvat..@jastreb wrote:
Mnogi.
by max
A eto obično su mješanci glasniji od "pravih " Hrvata............................pa tako i ti.
Jučer si bio Svetosavski Srbin a danas glumiš Hrvata R1H1 ( kao ero ) a veze sa vezom ni hrvatstvom nemaš
osim po izboru baba Jovanke jer se udala za Hrvata/madjarona .
2014-04-12
jastreb wrote:M,da...I Meša Selimović je sigurno Rom.max123 wrote:kusturica je sarajevski(etnicki) rom.njemu/njima je srpstvo prirodno...jastreb wrote:
Isto sam čitao da je Tudjman romskog podrijetla kao i Mesić, onda onaj nogometaš iz Splita i još masu njih u RH
2014-04-20
IvyTeasdale wrote:yehi,ne etiketira samo max,ali on nekako uvijek dobije po glavi . Temu digao epi iz osobnog ponizenja,ja ne prihvacam pristup vrijeđanja generalnoYehudi wrote:max123 wrote:a ti zidovka/srpkinja u drzavi Ustasa.bogtejebo,di je vama ponos..Eva wrote:
Loš genetski materijal.pa kaj onda.evo,ti si sin sumadiskog oficira i talijanke iz istre pa se predstavljas kao Hrvat..@jastreb wrote:
Mnogi.
by max
Ne, nije jedini ali eto, samo ukazujem kako je to lako ( a ružno ) nekoga etiketirati-profilirati
i kako batina ima dva kraja...................ništa osobno protiv njega ili bilo koga tu.
2014-04-20
nije bas tako,ali hvala na paznji lutko;)jastreb svijesno provocira.kuzim ja njega.a ja se bedak upecam.kaj da radim kad sam emotivac...IvyTeasdale wrote:
yehi,ne etiketira samo max,ali on nekako uvijek dobije po glavi . Temu digao epi iz osobnog ponizenja,ja ne prihvacam pristup vrijeđanja generalno
2015-10-28
levela..
Točno, a puno ih to radi..sad je dilema: dopustiti svima da to rade i nikoga ne kažnjavati, ili ne dopuštati nikome..Inače, samo budala može osobno doživljavat likove s foruma, osim ako ti osobno ne prijete..a, i tu ima levela..Yehudi wrote:IvyTeasdale wrote:yehi,ne etiketira samo max,ali on nekako uvijek dobije po glavi . Temu digao epi iz osobnog ponizenja,ja ne prihvacam pristup vrijeđanja generalnoYehudi wrote:max123 wrote:a ti zidovka/srpkinja u drzavi Ustasa.bogtejebo,di je vama ponos..Eva wrote:
Mnogi.
by max
Ne, nije jedini ali eto, samo ukazujem kako je to lako ( a ružno ) nekoga etiketirati-profilirati
i kako batina ima dva kraja...................ništa osobno protiv njega ili bilo koga tu.
2014-04-12
pametniji si ti od jastreba, ne dopuštaj si to..znam da te srce povuče, ali..max123 wrote:nije bas tako,ali hvala na paznji lutko;)jastreb svijesno provocira.kuzim ja njega.a ja se bedak upecam.kaj da radim kad sam emotivac...IvyTeasdale wrote:
yehi,ne etiketira samo max,ali on nekako uvijek dobije po glavi . Temu digao epi iz osobnog ponizenja,ja ne prihvacam pristup vrijeđanja generalno
2014-04-12
vuksadinare wrote:....muslimani su hrvati i tocka..bar porijeklom i bar vecina
Eto želim tvojoj prljavoj genetskoj braći sve najbolje u Europi
Last edited by dawson on 31/5/2016, 01:21; edited 3 times in total (Reason for editing : 12345)
catabbath-
2015-08-22
jastreb wrote:Manjina. Krajina i dio Posavine.vuksadinare wrote:....muslimani su hrvati i tocka..bar porijeklom i bar vecina
Ostalo su sve Srbi.
Zato se i Cazinska Krajina nazivala Turska Hrvatska,a ne Semberija i ne Podrinje.
U tim krajevima se čak i zna iz kojih su srpskih plemena prešli na islam.
Uostalom jedan veliki um Meša Selimović je to objelodanio.
Pa je i probleme imao zbog toga.
Last edited by Ero on 31/5/2016, 04:19; edited 1 time in total
Mat.
Ima toga još, ako koga zanima.
@Jastreb, pazi sad'vamo, u posjedu sam kompletnoga spiska bosanske (turske) vojske u bici kod Mohača, 1526.
Nisi valjda iznenađen?
Ima toga još, ako koga zanima.
@Jastreb, pazi sad'vamo, u posjedu sam kompletnoga spiska bosanske (turske) vojske u bici kod Mohača, 1526.
Nisi valjda iznenađen?
Hoće doći predtavnici Nato alijanse, Kolinda i Stotenberg?
Kermit-
2014-04-17
brže bolje, da provociraju, hvale se i onanišukic wrote:563. je baš okruglo za proslaviti u pmokte-
Kermit-
2014-04-17
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Opet frka na relaciji Njemačka i Turska!Turska bijesni zbog zastave s likom Erdogana u centru Berlina
» Erdogan opomenuo Dodika : Sastank Turska BiH Srbija će biti u Sarajevu i naznačio da se mora održati triatelarni sastanak Turska BiH Hrvatska
» American Conservative: Rusija se čudno ponaša za zemlju koja planira osvajanja
» Index i neoliberali svršavaju:'Poraz Wildersa je početak kraja osvajanja vlasti u EU od strane desničarskih stranaka'
» turska je srbiji turska
» Erdogan opomenuo Dodika : Sastank Turska BiH Srbija će biti u Sarajevu i naznačio da se mora održati triatelarni sastanak Turska BiH Hrvatska
» American Conservative: Rusija se čudno ponaša za zemlju koja planira osvajanja
» Index i neoliberali svršavaju:'Poraz Wildersa je početak kraja osvajanja vlasti u EU od strane desničarskih stranaka'
» turska je srbiji turska
Page 6 of 11